Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Bezmięsne

  • ŚniadaniaSzybki przepisTanie gotowanieSłodkie
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Zamiast płatków owsianych biorę dwie łyżki tej kaszy. Pożywne śniadanie w 5 minut

    Kiedy znudzą mi się płatki owsiane, sięgam po tę drobną kaszkę. Lubię ją w wersji błyskawicznej, bo wtedy robię pożywne śniadanie dosłownie w kilka minut.
    26 kwi 2024 6:16
    Miniatura: Zamiast płatków owsianych biorę dwie łyżki...
  • ObiadyTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    To mój ulubiony, wiosenny farsz do pierogów. Czekam na niego cały rok

    Czy wy też lubicie pierogi? Ja uwielbiam i to niezależnie od farszu. Chociaż mam swój ulubiony farsz wiosenny. Robię go z delikatnych listków i wzbogacam twarogiem. Naprawdę warto go spróbować.
    25 kwi 202417:13
    Miniatura: To mój ulubiony, wiosenny farsz do...
  • Szybki przepisPoradyProduktySłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Pomysł na to masło podpatrzyłam u znajomego kucharza. Kilka minut smażenia, a zapach czuć w całym domu

    Masło szałwiowe to doskonały dodatek do mącznych potraw, wszelkiego rodzaju kopytek, klusek czy pierogów. To prosty patent, który podpatrzyłam u znajomego kucharza.
    25 kwi 202413:39
    Miniatura: Pomysł na to masło podpatrzyłam u...
  • ObiadyKwaśne
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Fuczki to smak mojej młodości. Autentyczny przepis z obozu harcerskiego w Bieszczadach

    Gdy chcę na chwilę powrócić do beztroskich czasów szkoły średniej, obozów harcerskich, wieczorów przy ognisku, podziwiania rozgwieżdżonego nieba i długich wędrówek po bieszczadzkich szlakach, robię łemkowskie fuczki. To wyborna potrawa z...
    25 kwi 2024 9:48
    Miniatura: Fuczki to smak mojej młodości. Autentyczny...
  • PrzekąskiSzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Owijam szparagi ciastem francuskim i piekę. Po 15 minutach mam przekąskę jak z restauracji

    Sezon na szparagi trwa krótko, warto więc się nimi nasycić. Dziś zapraszam was na prostą przekąskę, do przygotowania której potrzebne jest też ciasto francuskie. Robi się ją 5 minut, a piecze kwadrans.
    24 kwi 202419:09
    Miniatura: Owijam szparagi ciastem francuskim i...
  • Tanie gotowanieSłone

    Pakuję botwinkę do słoików i zalewam tym płynem. To numer jeden wśród wiosennych przetworów

    Botwinka w słoikach to mój sposób na zachowanie wiosennego przysmaku na dłużej. Potem tylko wyciągam słoik i robię pyszną zupę w kilka chwil.
    24 kwi 202417:56
    Miniatura: Pakuję botwinkę do słoików i zalewam tym...
  • ObiadySzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Wiosną mizerię robię tylko w ten sposób. Wygląda i smakuje nieziemsko

    Mizeria jest jednym z ulubionych dodatków do obiadu. Za sprawą ogórków ma orzeźwiający smak i jest przyjemnie chrupiąca. Ja wiosną wzbogacam ją w dwa dodatki, dzięki którym jest jeszcze smaczniejsza.
    24 kwi 202411:10
    Miniatura: Wiosną mizerię robię tylko w ten sposób....
  • DeserySłodkie

    Domowa nutella ma prosty skład i rewelacyjny smak. Cała rodzina wyjada łyżkami

    Domowa nutella to pełen orzechów i kakao przysmak, który ma zdrowszy skład, niż sklepowe kremy. Można go wyjadać łyżkami, można dodawać do deserów, kanapek czy naleśników.
    23 kwi 202418:02
    Miniatura: Domowa nutella ma prosty skład i...
  • ObiadySzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Warzywa zapiekane w tym sosie mogę jeść bez końca. Są dobre na obiad i do obiadu

    Mam dla was świetną propozycję obiadową, w której główną rolę grają warzywa. Wystarczy zapiec je w pysznym sosie, by otrzymać jarskie danie obiadowe lub oryginalny dodatek do pieczonych mięs.
    23 kwi 202414:56
    Miniatura: Warzywa zapiekane w tym sosie mogę jeść...
  • ObiadySzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Chrupiąca surówka z młodej kapusty idzie u mnie hurtowo. Jest lekka i pasuje do wielu dań

    Młoda kapusta jest już dostępna w niemal każdym sklepie. Warto więc przygotować z niej wiosenną surówkę. Będzie lekka, chrupiąca i przepyszna. A ponad wszystko pełna witamin.
    22 kwi 202415:01
    Miniatura: Chrupiąca surówka z młodej kapusty idzie u...
  • Szybki przepisObiadySłone
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Ekspresowe szparagi z patelni. Wystarczą 3 składniki i 5 minut smażenia, aby cieszyć się tym pysznym daniem

    Szparagi z patelni to doskonały pomysł na ekspresowy obiad lub kolację. Sprawdź, jak w zaledwie kilka minut wyczarować smaczny i zdrowy posiłek.
    22 kwi 202410:17
    Miniatura: Ekspresowe szparagi z patelni. Wystarczą 3...
  • ObiadyKolacjeTanie gotowanie

    Wkładam młodą kapustę do piekarnika i zostawiam na pół godziny. Obiad, że palce lizać!

