-
Produkty
Jak szybko zmiękczyć masło? Jeden ze sposobów bije inne na głowę
Masz czasem rano taki problem, że chcesz posmarować pieczywo, a masło jest twarde jak skała? To zdarzyło się pewnie nie jednemu z nas. Jest jednak na to prosty sposób. Musicie go poznać. -
ŚniadaniaDeseryProduktyBezmięsne
Pyszny twaróg możesz zrobić w domu. Potrzebny jest tylko jeden składnik
Domowy twaróg na głowę bije wszystkie sklepowe. Wystarczy odrobina cierpliwości, aby zrobić biały ser we własnej kuchni. -
Produkty
Różowe boczniaki to hit wśród grzybiarzy. Można je wyhodować w domu
Wyglądają niczym grzyby z lasu Barbie, ale to nie bajka: różowe boczniaki istnieją naprawdę. Są hitem wśród tych, którzy hodują grzyby z kupionych grzybni. -
Produkty
Dziki szczypiorek już pojawił się w lasach. Jest łatwy sposób, aby go rozpoznać
W lasach już pojawił się dziki szczypiorek nazywany też często leśnym szczypiorkiem. Można go rwać i wykorzystywać dokładnie tam samo, jak szczypior z ogródka czy warzywniaka. -
Produkty
Wątróbka pryska na patelni? Są sposoby, żeby temu zapobiec
Jeśli wątróbka pryska i strzela na patelni, to znaczy, że nie znasz prostych sposobów, aby tego uniknąć. Podpowiadamy jak poradzić sobie z nieprzyjemnie pryskającą wątróbką. -
Mięsne
-
Produkty
Nigdy nie wyrzucaj obierek z jabłek. Zrobisz z nich wiele przysmaków
Zrobiłaś właśnie szarlotkę albo placki z jabłkami i zostało ci sporo obierek? Absolutnie ich nie wyrzucaj, bo możesz z nich przygotować kilka zdrowych przysmaków. Poznaj patenty na wykorzystanie jabłkowych obierzyn. -
ProduktyKwaśne
Czym się różni kapusta kiszona od kwaszonej? Tylko jedna wyjdzie ci na zdrowie
O tym, że kapusta kiszona jest smaczna i wartościowa wie chyba każdy. Jednak nie wszyscy zdają sobie sprawę z tego, że w sklepach sprzedawana jest też mniej zdrowa kapusta kwaszona. Sprawdź, jak je odróżnić. -
Obiady
Czym zagęścić zupę pomidorową? Są lepsze dodatki niż śmietana i mąka
Najsmaczniejsza zupa pomidorowa to ta ciut gęściejsza, o aksamitnej konsystencji. By osiągnąć taki efekt wystarczy ją zagęścić. Jednak nie koniecznie trzeba robić to mąką i śmietaną. Są o wiele zdrowsze alternatywy na zagęszczenie... -
ProduktyPrzepisy
Prosty napar z anyżu na trawienie. To ratunek po obfitym posiłku
Zjadłeś wyborną pieczeń, talerz fasolki z mięsem albo tłusty bigos? Wypij napar z anyżu na trawienie, a twój żołądek ci podziękuję. Bonus? To naprawdę smaczny napój. -
ProduktyWielkanoc
-
Wielkanoc
Co zrobić z nadmiarem zupy? Jest prosty sposób na to, by nic się nie zmarnowało
Gotujesz zupę na dwa dni, a i tak ci zostaje? Nie ma zmartwienia, możesz z niej zrobić zapasy. Musisz je tylko odpowiednio przechowywać. Będą jak znalazł, gdy zabraknie ci czasu na gotowanie. -
Produkty
-
Produkty
-
ProduktySłodkie
Zdrowe kanapki na słodko? To jest możliwe, a dzieci kochają chleb z tymi dodatkami
Lubisz kanapki na słodko? Porzuć niezdrowe słodkie kremy i pełne cukru dżemy i połóż na pieczywie świeże owoce. -
ProduktyMięsne
Jak należy gotować parówki? Eksperci wytykają Polakom częsty błąd
Parówki często lądują na śniadaniowych talerzach. Jak się jednak okazuje, nie wszyscy wiedzą, jak prawidłowo je gotować. Niestety przez ten częsty błąd kiełbaski robią się jeszcze mniej zdrowe. -
Bezmięsne
Robisz surówkę z marchewki? Koniecznie pamiętaj o tym dodatku
Surówka z marchewki jest jedną z najpopularniejszych na naszych stołach. To dlatego, że jest smaczna, tania i bardzo zdrowa. Jednak by była wartościowa, trzeba pamiętać o jednym dodatku. -
Produkty
Dlaczego warto dodać imbir do kawy? Istnieją co najmniej 4 powody
Wiele osób rozpoczyna dzień filiżanką kawy, bo napój ten pomaga się obudzić. Jeśli jednak wrzucisz do naparu kilka plasterków imbiru, kawa przyniesie ci też inne korzyści. Naprawdę warto się skusić. -
NewsyProdukty
Wszyscy ruszą do Lidla po tanie banany. Okazja, którą warto wykorzystać
Tanie banany w Lidlu to promocja, która zacznie się w czwartek 22 lutego. Te popularne owoce będzie można kupić za pół ceny. Warto zrobić zapas, bo banany można nawet zamrozić. -
NewsyProdukty
Inwazja grzybów mun w polskich lasach. Kobieta pochwaliła się całym koszem
Uszak bzowy, ucho Judasza albo po prostu polski grzybek mun – grzybiarze donoszą, że po ostatnich deszczach jest ich pełno w lasach. A to oznacza, że warto wybrać się na pierwsze w tym roku grzybobranie. -
Produkty
Tych produktów nie wolno mrozić. Na liście majonez i niektóre napoje
Mrożenie to jeden z najpopularniejszych sposobów przechowywania żywności. Jednak nie wszystko można zamrozić – chodzi nie tylko o konsystencję produktów, ale też o bezpieczeństwo żywności.