Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Słone

  • PrzekąskiŚniadaniaKolacjeSmaki świata
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Ten czosnek smakuje sto razy lepiej niż surowy. Dodaję 2 składniki i robię obłędną pastę do chleba

    Taki czosnek mogę jeść łyżkami. Nie jest ostry, lecz łagodny i słodkawy. Uwielbiam jego głęboki aromat i kremową konsystencję. To wręcz idealna baza do past. Gdy piekę go z oliwą i miksuję z cytryną, nie potrzeba nic więcej.
    8 paź 202519:28
    Miniatura: Ten czosnek smakuje sto razy lepiej niż...
  • PrzekąskiTanie gotowanieBezmięsneSmaki świata
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Robię kulki pełne aromatu. To dla nich chce się pojechać do Turcji, a nie po kebaba

    Tureckie kulki ziołowe są chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Idealne do herbaty lub jako przekąska do zupy. Znikają z talerza szybciej, niż zdążysz je ostudzić.
    8 paź 202518:59
    Miniatura: Robię kulki pełne aromatu. To dla nich...
  • ObiadyKolacjeTanie gotowanieMięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Bigos robię bez stania przy garach i długiego gotowania. Na Wszystkich Świętych sprawdza się idealnie

    Na początku listopada, to czas z rodziną jest najważniejszy. Ten bigos możesz przygotować wcześniej i tylko odgrzać, gdy wrócicie z cmentarza. Smakuje jeszcze lepiej na drugi dzień.
    8 paź 202515:59
    Miniatura: Bigos robię bez stania przy garach i...
  • ObiadyKolacjePrzekąskiSzybki przepisSmaki świata
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Te małe kapustki jem bez gotowania. W mojej surówce chrupią, są pyszne i zdrowsze niż myślisz

    To warzywo jest w topie, jeśli chodzi o wpływ na zdrowie. Nie marnuję jego wartości przez gotowanie czy pieczenie, tylko serwuję w pysznej surówce. Brukselka w tej odsłonie nie jest kapuściana, tylko delikatnie słodka, orzechowa i...
    8 paź 202515:06
    Miniatura: Te małe kapustki jem bez gotowania. W...
  • PrzekąskiKolacjeTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Pieczone ziemniaki serwuję tylko w ten sposób. Sekret prostego farszu sprawia, że znikają w minutę

    Gorące ziemniaki w mundurkach przywodzą mi na myśl te z ogniska. Były wyjątkowe, ale nie tak dobre jak moje kartofle z nadzieniem. Dodaję do nich zwykły składnik z puszki, a wychodzą tak pyszne, że tylko palce lizać.
    8 paź 202513:23
    Miniatura: Pieczone ziemniaki serwuję tylko w ten...
  • ObiadyKolacjePrzekąskiMięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Ulubiony bakłażan całej rodziny. Jeden dodatek do farszu z kurczakiem robi całą robotę

    Niby zwykłe faszerowane bakłażany z kurczakiem i mozzarellą, ale ich smaku nie da się zapomnieć. Za tą wersją wszyscy wręcz przepadają. Sekret dania kryje się w nadzieniu.
    8 paź 2025 9:46
    Miniatura: Ulubiony bakłażan całej rodziny. Jeden...
  • ŚniadaniaKolacjeSzybki przepis
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Miksuję popularne ziarenka z oliwkami. Ta kremowa pasta znika z lodówki w jeden dzień

    Bardziej pożywna niż tapenada, a tak samo pyszna pasta na chleb to tylko 10 minut roboty. Gdy wstawiam ją do lodówki, szybko nie ma po niej śladu. Sama podchodzę z kawałkami chleba i wyjadam smarowidło ze słoika.
    8 paź 2025 5:28
    Miniatura: Miksuję popularne ziarenka z oliwkami. Ta...
  • PrzetworyTanie gotowanie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Moja mama ma jeden sposób na grzyby do słoików. Zimą smakują jak prosto z lasu

    Zebrane w lesie grzyby możesz zachować na długie miesiące dzięki słonej zalewie. To sposób, który nie wymaga octu, a pozwala cieszyć się ich smakiem nawet zimą.
    7 paź 202521:04
    Miniatura: Moja mama ma jeden sposób na grzyby do...
  • PrzekąskiKolacjeObiadyTanie gotowanie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Sałatkę jarzynową robię teraz inaczej. Dwa składniki sprawiają, że jest zdrowsza i pyszniejsza

    To danie z warzyw starcza mi za cały posiłek. Wariację sałatki jarzynowej robię z innymi produktami i winegretem, dzięki czemu jest wyjątkowo treściwa i pełna smaku. Ile jej nie przygotuję, zawsze znika w ekspresowym tempie.
    7 paź 202520:03
    Miniatura: Sałatkę jarzynową robię teraz inaczej. Dwa...
  • Tanie gotowanieSzybki przepisObiadyMięsne
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Weź popularną kiełbasę i zwykły makaron. Sycący i tani obiad zrobisz ekspresowo

    To danie z makaronem jest idealne na szybki obiad. Nie tylko syci, ale też smakuje. Sekret to lubiana przez Polaków kiełbasa.
    7 paź 202516:29
    Miniatura: Weź popularną kiełbasę i zwykły makaron....
  • ObiadyKolacjePrzekąskiSzybki przepisTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Zwykła kapusta, a smakuje jak najlepsze kotlety. Ten prosty przepis to hit mojej kuchni

