Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Tanie gotowanie

  • DeseryPrzekąskiSzybki przepisSmaki świata
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Deser we włoskim stylu robię z dodatkiem kawy. Mało co tak stawia na nogi i poprawia nastrój

    Lubię aromat i smak kawy, dlatego postanowiłam przygotować deser z jej dodatkiem. Nie tylko doskonale smakował, ale też dodał mi energii i poprawił nastrój. Wy też możecie go przyrządzić, bo jest tani i szybko się go robi.
    12 wrz 202519:28
    Miniatura: Deser we włoskim stylu robię z dodatkiem...
  • DeserySłodkie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Słodkie całuski cioci Ali to smak dzieciństwa. Lepszych ciastek nie znajdziesz nigdzie

    Ciastka całuski to smak dzieciństwa, który wielu pamięta z półek sklepów. Jednak prawdziwą magię odkrywało się, gdy ciocia Ala podawała własną wersję.
    12 wrz 202519:05
    Miniatura: Słodkie całuski cioci Ali to smak...
  • ObiadyKolacjeMięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Paprykę nadziałam inaczej niż zwykle. Po upieczeniu zaskoczyła smakiem i soczystością

    Do tej pory faszerowaną paprykę robiłam nieco inaczej. Dopiero nowy sposób uświadomił mi, jak doskonale może smakować to warzywo. Potrawa wyszła pożywna jak zwykle, ale zaskoczyła mnie soczystością i wyrazistym smakiem.
    12 wrz 202518:29
    Miniatura: Paprykę nadziałam inaczej niż zwykle. Po...
  • ObiadyKolacjeSzybki przepisBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Lepsze niż mięso, banalnie proste i gotowe w 15 minut. Zakochasz się w tych kotletach

    Kto ich spróbuje, nie może się nadziwić. Te kotleciki smakują jak mielone, ale są całkowicie jarskie. Smażę je i podaję jak klasyczne danie. Jest równie pysznie, ale znacznie zdrowiej. Zajada się cała rodzina.
    12 wrz 202518:03
    Miniatura: Lepsze niż mięso, banalnie proste i gotowe...
  • DeserySzybki przepisSłodkie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Pamiętam te ciasteczka z lat 90. Babcia Renia robiła cuda, które wciąż smakują tak samo

    Nic tak nie przypomina dzieciństwa jak zapach świeżo pieczonych ciastek z maszynki. Delikatne, chrupiące i pachnące wanilią, od lat goszczą na stołach przy rodzinnych spotkaniach.
    12 wrz 202517:33
    Miniatura: Pamiętam te ciasteczka z lat 90. Babcia...
  • KolacjePrzekąskiObiadySzybki przepisMięsne
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    W formie układam proste składniki i zalewam kremową masą. Tarta idealna na obiad, przystawkę i kolację

    Wytrawna tarta z kurczakiem to przepyszne danie kuchni francuskiej, które przygotujesz bez wielkiego wysiłku. Zapraszam po przepis, którym zaskoczysz rodzinę i gości.
    12 wrz 202517:05
    Miniatura: W formie układam proste składniki i...
  • ObiadyKolacjePrzekąskiSzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Plastry cukinii roluję z prostym farszem i zapiekam w sosie. To danie idzie u mnie, jak świeże bułeczki

    Dziś mam dla was kolejną propozycję na danie z cukinii. Nie tylko doskonale smakuje, ale też wygląda tak, że trudno mu się oprzeć. A robię je szybko i z prostych składników. Potem z pomocą przychodzi mi piekarnik.
    12 wrz 202516:28
    Miniatura: Plastry cukinii roluję z prostym farszem i...
  • DeserySłodkie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Zakręcona Lucyna to sernik ze śliwkami, który zawsze piekła moja mama. Teraz każdy prosi o przepis

    Kruche ciasto, delikatna masa serowa i soczyste śliwki tworzą deser, który smakuje jak wspomnienie domowych wypieków prosto z dzieciństwa. Sprawdź przepis i zrób pyszny deser do weekendowej kawy.
    12 wrz 202516:05
    Miniatura: Zakręcona Lucyna to sernik ze śliwkami,...
  • PrzekąskiSłoneBezmięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Tak piekę zwykłe buraki, że smakują jak w najlepszej restauracji. Spróbuj raz i zrozumiesz

    Kolorowe i pachnące przyprawami, potrafią odmienić zwykły obiad w coś wyjątkowego i eleganckiego. Tak podanymi burakami zaskoczysz każdego przy stole.
    12 wrz 202513:45
    Miniatura: Tak piekę zwykłe buraki, że smakują jak w...
  • ObiadySzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    To ekspresowe danie z makaronem zawsze się udaje. Jest aromatyczne i smakuje, że palce lizać!

