Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Kolacje

  • ObiadyPrzekąskiSmaki świataMięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Na cieście kładę mięso mielone i ściskam brzegi. Tak powstają pierożki, które moja rodzina uwielbia

    Pierogi kocha cała moja rodzina. W tradycyjnym polskim wydaniu są jednak duże i zbyt szybko znikają ze stołu. Coraz częściej podaję więc drobną wersję turecką. Receptura jest prosta, a efekt zachwyca.
    12 wrz 202515:02
    Miniatura: Na cieście kładę mięso mielone i ściskam...
  • ObiadySmaki świataBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Wystarczy zawinąć w papier. Ryba pieczona w papilotach robi się sama i jest soczysta jak nigdy

    Koniec z suchą rybą. Pieczona tą metodą wprost rozpływa się w ustach. Nasiąka aromatem dodatków i przypraw. Zyskujemy nie tylko fantastyczny posiłek. Przepis oszczędza zmywania, bo po robocie zwyczajnie wyrzuca się papier.
    12 wrz 202510:26
    Miniatura: Wystarczy zawinąć w papier. Ryba pieczona...
  • ObiadyPrzekąskiMięsneSłoneTanie gotowanie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Napełniam ziemniaki i wrzucam do piekarnika. To danie zawsze poprawia mi humor

    Gdy tylko robi się chłodniej, nabieram ochoty na ten rarytas. Zapiekam kartofle ze wszystkim, co mam w domu najlepszego i cieszę się ich smakiem. Bez wyrzutów sumienia jem od razu dwie sztuki.
    11 wrz 202521:05
    Miniatura: Napełniam ziemniaki i wrzucam do...
  • PrzekąskiSzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Kiełbasę podsmażam z lekkimi dodatkami. Tak robię prostą, pożywną kolację z patelni

    Mam dla was propozycję prostej, smacznej potrawy, która idealnie nadaje się na kolację. Robię ją na patelni z kiełbasy i lekkich dodatków. Jest pełna smaku i cała moja rodzina się nią zajada.
    11 wrz 202518:32
    Miniatura: Kiełbasę podsmażam z lekkimi dodatkami....
  • ObiadyMięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Zwykłą pierś kurczaka zwijam z farszem. Mam hit na obiad i pyszny dodatek do kanapek

    Robię to danie, gdy chcę się popisać. Z genialnym farszem zwykły kurczak smakuje jak milion dolarów. Zawsze piekę go więcej. Kroję w plastry i kładę na chleb zamiast wędliny.
    11 wrz 202510:17
    Miniatura: Zwykłą pierś kurczaka zwijam z farszem....
  • ObiadySzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Najlepsze danie z ziemniaków, jakie jadłam. Proste, tanie i syci, jak mało co

    Ziemniaki podajemy zwykle do obiadu, ale mogą grać w nim też główną rolę. Szczególnie te zapiekane z sycącymi dodatkami. Są proste do zrobienia, a ich smak podbija podniebienia. Spróbujcie, a też z pewnością zachwycicie się tym tanim...
    11 wrz 2025 9:02
    Miniatura: Najlepsze danie z ziemniaków, jakie...
  • ObiadySłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Już nie zwykłe pyzy. Teraz smażę je w panierce i chrupią przy każdym kęsie

    Złociste pyzy w chrupiącej panierce kryją w środku pachnący farsz pieczarkowy. To danie przywołuje u mnie wspomnienia rodzinnych wakacji.
    10 wrz 202520:09
    Miniatura: Już nie zwykłe pyzy. Teraz smażę je w...
  • ObiadyPrzekąskiTanie gotowanieBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Ścieram dwa warzywa i smażę placki. Znikają z talerzy szybciej niż ziemniaczane

    Już nie robię zwykłych placków ziemniaczanych. Odkąd poznałam ich smak w tej wersji, zawsze dorzucam dodatkowe warzywo. Gdy tylko podam na obiad, zaczyna się walka o każdą sztukę.
    10 wrz 202519:33
    Miniatura: Ścieram dwa warzywa i smażę placki....
  • PrzekąskiSzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Najlepsze racuchy robię na maślance. Prosty trik, a wychodzą puszyste, jak chmurki

    Racuchy to prosta i tania potrawa, która często pojawia się u mnie po południu. Czasami serwuję je na przekąskę, czasami na wczesną kolację. Najlepsze są te puszyste, a mnie zawsze takie wychodzą dzięki prostemu trikowi.
    10 wrz 202518:32
    Miniatura: Najlepsze racuchy robię na maślance....
  • ObiadyPrzekąskiSzybki przepisSmaki świataSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Piekę paprykę i dorzucam włoskie dodatki. Wszyscy proszą o tę obłędną sałatkę

    Pieczona papryka jest lżej strawna niż surowa, dlatego na rodzinnych obiadach serwuję tylko taką. Ostatnio wszyscy proszą o włoską sałatkę, w której jest głównym składnikiem. Dorzucam produkty ze słoika i mogę podawać na stół.
    10 wrz 202518:02
    Miniatura: Piekę paprykę i dorzucam włoskie dodatki....
  • PrzekąskiŚniadaniaSzybki przepisTanie gotowanieSłoneBezmięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Zamiast mleka ciocia Jasia daje to do naleśników. Sekret sprawi, że zapomnisz o innych przepisach

