-
DeseryPrzekąskiSłodkieBezmięsne
-
NapojeSłodkie
-
PrzekąskiBezmięsne
-
PrzekąskiBezmięsneOstreSłoneSłodkie
Z moreli i cebuli wyczarujesz gęsty sos. Idealny na kanapki i do mięsa
Chutney morelowy to pikantny, gęsty sos, który jest idealnym dodatkiem do mięs, pieczywa czy serów. Można go zamknąć w słoikach i zachować na dłużej. -
DeserySłodkieKwaśnePrzekąski
-
PrzekąskiTanie gotowanie
-
BezmięsneSłodkiePrzekąski
Najlepszy dżem jagodowy bez żelfiksu. Wystarczy dodać do jagód jeszcze jeden owoc
Ten dżem jagodowy smakuje wybornie i nie trzeba do jego przygotowania używać żelfiksu czy cukru żelującego. Sekretem jest dodanie innych, sezonowych owoców, które naturalnie zawierają dużo pektyn. -
Szybki przepisSłodkie
-
NapojeSłodkie
-
PrzekąskiSzybki przepis
-
BezmięsneOstrePrzekąski
-
Desery
-
PrzekąskiSzybki przepisTanie gotowanie
-
PoradyProdukty
Żaden drogi cukier żelujący. Jest inny, tani sposób na idealnie gęste dżemy
Cukier żelujący to wygodny produkt, który pozwala łatwo zagęścić dżemy. Jednak popularne cukry żelujące czy żelfiksy do tanich nie należą. Podpowiadamy, jak ten sam efekt uzyskać domowym sposobem. -
NapojePoradyProdukty
Leczniczą nalewkę z dziewanny dobrze znały nasze babcie. Zrób teraz, wykorzystasz zimą
Żółtych kwiatów strzelistej dziewanny nie da się z niczym pomylić. Można z nich zrobić leczniczą nalewkę, która przyda się w sezonie infekcji. -
PrzekąskiKwaśnePorady
-
PoradyProdukty
-
PrzekąskiBezmięsne
-
NapojeSłodkieBezmięsne
-
NapojeSłodkie
-
NapojeSłodkieBoże Narodzenie
Nazywa się ją królową nalewek. Zacznij robić teraz, a podziękujesz sobie w Boże Narodzenie
Jedni mówią o niej tutti-frutti, inni ratafia, a jeszcze inni po prostu nalewka owocowa. Wszyscy są jednak zgodni: to królowa wszystkich nalewek. Robi się ją przez cały sezon owocowy.