Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Obiady

  • PrzetworySzybki przepisTanie gotowanieKwaśne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Do kanapek i sałatek dodaję tylko tę cebulę. Znika ze słoików w takim tempie, że wciąż muszę robić nową

    O tej porze roku przetwory z cebuli biją u mnie rekordy popularności. Wszyscy zajadają się marynowanymi krążkami i nikt nie choruje. Aromatyczny dodatek uświetnia wszelkie dania, do których stosuje się warzywo surowe.
    12 wrz 202520:18
    Miniatura: Do kanapek i sałatek dodaję tylko tę...
  • KolacjeTanie gotowanieMięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Paprykę nadziałam inaczej niż zwykle. Po upieczeniu zaskoczyła smakiem i soczystością

    Do tej pory faszerowaną paprykę robiłam nieco inaczej. Dopiero nowy sposób uświadomił mi, jak doskonale może smakować to warzywo. Potrawa wyszła pożywna jak zwykle, ale zaskoczyła mnie soczystością i wyrazistym smakiem.
    12 wrz 202518:29
    Miniatura: Paprykę nadziałam inaczej niż zwykle. Po...
  • KolacjeSzybki przepisTanie gotowanieBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Lepsze niż mięso, banalnie proste i gotowe w 15 minut. Zakochasz się w tych kotletach

    Kto ich spróbuje, nie może się nadziwić. Te kotleciki smakują jak mielone, ale są całkowicie jarskie. Smażę je i podaję jak klasyczne danie. Jest równie pysznie, ale znacznie zdrowiej. Zajada się cała rodzina.
    12 wrz 202518:03
    Miniatura: Lepsze niż mięso, banalnie proste i gotowe...
  • KolacjePrzekąskiTanie gotowanieSzybki przepisMięsne
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    W formie układam proste składniki i zalewam kremową masą. Tarta idealna na obiad, przystawkę i kolację

    Wytrawna tarta z kurczakiem to przepyszne danie kuchni francuskiej, które przygotujesz bez wielkiego wysiłku. Zapraszam po przepis, którym zaskoczysz rodzinę i gości.
    12 wrz 202517:05
    Miniatura: W formie układam proste składniki i...
  • KolacjePrzekąskiSzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Plastry cukinii roluję z prostym farszem i zapiekam w sosie. To danie idzie u mnie, jak świeże bułeczki

    Dziś mam dla was kolejną propozycję na danie z cukinii. Nie tylko doskonale smakuje, ale też wygląda tak, że trudno mu się oprzeć. A robię je szybko i z prostych składników. Potem z pomocą przychodzi mi piekarnik.
    12 wrz 202516:28
    Miniatura: Plastry cukinii roluję z prostym farszem i...
  • KolacjePrzekąskiSmaki świataMięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Na cieście kładę mięso mielone i ściskam brzegi. Tak powstają pierożki, które moja rodzina uwielbia

    Pierogi kocha cała moja rodzina. W tradycyjnym polskim wydaniu są jednak duże i zbyt szybko znikają ze stołu. Coraz częściej podaję więc drobną wersję turecką. Receptura jest prosta, a efekt zachwyca.
    12 wrz 202515:02
    Miniatura: Na cieście kładę mięso mielone i ściskam...
  • Szybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    To ekspresowe danie z makaronem zawsze się udaje. Jest aromatyczne i smakuje, że palce lizać!

    Ja i moja rodzina uwielbiamy dania z makaronu. Cenimy je za smak, a ja dodatkowo za szybkość i łatwość przygotowania. Jednym z ulubionych jest makaron z szynką i aromatycznym dodatkiem. Gdy go przyrządzam, z kuchni unosi się taki zapach,...
    12 wrz 202513:02
    Miniatura: To ekspresowe danie z makaronem zawsze się...
  • KolacjeSmaki świataBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Wystarczy zawinąć w papier. Ryba pieczona w papilotach robi się sama i jest soczysta jak nigdy

    Koniec z suchą rybą. Pieczona tą metodą wprost rozpływa się w ustach. Nasiąka aromatem dodatków i przypraw. Zyskujemy nie tylko fantastyczny posiłek. Przepis oszczędza zmywania, bo po robocie zwyczajnie wyrzuca się papier.
    12 wrz 202510:26
    Miniatura: Wystarczy zawinąć w papier. Ryba pieczona...
  • PrzekąskiSzybki przepisTanie gotowanieSłoneKwaśne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Surówka „jak z chińczyka” to absolutny klasyk. Zrób ją raz, a będzie hitem każdego obiadu

    Kto raz spróbował surówki podawanej w tzw. „chińskich barach”, wie, że jej smak zostaje w pamięci. Sekret tkwi w prostym, ale intensywnym sosie, który nadaje świeżym warzywom charakteru.
    12 wrz 2025 9:56
    Miniatura: Surówka „jak z chińczyka” to absolutny...
  • KolacjePrzekąskiMięsneSłoneTanie gotowanie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Napełniam ziemniaki i wrzucam do piekarnika. To danie zawsze poprawia mi humor

    Gdy tylko robi się chłodniej, nabieram ochoty na ten rarytas. Zapiekam kartofle ze wszystkim, co mam w domu najlepszego i cieszę się ich smakiem. Bez wyrzutów sumienia jem od razu dwie sztuki.
    11 wrz 202521:05
    Miniatura: Napełniam ziemniaki i wrzucam do...
  • MięsneSłoneTanie gotowanie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Hit stołówek z PRL wrócił na mój stół. Ten kotlet smakuje lepiej niż mielone

