Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Tanie gotowanie

  • PrzekąskiSzybki przepisSłoneBezmięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Nigdy nie wyrzucam resztek chleba. Robię chrupiącą przekąskę, która dosłownie znika w locie

    To prosty sposób, by dać drugie życie czerstwu chlebowi. Chrupiące, aromatyczne i pachnące czosnkiem zapiekanki potrafią zaspokoić głód o każdej porze dnia.
    9 lis 202519:01
    Miniatura: Nigdy nie wyrzucam resztek chleba. Robię...
  • DeserySzybki przepisSłodkie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Kroję jabłka i podsmażam na patelni. To jeden ze smaczniejszych i zdrowszych deserów, jaki znam

    Gdy moja rodzina ma ochotę na coś słodkiego, często sięgam po jabłka. Mam je zwykle w swoich zapasach, a by zamienić je w prawdziwy przysmak, wystarczy parę chwil. Doskonały, ciepły deser szykuję na patelni.
    9 lis 202517:02
    Miniatura: Kroję jabłka i podsmażam na patelni. To...
  • Szybki przepisObiadyKolacjeMięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Ma dużo żelaza i witamin, które wspierają koncentrację. To prawdziwa bomba zdrowia dla seniorów

    Delikatna, kremowa i prawie bez goryczki. Odkryj na nowo smak wątróbki, tym razem w wersji z indyka. To mój sprawdzony sposób na błyskawiczny i wartościowy obiad, który smakuje jak u mamy.
    9 lis 202516:29
    Miniatura: Ma dużo żelaza i witamin, które wspierają...
  • Szybki przepisObiadyBezmięsneSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    To najlepsze bezmięsne kotleciki. Wystarczy, że masz ugotowane ziemniaki

    Są tak dobre, że będziesz specjalnie gotować ziemniaki, aby je zrobić. Jednocześnie to danie bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.
    9 lis 202514:58
    Miniatura: To najlepsze bezmięsne kotleciki....
  • ObiadySzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Biorę trzy składniki i mam pyszny, tani obiad. Był hitem w czasach PRL-u

    Szukacie pomysłu na tani, pyszny obiad? Możecie wykorzystać przepis, który był bardzo popularny w PRL-u. To danie robiło się w 20 minut, na dodatek z tanich i niewyszukanych składników. Warto do niego wrócić i dziś.
    9 lis 2025 9:02
    Miniatura: Biorę trzy składniki i mam pyszny, tani...
  • DeserySzybki przepisSłodkie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Do tego deseru bez pieczenia mam wielki sentyment. Zajadałam się nim w dzieciństwie

    Czasy PRL-u kojarzą mi się z kilkoma przysmakami. Jednym z nich jest blok czekoladowy, który mój tata robił dosyć często. Doskonale zaspokajał ochotę na niedostępne wtedy słodycze.
    9 lis 2025 8:02
    Miniatura: Do tego deseru bez pieczenia mam wielki...
  • ŚniadaniaPrzekąskiSłoneMięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Z taniego mięsa robię aksamitną pastę na kanapki. Nie wiedziałem, że to może być takie dobre

    Kremowa, delikatna i pełna smaku. To najlepszy dowód na to, że z niedrogich składników można wyczarować prawdziwy rarytas.
    9 lis 2025 7:08
    Miniatura: Z taniego mięsa robię aksamitną pastę na...
  • PrzekąskiSzybki przepisSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Te roladki to moja imprezowa perełka. W środku kryje się składnik, który zmienia wszystko

    To mój absolutny hit na każdą imprezę. Wyglądają efektownie, a robi się je błyskawicznie. Idealne, gdy chcesz podać coś więcej niż zwykłe koreczki.
    8 lis 202520:02
    Miniatura: Te roladki to moja imprezowa perełka. W...
  • KolacjeMięsneSłoneSzybki przepis
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Zamiast pomidorowego robię do zapiekanki biały sos. Kremowy, rozgrzewający i tak pyszny, że każdy prosi o dokładkę

    Robię go, gdy chcę przygotować na kolację coś naprawdę pysznego i sycącego. To danie, które rozgrzewa, poprawia humor i sprawia, że wszyscy proszą o dokładkę.
    8 lis 202518:59
    Miniatura: Zamiast pomidorowego robię do zapiekanki...
  • DeserySłodkie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Te maślane ciasteczka były hitem PRL-u. Są proste i pyszne, dlatego wracam do nich i dziś

    Lubię wracać do smaków dzieciństwa. Potrawy i słodkości były takie proste i naturalne, że robiło się je i zjadało z wielką przyjemnością. Dziś przypomnę wam „kocie oczka” – nadziewane, kruche ciasteczka z PRL-u.
    8 lis 202518:01
    Miniatura: Te maślane ciasteczka były hitem PRL-u. Są...
  • DeserySzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Dwa tanie składniki, trochę kremu i owoce. Tak robię najszybszy i najlepszy deser na weekend

    Macie ochotę na nadzwyczajny deser? Oto i on – niezwykle smaczny i efektowny, a tak naprawdę prosty do zrobienia. Składniki na niego też nie są wyszukane, ani drogie. Możecie go więc zrobić nawet bez okazji.
    8 lis 202516:03
    Miniatura: Dwa tanie składniki, trochę kremu i owoce....
  • ObiadyMięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Kawałki kurczaka i trzy warzywa. Ten prosty obiad z piekarnika doskonale wygląda i smakuje

