Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Wielkanoc

  • PrzekąskiMięsneSłone
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Domowe pieczarki faszerowane od cioci Krysi. Pokochasz ten przepis idealny na każdą okazję

    Pieczarki faszerowane to danie, do którego podchodzę z sentymentem. Moja ukochana ciocia Krysia zawsze podawała je jako przystawkę podczas rodzinnych przyjęć. Poznaj sekret rodzinnej tradycji i zobacz, jak zrobić pieczarki faszerowane...
    19 mar 202416:12
    Miniatura: Domowe pieczarki faszerowane od cioci...
  • PrzekąskiBezmięsneSłoneBoże Narodzenie

    Wielkanocny pasztet robię z kaszy jaglanej. Znika ze stołu szybciej niż mięso

    Najlepiej smakuje podany z chrzanem albo kiszonym ogórkiem. Ten pasztet z kaszy jaglanej jest u mnie zawsze hitem na wielkanocnym stole.
    19 mar 202415:02
    Miniatura: Wielkanocny pasztet robię z kaszy...
  • KolacjeObiadySłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Dodałam do naleśników zakwas na żurek. Efekt jest zaskakujący

    Ten przepis powstał przypadkiem, bo zastanawiałam się, jak można nietypowo wykorzystać zakwas na żurek. Naleśniki z zakwasem zniknęły u mnie w domu w 15 minut.
    18 mar 202411:43
    Miniatura: Dodałam do naleśników zakwas na żurek....
  • PoradyBezmięsne

    Jak zrobić baranka z masła w domu? Nie trzeba mieć foremki, ale przyda się durszlak lub słomka

    Jedni mają baranki z cukru, inne pieką barankowe ciasta, a jeszcze inni nie wyobrażają sobie świąt wielkanocnych bez baranka z masła. Podpowiadamy, jak zrobić baranka z masła bez specjalnej foremki.
    18 mar 2024 7:12
    Miniatura: Jak zrobić baranka z masła w domu? Nie...
  • PrzekąskiBezmięsneSłone
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Wiosenne jajka faszerowane z przepisu babci Gieni. Znikają w mig nie tylko z wielkanocnego stołu

    Jajka faszerowane to obowiązkowy element wielkanocnego menu. Moja babcia zawsze przygotowuje jajka faszerowane z obłędnie pysznym farszem. Sprawdź, jak zrobić wiosenne jajka faszerowane.
    17 mar 202416:44
    Miniatura: Wiosenne jajka faszerowane z przepisu...
  • PrzepisyBezmięsneSłodkie

    Nalewka z forsycji to hit wiosny. Pozwoli zachować cenne kwiaty na dłużej

    Nalewka z forsycji to nalewka z kwiatów popularnego krzewu. My proponujemy, aby zrobić ją z dodatkiem miodu i nutką cytryny.
    17 mar 2024 6:22
    Miniatura: Nalewka z forsycji to hit wiosny. Pozwoli...
  • PoradyProdukty
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Jajka marmurkowe możesz zrobić nie tylko na święta. To bardzo proste

    Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć jajek. Warto przygotować je na kilka sposobów. Niezwykle efektownie będą się prezentowały jajka marmurkowe. Przekrojone na pół można nadziać pysznym farszem.
    16 mar 202416:59
    Miniatura: Jajka marmurkowe możesz zrobić nie tylko...
  • DeserySłodkie
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Mazurek z kremem pistacjowym zaskakuje smakiem. Pyszną masę z pistacji zrobisz w mniej niż pół godziny

    Szukasz przepisu na mazurek, którego smak zaskoczy twoich bliskich? Mazurek z kremem pistacjowym w stu procentach spełni te oczekiwania – jego wyjątkowy smak sprawi, że bardzo szybko zniknie z talerzyków. Sprawdź, jak zrobić mazurek z...
    16 mar 202413:28
    Miniatura: Mazurek z kremem pistacjowym zaskakuje...
  • DeseryBezmięsneSłodkie

    Sprawdzony przepis na wielkanocną paschę. Sekretem jest odpowiedni twaróg

    Wielkanocna pascha to jedno z tradycyjnych, wielkanocnych dań, znane głównie we wschodniej Polsce. To słodki przysmak podawany na zimno, którego najważniejszym składnikiem jest twaróg.
    15 mar 202411:46
    Miniatura: Sprawdzony przepis na wielkanocną paschę....
  • PrzekąskiSzybki przepis

    Efekt WOW, a pracy niewiele. Chrupiąca przekąska z ciasta francuskiego i jajek

    Ta przekąska z ciasta francuskiego może brylować na wielkanocnym stole, a możesz ją też zrobić dla siebie i rodziny ot tak, jako pyszną przekąskę w ciągu dnia.
    14 mar 202417:17
    Miniatura: Efekt WOW, a pracy niewiele. Chrupiąca...
  • DeseryTanie gotowanieSłodkieBezmięsne

    Ciasteczkowe pisanki kochają nie tylko dzieci. Są idealne do święconki

    Ciasteczkowe pisanki to urocza i przepyszna ozdoba wielkanocnych stołów i koszyczków. W ich dekorowanie możesz zaangażować najmłodszych domowników.
    14 mar 202415:02
    Miniatura: Ciasteczkowe pisanki kochają nie tylko...
  • DeserySłodkie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Mazurek pomarańczowy nie jest tak słodki jak inne. Masę ze skórką robię 30 minut

