-
ProduktySmaki świata
Jest najdroższą przyprawą świata. Nadaje potrawom piękną barwę, niezwykły smak i aromat
Chcesz dodać potrawie słonecznej barwy, zaostrzyć jej smak i podkreślić aromat? Wsyp do niej szczyptę szafranu. Ta najdroższa przyprawa świata naprawdę potrafi zdziałać cuda. -
DeserySłodkieBoże Narodzenie
-
PrzekąskiMięsneSłone
Boczek pieczony babci Jadzi znika z półmisków szybciej niż szynka. Znam sekret jego smaku
Kupując mięso, wybieramy zwykle to najchudsze, bo jest najzdrowsze. Jednak ręczę wam, że gdy spróbujecie odrobiny boczku pieczonego według przepisu babci Jadzi, zapomnicie o wszystkich szynkach i chudym pieczystym. -
DeserySłodkie
-
ObiadyŚniadaniaKwaśneBezmięsneSłone
Domowy zakwas na żurek z płatków owsianych. Zupa wyjdzie delikatna i kremowa
Zakwas na żurek z płatków owsianych to alternatywa dla ostrzejszego zakwasu mąki żytniej. Zupa na zakwasie owsianym jest dużo łagodniejsza. Taki zakwas można zrobić samodzielnie. -
SłodkieDeseryBoże Narodzenie
-
Śniadania
Faszerowane jajka to moja specjalność. Szybko się je robi, a wyglądają jak z obrazka
Nie ma śniadania wielkanocnego bez jaj. Jak jednak je podać, by wyglądały efektownie i doskonale smakowały? Polecam jajka faszerowane, które są proste do zrobienia i błyskawicznie znikają z półmisków. -
ObiadyBezmięsne
Doprawiam buraczki na ciepło tymi dwoma dodatkami. Znikają z talerzy wcześniej niż mięso
Buraczki na ciepło to tradycyjny polski dodatek do obiadu. Doskonale pasują do kotletów i pulpetów. Odkąd doprawiam je tymi dwoma dodatkami, stały się prawdziwym przebojem w moim domu. -
PoradyProdukty
Zaskakujący dodatek do sałatki jarzynowej. Wystarczą dwie łyżki
Sałatka jarzynowa to polski klasyk. Albo się ją kocha, albo nienawidzi. My dziś przychodzimy z pomysłem, który sprawi, że będzie smakowała naprawdę wyjątkowo. -
ObiadyŚniadaniaKwaśneMięsneSłone
-
Szybki przepisSłoneBoże Narodzenie
Sprawdzony przepis na domowy majonez. Pamiętaj o kilku zasadach, a wyjdzie idealny
Domowy majonez robi się błyskawicznie. I wbrew pozorom wcale nie jest to trudne. Podpowiadamy, jak zrobić idealny majonez krok po kroku. -
ŚniadaniaPrzekąskiSzybki przepisTanie gotowanie
-
PoradyProdukty
-
PrzekąskiSzybki przepisBezmięsneSłone
-
MięsneŚniadaniaObiady
Dwa najlepsze przepisy na soczystą szynkę pieczoną. Takiej nie kupisz w żadnym sklepie
Szynka pieczona jest najpopularniejszym mięsem na wielkanocnych stołach. Można ją podać na zimno do pieczywa lub na ciepło do obiadu. Przedstawiamy dwa najlepsze przepisy na soczysty, świąteczny rarytas. -
ObiadyMięsneSłoneBoże Narodzenie
-
PoradyProdukty
-
PrzekąskiŚniadaniaOstre
Ćwikłę z chrzanem robię według przepisu mojej teściowej. Zachwycił mnie jeden dodatek
Nic tak jak ćwikła z chrzanem nie podkreśli smaku pieczonych mięs i wędlin. Dlatego trudno wyobrazić sobie bez niej Wielkanoc. Ja zawsze robię ćwikłę według przepisu teściowej, bo ma niezwykły smak. -
Porady
Co zrobić z nadmiarem zupy? Jest prosty sposób na to, by nic się nie zmarnowało
Gotujesz zupę na dwa dni, a i tak ci zostaje? Nie ma zmartwienia, możesz z niej zrobić zapasy. Musisz je tylko odpowiednio przechowywać. Będą jak znalazł, gdy zabraknie ci czasu na gotowanie. -
DeserySłodkie
-
DeserySzybki przepisSłodkie
Rozkładam herbatniki i trzy słodkie masy. Ciasto bez pieczenia 3 Bit to hit w moim domu
Ciasto bez pieczenia 3 Bit to prawdziwy hit ostatnich lat. Jeśli jeszcze nie znasz tego deseru, koniecznie musisz go spróbować. Jest doskonały do kawy, a robi się go szybko i zawsze się udaje.