Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Przekąski

  • MięsneWielkanoc
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Nie wyobrażam sobie świąt bez tego pasztetu ze śliwkami. Zawsze mi wychodzi. Jest kremowy i słodkawy

    Oprócz szynki na święta zawsze piekę ten pasztet. Zawiera wyborne składniki i obowiązkowo suszone śliwki. Dzięki temu ma kremową konsystencję i słodkawy smak. Wszyscy go uwielbiają.
    22 mar 2024 8:16
    Miniatura: Nie wyobrażam sobie świąt bez tego...
  • PrzepisyWielkanocMięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Tego schabu nie może zabraknąć na moim wielkanocnym stole. Sekretem przepisu jest nadzienie

    Schab to mięso, które lubimy piec na święta. Ładnie prezentuje się na stole, zwłaszcza gdy wypełnimy go kolorowym farszem. Ja na Wielkanoc nadziewam go słodkimi owocami. Smakuje i wygląda doskonale.
    21 mar 202419:14
    Miniatura: Tego schabu nie może zabraknąć na moim...
  • Kolacje
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Ta sałatka z makaronem „ryżowym” to hit każdego przyjęcia w moim domu. Jej sekretem jest aromatyczny sos

    Szukasz przepisu na pyszną sałatkę z makaronem w kształcie ryżu (orzo)? Mam dla ciebie wyjątkową propozycję. Koniecznie wypróbuj przepis na oryginalną sałatkę z makaronem „ryżowym”.
    21 mar 202415:01
    Miniatura: Ta sałatka z makaronem „ryżowym” to hit...
  • ŚniadaniaKolacjeSzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Zielone roladki na pierwszy dzień wiosny. Potrzebujesz tylko 3 składników

    Dziś pierwszy dzień wiosny. Warto go uczcić czymś lekkim i pysznym. Proponujemy zielone roladki z ogórka. Wyglądają na tyle elegancko, że można je postawić nawet na świątecznym stole. A robi się je w mig.
    21 mar 202411:14
    Miniatura: Zielone roladki na pierwszy dzień wiosny....
  • Smaki świata
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Zaskocz swoich bliskich! To HIT w mojej kuchni. Zobacz, jak łatwo zrobisz pyszny włoski przysmak

    Focaccia to włoskie pieczywo drożdżowe, które powstaje z tradycyjnego ciasta do pizzy. Ten pyszny „chlebek” to HIT w moim domu. Robię go z różnymi dodatkami i podaję jako przekąskę lub dodatek np. do dań z sosami – doskonale smakuje na...
    21 mar 2024 9:21
    Miniatura: Zaskocz swoich bliskich! To HIT w mojej...
  • Szybki przepisTanie gotowanieŚniadaniaKolacjeBezmięsneSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Najszybsza pasta kanapkowa świata. Nie potrzebujesz nawet blendera

    Masz w domu puszkę czerwonej fasoli? To wystarczy, aby zrobić błyskawiczną pastę kanapkową. My podajemy najprostszy, podstawowy przepis na pastę z fasoli.
    21 mar 2024 6:19
    Miniatura: Najszybsza pasta kanapkowa świata. Nie...
  • Szybki przepisBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Ta sałatka z burakiem to moje pyszne odkrycie. Robię ją na co dzień, od święta i zabieram do pracy

    Choć bardzo lubię buraki, to nigdy wcześniej nie wpadłam na to, by zrobić z nimi sałatkę. Jak się okazuje zestawienie ich z fetą i rukolą to prawdziwy strzał w dziesiątkę. Przekonajcie się o tym sami.
    20 mar 202417:14
    Miniatura: Ta sałatka z burakiem to moje pyszne...
  • Szybki przepisŚniadaniaWielkanoc
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Robię je w pół godziny, a efekt zachwyca. Te jajka faszerowane są u mnie wielkanocnym hitem

    Jajka faszerowane to potrawa prosta i smaczna. Może też być bardzo efektowna, jeśli tak, jak ja, zabarwicie jajka na różowo i podacie z kolorowym farszem. Na moim stole tych jajek nie może zabraknąć.
    19 mar 202419:35
    Miniatura: Robię je w pół godziny, a efekt zachwyca....
  • MięsneSłoneWielkanoc
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Domowe pieczarki faszerowane od cioci Krysi. Pokochasz ten przepis idealny na każdą okazję

    Pieczarki faszerowane to danie, do którego podchodzę z sentymentem. Moja ukochana ciocia Krysia zawsze podawała je jako przystawkę podczas rodzinnych przyjęć. Poznaj sekret rodzinnej tradycji i zobacz, jak zrobić pieczarki faszerowane...
    19 mar 202416:12
    Miniatura: Domowe pieczarki faszerowane od cioci...
  • BezmięsneSłoneBoże NarodzenieWielkanoc

    Wielkanocny pasztet robię z kaszy jaglanej. Znika ze stołu szybciej niż mięso

    Najlepiej smakuje podany z chrzanem albo kiszonym ogórkiem. Ten pasztet z kaszy jaglanej jest u mnie zawsze hitem na wielkanocnym stole.
    19 mar 202415:02
    Miniatura: Wielkanocny pasztet robię z kaszy...
  • Szybki przepisTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Podpłomyk z przepisu babci. Wystarczą 3 składniki, aby szybko przygotować słowiański „chleb”