    Ja i moja rodzina uwielbiamy dania z makaronu. Cenimy je za smak, a ja dodatkowo za szybkość i łatwość przygotowania. Jednym z ulubionych jest makaron z szynką i aromatycznym dodatkiem. Gdy go przyrządzam, z kuchni unosi się taki zapach,...
    12 wrz 202513:02
    Miniatura: To ekspresowe danie z makaronem zawsze się...
  • ObiadyPrzekąskiSzybki przepisSłoneKwaśne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Surówka „jak z chińczyka” to absolutny klasyk. Zrób ją raz, a będzie hitem każdego obiadu

    Kto raz spróbował surówki podawanej w tzw. „chińskich barach”, wie, że jej smak zostaje w pamięci. Sekret tkwi w prostym, ale intensywnym sosie, który nadaje świeżym warzywom charakteru.
    12 wrz 2025 9:56
    Miniatura: Surówka „jak z chińczyka” to absolutny...
  • KolacjeObiadyPrzekąskiMięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Napełniam ziemniaki i wrzucam do piekarnika. To danie zawsze poprawia mi humor

    Gdy tylko robi się chłodniej, nabieram ochoty na ten rarytas. Zapiekam kartofle ze wszystkim, co mam w domu najlepszego i cieszę się ich smakiem. Bez wyrzutów sumienia jem od razu dwie sztuki.
    11 wrz 202521:05
    Miniatura: Napełniam ziemniaki i wrzucam do...
  • DeseryPrzekąskiSzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Gotowe ciasto, torebka budyniu i sezonowy owoc. Raz-dwa zamieniam je w chrupiące ciastka

    Jeśli macie ochotę na chrupiącą, słodką przekąskę lepszą niż z cukierni, sięgnijcie po trzy składniki. Ekspresowo wyczarujecie z nich wyjątkowe ciastka. Mało przy nich pracy, a efekt przepyszny.
    11 wrz 202520:24
    Miniatura: Gotowe ciasto, torebka budyniu i sezonowy...
  • KolacjePrzekąskiSzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Kiełbasę podsmażam z lekkimi dodatkami. Tak robię prostą, pożywną kolację z patelni

    Mam dla was propozycję prostej, smacznej potrawy, która idealnie nadaje się na kolację. Robię ją na patelni z kiełbasy i lekkich dodatków. Jest pełna smaku i cała moja rodzina się nią zajada.
    11 wrz 202518:32
    Miniatura: Kiełbasę podsmażam z lekkimi dodatkami....
  • PrzekąskiSzybki przepisMięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Pizzerinki przy tym to amatorszczyzna. Te chrupiące kanapeczki wciągają na dobre

    Takie kanapeczki zrobiłem pierwszy raz, kiedy brakowało mi pomysłów na szybką przekąskę. Okazały się lepsze niż pizza i od tamtej pory często goszczą u mnie w domu.
    11 wrz 202518:02
    Miniatura: Pizzerinki przy tym to amatorszczyzna. Te...
  • DeserySłodkie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Szarlotka królewska to mój hit sezonu. Ten deser z jabłek jest lepszy niż z cukierni

    Biszkopt i jabłka to za mało. Z pysznym kremem i tartą czekoladą kawałek szarlotki zamienia się w królewską ucztę. Kto zrobi ją według tego przepisu, na pewno nie pożałuje.
    11 wrz 202517:14
    Miniatura: Szarlotka królewska to mój hit sezonu. Ten...
  • ObiadyMięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Hit stołówek z PRL wrócił na mój stół. Ten kotlet smakuje lepiej niż mielone

    Bryzol to kotlet, który przypadkiem zamówiłem w przydrożnej knajpie. Później mama zdradziła mi, że kiedyś był prawdziwym hitem barów i stołówek. Sprawdź, jak zrobić ten hit z PRL-u.
    11 wrz 202516:02
    Miniatura: Hit stołówek z PRL wrócił na mój stół. Ten...
  • ObiadyBezmięsne
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Z pieczarek i sera robię najlepszy farsz do pierogów. Każdy pyta o przepis, a ten jest dziecinnie prosty

    Pierogi z pieczarkami i serem to danie, które można zajadać bez końca: farsz zachwyca wyrazistym smakiem pieczarek i teksturą rozpływającego się sera.
    11 wrz 202515:31
    Miniatura: Z pieczarek i sera robię najlepszy farsz...
  • ObiadyMięsneSłone
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Moja babcia do gotującego się rosołu wrzucała to warzywo. Wywar robił się smaczniejszy

    Rosół to ulubiona zupa wszystkich Polaków. Gotowały ją nasze mamy i babcie. Moja babcia robiła zresztą najlepszy rosół na świecie. Myślę, że to zasługa jednego, warzywnego dodatku.
    11 wrz 202513:39
    Miniatura: Moja babcia do gotującego się rosołu...
  • ObiadySzybki przepisBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Chrupiące, soczyste kotlety robię z tanich składników. Choć nie zawierają mięsa, każdy je lubi

    Kotlety kojarzą się z mięsem, ale te mają zupełnie inny skład. Robię je z dwóch warzyw, które świetnie się dopełniają i doskonale smakują po usmażeniu w panierce. Nawet się nie spodziewałam, że cała rodzina tak je polubi.
    11 wrz 202513:03
    Miniatura: Chrupiące, soczyste kotlety robię z tanich...
  • ObiadyKolacjeSzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Najlepsze danie z ziemniaków, jakie jadłam. Proste, tanie i syci, jak mało co

    Ziemniaki podajemy zwykle do obiadu, ale mogą grać w nim też główną rolę. Szczególnie te zapiekane z sycącymi dodatkami. Są proste do zrobienia, a ich smak podbija podniebienia. Spróbujcie, a też z pewnością zachwycicie się tym tanim...
    11 wrz 2025 9:02
    Miniatura: Najlepsze danie z ziemniaków, jakie...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 ... strona 22 strona 23 strona 24 25 strona 26 strona 27 strona 28 ... strona 204 strona 205 strona 206 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.