Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Bezmięsne

  • Tanie gotowanieSmaki świata
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Moje ciasto na pizzę nie ma sobie równych. Cenne wskazówki do przepisu mam od włoskiego szefa kuchni

    Domowa pizza to potrawa, która pozwala rozwinąć skrzydła kreatywności i wykorzystać produkty, które zawsze mamy w lodówce, np. wędlinę, żółty ser i warzywa. Przygotowanie idealnego ciasta na pizzę wymaga nieco czasu, ale nie jest...
    8 gru 202416:44
    Miniatura: Moje ciasto na pizzę nie ma sobie równych....
  • PrzekąskiSłoneBoże Narodzenie
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    To najlepsze paszteciki ze szpinakiem. Doskonale pasują do czerwonego barszczu

    Drożdżowe paszteciki ze szpinakiem to doskonała przegryzka albo dodatek do barszczu. Sekretem jest pyszne ciasto.
    7 gru 202417:34
    Miniatura: To najlepsze paszteciki ze szpinakiem....
  • PrzekąskiSzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Gotuję buraki i szybko zamieniam je w zdrową sałatkę. Nie potrzebują wielu dodatków

    Sałatki to zdrowe przekąski, które zwykle robi się z kilku składników. Jednak niektóre można przygotować z 2-3 składników, a też będą wartościowe i smaczne. Dobrym przykładem takiej przekąski jest sałatka z buraków.
    6 gru 202419:51
    Miniatura: Gotuję buraki i szybko zamieniam je w...
  • Szybki przepisDeserySmaki świataSłodkie
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Z gotowego ciasta zrobisz genialny strudel na weekend. Ten deser zawsze znika do ostatniego okruszka

    Jeśli uwielbiasz strudel, a nie masz czasu na robienie ciasta, postaw na gotowe ciasto. Deser wyjdzie chrupiący i przepełniony jabłkowym nadzieniem.
    6 gru 202418:33
    Miniatura: Z gotowego ciasta zrobisz genialny strudel...
  • Boże NarodzenieTanie gotowanieObiadyKolacje
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Barszcz czerwony robię z przepisu mojego taty. Zawsze wychodzi i nigdy nie jest gorzki

    Przygotowywanie tradycyjnego barszczu czerwonego ze świeżych buraków wymaga staranności i uwagi, by smak był pełny, a barszcz nie był gorzki. To było danie popisowe mojego taty. Teraz ja korzystam z jego sprawdzonego przepisu.
    6 gru 202418:01
    Miniatura: Barszcz czerwony robię z przepisu mojego...
  • PrzekąskiTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Zamiast lepić na Wigilię uszka, robię chrupiące krokiety. Są idealne do czerwonego barszczu

    Barszcz czerwony to jedno z żelaznych, wigilijnych dań. Zazwyczaj podaje się go z uszkami, jednak nie zawsze zdążę je ulepić. O wiele szybciej idzie mi z przygotowaniem krokietów. A ponieważ są chrupiące, szybko znikają z półmiska.
    6 gru 202417:16
    Miniatura: Zamiast lepić na Wigilię uszka, robię...
  • PrzekąskiDeserySzybki przepisSłodkie
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Zdrowe placki z twarogu znikają w mig. Ten prosty przepis to u mnie hit na każdą okazję

    Różnego rodzaju placki i placuszki to doskonały pomysł na szybki i tani posiłek, który smakuje dzieciom i dorosłym. Te z mojego przepisu robi się ekspresowo, a znikają jeszcze szybciej.
    6 gru 202416:29
    Miniatura: Zdrowe placki z twarogu znikają w mig. Ten...
  • ObiadySzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Gotowane warzywa zamieniam w pyszne kotlety. Wyglądają, że aż ślinka cieknie

    Kotlety kojarzą się z mięsnym daniem. Ja jednak czasami robię je też z warzyw. To bardzo smaczna i lekka odmiana. Takie kolorowe kotlety robi się bardzo prosto i zjada z prawdziwą przyjemnością.
    6 gru 202413:14
    Miniatura: Gotowane warzywa zamieniam w pyszne...
  • Szybki przepisTanie gotowanieDeserySłodkieBoże Narodzenie
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Te cynamonowe ciasteczka zrobisz bez żadnego wysiłku. Pół godziny i można chrupać

    Cynamonowe ciasteczka można zrobić na wiele sposobów, a nasz przepis to wersja dla leniwych. Mimo że to ekspresowy deser z gotowego ciasta, smakuje rewelacyjnie.
    5 gru 202418:29
    Miniatura: Te cynamonowe ciasteczka zrobisz bez...
  • ObiadySzybki przepisTanie gotowanieSłone
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Gotowe kluseczki smażę z prostymi dodatkami. To obiad na medal, który robię w 20 minut

    Dzisiaj na ekspresowy obiad polecam gnocchi z warzywami i parmezanem. To prosty przepis z tanich składników, które tworzą genialną kompozycję smakową.
    5 gru 202416:29
    Miniatura: Gotowe kluseczki smażę z prostymi...
  • ObiadySzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Ta zapiekanka to w zasadzie same ziemniaki, a jak smakuje. Wystarcza za cały obiad

