Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Wielkanoc

  • PrzekąskiSzybki przepisBezmięsneSłoneDania z grilla

    Mieszam majonez i trzy składniki. To najlepszy sos serowy do mięs i przekąsek

    Ten sos serowy zrobiony na bazie majonezu i śmietanki będzie gwiazdą każdej imprezy i spotkania z przyjaciółmi. Można go podać z warzywami, mięsem z grilla albo zjeść z ulubionymi chipsami.
    11 mar 202420:17
    Miniatura: Mieszam majonez i trzy składniki. To...
  • DeserySłodkie
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Przepis na szybki i bardzo dobry mazurek wielkanocny. Robię go zgodnie ze wskazówkami znajomej cukierniczki

    Mazurek to ciasto, które stanowi ważny element wielkanocnego menu. Co roku piekę mazurek kajmakowy z bakaliami, który uwielbiają moi bliscy. To szybki przepis na wielkanocny przysmak.
    11 mar 202412:18
    Miniatura: Przepis na szybki i bardzo dobry mazurek...
  • ObiadyMięsneOstreSłone

    Zupa chrzanowa to gwiazda wielkanocnego stołu. W tym wydaniu smakuje wybitnie

    Zupa chrzanowa w wielu domach serwowana jest zamiast żurku. My proponujemy, aby zrobić ją w wersji kremowej.
    11 mar 2024 9:45
    Miniatura: Zupa chrzanowa to gwiazda wielkanocnego...
  • Szybki przepisTanie gotowanieBezmięsneKwaśneSłone

    Najprostszy przepis na domowy zakwas na żurek. Ważna jest odpowiednia mąka

    Żytni zakwas na żurek to dla wielu najbardziej tradycyjna wersja zakwasu. Wystarczą proste składniki i pięć dni, aby cieszyć się domowym zakwasem.
    10 mar 202417:39
    Miniatura: Najprostszy przepis na domowy zakwas na...
  • ProduktySmaki świata

    Jest najdroższą przyprawą świata. Nadaje potrawom piękną barwę, niezwykły smak i aromat

    Chcesz dodać potrawie słonecznej barwy, zaostrzyć jej smak i podkreślić aromat? Wsyp do niej szczyptę szafranu. Ta najdroższa przyprawa świata naprawdę potrafi zdziałać cuda.
    9 mar 202419:59
    Miniatura: Jest najdroższą przyprawą świata. Nadaje...
  • DeserySłodkieBoże Narodzenie
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Biszkopt według tego przepisu wychodzi idealny. Stosuję patent doświadczonych cukierników

    Często rezygnujemy z pieczenia biszkoptu, obawiając się, że ciasto nie wyrośnie. Aby zrobić pyszny biszkopt, trzeba nie tylko dobrać odpowiednie proporcje składników, ale także przestrzegać innych zasad. Wypróbuj sprawdzony przepis na...
    9 mar 202417:28
    Miniatura: Biszkopt według tego przepisu wychodzi...
  • PrzekąskiMięsneSłone
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Boczek pieczony babci Jadzi znika z półmisków szybciej niż szynka. Znam sekret jego smaku

    Kupując mięso, wybieramy zwykle to najchudsze, bo jest najzdrowsze. Jednak ręczę wam, że gdy spróbujecie odrobiny boczku pieczonego według przepisu babci Jadzi, zapomnicie o wszystkich szynkach i chudym pieczystym.
    9 mar 202410:41
    Miniatura: Boczek pieczony babci Jadzi znika z...
  • DeserySłodkie
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Babka cytrynowa bez proszku do pieczenia. To mój najlepszy przepis na Wielkanoc

    Ta babka cytrynowa wychodzi idealnie puszysta, mimo że nie ma w niej grama proszku do pieczenia. Ma najprostszy z możliwych skład. A moja rodzina zawsze dopytuje, czy zrobię babkę cytrynową na święta.
    8 mar 202420:01
    Miniatura: Babka cytrynowa bez proszku do pieczenia....
  • ObiadyŚniadaniaKwaśneBezmięsneSłone

    Domowy zakwas na żurek z płatków owsianych. Zupa wyjdzie delikatna i kremowa

    Zakwas na żurek z płatków owsianych to alternatywa dla ostrzejszego zakwasu mąki żytniej. Zupa na zakwasie owsianym jest dużo łagodniejsza. Taki zakwas można zrobić samodzielnie.
    3 mar 202412:02
    Miniatura: Domowy zakwas na żurek z płatków...
  • SłodkieDeseryBoże Narodzenie
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Perfekcyjny lukier cytrynowy. Poznaj moje przepisy na wyjątkową słodycz z nutą orzeźwienia

    Lukier cytrynowy idealnie nadaje się do dekoracji ciast i innych domowych wypieków. Można nim udekorować np. sernik, babkę, keks lub szarlotkę, a także kruche ciasteczka, rogaliki i pierniki. Polecam łatwe przepisy na lukier cytrynowy,...
    3 mar 202410:03
    Miniatura: Perfekcyjny lukier cytrynowy. Poznaj moje...
  • Śniadania

