Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Obiady

  • Tanie gotowanieKwaśne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Łazanki z kapustą często robię na piątkowy obiad. Dodaję jeden sekretny składnik, a danie znika w mig

    Łazanki z kapustą to potrawa uważana za typowo świąteczną. Ja i moja rodzina lubimy ją jednak na tyle, że nie chcemy za nią tęsknić przez cały rok. Dlatego gotuję ją często w piątek. Znika w mig.
    22 mar 202413:54
    Miniatura: Łazanki z kapustą często robię na piątkowy...
  • BezmięsneSzybki przepis
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Ta surówka z selera to idealny dodatek do obiadu. Robię ją w 15 minut, a rodzina kocha jej smak

    Seler to warzywo korzeniowe, które można spożywać na surowo. Wyśmienicie smakuje surówka ze startego korzenia selera i kilku prostych dodatków. Wypróbuj mój przepis.
    22 mar 2024 9:18
    Miniatura: Ta surówka z selera to idealny dodatek do...
  • Szybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Ryba smażona w chrupiącym cieście naleśnikowym. Ten nadmorski przebój łatwo zrobisz w domu

    Pamiętasz smak ryby jedzonej w wakacje nad morzem? Najpierw zachwycasz się chrupiącą skórką, a potem soczystym wnętrzem. Właśnie taką rybkę proponujemy dziś przygotować. A jest to bardzo proste.
    21 mar 202416:13
    Miniatura: Ryba smażona w chrupiącym cieście...
  • ŚniadaniaMięsneKwaśneWielkanoc
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Tylko z tym dodatkiem mój żurek smakuje wyjątkowo. Poznaj sekret tej tradycyjnej zupy nie tylko na Wielkanoc

    Smak mojego wielkanocnego żurku podbija dodatek aromatycznej kiełbasy i boczku. Zobacz, jak zrobić dobry żurek na wędzonce.
    20 mar 202417:13
    Miniatura: Tylko z tym dodatkiem mój żurek smakuje...
  • Szybki przepisTanie gotowanieMięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Tę ekspresową zapiekankę makaronową robię często na obiad. Jest prosta i pyszna

    Jak w pół godziny wyczarować pyszny obiad? Możesz pokusić się o przygotowanie zapiekanki. Proponujemy zrobić ją z makaronu, kurczaka i brokułu. Ten zestaw lubią wszyscy, a Ty zbytnio się nie napracujesz.
    20 mar 202414:13
    Miniatura: Tę ekspresową zapiekankę makaronową robię...
  • MięsneWielkanoc
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Wrzucam ją z warzywami do rękawa i wlewam ten płyn. Karkówka jest soczysta i smakuje jak dziczyzna

    Karkówka to jedno ze smaczniejszych mięs, jakie można upiec. Wygląda tak apetycznie, że można ją podać nawet na świąteczny obiad. Dziś zdradzę wam swój przepis na soczystą, niezwykłą w smaku karkówkę.
    20 mar 202410:18
    Miniatura: Wrzucam ją z warzywami do rękawa i wlewam...
  • KolacjeSmaki świataMięsne
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Rewelacyjne naleśniki po meksykańsku. Odkryłem ten składnik dla niepowtarzalnego koloru i smaku placków

    Naleśniki po meksykańsku to idealna propozycja dla wielbicieli pikantnej kuchni. Sprawdź, jak przygotować naleśniki po meksykańsku zapiekane z sosem pomidorowym.
    20 mar 2024 9:40
    Miniatura: Rewelacyjne naleśniki po meksykańsku....
  • Szybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Zapomnij o papce z dzieciństwa. Tym szpinakiem w śmietanie będziesz się zajadać

    Szpinak większość z nas pamięta z dzieciństwa. Serwowany na stołówkach szkolnych miał postać zgniłozielonej papki, której nie miało się ochoty jeść. Dziś szpinak znów jest popularny, a smakuje obłędnie.
    19 mar 202414:11
    Miniatura: Zapomnij o papce z dzieciństwa. Tym...
  • MięsneSłone
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Zapomniana alternatywa dla kotleta mielonego. Przepis na kotlet pożarski dostałem od znajomych

    Kotlet pożarski to rodzaj kotleta mielonego, ale w odróżnieniu od klasycznej odmiany, robi się głównie z grubo siekanego mięsa drobiowego. Wyróżnia się też dodatkiem masła i nietypową panierką.
    19 mar 2024 9:14
    Miniatura: Zapomniana alternatywa dla kotleta...
  • PrzekąskiSzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Apetyczna surówka z czerwonej kapusty. Prosta, szybka i chrupiąca, jak żadna inna

    Gdy dowiedziałam się, że czerwona kapusta jest o wiele zdrowsza niż biała, sięgam po nią o wiele częściej. Polubiła ją też moja rodzina, bo jest przyjemnie chrupiąca i pasuje do większości obiadów.
    18 mar 202413:57
    Miniatura: Apetyczna surówka z czerwonej kapusty....
  • KolacjeSłoneWielkanoc
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Dodałam do naleśników zakwas na żurek. Efekt jest zaskakujący

