Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Obiady

  • KolacjeBezmięsneSłone

    Do ciasta na naleśniki wlewam piwo. To patent ze starej książki kucharskiej mojej babci

    Piwo do naleśników? Jak najbardziej i wcale nie mówimy tu o piciu piwa, ale o dodaniu go do ciasta naleśnikowego.
    29 lut 202417:14
    Miniatura: Do ciasta na naleśniki wlewam piwo. To...
  • BezmięsneOstreSłodkie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Jeśli marchewka do obiadu, to tylko na ciepło. Ja zamiast groszku dodaję do niej imbir

    Jeśli nie przepadasz za marchewką z groszkiem, mam dla ciebie o wiele smaczniejszą propozycję. W roli głównej też wystąpi marchewka, jednak w zestawie z imbirem. Będziesz oczarowany tym połączeniem.
    29 lut 202415:03
    Miniatura: Jeśli marchewka do obiadu, to tylko na...
  • Szybki przepisTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Wsypuję do ciasta 2 łyżki tej kaszy. Kopytka zawsze wychodzą pulchne i delikatne

    Kopytka robimy zwykle, gdy zostaną nam ziemniaki z poprzedniego dnia. Nie ma przy nich dużo pracy, a smakują wybornie. Ja zawsze dodaję co ciasta trochę kaszy manny, dzięki czemu są idealnie mięciutkie.
    29 lut 202411:52
    Miniatura: Wsypuję do ciasta 2 łyżki tej kaszy....
  • PrzekąskiMięsneSłone
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Zmieniłem jeden składnik w papryce faszerowanej. Teraz danie wychodzi rewelacyjne

    Lubisz faszerowaną paprykę? Jeżeli tak, to koniecznie wypróbuj poniższy przepis. Farsz z kolorowego ryżu, mięsa drobiowego i warzyw zachwyca bogatym smakiem.
    29 lut 2024 9:48
    Miniatura: Zmieniłem jeden składnik w papryce...
  • MięsneSłone

    Robię panierowane kotlety z polędwiczki wieprzowej. Nikt już nie chce jeść schabowych

    Jeśli ty i twoja rodzina lubicie panierowane kotlety, zapomnij o tradycyjnych schabowych. Kotlety z polędwiczki wieprzowej biją je na głowę.
    29 lut 2024 7:16
    Miniatura: Robię panierowane kotlety z polędwiczki...
  • Tanie gotowanieSłone
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Odkąd odkryłam maślankowe ciasto na pierogi, robię je co i rusz. Rodzina jest wniebowzięta

    Pierogi są pyszne, ale nie robimy ich zbyt często, bo to dość pracochłonne. Zapewniam was jednak, że z maślankowego ciasta pierogi robi się łatwo i przyjemnie. Ja serwuję je raz na tydzień.
    28 lut 202411:11
    Miniatura: Odkąd odkryłam maślankowe ciasto na...
  • MięsneŚniadaniaWielkanoc
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Dwa najlepsze przepisy na soczystą szynkę pieczoną. Takiej nie kupisz w żadnym sklepie

    Szynka pieczona jest najpopularniejszym mięsem na wielkanocnych stołach. Można ją podać na zimno do pieczywa lub na ciepło do obiadu. Przedstawiamy dwa najlepsze przepisy na soczysty, świąteczny rarytas.
    26 lut 202419:14
    Miniatura: Dwa najlepsze przepisy na soczystą szynkę...
  • MięsneSłone
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Moja teściowa robi doskonałe gołąbki. Długo prosiłem, aby zdradziła mi swój przepis

    Aromatyczne gołąbki to danie, które doskonale sprawdza się jako codzienny i odświętny obiad. Moja teściowa robi to danie w nietypowy sposób, który skraca czas przygotowania potrawy. Po namowach podzielił się ze mną sekretnym przepisem.
    26 lut 202415:36
    Miniatura: Moja teściowa robi doskonałe gołąbki....
  • Szybki przepisTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Chrupiące krokiety ziemniaczane. Smakują obłędnie, a w kuchni nic się nie marnuje

    By przygotować to danie, nie musisz smażyć naleśników. Krokiety ziemniaczane zrobisz niemal z samych warzyw. Są pysznym sposobem na wykorzystanie gotowanych ziemniaków z poprzedniego dnia.
    26 lut 202414:24
    Miniatura: Chrupiące krokiety ziemniaczane. Smakują...
  • PrzekąskiŚniadania
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Naleśniki z serem wychodzą mi perfekcyjnie. Poznaj idealny przepis krok po kroku

    Naleśniki z serem robię bardzo często. Przepisów na ciasto i farsz do naleśników jest tysiące. Ja swój idealny przepis znalazłem w starej książce kucharskiej. Wypróbuj go.
    26 lut 2024 9:28
    Miniatura: Naleśniki z serem wychodzą mi...
  • KolacjeSzybki przepisTanie gotowanieBezmięsneSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Kolorowa zupa z czerwonej kapusty. Ten obłędny krem zrobisz w pół godziny

