-
ProduktyObiadyŚniadaniaKolacjeMięsneSłone
-
ProduktyBezmięsne
Prosta czynność sprawia, że naleśniki wychodzą idealne. Wiele osób zapomina o tym patencie
Ciasto naleśnikowe jest proste do zrobienia, jednak nie zawsze naleśniki wychodzą takie, jakie byśmy chcieli – elastyczne i lekko puszyste. Aby osiągnąć taki efekt, wystarczy zrobić jedną rzecz. -
Szybki przepisTanie gotowanieProduktyNapoje
-
Produkty
Co zrobić, żeby awokado nie ściemniało? To nie tylko zakwaszanie cytryną
Awokado to jeden z najbardziej wszechstronnych owoców. Może być dodatkiem zarówno do słodkich jak i wytrawnych dań. Minus awokado? Szybko ciemnieje i wówczas wygląda niezbyt apetycznie. Ale są na to sposoby. -
ProduktySmaki świata
-
DeserySłodkie
Oszukane faworki na Tłusty Czwartek. Taki chrust zrobisz w 15 minut
Te faworki robisz bez zagniatania i „zbijania” ciasta. Wystarczy jeden tani produkt, który jest dostępny w każdym markecie. -
DeserySłodkie
Jak zrobić klasyczny ganache? Krem z czekolady i śmietanki zachwyca smakiem
Ganache (ganasz) to krem, bez którego cukiernicy nie wyobrażają sobie pracy. To proste połączenie czekolady i śmietanki. Podpowiadamy, jak zrobić idealny ganache z gorzkiej czekolady. -
ProduktySłodkie
Jak usmażyć idealne pączki? Przyda się do tego niedrogi gadżet
Idealne pączki to takie z ładnie brązową skórką i takie, które nie wchłoną dużo tłuszczu. Aby osiągnąć taki efekt podczas smażenia pączków, warto zaopatrzyć się w gadżet kuchenny, który możesz kupić za mniej, niż 20 zł. -
Produkty
-
ProduktyBezmięsne
Osiem warzyw, które uchodzą za afrodyzjaki. Niektóre pozycje mogą zaskoczyć
Warzywa jako afrodyzjaki? Jak najbardziej! Wielu z nich przypisuje się szczególnie silne właściwości wzmagające ochotę na miłość. -
Produkty
-
ProduktyBezmięsne
-
ŚniadaniaPrzekąskiBezmięsneSłoneProdukty
-
ProduktyPrzepisy
Jak smażyć cebulę? Jeden prosty dodatek zmienia wszystko
Smażona cebula to dodatek do wielu potraw: można nią okrasić pierogi, dodać do klusek, pieczonych mięs, kremowych zup. Podpowiadamy, jak dobrze usmażyć cebulę. -
PrzepisyMięsneObiadyTanie gotowanie
Jak zrobić sos z mięsem do obiadu? Przepis na sos z karkówki idealny do kaszy i ziemniaków
Najzwyklejszy sos z mięsem podawany do obiadu kojarzy się z dobrą, domową kuchnią. Najczęściej gotowany na bazie wieprzowiny idealnie pasuje do ziemniaków, kaszy czy klusek. Podpowiadamy, jak zrobić taki sos. -
ŚniadaniaPrzekąskiTanie gotowanieBezmięsneSłodkieSłone
-
Słone
-
Słone
-
Produkty
Dodaj do porannej kawy szczyptę soli. Będziesz zaskoczony efektem
Kawa z solą? Może dla wielu nie brzmi to zachęcająco, ale nim cokolwiek powiesz, spróbuj. Wystarczy odrobina soli, aby poczuć wyraźną różnicę w smaku kawy. -
ProduktyBezmięsne
-
Produkty