Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Obiady

  • KolacjeSzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Gotowane ziemniaki zamieniam w pyszny placek. Parę dodatków i mam obiad z patelni

    Jeśli nie macie obiadu na dzisiaj, możecie przygotować ten pyszny, pożywny placek. Zwłaszcza gdy zostały wam gotowane ziemniaki z wczorajszego obiadu. Tę potrawę robi się szybko, a jest wielką konkurencją dla klasycznych placków...
    16 wrz 202513:04
    Miniatura: Gotowane ziemniaki zamieniam w pyszny...
  • Szybki przepisMięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Kawałek kurczaka i cztery warzywa. Potrawka wychodzi tak pyszna, że palce lizać

    Bogaty sos, a tak niewiele kalorii. Mojego kurczaka można jeść bez obaw, delektując się smakiem. To właśnie potęga warzyw. Z nimi wszystko jest tak lekkie, jak lubię najbardziej.
    16 wrz 202510:00
    Miniatura: Kawałek kurczaka i cztery warzywa....
  • KolacjeTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Naleśniki nadziewam aromatycznym farszem. Te sycące krokiety podaję na obiad lub kolację

    Ci, którzy lubią naleśniki, pokochają też krokiety. To tak naprawdę sycąca ich wersja, napakowana pysznym farszem. Sztuką jest, by z prostych produktów przygotować nadzienie, które będzie smaczne i sycące. Za chwilę poznacie jego skład.
    15 wrz 202518:28
    Miniatura: Naleśniki nadziewam aromatycznym farszem....
  • KolacjeTanie gotowanieBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Flaczki bez mięsa? Ta lekka zupa na rosole smakuje lepiej niż oryginał

    Nie każdy lubi flaki, ale tę zupę na pewno pokocha. W tej zdrowej wersji niczym nie ustępuje oryginałowi, a według mnie jest nawet smaczniejsza. Robię ją bez pomidorów i dodaję pewien sekretny składnik.
    15 wrz 202515:04
    Miniatura: Flaczki bez mięsa? Ta lekka zupa na rosole...
  • Szybki przepisTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Kopytka z tym składnikiem wychodzą o wiele lepsze. Są miękkie dokładnie tak, jak lubię

    Kopytka to kluski, które szykuję najczęściej. Moja rodzina je uwielbia, a mnie często zostaje trochę ziemniaków z obiadu. Raz-dwa zamieniam je więc w pyszny dodatek do obiadu. Zagniatam tylko proste ciasto i kroję je na kawałki.
    15 wrz 202513:39
    Miniatura: Kopytka z tym składnikiem wychodzą o wiele...
  • Tanie gotowanieMięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Klopsiki duszę w aromatycznym sosie. Nikt nie potrafi im się oprzeć i każdy prosi o więcej

    Zamiast kotletów z mielonego mięsa zrobiłam ostatnio klopsiki. Wyszły soczyste i pełne smaku. Duża w tym zasługa sosu, do którego dodałam jesienne warzywo. Całej rodzinie smakowało, a ja zbytnio się nie napracowałam.
    15 wrz 202513:03
    Miniatura: Klopsiki duszę w aromatycznym sosie. Nikt...
  • Szybki przepisTanie gotowanieMięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Polędwiczki z kurczaka smażę w aromatycznej panierce. Te kotleciki biją wszystkie inne na głowę

    Jeśli lubcie chrupiące kotlety, te od razu pokochacie. Robi się je nadzwyczaj szybko, a są kruche i pełne smaku. To zasługa delikatnego mięsa i właściwie skomponowanej panierki. Taki obiad robię w 15 minut i smakuje całej rodzinie.
    15 wrz 202510:17
    Miniatura: Polędwiczki z kurczaka smażę w...
  • PrzekąskiTanie gotowanieŚniadaniaSłoneBezmięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Moja mama robi z warzyw po rosole złociste kotlety. Smakują lepiej niż mięso

    Warzywa po rosole często lądują w koszu, a szkoda, można z nich wyczarować chrupiące kotlety, które smakują lepiej niż niejedno mięsne danie.
    15 wrz 2025 6:55
    Miniatura: Moja mama robi z warzyw po rosole złociste...
  • PrzekąskiSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Pieczone bataty w skórce są tak kremowe i chrupiące, że znikają szybciej niż ziemniaki

    Słodkim ziemniakiem zastąp zwykły kartofel. Upiecz w skórze i daj się zaskoczyć konsystencją i smakiem. Ten wyjątkowy dodatek muszę robić częściej, bo znika z talerza jeszcze przed posiłkiem.
    14 wrz 202517:35
    Miniatura: Pieczone bataty w skórce są tak kremowe i...
  • Szybki przepisTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Ta zapiekanka z makaronem to sycące danie na szybko. Smaku dodaje mu popularne warzywo

    Moja rodzina uwielbia makaron w każdej postaci. Zwykle serwuję go z sosem albo robię z niego zapiekankę. Doskonale smakuje zwłaszcza w połączeniu z serem. Zawsze dorzucam jednak warzywa, by było smaczniej i zdrowiej.
    14 wrz 202516:16
    Miniatura: Ta zapiekanka z makaronem to sycące danie...
  • Szybki przepisTanie gotowanieBezmięsneSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Kroję kapustę pekińską i dodaje dwa zdrowe dodatki. Chrupiąca surówka w 10 minut