    To jedno z najbardziej apetycznych dań z kapusty, a przy tym najprostszych. Kliny w panierce smażone na patelni to stara polska potrawa, która niezmiennie zadziwia jedzących ją po raz pierwszy. Takich „kotletów” nie wstydzę się podać...
    7 paź 202515:42
    Miniatura: Zwykła kapusta, a smakuje jak najlepsze...
  • ObiadyKolacjeTanie gotowanie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Zamiast śmietany daję to do zapiekanki. Od tej wersji nie czuję ciężkości, a smakuje obłędnie

    W oryginalnej wersji w takiej zapiekance używa się śmietany, która nie należy do lekkostrawnych dodatków. Wystarczy ją podmienić i poczujesz różnicę.
    7 paź 202515:01
    Miniatura: Zamiast śmietany daję to do zapiekanki. Od...
  • Szybki przepisPrzekąskiObiadyBezmięsne
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Nawet dzieci proszą o dokładki. Mama zdradziła mi prosty sekret ulubionej surówki z dzieciństwa

    Taką surówkę robiła moja mama, kiedy byłyśmy z siostrą małe. Zajadałyśmy ją niczym najlepszy deser, a mama nie nadążała z robieniem kolejnych porcji. Przepis jest bardzo prosty.
    7 paź 202513:21
    Miniatura: Nawet dzieci proszą o dokładki. Mama...
  • ObiadyPrzekąskiTanie gotowanieMięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Zawsze dodaję to do mielonego mięsa. Dzięki temu kotleciki rozpływają się w ustach

    Uwielbiam mielone, ale na co dzień staram się jeść mniej mięsa. Dlatego do masy dodaję jedno warzywo. Stosuję też zagęstniki, dzięki którym kotleciki mają wyjątkowo przyjemną konsystencję. Ten prosty przepis jest bardzo stary, a zawsze...
    7 paź 2025 8:01
    Miniatura: Zawsze dodaję to do mielonego mięsa....
  • Kuchnia gwiazdŚniadaniaKolacjeTanie gotowanieMięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Ta pasta od Strzelczyka smaruje się jak masło. Zero smażenia i śmietany, a smakuje zjawiskowo

    Ta pasta z wątróbki jest wyjątkowo kremowa i aromatyczna. Sposób Tomasza Strzelczyka jest prosty i niezawodny. Wybrane dodatki nadają jej delikatny słodkawy posmak, a kanapka z tym smarowidłem smakuje jak z bistro.
    6 paź 202520:03
    Miniatura: Ta pasta od Strzelczyka smaruje się jak...
  • PrzekąskiSzybki przepisKolacje
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Na Wszystkich Świętych nie robię już jarzynowej. Ta kremowa sałatka to mój hit od lat

    To sałatka, którą co roku przygotowuję na Wszystkich Świętych. Prosta, a jednocześnie wyjątkowa. Wszyscy pytają o przepis, bo bije na głowę tradycyjną jarzynową.
    6 paź 202518:27
    Miniatura: Na Wszystkich Świętych nie robię już...
  • ObiadyPrzekąskiTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Ubijam zamiast ziemniaków do obiadu. To pyszne purée jest dużo lżejsze i pełne witaminy A

    Takie purée często serwuję do posiłków. Jest pełne smaku i zdrowe, a przede wszystkim lżejsze od tłuczonych ziemniaków. Z tym prostym i aromatycznym dodatkiem wszystko smakuje wyśmienicie.
    6 paź 202515:01
    Miniatura: Ubijam zamiast ziemniaków do obiadu. To...
  • ObiadyTanie gotowanieMięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Ciotka Mirka miała swój sposób na kurczaka. Nikt nie wierzył, że ten obiad nie jest z restauracji

    Soczyste mięso, aromat boczku i złocista skórka. Ten przepis to dowód, że tanie danie może smakować jak z najlepszej restauracji.
    6 paź 202513:25
    Miniatura: Ciotka Mirka miała swój sposób na...
  • ŚniadaniaSzybki przepisBezmięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Miksuję te zielone liście i mam kremową pastę. Nie znam lepszego sposobu, żeby „przemycić” to warzywo

    Zielona, kremowa i wyrazista w smaku, ta pasta to dowód, że szpinak wcale nie musi być nudny. Świetna na śniadanie, kolację albo jako przekąska z chrupiącym pieczywem.
    6 paź 2025 7:01
    Miniatura: Miksuję te zielone liście i mam kremową...
  • KolacjePrzekąskiSmaki świataBezmięsne
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Gotowe ciasto i pyszny, serowy farsz. Zapiekanka idealna na kolację

    Ta zapiekanka serowa inspirowana jest serbskim przysmakiem. To cieniutkie ciasto i pyszna serowa warstwa.
    5 paź 202519:00
    Miniatura: Gotowe ciasto i pyszny, serowy farsz....
  • KolacjeObiadySzybki przepisTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Gdy zostanie mi makaron, robię ten błyskawiczny placek. Trudno uwierzyć, że to przepis z PRL

    Po co marnować jedzenie, jeśli z resztek po obiedzie można zrobić tak pyszne danie? Ugotowany makaron przerabiam na szybki placek z jajkiem, który chrupie aż miło. Przepis na ten „naleśnik” wcale nie jest nowym wynalazkiem, bo korzystały...
    5 paź 202517:59
    Miniatura: Gdy zostanie mi makaron, robię ten...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 ... strona 20 strona 21 strona 22 23 strona 24 strona 25 strona 26 ... strona 136 strona 137 strona 138 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.