Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Tanie gotowanie

  • ObiadySzybki przepisBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Wiosną i latem tylko tak podaję kopytka. Moja rodzina przepada za tym lekkim obiadem

    Kopytka to jedne z łatwiejszych do przygotowania klusek ziemniaczanych. Można je serwować do obiadu, a podane z sosem wystarczą za całe danie. Ja w ciepłe dni robię do nich lekki, warzywny sos.
    20 maj 202411:11
    Miniatura: Wiosną i latem tylko tak podaję kopytka....
  • PoradyProdukty

    Zamiast kupować przyprawy, ususz ten chwast. Aromatyczny dodatek do potraw masz zupełnie za darmo

    Bluszczyk kurdybanek to jeden z najbardziej rozpowszechnionych w Polsce chwastów i coraz częściej zauważany jako wartościowy dodatek do potraw. Możesz z niego zrobić domową przyprawę do mięs, sosów i warzyw.
    19 maj 2024 6:38
    Miniatura: Zamiast kupować przyprawy, ususz ten...
  • ObiadySzybki przepisMięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Nacinam filet z piersi kurczaka i wkładam 3 składniki. Ten obiad z piekarnika jest prosty i pyszny

    Jak zamienić filet z kurczaka w pyszny obiad? Wystarczy go naciąć i nadziać prostymi składnikami, co zajmie ci nie więcej niż 10 minut. Potem na 30 minut pracę przejmuje piekarnik.
    18 maj 202415:29
    Miniatura: Nacinam filet z piersi kurczaka i wkładam...
  • PrzekąskiSzybki przepisBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Grilluję plastry cukinii i nadziewam prostym farszem. Tę przekąskę mogę jeść bez końca

    Cukinia sama w sobie nie ma szczególnego smaku. Jednak doskonale nadaje się do grillowania, a wtedy można z niej przygotować pyszne roladki. Wystarczy jej plastry posmarować prostym farszem i zrolować.
    18 maj 202412:48
    Miniatura: Grilluję plastry cukinii i nadziewam...
  • PrzekąskiSzybki przepisBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Obtaczam krążki cukinii i smażę na patelni. To jedna z tańszych przekąsek, jaką znam

    Masz ochotę na smaczną przekąskę na ciepło? Jeśli w swoich zapasach odnajdziesz cukinię, możesz skorzystać z naszego przepisu. Te smażone krążki cukinii doskonale smakują podane z sosem.
    17 maj 202419:16
    Miniatura: Obtaczam krążki cukinii i smażę na...
  • ObiadyBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Placki ziemniaczane z tym sosem to prawdziwy rarytas. Do tego obiadu nie trzeba już nic więcej

    Placki ziemniaczane doskonale sprawdzą się w roli obiadu. Zwłaszcza jeśli podasz je z aromatycznym sosem. Przygotowanie całości nie zajmie ci więcej niż 40 minut. Rozplanuj tylko odpowiednio prace.
    17 maj 202414:34
    Miniatura: Placki ziemniaczane z tym sosem to...
  • ObiadySzybki przepisBezmięsneSłone

    Ten piątkowy obiad uwielbiały nasze babcie. Śledzie z pysznym sosem podawały do ziemniaków

    Śledzie do ziemniaków? Taki zestaw z pewnością dobrze znają ci, którzy urodzili się jeszcze w czasach PRL. Dla wielu to był obowiązkowy zestaw obiadowy na piątek, kiedy zwyczajowo nie jadło się potraw mięsnych.
    17 maj 202413:27
    Miniatura: Ten piątkowy obiad uwielbiały nasze...
  • ObiadySzybki przepisMięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Mama kroiła mortadelę i ekspresowo robiła z niej kotlety. Ta potrawa pamięta czasy PRL-u

    Do wielu potraw z dzieciństwa mamy sentyment i chętnie zjemy je jeszcze raz. Takim daniem są z pewnością kotlety z mortadeli, które kiedyś często gościły na naszych stołach. Robiło się je szybko i łatwo.
    17 maj 202411:13
    Miniatura: Mama kroiła mortadelę i ekspresowo robiła...
  • Przekąski
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Pamiętam smak zimnych nóżek, robionych przez mojego wujka. Mówił, że są dobre na stawy

    Wytrawną galaretę można zrobić na kilka sposobów. Jednak ja spośród wszystkich galaret najbardziej lubię tę tradycyjną, czyli zimne nóżki. Właśnie taką robił mój wujek i była smaczna i zdrowa.
    16 maj 202419:12
    Miniatura: Pamiętam smak zimnych nóżek, robionych...
  • ObiadyKolacjeBezmięsneSłone

    Obłędna zapiekanka z ryżu i sera z przepisu teściowej. Zaskoczyło mnie, do czego można ją dodać

    Przepis na tę zapiekankę z ryżu znalazłam w notesie z przepisami u mojej teściowej. Od razu spodobało mi się to proste danie, ale zaskoczył mnie dopisek z informacją, do czego taką zapiekankę można podać.
    16 maj 202418:02
    Miniatura: Obłędna zapiekanka z ryżu i sera z...
  • DeseryPrzekąskiSzybki przepisSłodkie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Znasz te polskie ciasteczka? Są kruche, łatwe w przygotowaniu i zawsze się udają