    Bryzol to kotlet, który przypadkiem zamówiłem w przydrożnej knajpie. Później mama zdradziła mi, że kiedyś był prawdziwym hitem barów i stołówek. Sprawdź, jak zrobić ten hit z PRL-u.
    11 wrz 202516:02
    Miniatura: Hit stołówek z PRL wrócił na mój stół. Ten...
  • Tanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Z pieczarek i sera robię najlepszy farsz do pierogów. Każdy pyta o przepis, a ten jest dziecinnie prosty

    Pierogi z pieczarkami i serem to danie, które można zajadać bez końca: farsz zachwyca wyrazistym smakiem pieczarek i teksturą rozpływającego się sera.
    11 wrz 202515:31
    Miniatura: Z pieczarek i sera robię najlepszy farsz...
  • Szybki przepisSmaki świataSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Jadłam i nie mogłam uwierzyć. Surowa kapusta z tymi składnikami to mistrzostwo świata

    Gdy chcę odetchnąć od klasycznej surówki, robię kapustę w ten sposób. Po indonezyjsku smakuje wyjątkowo, o czym przekonałam się kiedyś w restauracji. Ta receptura pozostanie ze mną na zawsze.
    11 wrz 202515:05
    Miniatura: Jadłam i nie mogłam uwierzyć. Surowa...
  • MięsneTanie gotowanieSłone
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Moja babcia do gotującego się rosołu wrzucała to warzywo. Wywar robił się smaczniejszy

    Rosół to ulubiona zupa wszystkich Polaków. Gotowały ją nasze mamy i babcie. Moja babcia robiła zresztą najlepszy rosół na świecie. Myślę, że to zasługa jednego, warzywnego dodatku.
    11 wrz 202513:39
    Miniatura: Moja babcia do gotującego się rosołu...
  • Szybki przepisBezmięsneTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Chrupiące, soczyste kotlety robię z tanich składników. Choć nie zawierają mięsa, każdy je lubi

    Kotlety kojarzą się z mięsem, ale te mają zupełnie inny skład. Robię je z dwóch warzyw, które świetnie się dopełniają i doskonale smakują po usmażeniu w panierce. Nawet się nie spodziewałam, że cała rodzina tak je polubi.
    11 wrz 202513:03
    Miniatura: Chrupiące, soczyste kotlety robię z tanich...
  • KolacjeMięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Zwykłą pierś kurczaka zwijam z farszem. Mam hit na obiad i pyszny dodatek do kanapek

    Robię to danie, gdy chcę się popisać. Z genialnym farszem zwykły kurczak smakuje jak milion dolarów. Zawsze piekę go więcej. Kroję w plastry i kładę na chleb zamiast wędliny.
    11 wrz 202510:17
    Miniatura: Zwykłą pierś kurczaka zwijam z farszem....
  • KolacjeSzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Najlepsze danie z ziemniaków, jakie jadłam. Proste, tanie i syci, jak mało co

    Ziemniaki podajemy zwykle do obiadu, ale mogą grać w nim też główną rolę. Szczególnie te zapiekane z sycącymi dodatkami. Są proste do zrobienia, a ich smak podbija podniebienia. Spróbujcie, a też z pewnością zachwycicie się tym tanim...
    11 wrz 2025 9:02
    Miniatura: Najlepsze danie z ziemniaków, jakie...
  • KolacjeSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Już nie zwykłe pyzy. Teraz smażę je w panierce i chrupią przy każdym kęsie

    Złociste pyzy w chrupiącej panierce kryją w środku pachnący farsz pieczarkowy. To danie przywołuje u mnie wspomnienia rodzinnych wakacji.
    10 wrz 202520:09
    Miniatura: Już nie zwykłe pyzy. Teraz smażę je w...
  • KolacjePrzekąskiTanie gotowanieBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Ścieram dwa warzywa i smażę placki. Znikają z talerzy szybciej niż ziemniaczane

    Już nie robię zwykłych placków ziemniaczanych. Odkąd poznałam ich smak w tej wersji, zawsze dorzucam dodatkowe warzywo. Gdy tylko podam na obiad, zaczyna się walka o każdą sztukę.
    10 wrz 202519:33
    Miniatura: Ścieram dwa warzywa i smażę placki....
  • KolacjePrzekąskiSzybki przepisSmaki świataSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Piekę paprykę i dorzucam włoskie dodatki. Wszyscy proszą o tę obłędną sałatkę

    Pieczona papryka jest lżej strawna niż surowa, dlatego na rodzinnych obiadach serwuję tylko taką. Ostatnio wszyscy proszą o włoską sałatkę, w której jest głównym składnikiem. Dorzucam produkty ze słoika i mogę podawać na stół.
    10 wrz 202518:02
    Miniatura: Piekę paprykę i dorzucam włoskie dodatki....
  • Szybki przepisTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Znalazłam w zeszycie mamy stary trik na leniwe. Teraz zawsze są jedwabiste i rozpływają się w ustach

    Na szybki posiłek zawsze polecam kluski. Te z dodatkiem twarogu są nie tylko smaczne, ale też bardzo sycące. Dzięki dawnej metodzie moje leniwe zawsze się udają i zyskują delikatną konsystencję.
    10 wrz 202516:01
    Miniatura: Znalazłam w zeszycie mamy stary trik na...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 ... strona 13 strona 14 strona 15 16 strona 17 strona 18 strona 19 ... strona 128 strona 129 strona 130 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.