Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Mięsne

  • PoradyProdukty

    Mięso nigdy nie było tak soczyste. Wystarczy jeden dodatek, a wszyscy będą prosić o dokładkę

    Suche burgery, suchy pasztet czy suche filety z piersi kurczaka. Brzmi znajomo? Jest prosty sposób na soczyste mięso – zarówno smażone, jak i pieczone.
    23 mar 202419:01
    Miniatura: Mięso nigdy nie było tak soczyste....
  • PrzekąskiSłone
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Sałatka gyros z kurczakiem to HIT każdej imprezy. Zrobisz ją z prostych składników w mniej niż godzinę

    Sałatka gyros to nie tylko idealny wybór na imprezę, ale także potrawa, którą możesz z powodzeniem zastąpić obiad lub kolację. Sprawdź, jak przygotować pożywną sałatkę gyros.
    23 mar 2024 8:14
    Miniatura: Sałatka gyros z kurczakiem to HIT każdej...
  • ObiadySzybki przepisTanie gotowanieSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Biorę gotowe kopytka i dodaję dwa składniki. Rewelacyjny obiad w 10 minut

    Kiedy wracam do domu głodna i czuję, że nie mam ochoty na gotowanie, kupuję w osiedlowym sklepie gotowe kopytka. Dodaję do nich tylko dwa składniki i cały obiad gotowy.
    22 mar 202416:10
    Miniatura: Biorę gotowe kopytka i dodaję dwa...
  • PrzekąskiWielkanoc
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Nie wyobrażam sobie świąt bez tego pasztetu ze śliwkami. Zawsze mi wychodzi. Jest kremowy i słodkawy

    Oprócz szynki na święta zawsze piekę ten pasztet. Zawiera wyborne składniki i obowiązkowo suszone śliwki. Dzięki temu ma kremową konsystencję i słodkawy smak. Wszyscy go uwielbiają.
    22 mar 2024 8:16
    Miniatura: Nie wyobrażam sobie świąt bez tego...
  • PrzekąskiPrzepisyWielkanoc
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Tego schabu nie może zabraknąć na moim wielkanocnym stole. Sekretem przepisu jest nadzienie

    Schab to mięso, które lubimy piec na święta. Ładnie prezentuje się na stole, zwłaszcza gdy wypełnimy go kolorowym farszem. Ja na Wielkanoc nadziewam go słodkimi owocami. Smakuje i wygląda doskonale.
    21 mar 202419:14
    Miniatura: Tego schabu nie może zabraknąć na moim...
  • ObiadyŚniadaniaKwaśneWielkanoc
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Tylko z tym dodatkiem mój żurek smakuje wyjątkowo. Poznaj sekret tej tradycyjnej zupy nie tylko na Wielkanoc

    Smak mojego wielkanocnego żurku podbija dodatek aromatycznej kiełbasy i boczku. Zobacz, jak zrobić dobry żurek na wędzonce.
    20 mar 202417:13
    Miniatura: Tylko z tym dodatkiem mój żurek smakuje...
  • ObiadySzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Tę ekspresową zapiekankę makaronową robię często na obiad. Jest prosta i pyszna

    Jak w pół godziny wyczarować pyszny obiad? Możesz pokusić się o przygotowanie zapiekanki. Proponujemy zrobić ją z makaronu, kurczaka i brokułu. Ten zestaw lubią wszyscy, a Ty zbytnio się nie napracujesz.
    20 mar 202414:13
    Miniatura: Tę ekspresową zapiekankę makaronową robię...
  • ObiadyWielkanoc
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Wrzucam ją z warzywami do rękawa i wlewam ten płyn. Karkówka jest soczysta i smakuje jak dziczyzna

    Karkówka to jedno ze smaczniejszych mięs, jakie można upiec. Wygląda tak apetycznie, że można ją podać nawet na świąteczny obiad. Dziś zdradzę wam swój przepis na soczystą, niezwykłą w smaku karkówkę.
    20 mar 202410:18
    Miniatura: Wrzucam ją z warzywami do rękawa i wlewam...
  • ObiadyKolacjeSmaki świata
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Rewelacyjne naleśniki po meksykańsku. Odkryłem ten składnik dla niepowtarzalnego koloru i smaku placków

    Naleśniki po meksykańsku to idealna propozycja dla wielbicieli pikantnej kuchni. Sprawdź, jak przygotować naleśniki po meksykańsku zapiekane z sosem pomidorowym.
    20 mar 2024 9:40
    Miniatura: Rewelacyjne naleśniki po meksykańsku....
  • PrzekąskiSłoneWielkanoc
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Domowe pieczarki faszerowane od cioci Krysi. Pokochasz ten przepis idealny na każdą okazję

    Pieczarki faszerowane to danie, do którego podchodzę z sentymentem. Moja ukochana ciocia Krysia zawsze podawała je jako przystawkę podczas rodzinnych przyjęć. Poznaj sekret rodzinnej tradycji i zobacz, jak zrobić pieczarki faszerowane...
    19 mar 202416:12
    Miniatura: Domowe pieczarki faszerowane od cioci...
  • ObiadySłone
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Zapomniana alternatywa dla kotleta mielonego. Przepis na kotlet pożarski dostałem od znajomych

