Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Słone

  • ObiadyTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Robię sekretny sos do fasolki szparagowej. Ten dodatek do obiadu znika szybciej niż mięso

    Fasolki szparagowej nigdy nie mam dość, dlatego ciągle robię ją do obiadu. Najbardziej lubię wersję w śmietanie, którą podaję na ciepło. Smak podkręcam świeżymi ziołami i potrawka szybko znika z talerzy. Jej przygotowanie jest banalnie...
    13 wrz 202512:57
    Miniatura: Robię sekretny sos do fasolki szparagowej....
  • ObiadySzybki przepisTanie gotowanieMięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Mięsne kulki pod apetyczną pierzynką robię zawsze na rodzinny obiad. Każdy chce więcej

    To danie łączy w sobie soczystość mięsa i aromat zapiekanego sera, który tworzy pyszną, złocistą pierzynkę. Każdy kęs jest sycący i pełen smaku, dlatego takie kulki zawsze znikają z talerza w mgnieniu oka
    13 wrz 202510:06
    Miniatura: Mięsne kulki pod apetyczną pierzynką robię...
  • Szybki przepisŚniadaniaTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Weź dwa jajka i dwa zdrowe warzywa. Wyrazisty i pożywny omlet to śniadanie idealne

    Omlet z dodatkiem dwóch warzyw to pomysł na szybkie, ale smaczne i pożywne śniadanie na ciepło. Będzie gotowe w mniej niż 10 minut.
    13 wrz 2025 7:02
    Miniatura: Weź dwa jajka i dwa zdrowe warzywa....
  • Szybki przepisŚniadaniaPrzekąski
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Weź puszkę tuńczyka i jeden zdrowy dodatek. Pyszne smarowidło gotowe w kilka minut

    Ta pasta kanapkowa to połączenie zdrowe, pyszne i proste do zrobienia. To pasta z tuńczykiem idealna na kanapki i do imprezowych przekąsek.
    13 wrz 2025 5:00
    Miniatura: Weź puszkę tuńczyka i jeden zdrowy...
  • ObiadyKolacjeSzybki przepisTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Lepsze niż mięso, banalnie proste i gotowe w 15 minut. Zakochasz się w tych kotletach

    Kto ich spróbuje, nie może się nadziwić. Te kotleciki smakują jak mielone, ale są całkowicie jarskie. Smażę je i podaję jak klasyczne danie. Jest równie pysznie, ale znacznie zdrowiej. Zajada się cała rodzina.
    12 wrz 202518:03
    Miniatura: Lepsze niż mięso, banalnie proste i gotowe...
  • ObiadyKolacjePrzekąskiSmaki świataMięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Na cieście kładę mięso mielone i ściskam brzegi. Tak powstają pierożki, które moja rodzina uwielbia

    Pierogi kocha cała moja rodzina. W tradycyjnym polskim wydaniu są jednak duże i zbyt szybko znikają ze stołu. Coraz częściej podaję więc drobną wersję turecką. Receptura jest prosta, a efekt zachwyca.
    12 wrz 202515:02
    Miniatura: Na cieście kładę mięso mielone i ściskam...
  • PrzekąskiTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Tak piekę zwykłe buraki, że smakują jak w najlepszej restauracji. Spróbuj raz i zrozumiesz

    Kolorowe i pachnące przyprawami, potrafią odmienić zwykły obiad w coś wyjątkowego i eleganckiego. Tak podanymi burakami zaskoczysz każdego przy stole.
    12 wrz 202513:45
    Miniatura: Tak piekę zwykłe buraki, że smakują jak w...
  • ObiadyKolacjeSmaki świataBezmięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Wystarczy zawinąć w papier. Ryba pieczona w papilotach robi się sama i jest soczysta jak nigdy

    Koniec z suchą rybą. Pieczona tą metodą wprost rozpływa się w ustach. Nasiąka aromatem dodatków i przypraw. Zyskujemy nie tylko fantastyczny posiłek. Przepis oszczędza zmywania, bo po robocie zwyczajnie wyrzuca się papier.
    12 wrz 202510:26
    Miniatura: Wystarczy zawinąć w papier. Ryba pieczona...
  • ObiadyPrzekąskiSzybki przepisTanie gotowanieKwaśne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Surówka „jak z chińczyka” to absolutny klasyk. Zrób ją raz, a będzie hitem każdego obiadu

    Kto raz spróbował surówki podawanej w tzw. „chińskich barach”, wie, że jej smak zostaje w pamięci. Sekret tkwi w prostym, ale intensywnym sosie, który nadaje świeżym warzywom charakteru.
    12 wrz 2025 9:56
    Miniatura: Surówka „jak z chińczyka” to absolutny...
  • ŚniadaniaSzybki przepisPrzekąskiBezmięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Dwa składniki, trzy minuty i blender. Tak powstaje moja ulubiona pasta, której nie da się przestać jeść

    Kiedy brakuje czasu, a chce się zjeść coś zdrowego i pożywnego, ta pasta sprawdza się idealnie. Jest gładka, kremowa, pełna smaku i energii, a przygotowanie zajmuje zaledwie kilka chwil.
    12 wrz 2025 7:14
    Miniatura: Dwa składniki, trzy minuty i blender. Tak...
  • KolacjeObiadyPrzekąskiMięsneTanie gotowanie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Napełniam ziemniaki i wrzucam do piekarnika. To danie zawsze poprawia mi humor