    Naleśniki cioci Jasi mają w sobie coś niezwykłego. Jej sekret to płyn, który dodaje zamiast mleka. Dzięki temu są delikatne, miękkie i jednocześnie sprężyste. To smak, do którego chce się wracać.
    10 wrz 202516:49
    Miniatura: Zamiast mleka ciocia Jasia daje to do...
  • Szybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Kiedy rodzina ma ochotę na pożywną kolację, robię ten omlet. Warzywa dodają mu smaku

    Jeśli nie chcecie jeść kanapek na kolację, możecie szybko przygotować smaczny omlet. Dzięki dodatkowi warzyw jest smaczny, pożywny i bardzo zdrowy. Moja rodzina za nim przepada.
    9 wrz 202519:31
    Miniatura: Kiedy rodzina ma ochotę na pożywną...
  • ŚniadaniaSzybki przepisTanie gotowanieSłoneBezmięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Pasta bez grama ryby, a smakuje jak makrela z lat 80. Spróbowałam i nie mogę przestać

    W tej paście nie ma ani grama ryby, a smakuje jak klasyczny dodatek do chleba. Właśnie taki pamiętam z lat 80. Gdy za pierwszym razem użyłam tych dodatków, nie mogłam uwierzyć w rezultat. Czy to naprawdę nie jest makrela?
    9 wrz 202518:47
    Miniatura: Pasta bez grama ryby, a smakuje jak...
  • ObiadySmaki świataBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Tym daniem zachwyciłam się we Włoszech. Fasolę „z flaszki” robię w domu i zawsze mam zapas w lodówce

    Wszyscy byli zdziwieni, gdy w eleganckiej restauracji zamówiłam fasolę. To była jednak najlepsza wersja w moim życiu. Dowiedziałam się, jak łatwo przygotować ją w domu i od tamtej pory zawsze mam słoik tej fasoli w lodówce.
    9 wrz 202515:01
    Miniatura: Tym daniem zachwyciłam się we Włoszech....
  • ObiadyTanie gotowanieMięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Te udka z kurczaka z warzywami robię na patelni. Zawsze wychodzą soczyste i pełne smaku

    Ten przepis na udka z patelni nigdy mnie nie zawiódł. Z dodatkiem warzyw kurczak nabiera mnóstwo smaku, a danie można jeść jako samodzielny posiłek. Polecam to sprawdzone połączenie składników.
    9 wrz 202510:19
    Miniatura: Te udka z kurczaka z warzywami robię na...
  • ObiadySzybki przepisSmaki świataMięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Weź makaron, cukinię i szynkę. W 20 minut masz obiad jak z włoskiej trattorii

    Prosty, a jednocześnie wyrafinowany makaron, który przenosi prosto do włoskiej trattorii. Połączenie chrupiącej cukinii, aromatycznej szynki i kremowego sera tworzy smak idealny.
    8 wrz 202521:02
    Miniatura: Weź makaron, cukinię i szynkę. W 20 minut...
  • ObiadyMięsneSłoneTanie gotowanie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Te pulpeciki robię zawsze dla mamy. Dokładnie takie same jadłam u niej za dzieciaka

    Pulpety mojej mamy zawsze były jej popisowym daniem. Dziś to ja częściej robię je na wspólne obiady, ale smak pozostał ten sam. Nasz sprawdzony przepis nigdy nie zawodzi, a mięso zawsze wychodzi palce lizać.
    8 wrz 202519:59
    Miniatura: Te pulpeciki robię zawsze dla mamy....
  • PrzekąskiSzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Ta pożywna pasta może konkurować z pasztetem. Podnosi poziom żelaza i dodaje energii

    Pasty stanowią doskonały dodatek do pieczywa. Przygotowując je, można nadać kanapkom zupełnie inny wymiar i niespotykany smak. Dziś zapraszam was na pastę smaczną i bardzo pożywną. Robi się ją z taniego składnika.
    8 wrz 202519:32
    Miniatura: Ta pożywna pasta może konkurować z...
  • DeserySzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Pyszne placki szykuję ze zdrowej kaszy. Są sycące, doskonałe na słodko i wytrawnie

    Placki to tani, szybki sposób na sycący posiłek. Ja zwracam też uwagę na to, by była to potrawa wartościowa, czyli obfitowała w składniki odżywcze. Dlatego nie robię typowych placków z mąki, lecz sięgam po niezwykle zdrową kaszę. Moja...
    8 wrz 202518:32
    Miniatura: Pyszne placki szykuję ze zdrowej kaszy. Są...
  • Szybki przepisPrzekąskiBezmięsneSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Za ten pomysł na pieczarki ktoś powinien dostać medal. Proste i szybkie danie z piekarnika

    Pieczarki zapiekane z jajkiem to danie, które zostaje w pamięci i do którego chce się wracać. Bo choć proste, to komfortowe i bardzo smaczne.
    8 wrz 202516:01
    Miniatura: Za ten pomysł na pieczarki ktoś powinien...
  • ObiadyTanie gotowanieSmaki świataBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Do duszonego selera dodaję ten sok. Turecki kucharz pokazał mi sposób, który zmienia wszystko

    Ten prosty przepis na duszonego selera poznałam podczas warsztatów kuchni tureckiej. Składniki dania zna każdy, ale smaku nie da się łatwo opisać. To niesłychane, jak można podkręcić go zwykłym cytrusem.
    8 wrz 202514:57
    Miniatura: Do duszonego selera dodaję ten sok....
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 ... strona 12 strona 13 strona 14 15 strona 16 strona 17 strona 18 ... strona 68 strona 69 strona 70 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.