    Podpłomyk to „pieczywo”, które stanowiło podstawę diety dawnych Słowian. Niegdyś podpłomyki pieczono na żarze z ogniska, ale możesz przygotować pyszne placki na suchej patelni lub w piecu do pizzy. Zobacz, jak robiła to moja babci.
    19 mar 202410:05
    Miniatura: Podpłomyk z przepisu babci. Wystarczą 3...
  • Szybki przepisObiady
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Apetyczna surówka z czerwonej kapusty. Prosta, szybka i chrupiąca, jak żadna inna

    Gdy dowiedziałam się, że czerwona kapusta jest o wiele zdrowsza niż biała, sięgam po nią o wiele częściej. Polubiła ją też moja rodzina, bo jest przyjemnie chrupiąca i pasuje do większości obiadów.
    18 mar 202413:57
    Miniatura: Apetyczna surówka z czerwonej kapusty....
  • BezmięsneSłoneWielkanoc
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Wiosenne jajka faszerowane z przepisu babci Gieni. Znikają w mig nie tylko z wielkanocnego stołu

    Jajka faszerowane to obowiązkowy element wielkanocnego menu. Moja babcia zawsze przygotowuje jajka faszerowane z obłędnie pysznym farszem. Sprawdź, jak zrobić wiosenne jajka faszerowane.
    17 mar 202416:44
    Miniatura: Wiosenne jajka faszerowane z przepisu...
  • Smaki świataBezmięsneSłone
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Zapomnij o sklepowych przekąskach! Zrób domowe nachosy z piekarnika. Wystarczy mniej niż pół godziny

    Domowe nachosy to idealny dodatek m.in. do guacamole, salsy i chili con carne. Możesz je przygotować z gotowej tortilli z dodatkiem ulubionych ziół i przypraw. Sprawdź, jak zrobić pikantne i bardzo chrupiące nachosy z piekarnika.
    15 mar 202417:11
    Miniatura: Zapomnij o sklepowych przekąskach! Zrób...
  • ObiadyTanie gotowanieSzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Już nie wrzucam cebuli do placków ziemniaczanych. Zastąpiłam ją smaczniejszym dodatkiem

    Placki ziemniaczane to potrawa tania i szybka do zrobienia. Można ją przygotować na wiele sposobów, choć zwykle ma dodatek cebuli. Ja jednak zamieniłam to warzywo na inny składnik. I wyszło przepysznie.
    15 mar 202414:03
    Miniatura: Już nie wrzucam cebuli do placków...
  • Szybki przepisTanie gotowanieMięsneSłone

    Pasta kanapkowa z wątróbki lepsza niż pasztet. Przepis znalazłam u mojej babci

    Szybko, tanio i smacznie. Tak można podsumować ten przepis na pastę kanapkową z wątróbki drobiowej. Znalazłam go w ulubionej książce kucharskiej mojej babci.
    15 mar 2024 6:35
    Miniatura: Pasta kanapkowa z wątróbki lepsza niż...
  • KolacjeSzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Rozgniatam awokado i przepyszna kolacja prawie gotowa. Dzieci mogą ją jeść codziennie

    Nie masz czasu na robienie kolacji czy przekąski dla dzieci? Rozgnieć awokado, dodaj kilka składników i podaj na pieczywie. To jest tak pyszne, że aż trudno uwierzyć, że robi się w 5 minut.
    14 mar 202419:32
    Miniatura: Rozgniatam awokado i przepyszna kolacja...
  • Szybki przepisWielkanoc

    Efekt WOW, a pracy niewiele. Chrupiąca przekąska z ciasta francuskiego i jajek

    Ta przekąska z ciasta francuskiego może brylować na wielkanocnym stole, a możesz ją też zrobić dla siebie i rodziny ot tak, jako pyszną przekąskę w ciągu dnia.
    14 mar 202417:17
    Miniatura: Efekt WOW, a pracy niewiele. Chrupiąca...
  • SłoneBezmięsneDania z grilla
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Od dawna nie kupuję sosu tysiąca wysp. Mam szybki przepis na ten wyjątkowo smaczny dressing

    Sos tysiąca wysp to wyjątkowo uniwersalny dressing. Można dodawać go np. do kanapek, sałatek i potraw z grilla. Sprawdź przepis na domowy sos tysiąca wysp.
    14 mar 202416:13
    Miniatura: Od dawna nie kupuję sosu tysiąca wysp. Mam...
  • BezmięsneKwaśneWielkanoc
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Ten sos tatarski robię w 20 minut, a wznosi moje dania na wyższy poziom. Przepis jest w mojej rodzinie od pokoleń

    Sos tatarski to jeden z tradycyjnych sosów na zimno, które serwowane są m.in. podczas domowych przyjęć. Przygotowanie pysznego sosu tatarskiego nie zabiera wiele czasu, a jego wyrazisty smak sprawia, że jest doskonałym dodatkiem do...
    14 mar 2024 9:29
    Miniatura: Ten sos tatarski robię w 20 minut, a...
  • WielkanocŚniadania
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Na Wielkanoc galaretę drobiowo-warzywną robię tylko tak. Sięgają po nią nawet dzieci

    Wytrawna galareta to jedna z tradycyjnych potraw, która pojawia się na wielkanocnym stole. Można ją zrobić z różnych składników i nadać jej ciekawe kształty. U mnie kochają galaretę w kształcie jaj.
    13 mar 202419:13
    Miniatura: Na Wielkanoc galaretę drobiowo-warzywną...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 ... strona 71 strona 72 strona 73 74 strona 75 strona 76 strona 77 strona 78 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.