Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Tanie gotowanie

  • ObiadyPrzekąskiBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Nie sałatka, nie surówka, a rodzina zachwycona. Warzywa kroję w plastry i zapiekam z tym sosem

    Gdy podaję te warzywa, wszyscy wcinają ze smakiem. A wystarczy tylko zapiec plastry z prostym sosem. Danie pasuje do mięsa i ryb, ale schodzi też między posiłkami. Jego siłą są prostota i świeże składniki.
    18 paź 202512:28
    Miniatura: Nie sałatka, nie surówka, a rodzina...
  • ObiadyBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Moja babcia robiła najlepszą kartoflankę. Jej sekret tkwi w prostym wywarze, który podkręca smak

    Ten smak na zawsze utkwił mi w pamięci. Delikatna, pachnąca grzybami zupa ziemniaczana jest ze mną do dziś. Przepis znalazłam w książce babci, dzięki czemu mogę robić tak pyszną kartoflankę, jak ona.
    18 paź 2025 9:07
    Miniatura: Moja babcia robiła najlepszą kartoflankę....
  • Obiady
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Tak podany rosół zjadam z wielką przyjemnością. To specjalność mojej mamy

    Rosół to najpopularniejsza i chyba najbardziej lubiana zupa w Polsce. Większość osób podaje ją z kupną krajanką. Jednak moja mama od lat serwuje ją inaczej. I to jest mój ulubiony rosół.
    18 paź 2025 8:02
    Miniatura: Tak podany rosół zjadam z wielką...
  • PrzekąskiKolacjeBezmięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Zrób słoiczki z tym aromatycznym przysmakiem i poczęstuj gości. Szybko wrócą po przepis

    Ten grzybowy tatar z warzywami to ciekawa alternatywa dla mięsnej wersji. Ma intensywny smak, aromat lasu i świetnie sprawdzi się jako przekąska na przyjęciu lub lekka kolacja.
    18 paź 2025 6:32
    Miniatura: Zrób słoiczki z tym aromatycznym...
  • DeserySłodkie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    To najlepszy sernik krakowski, jaki jadłem. Robię go na Wszystkich Świętych i znika do ostatniego okruszka

    Sernik krakowski to klasyka polskich wypieków, delikatny, waniliowy i z maślaną kratką. Z lukrem smakuje wyjątkowo świątecznie, jak z najlepszej cukierni w Krakowie.
    18 paź 2025 6:02
    Miniatura: To najlepszy sernik krakowski, jaki...
  • ŚniadaniaSzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Dodaj 2 łyżeczki do owsianki. Z tym śniadaniem schudniesz szybciej, niż myślisz

    Śniadanie to bardzo ważny posiłek w ciągu dnia. Ma za zadanie dostarczyć nam energii i wartościowych składników. Jak się okazuje, może też ułatwić odchudzanie. Ta owsianka jest tego dowodem.
    18 paź 2025 5:01
    Miniatura: Dodaj 2 łyżeczki do owsianki. Z tym...
  • DeseryPrzekąskiSzybki przepisSłodkie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Z dwóch składników, które zawsze mam w domu, robię słodką przekąskę. Najprostszy przepis na świecie

    Gdy kończy mi się zapas słodyczy, wyciągam ten zestaw awaryjny. Gotowe ciasto francuskie i słoiczek dżemu zamieniam w kilka chwil w rumiane i chrupiące wypieki. Z tym przepisem nie może być już łatwiej i smaczniej.
    17 paź 202521:04
    Miniatura: Z dwóch składników, które zawsze mam w...
  • DeseryPrzekąskiSłodkieBezmięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Tak zaczynam idealny piątkowy wieczór. Puszyste racuszki pachną i smakują wanilią

    Te małe racuchy smakują jak z dzieciństwa i są doskonałe zarówno na ciepło, jak i na zimno. Pasują do wielu dodatków, dlatego warto próbować różnych połączeń i odkrywać nowe ulubione wersje.
    17 paź 202519:29
    Miniatura: Tak zaczynam idealny piątkowy wieczór....
  • PrzekąskiKolacje
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Kapelusze pieczarek napełniam farszem i wstawiam do piekarnika. Są idealne na przystawkę i kolację

    Lubię pieczarki, bo są aromatyczne i na wyciągnięcie ręki. W przeciwieństwie do grzybów leśnych są dostępne przez cały rok i to w dobrej cenie. Stanowią doskonały dodatek do wielu potraw, ale mogą też zagrać rolę pierwszoplanową.
    17 paź 202518:02
    Miniatura: Kapelusze pieczarek napełniam farszem i...
  • ObiadySmaki świataBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Przy tym daniu się nie napracujesz, a wychodzi pyszne i kremowe. Niezawodny przepis na risotto

    Zawsze spotykałam się z opinią, że zrobienie dobrego risotto to sztuka. Przy tym ryżu z patelni nie przejmuję się niuansami, a i tak zawsze jest doskonały. Gdy gotuję to smakowite danie, wystarcza wszystkim za cały posiłek.
    17 paź 202517:31
    Miniatura: Przy tym daniu się nie napracujesz, a...
  • PrzekąskiSzybki przepisSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Kalafior z wody to u mnie przeszłość. Smażę go w puszystym cieście bez mleka i znika w minutę