    Kotlet pożarski to rodzaj kotleta mielonego, ale w odróżnieniu od klasycznej odmiany, robi się głównie z grubo siekanego mięsa drobiowego. Wyróżnia się też dodatkiem masła i nietypową panierką.
    19 mar 2024 9:14
    Miniatura: Zapomniana alternatywa dla kotleta...
  • Tanie gotowanieKolacje
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    W poniedziałek zawsze robię krokiety z mięsem po rosole. Uwielbiam ten obiad

    Bardzo lubię, jak zostaje mi mięso po rosole. Mogę je bowiem wykorzystać na wiele sposobów, a najczęściej przerabiam je na coś obiadowego. Tak, jak te krokiety z mięsem po rosole zrobione z naleśników.
    18 mar 2024 9:18
    Miniatura: W poniedziałek zawsze robię krokiety z...
  • ObiadySmaki świataSłone
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Przemień bakłażany w pyszną zapiekankę. Takiej musaki jeszcze nie jadłeś, ale zwróć uwagę na jeden szczegół

    Grecka musaka (mousaka, moussaka) zyskała wielu wielbicieli na całym świecie. Podstawą dania są grillowane lub pieczone bakłażany, które wymagają odpowiedniego przygotowania przed obróbką termiczną. Polecamy przepis na musakę.
    17 mar 202419:25
    Miniatura: Przemień bakłażany w pyszną zapiekankę....
  • Obiady
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Gdy babcia zaprasza na bitki, odlicza się cała rodzina. Już wiem skąd ich delikatność

    Na co dzień cenimy sobie dania proste i szybkie do przygotowania. Jednak wciąż pamiętamy i tęsknimy za smakami z dzieciństwa. Za potrawami, które gotowały nasze mamy i babcie. Jedną z nich są bitki.
    17 mar 202415:14
    Miniatura: Gdy babcia zaprasza na bitki, odlicza się...
  • PoradyProdukty
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Jak zrobić soczystą szynkę? 5 sprawdzonych sposobów, które zapobiegają wysychaniu mięsa

    Szynka wieprzowa nie zawsze wychodzi soczysta. Możesz jednak zapobiec nadmiernemu wysychaniu mięsa podczas pieczenia. Postępuj zgodnie z naszymi wskazówkami na to, jak upiec soczystą szynkę.
    17 mar 202410:01
    Miniatura: Jak zrobić soczystą szynkę? 5 sprawdzonych...
  • Obiady
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Babcia zdradziła mi przepis na żeberka pieczone z cebulą. Mięso jest soczyste i rozpływa się w ustach

    Żeberka pieczone to tradycyjne danie kuchni polskiej. Ja robię je zgodnie z przepisem mojej babci. Zobacz, jak przygotować żeberka pieczone z dodatkiem cebuli. Mięso wychodzi aromatyczne, miękkie i soczyste.
    17 mar 2024 8:01
    Miniatura: Babcia zdradziła mi przepis na żeberka...
  • ObiadySmaki świata
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Dodaję do ziemniaków i zawijam w ciasto. Pierogi litewskie idą u mnie lepiej niż ruskie

    Jeśli znudziły ci się pierogi z kapustą i grzybami, ruskie czy z mięsem, przygotuj pierogi litewskie. Farsz do nich zrobisz z ziemniaków i kilku aromatycznych dodatków. Są pożywne i bardzo smaczne.
    16 mar 202415:29
    Miniatura: Dodaję do ziemniaków i zawijam w ciasto....
  • Porady
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Dlaczego warto gotować rosół bez przykrycia? Zupa zyska nie tylko na smaku

    Gotujesz rosół pod przykryciem, czy bez? Każdy sposób ma swoje zalety, jednak okazuje się, że więcej argumentów przemawia za faktem, by jednak gotować rosół bez przykrycia. Warto je poznać.
    16 mar 2024 9:46
    Miniatura: Dlaczego warto gotować rosół bez...
  • ObiadyOstre
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Flaczki mojej mamy są najlepsze, jakie jadłam. Ten składnik dodaje im wyrazistości

    Flaczki to pożywna zupa, która potrafi zastąpić cały obiad. Często można ją zamówić w restauracjach, jednak ja najbardziej lubię flaczki z przepisu mojej mamy. To dlatego, że mają taki wyrazisty smak.
    16 mar 2024 7:46
    Miniatura: Flaczki mojej mamy są najlepsze, jakie...
  • ObiadySmaki świataSłone
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Tych pierożków nie je się widelcem, a ich wnętrze zachwyca soczystością . Poznaj przepis na chinkali

    Pierożki chinkali to klasyczne danie pełnej wyrazistych smaków i aromatów kuchni gruzińskiej. Sprawdź, jak zrobić gruzińskie pierożki chinkali z idealnym nadzieniem z mięsa mielonego.
    15 mar 2024 9:16
    Miniatura: Tych pierożków nie je się widelcem, a ich...
  • PrzekąskiSzybki przepisTanie gotowanieSłone

    Pasta kanapkowa z wątróbki lepsza niż pasztet. Przepis znalazłam u mojej babci

    Szybko, tanio i smacznie. Tak można podsumować ten przepis na pastę kanapkową z wątróbki drobiowej. Znalazłam go w ulubionej książce kucharskiej mojej babci.
    15 mar 2024 6:35
    Miniatura: Pasta kanapkowa z wątróbki lepsza niż...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 ... strona 73 strona 74 strona 75 76 strona 77 strona 78 strona 79 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.