    Ta chrupiąca, świeża surówka to połączenie kapusty pekińskiej i dwóch dodatków, które kupisz w każdym warzywniaku. Robi się ją ekspresowo.
    14 wrz 202515:02
    Miniatura: Kroję kapustę pekińską i dodaje dwa zdrowe...
  • MięsneSmaki świataTanie gotowanie
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Siostra zdradziła mi przepis na najlepszy sos boloński. Zjesz go nie tylko z makaronem

    Sos boloński (ragù alla bolognese) to klasyka kuchni włoskiej. Zapraszam po przepis na aromatyczny sos pomidorowy z mięsem mielonym, który zawsze wychodzi idealny.
    14 wrz 202513:41
    Miniatura: Siostra zdradziła mi przepis na najlepszy...
  • Tanie gotowanieMięsneSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Danie z blachy, które robi się samo. Aromatyczne ziemniaki i pałki z kurczaka z chrupiącą skórką

    Ten pomysł na obiad, to danie z blachy, które nie wymaga wiele pracy, a efekt to pyszne mięso i ziemniaki. Naje się cała rodzina.
    14 wrz 202512:42
    Miniatura: Danie z blachy, które robi się samo....
  • Szybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Mielone mięso łączę z aromatycznym dodatkiem. Kotlety zawsze wychodzą soczyste

    Idealne kotlety mielone powinny być chrupiące z wierzchu i soczyste w środku. Ja mam na to niezawodny sposób. Mieszam tylko mielone mięso z posiekanym, aromatycznym dodatkiem i zawsze wychodzą, jak trzeba!
    14 wrz 202510:13
    Miniatura: Mielone mięso łączę z aromatycznym...
  • KolacjeTanie gotowanieMięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Pół blaszki znika, zanim zdąży wystygnąć. Tradycyjny kartoflak ze Śląska nie ma konkurencji

    Zapiekanka rodem ze Śląska to danie proste, ale niezwykle pyszne. Z cebulą i boczkiem ziemniaki smakują najlepiej, a przypieczone są poza konkurencją. Gdy tego spróbujesz, zapragniesz więcej.
    14 wrz 2025 9:07
    Miniatura: Pół blaszki znika, zanim zdąży wystygnąć....
  • Tanie gotowanieKuchnia gwiazdSłoneKwaśne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Strzelczyk zdradził trik swojej babci na zupę ogórkową. Jeden składnik robi różnicę

    Zapach zupy ogórkowej unoszący się z kuchni to jeden z tych aromatów, które od razu przenoszą do dzieciństwa i rodzinnych spotkań przy stole.
    13 wrz 202517:32
    Miniatura: Strzelczyk zdradził trik swojej babci na...
  • BezmięsneTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Z dwóch tanich składników robię genialny farsz do pierogów. Jego sekretem jest mieszanka przypraw

    Pierogi z mięsem czy kapustą i grzybami zna każdy. Dlatego dziś zaproponuję wam zupełnie inny farsz, który zaskoczy was składem i smakiem. Wystarczy go odpowiednio doprawić, a pierogi stają się prawdziwą ucztą dla podniebienia.
    13 wrz 202515:32
    Miniatura: Z dwóch tanich składników robię genialny...
  • Szybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Dwa warzywa i owoc. Robię z nich wyrazistą, soczystą surówkę, która pasuje do różnych dań

    Jeśli szukacie pomysłu na chrupiącą, oryginalną surówkę, przetestujcie moją propozycję. Ten dodatek do obiadu wychodzi smaczny i chrupiący, a robi się go z tanich składników. Wystarczy sięgnąć po dwa warzywa i owoc.
    13 wrz 202514:46
    Miniatura: Dwa warzywa i owoc. Robię z nich...
  • Tanie gotowanieMięsne
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Soczyste plastry przekładam mielonym mięsem. Z piekarnika wychodzi obłędna zapiekanka

    Plastry zdrowego warzywa przekładam pysznymi dodatkami. Wystarczy kilka prostych składników, żeby w mniej niż godzinę przygotować pyszne danie.
    13 wrz 202513:43
    Miniatura: Soczyste plastry przekładam mielonym...
  • Tanie gotowanieSłoneBezmięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Robię sekretny sos do fasolki szparagowej. Ten dodatek do obiadu znika szybciej niż mięso

    Fasolki szparagowej nigdy nie mam dość, dlatego ciągle robię ją do obiadu. Najbardziej lubię wersję w śmietanie, którą podaję na ciepło. Smak podkręcam świeżymi ziołami i potrawka szybko znika z talerzy. Jej przygotowanie jest banalnie...
    13 wrz 202512:57
    Miniatura: Robię sekretny sos do fasolki szparagowej....
  • Szybki przepisTanie gotowanieMięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Mięsne kulki pod apetyczną pierzynką robię zawsze na rodzinny obiad. Każdy chce więcej

    To danie łączy w sobie soczystość mięsa i aromat zapiekanego sera, który tworzy pyszną, złocistą pierzynkę. Każdy kęs jest sycący i pełen smaku, dlatego takie kulki zawsze znikają z talerza w mgnieniu oka
    13 wrz 202510:06
    Miniatura: Mięsne kulki pod apetyczną pierzynką robię...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 ... strona 12 strona 13 strona 14 15 strona 16 strona 17 strona 18 ... strona 128 strona 129 strona 130 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.