    Uwielbiam efektowne dania, które jednocześnie są szybkie w przygotowaniu. Taka jest właśnie zupa z czerwonej kapusty. To krem, który zachwyca kolorami. Na bazie naszego przepisu możesz zrobić też pastelowy krem z czerwonej kapusty –...
    25 lut 202418:43
    Miniatura: Kolorowa zupa z czerwonej kapusty. Ten...
  • MięsneSłone
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Zrób kotlety mielone w ten sposób, a zaoszczędzisz czas i zrobisz mniej kaloryczny obiad

    Klasyczne kotlety mielone smażone są na oleju roślinnym, smalcu lub klarowanym maśle. Ja polecam ich szybszą i zdrowszą wersję. Kotlety mielone z piekarnika to mój sposób na pyszny weekendowy obiad.
    25 lut 202411:43
    Miniatura: Zrób kotlety mielone w ten sposób, a...
  • Porady
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Czym zagęścić zupę pomidorową? Są lepsze dodatki niż śmietana i mąka

    Najsmaczniejsza zupa pomidorowa to ta ciut gęściejsza, o aksamitnej konsystencji. By osiągnąć taki efekt wystarczy ją zagęścić. Jednak nie koniecznie trzeba robić to mąką i śmietaną. Są o wiele zdrowsze alternatywy na zagęszczenie...
    24 lut 202413:42
    Miniatura: Czym zagęścić zupę pomidorową? Są lepsze...
  • MięsneSłoneBoże NarodzenieWielkanoc
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Chcesz ugotować prawdziwy rosół? W ten sposób gotowano królewski rosół w dawnych czasach

    Rosół to królewska zupa. Może dlatego kojarzy się z odświętnym obiadem – w dawnych czasach mięso podawano okazjonalnie. Na moim stole niemal w każdą niedzielę gości prawdziwy rosół – intensywny, aromatyczny, klarowny i obłędnie pyszny....
    24 lut 2024 9:43
    Miniatura: Chcesz ugotować prawdziwy rosół? W ten...
  • KolacjeTanie gotowanieMięsneOstreSłone

    Pikantne skrzydełka możesz zrobić w domu. Miodowa marynata to cały sekret

    Pikantne skrzydełka z kurczaka można jeść i jeść. Miodowa marynata sprawia, że są soczyste, aromatyczne i wyraziste.
    24 lut 2024 6:27
    Miniatura: Pikantne skrzydełka możesz zrobić w domu....
  • BezmięsneSłone
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Doskonale sycą, choć nie zawierają mięsa. Kotlety z soczewicy i kalafiora pokochasz od pierwszego kęsa

    Dziś zapraszamy was na kotlety. Jednak nie schabowe, nie mielone, a takie zupełnie bez mięsa. Dzięki odpowiednio dobranym składnikom są pyszne i bardzo pożywne. Jak znalazł na piątek.
    23 lut 202417:35
    Miniatura: Doskonale sycą, choć nie zawierają mięsa....
  • Szybki przepisBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Zalewam filety wybornym płynem i wstawiam do pieca. To najlepsze danie rybne, jakie jadłam

    Jeśli planujesz rybę na obiad, podpowiem ci jak najszybciej ją przyrządzić. Będzie smaczna i soczysta, nawet następnego dnia. A przy tym twój dom nie będzie wypełniony intensywnym rybnym zapachem.
    23 lut 202415:10
    Miniatura: Zalewam filety wybornym płynem i wstawiam...
  • MięsneSłone
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Ten polski krupnik zachwyca bogatym smakiem i idealną konsystencją. Babcia zawsze zwracała uwagę na jeden szczegół

    Krupnik to bardzo pożywna tradycyjna polska zupa, której smak pozwala mi na chwilę powrócić do czasów dzieciństwa. Krupnik, gotowany zgodnie z przepisem mojej babci, mogę jeść niemal codziennie. Poznaj jego sekret.
    23 lut 2024 9:43
    Miniatura: Ten polski krupnik zachwyca bogatym...
  • Tanie gotowanieBezmięsneSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Ten bulion warzywny nie ma sobie równych. Jak zrobić wegański rosół?

    Wegański rosół to nic innego jak esencjonalny bulion warzywny. Aby go zrobić, nie wystarczy jednak zalać warzyw wodą.
    23 lut 2024 6:41
    Miniatura: Ten bulion warzywny nie ma sobie równych....
  • MięsneSłone
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Taki barszcz ukraiński robiła moja babcia. Ten smak nie ma sobie równych

    Barszcz ukraiński to bardzo sycąca zupa. Długo starałem się odtworzyć pamiętany z czasów dzieciństwa smak barszczu ukraińskiego mojej babci, która urodziła się na Kresach Wschodnich. W końcu udało mi się odtworzyć tę recepturę.
    22 lut 202416:12
    Miniatura: Taki barszcz ukraiński robiła moja babcia....
  • KolacjeSzybki przepisTanie gotowanieSmaki świata
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Tę serową zapiekankę robię często po powrocie z pracy. Znika w 5 minut

    Zapiekanka serowa to pomysł na szybki obiad lub ciepłą kolację. Jest łatwa do przygotowania i mało przy niej pracy, a smakuje i syci doskonale. Zrób ją raz, a będziesz wracać do tego przepisu.
    22 lut 202414:51
    Miniatura: Tę serową zapiekankę robię często po...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 ... strona 102 strona 103 strona 104 105 strona 106 strona 107 strona 108 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.