Dobre pączki mają w składzie masło, dlatego Biedronka zaczyna tydzień, w którym tłusty czwartek przypada, atrakcyjną ofertą na tanie masło. To oferta 3+3 gratis, a korzystając z niej, cena za kostkę masła wyjdzie niższa niż 5 zł. Darmowe masło można jednak dostać tylko w jeden dzień: to wtorek 25 lutego.
Jak dostać darmowe masło w Biedronce?
Promocją objęte jest Masło Ekstra Polskie 82% marki Mlekovita w kostkach 200 g. Regularna cena tego masła to 9,49 zł za kostkę dlatego promocja 3+3 gratis to okazja, aby dostać ten produkt w wyjątkowo dobrej cenie. Korzystając z oferty na darmowe masło, cena za każdą kostkę wyniesie 4,75 zł.
Jak skorzystać z oferty na darmowe masło? Wystarczy włożyć do koszyka sześć kostek masła Mlekovity, a w kasie zapłacimy tylko za trzy. Warto pamiętać, że oferta jest przeznaczona dla klientów sieci, którzy mają kartę lub aplikację Moja Biedronka (są darmowe). Jest też limit: każdy klient może kupić maksymalnie sześć kostek (w tym trzy gratis) masła w promocji.
Czy do pączków dodaje się masło?
Dobre pączki mają w składzie dodatek masła. To pączki tradycyjne, robione na dobrym, drożdżowym cieście. Dlatego oferta Biedronki na darmowe masło przyda się tym, którzy chcą takie domowe pączki zrobić. Przy okazji przypominamy nasz sprawdzony przepis na domowe pączki z dodatkiem masła.
Czytaj też:
Domowe pączki robię zawsze z tego przepisu. Są idealnie mięciutkie i pyszne
Jak zmiękczyć twarde masło?
Oczywiście oferta Biedronki na tanie masło to okazja, aby zrobić zapas tego tłuszczu nie tylko na tłusty czwartek. Zapas masła najlepiej przechowywać w lodówce, bo to produkt wrażliwy na wysoką temperaturę czy światło. Warto pamiętać, że masło można także zamrozić. Masło można przełożyć do maselniczki i zużyć w ciągu kilku dni, ale są też inne sposoby na szybkie zmiękczenie zimnej kostki masła.
Masło można pokroić w cieniutkie plasterki i pozostawić w temperaturze pokojowej (plasterki można ułożyć bezpośrednio na pieczywo, które chcemy zjeść). Można też zetrzeć masło na tarce na dużych oczkach. Jest jeszcze jeden świetny patent, który często przypominamy. To zastosowanie ciepłej miseczki. Kawałek masła kładziemy na talerzyku i nakrywamy ciepłą, ceramiczną miseczką (miseczkę najszybciej nagrzejemy, wlewając do niej na chwilę gorącą wodę). Taki zabieg trwa kilka minut i masło jest gotowe do smarowania.
Czytaj też:
Róże karnawałowe to staroświecki hit na tłusty czwartek. Z tego przepisu wyjdą idealneCzytaj też:
Rodzina Kuroniów zdradziła swój przepis na faworki. Wychodzą idealnie chrupiące