    Marzysz o pysznej, słodkiej przekąsce? Zamiast biec do cukierni czy sklepu, znajdź pół godziny i przygotuj w domu pyszne, kruche ciasteczka. Niezawodnie się udają i dosłownie rozpływają się w ustach.
    15 maj 202419:09
    Miniatura: Znasz te polskie ciasteczka? Są kruche,...
  • PrzetworySzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Ten dżem robię szybko i za grosze. Jest doskonały do ciast i ciasteczek

    Rabarbar to sezonowy rarytas o kwaśnym smaku. Zawsze przygotowuję z niego kilka słoiczków dżemu, który doskonale sprawdza się jako dodatek do ciast i deserów. A robię go za grosze, bo rośnie w ogródku.
    15 maj 202416:49
    Miniatura: Ten dżem robię szybko i za grosze. Jest...
  • ObiadySzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Nacinam kilka razy filet z kurczaka i wciskam 3 pyszne składniki. Uwielbiam ten obiad z piekarnika

    Oto kolejna odsłona możliwości fileta z piersi kurczaka. Dziś przygotujemy go w niezwykle efektownej i smacznej postaci. Będzie to kurczak obiadowy z  piekarnika z dodatkiem trzech pysznych dodatków.
    15 maj 202414:34
    Miniatura: Nacinam kilka razy filet z kurczaka i...
  • ObiadyPrzekąskiSzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Moja babcia miała prosty sposób na puszyste placki ziemniaczane. Wychodziły przepyszne

    Najsmaczniejsze placki ziemniaczane to te puszyste i chrupiące. Jak osiągnąć taki efekt? Moja babcia nie dodawała do nich żadnych spulchniaczy, a wychodziły miękkie i pyszne. Oto jej prosta receptura.
    14 maj 202414:32
    Miniatura: Moja babcia miała prosty sposób na...
  • PrzekąskiSzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Te paluszki robię z ciasta francuskiego i aromatycznego dodatku. Przekąska schodzi na pniu

    Gdy rodzina ma ochotę na przekąskę, często z pomocą przychodzi mi ciasto francuskie. Ostatnio zrobiłam z niego chrupiące paluszki. Zeszły od razu, bo dzięki aromatycznemu dodatkowi smakowały doskonale.
    13 maj 202419:06
    Miniatura: Te paluszki robię z ciasta francuskiego i...
  • PrzekąskiSzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Tę uwielbianą przez Polaków rybę warto jeść nie tylko od święta. Tak zrobisz ją na kanapki

    Śledź to najpopularniejsza ryba w polskich sklepach. Kryje w sobie wiele cennych składników i jest bardzo smaczna, dlatego warto po nią sięgać nie tylko od święta. Można z nią zrobić chociażby kanapki.
    13 maj 202416:55
    Miniatura: Tę uwielbianą przez Polaków rybę warto...
  • ObiadySzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Tej zapiekance obiadowej trudno się oprzeć. Wykorzystasz do niej zeszłoroczne ziemniaki

    Zostały ci zeszłoroczne ziemniaki i nie wiesz, co z nimi zrobić? Doskonale nadadzą się na sycącą zapiekankę. Wystarczy, że połączysz je z brokułem i jeszcze kilkoma składnikami, a powstanie pyszne danie.
    13 maj 202415:48
    Miniatura: Tej zapiekance obiadowej trudno się...
  • ObiadySzybki przepisBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    W ciepłe dni nie ma lepszej zupy, niż chłodnik z botwinką. 5 minut gotowania, a tyle smaku

    Jak ja się cieszę, że wreszcie jest tak ciepło, że mogę zrobić chłodnik. A jeszcze bardziej cieszy mnie fakt, że można już kupić botwinkę. Z niej bowiem chłodnik jest najlepszy. A robi się go 10-15 minut.
    12 maj 202416:59
    Miniatura: W ciepłe dni nie ma lepszej zupy, niż...
  • Szybki przepisŚniadaniaProdukty
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Masło jabłkowe jest zdrowe i zaspokaja apetyt na słodycze. Nic dziwnego, że po nim chudnę

    Pieczywo zwykle smarowałam masłem. Jednak miałam wysoki cholesterol i za dużo ważyłam. Dlatego sięgnęłam po masło jabłkowe i sytuacja szybko się poprawiła. A to aromatyczne smarowidło robię raz dwa.
    12 maj 202415:46
    Miniatura: Masło jabłkowe jest zdrowe i zaspokaja...
  • Szybki przepisBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Nadziałam na szpadki typowo polskie składniki. To najlepsze szaszłyki z grilla, jakie jadłam

    Jeśli znudziła wam się już grillowana karkówka i skrzydełka, wrzućcie na ruszt coś oryginalnego. Proponuję szaszłyki z trzech składników prawie zdjętych z obiadowego talerza. Są pyszne i sycące.
    12 maj 202410:03
    Miniatura: Nadziałam na szpadki typowo polskie...
  • DeserySłodkie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Posypuję ciasto słodką mieszanką, zwijam i kroję. Moje ślimaczki cynamonowe są lepsze niż z cukierni

    Drożdżówki najsmaczniejsze są, gdy są świeże. Dlatego zwykle robię je własnoręcznie. I wcale nie jest to pracochłonne, zwłaszcza że używam suszonych drożdży i nadziewam je słodką, cynamonową masą.
    12 maj 2024 8:03
    Miniatura: Posypuję ciasto słodką mieszanką, zwijam i...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 ... strona 148 strona 149 strona 150 151 strona 152 strona 153 strona 154 ... strona 160 strona 161 strona 162 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.