    Faszerowane jajka to moja specjalność. Szybko się je robi, a wyglądają jak z obrazka

    Nie ma śniadania wielkanocnego bez jaj. Jak jednak je podać, by wyglądały efektownie i doskonale smakowały? Polecam jajka faszerowane, które są proste do zrobienia i błyskawicznie znikają z półmisków.
    2 mar 202418:17
    Miniatura: Faszerowane jajka to moja specjalność....
  • ObiadyBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Doprawiam buraczki na ciepło tymi dwoma dodatkami. Znikają z talerzy wcześniej niż mięso

    Buraczki na ciepło to tradycyjny polski dodatek do obiadu. Doskonale pasują do kotletów i pulpetów. Odkąd doprawiam je tymi dwoma dodatkami, stały się prawdziwym przebojem w moim domu.
    2 mar 2024 8:48
    Miniatura: Doprawiam buraczki na ciepło tymi dwoma...
  • PoradyProdukty

    Zaskakujący dodatek do sałatki jarzynowej. Wystarczą dwie łyżki

    Sałatka jarzynowa to polski klasyk. Albo się ją kocha, albo nienawidzi. My dziś przychodzimy z pomysłem, który sprawi, że będzie smakowała naprawdę wyjątkowo.
    1 mar 2024 8:32
    Miniatura: Zaskakujący dodatek do sałatki jarzynowej....
  • ObiadyŚniadaniaKwaśneMięsneSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Sekret obłędnie pysznego żurku na Wielkanoc. Wszyscy będą pytać o przepis

    Idealny żurek musi być zrobiony na dobrym zakwasie – to oczywiste. Ale sekret pysznego wielkanocnego żurku to coś jeszcze. Poznaj nasz sprawdzony przepis.
    29 lut 202417:55
    Miniatura: Sekret obłędnie pysznego żurku na...
  • Szybki przepisSłoneBoże Narodzenie

    Sprawdzony przepis na domowy majonez. Pamiętaj o kilku zasadach, a wyjdzie idealny

    Domowy majonez robi się błyskawicznie. I wbrew pozorom wcale nie jest to trudne. Podpowiadamy, jak zrobić idealny majonez krok po kroku.
    29 lut 202413:45
    Miniatura: Sprawdzony przepis na domowy majonez....
  • ŚniadaniaPrzekąskiSzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Taką sałatkę jajeczną robiła moja babcia. Prościej się nie da

    Tu nie ma żadnych wymyślnych składników: sałatka jajeczna to po prostu sałatka, której podstawą są gotowane jajka.
    28 lut 202413:42
    Miniatura: Taką sałatkę jajeczną robiła moja babcia....
  • PoradyProdukty
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Obieranie gotowanych jajek idzie mi jak z płatka. To dzięki tym prostym trikom

    Obieranie gotowanych jajek ze skorupek to dość mozolna czynność. Jak więc ułatwić sobie życie, zwłaszcza że za pasem Wielkanoc? Zdradzę wam swoje sprawdzone rozwiązania.
    28 lut 2024 8:37
    Miniatura: Obieranie gotowanych jajek idzie mi jak z...
  • PrzekąskiSzybki przepisBezmięsneSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Prosty przepis na domowy majonez bez jajek. Zrobisz go w 15 minut

    Majonez bez jajek zrobisz w domu dosłownie w kwadrans. Jedyne czego potrzebujesz to kilka składników i dobry blender.
    27 lut 2024 6:38
    Miniatura: Prosty przepis na domowy majonez bez...
  • MięsneŚniadaniaObiady
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Dwa najlepsze przepisy na soczystą szynkę pieczoną. Takiej nie kupisz w żadnym sklepie

    Szynka pieczona jest najpopularniejszym mięsem na wielkanocnych stołach. Można ją podać na zimno do pieczywa lub na ciepło do obiadu. Przedstawiamy dwa najlepsze przepisy na soczysty, świąteczny rarytas.
    26 lut 202419:14
    Miniatura: Dwa najlepsze przepisy na soczystą szynkę...
  • ObiadyMięsneSłoneBoże Narodzenie
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Chcesz ugotować prawdziwy rosół? W ten sposób gotowano królewski rosół w dawnych czasach

    Rosół to królewska zupa. Może dlatego kojarzy się z odświętnym obiadem – w dawnych czasach mięso podawano okazjonalnie. Na moim stole niemal w każdą niedzielę gości prawdziwy rosół – intensywny, aromatyczny, klarowny i obłędnie pyszny....
    24 lut 2024 9:43
    Miniatura: Chcesz ugotować prawdziwy rosół? W ten...
  • PoradyProdukty
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Moja babcia robiła to kilka tygodni przed Wielkanocą. Dzięki temu miała najpiękniejsze pisanki

    Chcesz mieć piękne, naturalne pisanki na Wielkanoc? Warto pomyśleć o tym już teraz. Nie będzie potem płaczu i biegania po warzywniakach.
    23 lut 202413:44
    Miniatura: Moja babcia robiła to kilka tygodni przed...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 ... strona 8 strona 9 strona 10 11 strona 12 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.