    Zapiekanki robi się zwykle szybko i łatwo. Ta jednak bije na głowę wszystkie inne, bo robi się ją w zasadzie z samych ziemniaków. No prawie, bo przed pieczeniem zalewa się je aromatycznym sosem. Można ją podać do obiadu lub zjeść jako...
    5 gru 202415:31
    Miniatura: Ta zapiekanka to w zasadzie same...
  • Szybki przepisPrzekąskiSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    To aromatyczne masło zrobisz w kilka chwil, a smak jest nieziemski. Pasuje do grzanek, mięs, klusek i ziemniaków

    To jedno z najlepszych smakowych masełek. Sekretem jest dodatek popularnego zioła oraz czosnku. Takie masło może być dodatkiem do wielu potraw.
    5 gru 2024 9:28
    Miniatura: To aromatyczne masło zrobisz w kilka...
  • Szybki przepisNapojeKwaśneSłodkieBoże Narodzenie
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    To najlepsza wersja soku jabłkowego. Zimą piję go tylko na ciepło

    Ale żeby podgrzewać sok jabłkowy? Tak, tak i jeszcze raz tak! To jedna z najlepszych wersji na bezalkoholowe grzańce, jakie znam. Można też taki napój zrobić z dodatkiem alkoholu.
    4 gru 202419:34
    Miniatura: To najlepsza wersja soku jabłkowego. Zimą...
  • PrzekąskiSzybki przepisTanie gotowanieSłone
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Chrupiące paluszki z mozzarelli robię ekspresowo. 3 proste kroki do genialnej przekąski

    Delikatny w smaku ser mozzarella to jeden z kulinarnych skarbów Włoch, który można podawać na ciepło i na zimno. Poznaj mój przepis na chrupiące paluszki z mozzarelli. To zdrowsza alternatywa dla sklepowych produktów mrożonych.
    4 gru 202417:32
    Miniatura: Chrupiące paluszki z mozzarelli robię...
  • Szybki przepisDeserySłodkieBoże Narodzenie
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Te czekoladowe choinki robi się ekspresowo. Przepis jest prosty, a efekt zachwyca

    Czekoladowe choinki to pomysł na pyszny deser, którym można zajadać się przez cały grudzień. To proste ciasto czekoladowe, a sekret tkwi w pomysłowej dekoracji.
    4 gru 202416:36
    Miniatura: Te czekoladowe choinki robi się...
  • Tanie gotowanieŚniadaniaSzybki przepisSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Te rewelacyjne bułeczki śniadaniowe robi się bardzo łatwo. Sekretem są pyszne dodatki

    Nie ma nic lepszego niż świeże, domowe bułeczki śniadaniowe. Tym razem proponujemy coś wyjątkowego, bo do ciasta dorzucamy pyszne, aromatyczne dodatki.
    4 gru 2024 8:03
    Miniatura: Te rewelacyjne bułeczki śniadaniowe robi...
  • DeseryKwaśneSłodkieBoże Narodzenie
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Zmiksuj kiwi i zrób ten obłędnie smaczny deser. Wygląda pięknie i jest zdrowy

    Kiwi to owoc, który warto jeść codziennie. My dziś proponujemy, aby zjeść owoc w postaci pysznego i efektownego deseru z puddingiem chia.
    3 gru 202418:35
    Miniatura: Zmiksuj kiwi i zrób ten obłędnie smaczny...
  • ObiadySzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Zamiast kopytek robię z ziemniaków chrupiące krokiety. Schodzą u mnie, jak świeże bułeczki

    Gotowane ziemniaki z poprzedniego dnia większość osób odgrzewa na patelni lub zamienia w kopytka. Ja jednak znalazłam na nie jeszcze smaczniejszy sposób. Robię z nich bowiem pyszne krokiety. Moja rodzina chrupie je z przyjemnością.
    3 gru 202415:29
    Miniatura: Zamiast kopytek robię z ziemniaków...
  • ObiadySłoneBoże Narodzenie

    Zalewam suszone grzyby i robię najlepszą zupę. Jest bardzo aromatyczna i kremowa

    Zupa grzybowa podana w postaci aksamitnego kremu to jedna z najlepszych zup. A jeśli zrobisz ją z suszonych borowików, to można ją zaserwować nawet na przyjęciu czy świątecznym obiedzie.
    3 gru 202413:03
    Miniatura: Zalewam suszone grzyby i robię najlepszą...
  • ŚniadaniaPrzekąskiKolacjeSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Miksuję znane wszystkim ziarenka i smaruję chleb. To jedna z najlepszych past kanapkowych

    Ma wyrazisty smak, doskonale pasuje do chleba, jest zdrowa i łatwo ją zrobić. Skład może być dla części osób zaskoczeniem, bo w tej paście kanapkowej bazą są popularne nasiona.
    3 gru 2024 6:49
    Miniatura: Miksuję znane wszystkim ziarenka i smaruję...
  • DeseryTanie gotowanieKuchnia gwiazdSłodkieSmaki świata

    Ania Starmach obrała jabłka i zrobiła deser, który znika w 5 minut. Odwrócona tarta wygląda i smakuje obłędnie

    Ta odwrócona tarta to mistrzostwo świata. Ania Starmach pokazała swoim fanom jak zrobić takie ciasto z pysznymi, karmelizowanymi jabłkami.
    2 gru 202418:34
    Miniatura: Ania Starmach obrała jabłka i zrobiła...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 ... strona 56 strona 57 strona 58 59 strona 60 strona 61 strona 62 ... strona 103 strona 104 strona 105 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.