    Gdy tylko robi się chłodniej, nabieram ochoty na ten rarytas. Zapiekam kartofle ze wszystkim, co mam w domu najlepszego i cieszę się ich smakiem. Bez wyrzutów sumienia jem od razu dwie sztuki.
    11 wrz 202521:05
    Miniatura: Napełniam ziemniaki i wrzucam do...
  • NapojeSzybki przepisSłodkieBezmięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Koktajl bez owoców? To możliwe i to jest hit, którego musisz spróbować. Eksperci nie mają wątpliwości

    Wieczorne posiłki nie muszą być ciężkie, by dawać satysfakcję. Ten warzywny koktajl łączy lekkość, świeżość i aromaty, a odrobina miodu sprawia, że staje się wyjątkowo przyjemny w smaku.
    11 wrz 202520:01
    Miniatura: Koktajl bez owoców? To możliwe i to jest...
  • PrzekąskiSzybki przepisTanie gotowanieMięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Pizzerinki przy tym to amatorszczyzna. Te chrupiące kanapeczki wciągają na dobre

    Takie kanapeczki zrobiłem pierwszy raz, kiedy brakowało mi pomysłów na szybką przekąskę. Okazały się lepsze niż pizza i od tamtej pory często goszczą u mnie w domu.
    11 wrz 202518:02
    Miniatura: Pizzerinki przy tym to amatorszczyzna. Te...
  • ObiadyMięsneTanie gotowanie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Hit stołówek z PRL wrócił na mój stół. Ten kotlet smakuje lepiej niż mielone

    Bryzol to kotlet, który przypadkiem zamówiłem w przydrożnej knajpie. Później mama zdradziła mi, że kiedyś był prawdziwym hitem barów i stołówek. Sprawdź, jak zrobić ten hit z PRL-u.
    11 wrz 202516:02
    Miniatura: Hit stołówek z PRL wrócił na mój stół. Ten...
  • ObiadySzybki przepisSmaki świata
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Jadłam i nie mogłam uwierzyć. Surowa kapusta z tymi składnikami to mistrzostwo świata

    Gdy chcę odetchnąć od klasycznej surówki, robię kapustę w ten sposób. Po indonezyjsku smakuje wyjątkowo, o czym przekonałam się kiedyś w restauracji. Ta receptura pozostanie ze mną na zawsze.
    11 wrz 202515:05
    Miniatura: Jadłam i nie mogłam uwierzyć. Surowa...
  • ObiadyMięsneTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Moja babcia do gotującego się rosołu wrzucała to warzywo. Wywar robił się smaczniejszy

    Rosół to ulubiona zupa wszystkich Polaków. Gotowały ją nasze mamy i babcie. Moja babcia robiła zresztą najlepszy rosół na świecie. Myślę, że to zasługa jednego, warzywnego dodatku.
    11 wrz 202513:39
    Miniatura: Moja babcia do gotującego się rosołu...
  • ObiadyKolacjeMięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Zwykłą pierś kurczaka zwijam z farszem. Mam hit na obiad i pyszny dodatek do kanapek

    Robię to danie, gdy chcę się popisać. Z genialnym farszem zwykły kurczak smakuje jak milion dolarów. Zawsze piekę go więcej. Kroję w plastry i kładę na chleb zamiast wędliny.
    11 wrz 202510:17
    Miniatura: Zwykłą pierś kurczaka zwijam z farszem....
  • ŚniadaniaSzybki przepisPrzekąskiTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Takie muffinki żona robi na śniadanie. Spróbuj, a będziesz o nich myśleć cały dzień

    Śniadaniowe muffiny z cukinii przygotujesz w 10 minut. Resztę pracy robi piekarnik, a ciepłe śniadanie albo przystawka na lunch są gotowe w kilka chwil.
    11 wrz 2025 7:04
    Miniatura: Takie muffinki żona robi na śniadanie....
  • ObiadyKolacje
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Już nie zwykłe pyzy. Teraz smażę je w panierce i chrupią przy każdym kęsie

    Złociste pyzy w chrupiącej panierce kryją w środku pachnący farsz pieczarkowy. To danie przywołuje u mnie wspomnienia rodzinnych wakacji.
    10 wrz 202520:09
    Miniatura: Już nie zwykłe pyzy. Teraz smażę je w...
  • ObiadyKolacjePrzekąskiTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Ścieram dwa warzywa i smażę placki. Znikają z talerzy szybciej niż ziemniaczane

    Już nie robię zwykłych placków ziemniaczanych. Odkąd poznałam ich smak w tej wersji, zawsze dorzucam dodatkowe warzywo. Gdy tylko podam na obiad, zaczyna się walka o każdą sztukę.
    10 wrz 202519:33
    Miniatura: Ścieram dwa warzywa i smażę placki....
  • ObiadyKolacjePrzekąskiSzybki przepisSmaki świata
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Piekę paprykę i dorzucam włoskie dodatki. Wszyscy proszą o tę obłędną sałatkę

    Pieczona papryka jest lżej strawna niż surowa, dlatego na rodzinnych obiadach serwuję tylko taką. Ostatnio wszyscy proszą o włoską sałatkę, w której jest głównym składnikiem. Dorzucam produkty ze słoika i mogę podawać na stół.
    10 wrz 202518:02
    Miniatura: Piekę paprykę i dorzucam włoskie dodatki....
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 ... strona 9 strona 10 strona 11 12 strona 13 strona 14 strona 15 ... strona 116 strona 117 strona 118 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.