Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Szybki przepis

  • PrzekąskiTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Gotuję buraki i szybko zamieniam je w zdrową sałatkę. Nie potrzebują wielu dodatków

    Sałatki to zdrowe przekąski, które zwykle robi się z kilku składników. Jednak niektóre można przygotować z 2-3 składników, a też będą wartościowe i smaczne. Dobrym przykładem takiej przekąski jest sałatka z buraków.
    6 gru 202419:51
    Miniatura: Gotuję buraki i szybko zamieniam je w...
  • DeserySmaki świataBezmięsneSłodkie
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Z gotowego ciasta zrobisz genialny strudel na weekend. Ten deser zawsze znika do ostatniego okruszka

    Jeśli uwielbiasz strudel, a nie masz czasu na robienie ciasta, postaw na gotowe ciasto. Deser wyjdzie chrupiący i przepełniony jabłkowym nadzieniem.
    6 gru 202418:33
    Miniatura: Z gotowego ciasta zrobisz genialny strudel...
  • PrzekąskiDeserySłodkieBezmięsne
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Zdrowe placki z twarogu znikają w mig. Ten prosty przepis to u mnie hit na każdą okazję

    Różnego rodzaju placki i placuszki to doskonały pomysł na szybki i tani posiłek, który smakuje dzieciom i dorosłym. Te z mojego przepisu robi się ekspresowo, a znikają jeszcze szybciej.
    6 gru 202416:29
    Miniatura: Zdrowe placki z twarogu znikają w mig. Ten...
  • ObiadyTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Gotowane warzywa zamieniam w pyszne kotlety. Wyglądają, że aż ślinka cieknie

    Kotlety kojarzą się z mięsnym daniem. Ja jednak czasami robię je też z warzyw. To bardzo smaczna i lekka odmiana. Takie kolorowe kotlety robi się bardzo prosto i zjada z prawdziwą przyjemnością.
    6 gru 202413:14
    Miniatura: Gotowane warzywa zamieniam w pyszne...
  • ObiadyMięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Zawijam to delikatne mięso w plastry wędzonego boczku. Nie ma siły by wyschło w czasie pieczenia

    Jak upiec mięso, by nie wyschło? Sposobów na to jest kilka, ale jeden zachwyca prostotą i smakiem. To otulina z wędzonego boczku. Piekę w niej zwykle delikatne kawałki mięsa i zawsze wychodzą soczyste i aromatyczne.
    6 gru 202411:14
    Miniatura: Zawijam to delikatne mięso w plastry...
  • Tanie gotowaniePrzekąskiŚniadaniaKolacjeObiadyMięsneSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Wystarczy zawinąć w naleśniki dwa proste dodatki. To nadzienie wygrywa wszystko

    Te roladki naleśnikowe to patent dziecinnie prosty, a pyszny. Gwarantujemy, że znikną z talerzy błyskawicznie. Mogą być daniem głównym albo przekąską. Można jeść je na zimno i na ciepło.
    6 gru 2024 9:26
    Miniatura: Wystarczy zawinąć w naleśniki dwa proste...
  • PrzekąskiTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Kawałki śledzi przekładam smacznymi warstwami. Tę sałatkę podaję na co dzień i od święta

    Bez śledzi nie wyobrażamy sobie Wigilii, ale chętnie też zjadamy je na co dzień. Nic dziwnego, są bowiem smaczne i łatwe do przygotowania. Dziś mam dla was przepis na prostą sałatkę warstwową z dodatkiem śledzi.
    5 gru 202419:41
    Miniatura: Kawałki śledzi przekładam smacznymi...
  • Tanie gotowanieDeseryBezmięsneSłodkieBoże Narodzenie
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Te cynamonowe ciasteczka zrobisz bez żadnego wysiłku. Pół godziny i można chrupać

    Cynamonowe ciasteczka można zrobić na wiele sposobów, a nasz przepis to wersja dla leniwych. Mimo że to ekspresowy deser z gotowego ciasta, smakuje rewelacyjnie.
    5 gru 202418:29
    Miniatura: Te cynamonowe ciasteczka zrobisz bez...
  • PrzekąskiTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Ten blok serowy jest idealny na przekąskę. Można go podać na ciepło i zimno

    Blok serowy to jedna z najlepszych przekąsek, jaką ostatnio odkryłam. Przepis na niego dostałam od znajomej, która zajada się nim w czasie diety odchudzającej. Potrawę tę robi się w parę chwil, a jej smak zaskakuje.
    5 gru 202417:28
    Miniatura: Ten blok serowy jest idealny na przekąskę....
  • ObiadyTanie gotowanieBezmięsneSłone
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Gotowe kluseczki smażę z prostymi dodatkami. To obiad na medal, który robię w 20 minut

    Dzisiaj na ekspresowy obiad polecam gnocchi z warzywami i parmezanem. To prosty przepis z tanich składników, które tworzą genialną kompozycję smakową.
    5 gru 202416:29
    Miniatura: Gotowe kluseczki smażę z prostymi...
  • ObiadyTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Ta zapiekanka to w zasadzie same ziemniaki, a jak smakuje. Wystarcza za cały obiad