    Ten przepis powstał przypadkiem, bo zastanawiałam się, jak można nietypowo wykorzystać zakwas na żurek. Naleśniki z zakwasem zniknęły u mnie w domu w 15 minut.
    18 mar 202411:43
    Miniatura: Dodałam do naleśników zakwas na żurek....
  • Smaki świataMięsneSłone
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Przemień bakłażany w pyszną zapiekankę. Takiej musaki jeszcze nie jadłeś, ale zwróć uwagę na jeden szczegół

    Grecka musaka (mousaka, moussaka) zyskała wielu wielbicieli na całym świecie. Podstawą dania są grillowane lub pieczone bakłażany, które wymagają odpowiedniego przygotowania przed obróbką termiczną. Polecamy przepis na musakę.
    17 mar 202419:25
    Miniatura: Przemień bakłażany w pyszną zapiekankę....
  • Mięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Gdy babcia zaprasza na bitki, odlicza się cała rodzina. Już wiem skąd ich delikatność

    Na co dzień cenimy sobie dania proste i szybkie do przygotowania. Jednak wciąż pamiętamy i tęsknimy za smakami z dzieciństwa. Za potrawami, które gotowały nasze mamy i babcie. Jedną z nich są bitki.
    17 mar 202415:14
    Miniatura: Gdy babcia zaprasza na bitki, odlicza się...
  • Mięsne
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Babcia zdradziła mi przepis na żeberka pieczone z cebulą. Mięso jest soczyste i rozpływa się w ustach

    Żeberka pieczone to tradycyjne danie kuchni polskiej. Ja robię je zgodnie z przepisem mojej babci. Zobacz, jak przygotować żeberka pieczone z dodatkiem cebuli. Mięso wychodzi aromatyczne, miękkie i soczyste.
    17 mar 2024 8:01
    Miniatura: Babcia zdradziła mi przepis na żeberka...
  • MięsneSmaki świata
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Dodaję do ziemniaków i zawijam w ciasto. Pierogi litewskie idą u mnie lepiej niż ruskie

    Jeśli znudziły ci się pierogi z kapustą i grzybami, ruskie czy z mięsem, przygotuj pierogi litewskie. Farsz do nich zrobisz z ziemniaków i kilku aromatycznych dodatków. Są pożywne i bardzo smaczne.
    16 mar 202415:29
    Miniatura: Dodaję do ziemniaków i zawijam w ciasto....
  • MięsneOstre
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Flaczki mojej mamy są najlepsze, jakie jadłam. Ten składnik dodaje im wyrazistości

    Flaczki to pożywna zupa, która potrafi zastąpić cały obiad. Często można ją zamówić w restauracjach, jednak ja najbardziej lubię flaczki z przepisu mojej mamy. To dlatego, że mają taki wyrazisty smak.
    16 mar 2024 7:46
    Miniatura: Flaczki mojej mamy są najlepsze, jakie...
  • PrzekąskiTanie gotowanieSzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Już nie wrzucam cebuli do placków ziemniaczanych. Zastąpiłam ją smaczniejszym dodatkiem

    Placki ziemniaczane to potrawa tania i szybka do zrobienia. Można ją przygotować na wiele sposobów, choć zwykle ma dodatek cebuli. Ja jednak zamieniłam to warzywo na inny składnik. I wyszło przepysznie.
    15 mar 202414:03
    Miniatura: Już nie wrzucam cebuli do placków...
  • Szybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Sycące kotlety bez grama mięsa. Smażony ser podasz nie tylko na piątkowy obiad

    Jeśli zastanawiasz się, co dziś podać na obiad, mamy smaczną propozycję. Jest nią smażony ser, który przyrządza się i podaje niczym kotlet. Mało przy nim pracy, a smakuje naprawdę obłędnie.
    15 mar 202410:06
    Miniatura: Sycące kotlety bez grama mięsa. Smażony...
  • Smaki świataMięsneSłone
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Tych pierożków nie je się widelcem, a ich wnętrze zachwyca soczystością . Poznaj przepis na chinkali

    Pierożki chinkali to klasyczne danie pełnej wyrazistych smaków i aromatów kuchni gruzińskiej. Sprawdź, jak zrobić gruzińskie pierożki chinkali z idealnym nadzieniem z mięsa mielonego.
    15 mar 2024 9:16
    Miniatura: Tych pierożków nie je się widelcem, a ich...
  • Tanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Zupa kartoflanka to popisowe danie dziadka Józka. Zawsze dorzuca do niej te kluski

    Kartoflanka to zupa, którą da się przygotować szybko i z prostych składników. A mimo wszystko jest pożywna i bardzo smaczna. Warto ją tez wzbogacić w domowe kluski, tak, jak to robi dziadek Józek.
    14 mar 202414:06
    Miniatura: Zupa kartoflanka to popisowe danie dziadka...
  • KolacjeMięsneSłone

    Obłędnie smaczna zapiekanka z mięsem mielonym. Wykorzystaj do niej ziemniaki, które zostały z obiadu

    Ta zapiekanka z mięsem mielonym to pełnowartościowy, sycący posiłek. Jest dobra na obiad albo solidną kolację.
    14 mar 202411:51
    Miniatura: Obłędnie smaczna zapiekanka z mięsem...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 ... strona 116 strona 117 strona 118 119 strona 120 strona 121 strona 122 strona 123 strona 124 strona 125 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.