    Mazurki są zwykle bardzo słodkie i dekoracyjne. Nieco inaczej jest z mazurkiem pomarańczowym, który jest wręcz orzeźwiający, z lekko wyczuwalną nutą goryczy. To miła odmiana od klasycznych słodkości.
    14 mar 202410:43
    Miniatura: Mazurek pomarańczowy nie jest tak słodki...
  • PrzekąskiBezmięsneKwaśne
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Ten sos tatarski robię w 20 minut, a wznosi moje dania na wyższy poziom. Przepis jest w mojej rodzinie od pokoleń

    Sos tatarski to jeden z tradycyjnych sosów na zimno, które serwowane są m.in. podczas domowych przyjęć. Przygotowanie pysznego sosu tatarskiego nie zabiera wiele czasu, a jego wyrazisty smak sprawia, że jest doskonałym dodatkiem do...
    14 mar 2024 9:29
    Miniatura: Ten sos tatarski robię w 20 minut, a...
  • PrzekąskiŚniadania
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Na Wielkanoc galaretę drobiowo-warzywną robię tylko tak. Sięgają po nią nawet dzieci

    Wytrawna galareta to jedna z tradycyjnych potraw, która pojawia się na wielkanocnym stole. Można ją zrobić z różnych składników i nadać jej ciekawe kształty. U mnie kochają galaretę w kształcie jaj.
    13 mar 202419:13
    Miniatura: Na Wielkanoc galaretę drobiowo-warzywną...
  • KolacjePrzekąskiSzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Zamiast kanapek robię tę sałatkę warstwową. To nasza ulubiona rodzinna kolacja

    Słyszeliście już o sałatce warstwowej? Od klasycznej różni się tym, że składników nie miesza się, a usypuje warstwowo w salaterce. Potrawa wygląda więc tajemniczo, co bardzo zachęca do jedzenia.
    13 mar 202418:29
    Miniatura: Zamiast kanapek robię tę sałatkę...
  • PrzekąskiŚniadaniaSzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Te roladki z szynki zawsze są hitem na moim stole. Na tę Wielkanoc zrobię ich 2 półmiski

    Lubię takie dania, jak roladki z szynki. Szybko się je robi, wyglądają elegancko i wszyscy się nimi zajadają. W tym roku też nie może ich zabraknąć, bo cała rodzina już się o nie dopytuje.
    13 mar 202416:15
    Miniatura: Te roladki z szynki zawsze są hitem na...
  • Kuchnia gwiazdDeseryBezmięsneSłodkieBoże Narodzenie

    Ania Starmach podała swój przepis na sernik baskijski. „Naprawdę banalne”

    Ania Starmach pochwaliła się swoją wersją hiszpańskiego klasyka, czyli sernika baskijskiego. To jeden z najlepszych deserów.
    13 mar 202411:44
    Miniatura: Ania Starmach podała swój przepis na...
  • ObiadyMięsne
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Sprawdzony przepis na schab pieczony. Ta soczysta pieczeń smakuje na ciepło i na zimno

    Schab to chude i delikatne mięso. Aby pieczeń ze schabu nie wyszła sucha i twarda, trzeba odpowiednio przygotować mięso do pieczenia, a także dobrać odpowiednią temperaturę. Sprawdź przepis na soczysty schab.
    13 mar 2024 9:16
    Miniatura: Sprawdzony przepis na schab pieczony. Ta...
  • DeseryTanie gotowanieSzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Słodkie galaretki w kształcie jajek. Dzieci będą się nimi zajadać nie tylko w święta

    Galaretka na deser to pomysł prosty i zdrowy. Zwłaszcza jeśli tę galaretkę zrobi się z soku owocowego i nada się jej ciekawy kształt. Dziś zrobimy galaretki w kształcie jajek idealne nie tylko na Wielkanoc.
    12 mar 202419:12
    Miniatura: Słodkie galaretki w kształcie jajek....
  • PrzekąskiŚniadaniaBezmięsneSłoneBoże Narodzenie
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Sałatka jarzynowa. Klasyczny przepis kuchni polskiej, z którego korzystały nasze babcie

    Sałatka jarzynowa to obowiązkowy element świątecznego menu. Tradycyjna sałatka z jarzyn z majonezem często gości na moim stole. Robię ją z przepisu, który znalazłem w książce „Kuchnia polska” z czasów PRL.
    12 mar 202411:38
    Miniatura: Sałatka jarzynowa. Klasyczny przepis...
  • ŚniadaniaMięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Nie mogę się zdecydować, jak przyrządzić białą kiełbasę na Wielkanoc. To moje 3 najlepsze typy

    Wielkanoc coraz bliżej. Zaczynamy więc planować, co przygotujemy na te święta. Ja mam dylemat, w jaki sposób przyrządzić w tym roku białą kiełbasę. Upiec ją, usmażyć, a może ugotować?
    12 mar 2024 9:59
    Miniatura: Nie mogę się zdecydować, jak przyrządzić...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 ... strona 7 strona 8 strona 9 10 strona 11 strona 12 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.