-
DeserySłodkie
Masz czekoladę i banany? Błyskawicznie zrobisz z nich pyszny, kremowy deser
Dziś nie lada gratka dla wszystkich łasuchów. Mamy dla was doskonały przepis na błyskawiczny deser z czekolady i bananów. Bije wszystkie kupne słodkości na głowę, a do jego przygotowania wystarczy 10 minut. -
DeserySłodkie
-
PrzekąskiBezmięsneSłoneWielkanoc
-
ObiadyTanie gotowanieBezmięsne
Chrupiące krokiety ziemniaczane. Smakują obłędnie, a w kuchni nic się nie marnuje
By przygotować to danie, nie musisz smażyć naleśników. Krokiety ziemniaczane zrobisz niemal z samych warzyw. Są pysznym sposobem na wykorzystanie gotowanych ziemniaków z poprzedniego dnia. -
Tanie gotowanieŚniadaniaBezmięsne
Bułki w jajku to przysmak z czerstwego pieczywa. Domownicy je uwielbiają, a ja nie wyrzucam jedzenia
Nie wiesz, co zrobić z czerstwymi bułkami? Zamiast przerabiać je na tartą bułkę lub wyrzucić, zrób z nich przepyszne śniadanie lub podwieczorek. 10 minut i chrupiące danie będzie gotowe. -
ObiadyKolacjeTanie gotowanieBezmięsneSłone
-
ŚniadaniaTanie gotowanieSłone
Ta jajecznica jest najlżejsza pod słońcem. Nie zawiera nawet grama tłuszczu
Odmawiasz sobie czasem jajecznicy, bo jest zbyt kaloryczna? Specjalnie dla ciebie przygotujemy dziś jajecznicę bez grama tłuszczu. Będzie lekka, puszysta, niskokaloryczna i zarazem odżywcza. -
PrzekąskiBezmięsneSłone
-
DeserySłodkie
Przepis na superzdrowy i smaczny budyń jaglany. Domowy deser bije na głowę ten z torebki
Deser zwykle kojarzy się z czymś smacznym, a nie koniecznie zdrowym. Jednak budyń jaglany łączy w sobie obie zalety. A przy tym jest łatwy do przygotowania. Zresztą przekonajcie się o tym sami. -
PrzekąskiSmaki świata
Sałatkę szwajcarską zrobisz w 10 minut. Łatwiejszej i pyszniejszej przekąski nie wymyślisz
Masz ochotę na przekąskę? Zamiast po wafelek czy chipsy sięgnij po sałatkę. Najlepiej szwajcarską, bo jest smaczna i równie chrupiąca, a do jej przygotowania wystarczy 10 minut. -
PrzekąskiMięsneSłone
Ten przepis na brukselkę zachwyca każdego. Wystarczy tylko jeden dodatek
Chrupiący boczek i aromatyczna, pieczona brukselka. To połączenie sprawia, że brukselką zajadają się nawet ci, którzy nie przepadają za tym warzywem. -
ObiadyBezmięsne
Zalewam filety wybornym płynem i wstawiam do pieca. To najlepsze danie rybne, jakie jadłam
Jeśli planujesz rybę na obiad, podpowiem ci jak najszybciej ją przyrządzić. Będzie smaczna i soczysta, nawet następnego dnia. A przy tym twój dom nie będzie wypełniony intensywnym rybnym zapachem. -
PrzekąskiKolacjeSmaki świata
Ekspresowa sałatka meksykańska. Idealna na imprezę i do pracy
Sałatka meksykańska łączy w sobie smaki ostre i łagodne, składniki pożywne i lekkie. Finał jest bardzo smaczny, idealny na kolację, imprezę, a także do lunchboxa. Warto poświęcić na nią 15 minut. -
PrzekąskiTanie gotowanieSłone
-
DeserySłodkie
Chrupiące ciasteczka ryżowe bez grama mąki. Pięknie rosną i doskonale smakują
Masz ochotę na słodkie co nieco? Nasze ciasteczka ryżowe z pewnością ci posmakują. Są chrupiące i wprost rozpływają się w ustach, a w ich składzie nie znajdziesz ani grama mąki. -
ObiadyKolacjeTanie gotowanieSmaki świata
Tę serową zapiekankę robię często po powrocie z pracy. Znika w 5 minut
Zapiekanka serowa to pomysł na szybki obiad lub ciepłą kolację. Jest łatwa do przygotowania i mało przy niej pracy, a smakuje i syci doskonale. Zrób ją raz, a będziesz wracać do tego przepisu. -
ObiadyMięsne
Ścieram to warzywo i dodaję do mięsa. Kotlety mielone zachwycają smakiem i soczystością
Kotlety mielone to pomysł na szybki i smaczny obiad. Możesz przetestować mój patent na to, by wyszły soczyste jak nigdy. Wystarczy, że dodasz o mięsnej masy popularne, starte warzywo. -
ŚniadaniaSłodkie
-
KolacjeDeseryTanie gotowanie
Mieszam serek homogenizowany z jajkami i kładę na patelnię. Lepszych racuchów nie jadłam
Masz pod ręką serek homogenizowany i jajka? Szybko przygotujesz z nich delikatne racuchy. Będą idealne na podwieczorek czy kolację. Świetnie też smakują na zimno, więc rano można je spakować do pracy. -
DeseryBezmięsneSłodkie
-
ObiadyKolacjeTanie gotowanie
Ekspresowa fasolka po bretońsku. Pokochają ją nie tylko zabiegani
Fasolka po bretońsku to smaczne i pożywne danie na ciepło. W klasycznym przepisie robi się ją z suchej fasoli, dlatego potrawę trzeba długo gotować. Nasza wersja jest o wiele szybsza, a też bardzo sycąca.