-
Produkty
Jak szybko obrać czosnek? Niezawodny patent bez brudzenia rąk
Obieranie czosnku dla wielu osób nie jest przyjemną czynnością, zwłaszcza jeśli potrzeba więcej ząbków. Jest na to łatwy sposób, a wszystko, czego potrzebujesz to zwykły słoik z nakrętką. -
ProduktyWielkanoc
Kiedy zasiać rzeżuchę, żeby urosła na Wielkanoc? Nie przegap tej daty
Zdarzyło ci się zasiać rzeżuchę zbyt późno przed Wielkanocą? Zapisz sobie tę datę, a na święta będziesz cieszyć się zieloną, bujną rzeżuchą. Podpowiadamy, kiedy zasiać rzeżuchę. -
PrzekąskiSmaki świataMięsne
Domowe burgery soczyste jak w restauracji. Sekret tkwi w jednym szczególe
Najważniejszą częścią smacznego burgera jest soczysty kotlet. Jego przygotowanie w domowym zaciszu wielu osobom przysparza dużo trudności. Jak się jednak okazuje, tajemnica soczystości tkwi w jednym szczególe. -
ProduktyWielkanoc
-
ProduktyWielkanoc
Jak rozpoznać, czy jajka są świeże? Nie musisz wcale rozbijać skorupki
Kupując jajka warto zerknąć na podaną na opakowaniu datę przydatności do spożycia. Jeśli jednak kupujesz jajka na targu, też są sposoby, by przekonać się o ich świeżości. Nawet bez rozbijania skorupki. -
NewsyProdukty
Pojawiły się już pierwsze grzyby. Jedne z najsmaczniejszych i najdroższych
Choć mamy jeszcze kalendarzową zimę, w niektórych miejscach w Polsce pojawiły się już pierwsze grzyby. Okazy te są uznawane za najsmaczniejsze na świecie, a za ich kilogram trzeba słono zapłacić. -
ProduktyMięsne
-
Produkty
Już teraz pomyśl o Wielkanocy. To idealny czas, żeby wysiać te zioła
Świeże zioła w lutym możesz kupić co najwyżej w markecie. Ale to idealny moment, aby wysiać własne w doniczkach na kuchennym parapecie. Będą idealne do doprawiania i dekoracji Wielkanocnych potraw. -
Produkty
Czym różni się tani makaron od drogiego? Włoch pokazał zaskakujące różnice
Czym różni się makaron tani od drogiego? Okazuje się, że nie tylko ceną, a kluczowe różnice wskazał Włoch mieszkający w Polsce. Możecie być zaskoczeni. -
ŚniadaniaTanie gotowanie
Nocna owsianka to pomysł na śniadanie dla zabieganych. Jak ją zrobić?
Nocna owsianka to jedna z najlepszych owsianek. A jedna z jej zalet polega na tym, że wstajesz rano, a twoje śniadanie jest już gotowe. -
Produkty
Te produkty możesz trzymać w zamrażarce tylko miesiąc. Jak długo przechowywywać mrożonki?
Mrożenie to jedna z najprostszych form przechowywania żywności. Aby jednak było bezpieczne, sprawdź, jak długo można przechowywać różne mrożonki. -
NewsyProdukty
Tanie masło w Lidlu. Można zaoszczędzić i zrobić zapas
Lidl przez dwa dni ma promocję na masło. Jeśli używasz dużo masła w kuchni, to okazja, żeby zrobić zapas. Nadmiar masła można także zamrozić. Oferta na tanie masło ma jednak ograniczenia. -
PrzepisyBezmięsneNapoje
To najzdrowsza wersja kawy. Postawi na nogi, poprawi humor i pomoże schudnąć
Nie wyobrażasz sobie początku dnia bez filiżanki kawy? Dodaj do niej odrobinę popularnej przyprawy, a wyniesiesz swoją małą czarną na wyższy poziom. -
Produkty
-
NewsySmaki świataProdukty
Sushi na Walentynki? Szef kuchni poleca produkty, które wprawią was w dobry nastrój
Walentynkową kolację, możecie przygotować w domu, ale w ten dzień wiele osób wybiera jedzenie w lokalu. Szef kuchni jednej z warszawskich restauracji serwujących sushi zdradza, które produkty charakterystyczne dla kuchni japońskiej będą... -
Smaki świata
-
ProduktySłodkieKwaśne
Lubisz desery o cytrynowym smaku? Wykorzystaj ten prosty patent na cytrynowy cukier
Skórka otarta z cytryny dodaje aromatu ciastom i deserom. Jeśli przygotowujesz słodkości z jej dodatkiem, wykorzystaj prosty trik, który sprawi, że twoje desery będą jeszcze bardziej cytrynowe. I nie chodzi o kwaśność, ale wyjątkowy aromat. -
Produkty
Nigdy nie myj mięsa z kurczaka. Wiele osób popełnia ten błąd
Mycie mięsa z kurczaka? Nie wolno tego robić, bo grozi to zatruciem. -
ProduktyObiadyŚniadaniaKolacjeMięsneSłone
-
ProduktyBezmięsne
Prosta czynność sprawia, że naleśniki wychodzą idealne. Wiele osób zapomina o tym patencie
Ciasto naleśnikowe jest proste do zrobienia, jednak nie zawsze naleśniki wychodzą takie, jakie byśmy chcieli – elastyczne i lekko puszyste. Aby osiągnąć taki efekt, wystarczy zrobić jedną rzecz. -
Szybki przepisTanie gotowanieProduktyNapoje