-
PrzepisyBezmięsneNapoje
To najzdrowsza wersja kawy. Postawi na nogi, poprawi humor i pomoże schudnąć
Nie wyobrażasz sobie początku dnia bez filiżanki kawy? Dodaj do niej odrobinę popularnej przyprawy, a wyniesiesz swoją małą czarną na wyższy poziom. -
Produkty
-
NewsySmaki świataProdukty
Sushi na Walentynki? Szef kuchni poleca produkty, które wprawią was w dobry nastrój
Walentynkową kolację, możecie przygotować w domu, ale w ten dzień wiele osób wybiera jedzenie w lokalu. Szef kuchni jednej z warszawskich restauracji serwujących sushi zdradza, które produkty charakterystyczne dla kuchni japońskiej będą... -
Smaki świata
-
ProduktySłodkieKwaśne
Lubisz desery o cytrynowym smaku? Wykorzystaj ten prosty patent na cytrynowy cukier
Skórka otarta z cytryny dodaje aromatu ciastom i deserom. Jeśli przygotowujesz słodkości z jej dodatkiem, wykorzystaj prosty trik, który sprawi, że twoje desery będą jeszcze bardziej cytrynowe. I nie chodzi o kwaśność, ale wyjątkowy aromat. -
Produkty
Nigdy nie myj mięsa z kurczaka. Wiele osób popełnia ten błąd
Mycie mięsa z kurczaka? Nie wolno tego robić, bo grozi to zatruciem. -
ProduktyObiadyŚniadaniaKolacjeMięsneSłone
-
ProduktyBezmięsne
Prosta czynność sprawia, że naleśniki wychodzą idealne. Wiele osób zapomina o tym patencie
Ciasto naleśnikowe jest proste do zrobienia, jednak nie zawsze naleśniki wychodzą takie, jakie byśmy chcieli – elastyczne i lekko puszyste. Aby osiągnąć taki efekt, wystarczy zrobić jedną rzecz. -
Szybki przepisTanie gotowanieProduktyNapoje
-
Produkty
Co zrobić, żeby awokado nie ściemniało? To nie tylko zakwaszanie cytryną
Awokado to jeden z najbardziej wszechstronnych owoców. Może być dodatkiem zarówno do słodkich jak i wytrawnych dań. Minus awokado? Szybko ciemnieje i wówczas wygląda niezbyt apetycznie. Ale są na to sposoby. -
ProduktySmaki świata
-
DeserySłodkie
Oszukane faworki na Tłusty Czwartek. Taki chrust zrobisz w 15 minut
Te faworki robisz bez zagniatania i „zbijania” ciasta. Wystarczy jeden tani produkt, który jest dostępny w każdym markecie. -
DeserySłodkie
Jak zrobić klasyczny ganache? Krem z czekolady i śmietanki zachwyca smakiem
Ganache (ganasz) to krem, bez którego cukiernicy nie wyobrażają sobie pracy. To proste połączenie czekolady i śmietanki. Podpowiadamy, jak zrobić idealny ganache z gorzkiej czekolady. -
ProduktySłodkie
Jak usmażyć idealne pączki? Przyda się do tego niedrogi gadżet
Idealne pączki to takie z ładnie brązową skórką i takie, które nie wchłoną dużo tłuszczu. Aby osiągnąć taki efekt podczas smażenia pączków, warto zaopatrzyć się w gadżet kuchenny, który możesz kupić za mniej, niż 20 zł. -
Produkty
-
ProduktyBezmięsne
Osiem warzyw, które uchodzą za afrodyzjaki. Niektóre pozycje mogą zaskoczyć
Warzywa jako afrodyzjaki? Jak najbardziej! Wielu z nich przypisuje się szczególnie silne właściwości wzmagające ochotę na miłość. -
Produkty
-
ProduktyBezmięsne
-
ŚniadaniaPrzekąskiBezmięsneSłoneProdukty
-
ProduktyPrzepisy
Jak smażyć cebulę? Jeden prosty dodatek zmienia wszystko
Smażona cebula to dodatek do wielu potraw: można nią okrasić pierogi, dodać do klusek, pieczonych mięs, kremowych zup. Podpowiadamy, jak dobrze usmażyć cebulę. -
PrzepisyMięsneObiadyTanie gotowanie
Jak zrobić sos z mięsem do obiadu? Przepis na sos z karkówki idealny do kaszy i ziemniaków
Najzwyklejszy sos z mięsem podawany do obiadu kojarzy się z dobrą, domową kuchnią. Najczęściej gotowany na bazie wieprzowiny idealnie pasuje do ziemniaków, kaszy czy klusek. Podpowiadamy, jak zrobić taki sos.