    To danie obiadowe wygląda tak, że można je postawić nawet na odświętnym stole. Jednak robię je i w tygodniu, bo jest bardzo proste. Wystarczy wrzucić do naczynia kawałki kurczaka i pokrojone warzywa i wstawić do piekarnika.
    8 lis 2025 9:05
    Miniatura: Kawałki kurczaka i trzy warzywa. Ten...
  • ObiadyMięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Zamiast smażyć kotlety, robię pyszne, eleganckie roladki. Schabowe się do nich nie umywają

    Jeśli planujecie obiad ze schabu, darujcie już sobie kotlety. Zamiast nich przygotujcie efektowne, pyszne roladki. Nie ma przy nich dużo pracy, a wyglądają, jak z restauracji. Możecie je podać na obiad odświętny i codzienny.
    8 lis 2025 8:02
    Miniatura: Zamiast smażyć kotlety, robię pyszne,...
  • ŚniadaniaDeseryPrzekąski
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Najlepsze ciasto naleśnikowe robiła moja babcia. Poznałam jej sekret i teraz placki wychodzą mięciutkie jak nigdy

    Moja babcia była mistrzynią smażenia naleśników. To ciasto pamiętam najlepiej, bo placuszki z niego wręcz rozpływają się w ustach. Są idealne na deser, ale świetnie smakują też z wytrawnym nadzieniem.
    8 lis 2025 7:03
    Miniatura: Najlepsze ciasto naleśnikowe robiła moja...
  • ŚniadaniaSzybki przepisBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Podduszam zielone warzywo i wybijam jajka. To śniadanie jest u mnie prawdziwym hitem

    Jeśli lubicie jajeczne śniadania, mam dla was oryginalną propozycję. To szakszuka z zielonym warzywem. Jest prosta do przygotowania, a smakuje doskonale. Nie ma przy niej dużo pracy, nie trzeba też wymyślnych składników.
    8 lis 2025 6:32
    Miniatura: Podduszam zielone warzywo i wybijam jajka....
  • NapojeSzybki przepis
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Zaparzam jej liście i piję ze smakiem. Ten napar pomaga trzymać cukier w ryzach

    Czasem sięgam po ten prosty, naturalny napar, który wspiera walkę z wysokim poziomem cukru. Idealny na co dzień, nie tylko od święta.
    8 lis 2025 5:32
    Miniatura: Zaparzam jej liście i piję ze smakiem. Ten...
  • DeseryPrzekąskiSzybki przepisSłodkie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Ten ekspresowy deser robię z czterech składników. Każda łyżeczka to porcja zdrowia

    Macie ochotę na lekki, zdrowy deser? Taki, który da się przygotować w mniej więcej 10 minut? Oto i on – bazuje na zdrowym produkcie i ma wartościowe dodatki. Tak naprawdę każdemu wyjdzie na zdrowie, więc nic tylko jeść.
    7 lis 202519:29
    Miniatura: Ten ekspresowy deser robię z czterech...
  • PrzekąskiObiadyKolacjeSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Do placków ziemniaczanych nie dodaję mąki. Zastąpiłam ją znanym, ale mało popularnym produktem

    Moje placki nie mają grama mąki pszennej, a wychodzą idealne. Robię je z tanią bezglutenową kaszą, która często marnuje się w kuchni niewykorzystana. Wyglądają i smakują tak doskonale, że nie robię już zwyczajnych.
    7 lis 202517:59
    Miniatura: Do placków ziemniaczanych nie dodaję mąki....
  • PrzekąskiSzybki przepisSłoneMięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Z chleba robię roladki, od których nikt nie umie się oderwać. Postaw je na stole, a znikną w 5 minut

    Chrupiące z zewnątrz, kremowe w środku. Prosta przekąska, która zawsze robi wrażenie i smakuje każdemu. Idealna na leniwy wieczór lub spotkanie ze znajomymi.
    7 lis 202517:29
    Miniatura: Z chleba robię roladki, od których nikt...
  • PrzekąskiSłoneBezmięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Tę sałatkę robię co weekend. Żydowska przekąska jest pyszna, tania i pasuje do wszystkiego

    Kilka prostych składników, a smak, który uzależnia. To najlepszy dowód na to, że w prostocie tkwi siła. Będziesz wracać do tej sałatki regularnie.
    7 lis 202516:32
    Miniatura: Tę sałatkę robię co weekend. Żydowska...
  • ObiadySzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Jesienią ta biała surówka jest u mnie numerem jeden. Szykuję ją z niedocenianego warzywa

    Jeśli znudziła wam się już surówka z kapusty czy marchewki, sięgnijcie po inne jesienne warzywo. Ma ciekawy smak i aromat i łatwo zamienić go w smaczny dodatek do obiadu. A pasuje do wielu dań.
    7 lis 202514:59
    Miniatura: Jesienią ta biała surówka jest u mnie...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 ... strona 11 strona 12 strona 13 14 strona 15 strona 16 strona 17 ... strona 219 strona 220 strona 221 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.