    Koniec z mdłym kalafiorem. Nie podaję go z wody ani w zwykłej panierce. Różyczki pokrywam przepysznym ciastem, które robię bez mleka. Z tym popularnym dodatkiem zawsze wychodzi puszyste i chrupiące.
    17 paź 202513:22
    Miniatura: Kalafior z wody to u mnie przeszłość....
  • ObiadySzybki przepisMięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Pierś z kurczaka duszę w aksamitnym sosie. Aromatyczne danie obiadowe prosto z patelni

    Pierś z kurczaka kojarzy się z szybkim obiadem i ten dzisiejszy też taki będzie. Będzie się jednak odznaczał soczystością i doskonałym smakiem. Przygotuję go na patelni z niewyszukanych składników.
    17 paź 202512:32
    Miniatura: Pierś z kurczaka duszę w aksamitnym sosie....
  • PrzekąskiSzybki przepisSłone
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Te ciasteczka są nadzwyczaj kruche i smaczne. Ich sekretem jest wytrawny dodatek

    Lubie takie przekąski, jak te ciasteczka. Lubię je robić, a jeszcze bardziej jeść. To dlatego, że przygotowuje się je szybko, a są niepowtarzalne. Takich ciasteczek nie kupi się bowiem w żadnym sklepie.
    17 paź 2025 7:06
    Miniatura: Te ciasteczka są nadzwyczaj kruche i...
  • ŚniadaniaSzybki przepisBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Gotowane jajka i zielone warzywo zamieniam w pyszne smarowidło. Jest 100 razy lepsze od szynki

    W moim domu szynka i żółty ser dawno poszły w odstawkę. To dlatego, że szykuję takie pasty do pieczywa, że rodzina nie chce nic innego. Ta z gotowanych jaj i zielonego warzywa należy do jednych z ulubionych, a robię ją 5 minut.
    17 paź 2025 5:33
    Miniatura: Gotowane jajka i zielone warzywo zamieniam...
  • ObiadyMięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Wieczorem wkładam wieprzowinę do aromatycznej marynaty. Następnego dnia na obiad czeka prawdziwa uczta

    Mięso zyskuje niezwykłą głębię smaku, gdy spędzi noc w aromatycznej marynacie. Z dodatkiem czerwonej cebuli i przypraw tworzy potrawę, która zachwyci domowników.
    16 paź 202520:04
    Miniatura: Wieczorem wkładam wieprzowinę do...
  • DeseryPrzekąskiSzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Kroję ciasto w paski i wstawiam do piekarnika. W parę chwil robię słodką przekąskę

    Macie ochotę na szybką, chrupiącą przekąskę? Wystarczy, że sięgnięcie po gotowe ciasto i dwa banalne dodatki. W parę chwil zamienicie je w pyszną przegryzkę. Jest idealna do nie tylko do kawy.
    16 paź 202519:31
    Miniatura: Kroję ciasto w paski i wstawiam do...
  • KolacjeSzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Ścieram cukinię i szykuję z niej genialną kolację na ciepło. Jeden składnik dodaje charakteru

    Choć lato już się skończyło, wciąż można kupić smaczną cukinię w dobrej cenie. Wykorzystuję ją do przyrządzenia pysznej kolacji na ciepło. Jest lekka, a jednocześnie pożywna i pełna smaku.
    16 paź 202518:03
    Miniatura: Ścieram cukinię i szykuję z niej genialną...
  • DeserySmaki świataSłodkie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Uwielbiam to kremowe ciasto z ryżu i kokosa. Bez mąki, jajek i pieczenia, a smakuje jak marzenie

    Ryż z mlekiem to pyszny deser, ale lubię, gdy ma bardziej stałą konsystencję. Gdy dodaję do niego wiórki kokosowe i robię to ciasto bez pieczenia, jest co podjeść. Ten przepis zachwyca prostotą i smakiem.
    16 paź 202517:31
    Miniatura: Uwielbiam to kremowe ciasto z ryżu i...
  • ObiadyPrzekąskiSzybki przepisBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Polacy jedzą to warzywo tylko na surowo. Zrobiłam z niego gulasz i wyszedł genialny

    Gdzie nie spojrzeć, tam tylko surówki i sałatki z ogórków. Tymczasem zaledwie kilka dekad temu robiło się z nich zupy i gulasze. Warzywo gotuje się tak samo, jak cukinia. Jest równie lekkim i smacznym składnikiem dań na ciepło.
    16 paź 202517:00
    Miniatura: Polacy jedzą to warzywo tylko na surowo....
  • ObiadyMięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Ten placek ziemniaczany robi u mnie za cały obiad. Rodzina woli go od niedzielnych schabowych

    Ten placek to prawdziwe wspomnienie domowego obiadu. Chrupiący, aromatyczny, z rumianymi skwarkami, które dodają głębi i smaku każdemu kęsowi.
    16 paź 202515:59
    Miniatura: Ten placek ziemniaczany robi u mnie za...
  • PrzekąskiBezmięsneSłoneSmaki świata
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Kiedy spróbujesz tych jesiennych pierożków, tradycyjnych już nie ruszysz. Za ten farsz rodzina cię ozłoci

    Chrupiące na zewnątrz, delikatne w środku. Te smażone pierożki z dyniowym farszem to połączenie prostoty i jesiennego aromatu, które sprawdzi się na ciepły obiad lub przekąskę.
    16 paź 202513:21
    Miniatura: Kiedy spróbujesz tych jesiennych...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 ... strona 20 strona 21 strona 22 23 strona 24 strona 25 strona 26 ... strona 219 strona 220 strona 221 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.