    Zapiekanki robi się zwykle szybko i łatwo. Ta jednak bije na głowę wszystkie inne, bo robi się ją w zasadzie z samych ziemniaków. No prawie, bo przed pieczeniem zalewa się je aromatycznym sosem. Można ją podać do obiadu lub zjeść jako...
    5 gru 202415:31
    Miniatura: Ta zapiekanka to w zasadzie same...
  • Tanie gotowanieSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Ta surówka jest tak dobra, że często znika przed obiadem. Przepis to trzy proste składniki

    To jedna z najprostszych surówek z kapusty, a jednocześnie śmiemy twierdzić, że jedna z najlepszych. Jest soczysta, chrupiąca i można ją jeść samą.
    5 gru 202412:59
    Miniatura: Ta surówka jest tak dobra, że często znika...
  • ObiadyTanie gotowanieSmaki świata
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Gdy podałam mężowi te kotlety, powiedział, że lepszych nie jadł. A zrobiłam je w pół godziny

    Moja rodzina to typowi mięsożercy. Nie wyobrażają sobie obiadu bez porcji mięsa. By jednak przełamać nudę, sięgnęłam po przepis na kotlety po pekińsku. I to był strzał w dziesiątkę. Wszyscy zachwycili się ich smakiem i soczystością.
    5 gru 202410:44
    Miniatura: Gdy podałam mężowi te kotlety, powiedział,...
  • PrzekąskiBezmięsneSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    To aromatyczne masło zrobisz w kilka chwil, a smak jest nieziemski. Pasuje do grzanek, mięs, klusek i ziemniaków

    To jedno z najlepszych smakowych masełek. Sekretem jest dodatek popularnego zioła oraz czosnku. Takie masło może być dodatkiem do wielu potraw.
    5 gru 2024 9:28
    Miniatura: To aromatyczne masło zrobisz w kilka...
  • DeseryTanie gotowanieSłodkie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Gotuję budyń i przekładam go chrupiącym składnikiem. To ciasto bez pieczenia jest genialne

    Pomysły na ciasta bez pieczenia przychodzą mi same do głowy. Wystarczy, że spojrzę na zapasy, które mam do dyspozycji. To genialne ciasto powstało w zasadzie z dwóch produktów, dwóch dodatkowych użyłam do dekoracji. Smakowało wspaniale.
    5 gru 2024 7:59
    Miniatura: Gotuję budyń i przekładam go chrupiącym...
  • NapojeBezmięsneKwaśneSłodkieBoże Narodzenie
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    To najlepsza wersja soku jabłkowego. Zimą piję go tylko na ciepło

    Ale żeby podgrzewać sok jabłkowy? Tak, tak i jeszcze raz tak! To jedna z najlepszych wersji na bezalkoholowe grzańce, jakie znam. Można też taki napój zrobić z dodatkiem alkoholu.
    4 gru 202419:34
    Miniatura: To najlepsza wersja soku jabłkowego. Zimą...
  • PrzekąskiKolacjeSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Biorę gotowe tortille i w 10 minut mam przepyszne roladki. Zawijam tylko trzy składniki

    To najprostsze roladki, jakie można wymyślić. Wystarczy mieć gotowe tortille, proste dodatki i już po chwili zajadać się tym przysmakiem.
    4 gru 202418:34
    Miniatura: Biorę gotowe tortille i w 10 minut mam...
  • PrzekąskiTanie gotowanieBezmięsneSłone
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Chrupiące paluszki z mozzarelli robię ekspresowo. 3 proste kroki do genialnej przekąski

    Delikatny w smaku ser mozzarella to jeden z kulinarnych skarbów Włoch, który można podawać na ciepło i na zimno. Poznaj mój przepis na chrupiące paluszki z mozzarelli. To zdrowsza alternatywa dla sklepowych produktów mrożonych.
    4 gru 202417:32
    Miniatura: Chrupiące paluszki z mozzarelli robię...
  • DeseryBezmięsneSłodkieBoże Narodzenie
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Te czekoladowe choinki robi się ekspresowo. Przepis jest prosty, a efekt zachwyca

    Czekoladowe choinki to pomysł na pyszny deser, którym można zajadać się przez cały grudzień. To proste ciasto czekoladowe, a sekret tkwi w pomysłowej dekoracji.
    4 gru 202416:36
    Miniatura: Te czekoladowe choinki robi się...
  • ObiadyKolacjePrzekąskiTanie gotowanie
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Surówkę z sałaty robię w 10 minut. To mój ulubiony dodatek do dań i baza lekkiej kolacji

    Surówka z sałaty, ogórka i pomidora zachwyca chrupkością. Moja rodzina uwielbia połączenie świeżych warzyw i lekkiego sosu, którego smak podkręca dodatek aromatycznych przypraw.
    4 gru 202415:32
    Miniatura: Surówkę z sałaty robię w 10 minut. To mój...
  • Tanie gotowaniePrzekąskiMięsne
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Obgotowany boczek nacieram przyprawami i piekę. Wszyscy zajadają się domową wędliną

    Pieczony boczek króluje nie tylko na świątecznych stołach. Polecam przepis, który nieco różni się od popularnych receptur sposobem przygotowania boczku do pieczenia. Mięso wychodzi, że palce lizać.
    4 gru 202414:26
    Miniatura: Obgotowany boczek nacieram przyprawami i...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 ... strona 87 strona 88 strona 89 90 strona 91 strona 92 strona 93 ... strona 168 strona 169 strona 170 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.