    Pieczona młoda kapusta to moje ostatnie odkrycie. Można ją doprawić na różne sposoby, potraktować jako dodatek, a nawet jako danie główne.
    21 kwi 202416:43
    Miniatura: Wkładam młodą kapustę do piekarnika i...
  • ObiadyTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Marchewkę z groszkiem do obiadu robię na patelni. To przez składnik, który podnosi jej smak

    Marchewka z groszkiem to klasyka polskiej kuchni. Wyróżnia się delikatnym smakiem. Ja jednak wolę tę jarzynkę w bardziej wyrazistej wersji. Dlatego podsmażam ją na patelni z popularnym składnikiem.
    21 kwi 202412:44
    Miniatura: Marchewkę z groszkiem do obiadu robię na...
  • ObiadyPrzekąskiSłone
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Te kotlety bez mięsa nie mają sobie równych. Wystarczy kalafior i podstawowe składniki, by je zrobić

    Jarskie kotlety z kalafiora to proste danie, które zachwyca smakiem. Kalafior w tej wersji smakuje świetnie. Sprawdź, jak przygotować chrupiące kotlety z tego warzywa.
    21 kwi 2024 9:59
    Miniatura: Te kotlety bez mięsa nie mają sobie...
  • DeseryPrzekąskiSłodkie
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Odkryj mój wyjątkowy przepis na deser z chia. Robię wersję tradycyjną i wegańską

    Gdy mam ochotę na zdrowy deser, zalewam nasiona chia mlekiem migdałowym i przygotowuję pyszny pudding z kakao i orzechami laskowymi. Sprawdź, jak zrobić kremowy deser z nasion chia.
    21 kwi 2024 8:02
    Miniatura: Odkryj mój wyjątkowy przepis na deser z...
  • SłodkiePrzepisy
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Syrop z sosny robię bez gotowania. Wystarczy zasypać cukrem, a smak będzie wyjątkowy

    Tradycyjny syrop z sosny wymaga długiego gotowania. Ten przepis to sposób na wykorzystanie pędów sosny w nieco inny sposób. Syrop z sosny bez gotowania ma jasny kolor i pięknie pachnie.
    21 kwi 2024 6:36
    Miniatura: Syrop z sosny robię bez gotowania....
  • ObiadySzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Kotlety z młodej kapusty zrobisz w 15 minut. Ten wiosenny obiad nie ma grama mięsa

    Szukasz pomysłu na bezmięsny obiad? Mamy świetną propozycję na typowo wiosenne danie. Do jego przygotowania wystarczy główka młodej kapusty. Nie uwierzysz, ale w 15 minut zrobisz z niej pyszne kotlety.
    19 kwi 202415:45
    Miniatura: Kotlety z młodej kapusty zrobisz w 15...
  • ŚniadaniaKwaśneSłodkie

    Do płatków owsianych dodaję ten napój. To mój przepis na jedno z najzdrowszych śniadań

    Owsianka na maślance to jedna z moich ulubionych owsianek. To proste i zdrowe śniadanie, które pozostawia uczucie sytości na długo.
    19 kwi 2024 6:57
    Miniatura: Do płatków owsianych dodaję ten napój. To...
  • Smaki świataSzybki przepisPrzekąskiKwaśneOstreSłone

    Ta surówka z marchewki smakuje jak z najlepszej restauracji. Dodaję tylko ogórka i pyszny sos

    Surówka z marchewki i ogórka to danie doskonale znane Japończykom. To niskokaloryczna i pełna smaku sałatka, której sekretem jest wyrazisty sos.
    18 kwi 202418:03
    Miniatura: Ta surówka z marchewki smakuje jak z...
  • ObiadyTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Gdy jest zimno nie robię z botwinki chłodnika, tylko tę zupę. Szkoda, że to tylko sezonowy specjał

    Botwinka nadaje się na zupy, jak mało co. Gdy jest gorąco, robię na niej chłodnik, a w zimniejsze dni gotuję z niej pyszną zupę botwinkową. Jest pełna smaku, aromatu i koloru.
    18 kwi 202414:44
    Miniatura: Gdy jest zimno nie robię z botwinki...
  • PrzekąskiSzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Smażone ziemniaki to już przeżytek. Teraz lekkie i zdrowe frytki robi się w piekarniku

    Frytki są smaczne, jednak nie wychodzą nam na zdrowie. Dlatego postanowiłam ulepszyć ten dodatek i zastąpiłam ziemniaki lekkim warzywem. Zrezygnowałam też ze smażenia, na rzecz pieczenia.
    18 kwi 202411:02
    Miniatura: Smażone ziemniaki to już przeżytek. Teraz...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 ... strona 112 strona 113 strona 114 115 strona 116 strona 117 strona 118 ... strona 122 strona 123 strona 124 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.