Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Bezmięsne

  • ObiadySzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Łączę dwa warzywa i mam słoneczne kopytka. Apetyczne, pyszne i wartościowe

    Kopytka to moje ulubione domowe kluski. Jesienią robię je nieco inaczej, dzięki czemu zyskują na wyglądzie, smaku i wartości odżywczej. Te słoneczne kopytka doskonale smakują same, a także jako dodatek do obiadu.
    28 wrz 2025 8:02
    Miniatura: Łączę dwa warzywa i mam słoneczne kopytka....
  • Szybki przepisObiadyKolacjeTanie gotowanieSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Ekspresowe krokiety bez naleśników. Nikt nie zgadnie, z czego są zrobione

    Czy da się zrobić krokiety bez naleśników? Od teraz wiem, że tak. Sekretem jest tani i popularny produkt.
    28 wrz 2025 7:04
    Miniatura: Ekspresowe krokiety bez naleśników. Nikt...
  • ObiadySzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Pory zalewam prostym sosem i do piekarnika. Ten wyborny dodatek do obiadu robi się sam

    Por najczęściej wykorzystujemy jako dodatek do rosołu i innych zup. Tymczasem z tego pełnego smaku warzywa można też przygotować smaczne potrawy. Jedną z nich można podać jako lekkie danie lub jako dodatek do obiadu.
    27 wrz 202517:02
    Miniatura: Pory zalewam prostym sosem i do...
  • PrzekąskiŚniadaniaKolacjeSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Polacy jedzą je za rzadko, a ja dodaję nawet do gofrów. Obniżają ciśnienie i dbają o jelita

    To warzywo nie jest zbyt lubiane, bo brudzi i wymaga gotowania. Szkoda, bo to prawdziwy młot na choroby. Ja robię z niego zdrowe jesienne gofry. Używam do tego składników, które chronią mnie przed infekcjami i poprawiają trawienie.
    27 wrz 202516:32
    Miniatura: Polacy jedzą je za rzadko, a ja dodaję...
  • ObiadyKolacjeTanie gotowanieSłoneOstre
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Zapomnij o ruskich. Te pierogi jesienią smakują tak obłędnie, że wszyscy proszą o dokładkę

    Jesień aż prosi się o dyniowe smaki. Te pierogi łączą delikatną słodycz dyni piżmowej z lekką ostrością chilli, tworząc danie idealne na chłodne dni. Wypróbuj mój przepis.
    27 wrz 202516:01
    Miniatura: Zapomnij o ruskich. Te pierogi jesienią...
  • Szybki przepisTanie gotowanieObiadySłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Spróbowałem w Turcji tej surówki do kebaba. Dziś podaję ją nawet do schabowego i wszyscy proszą o więcej

    Prosta, intensywna i świeża, taka właśnie jest ta surówka. W Turcji to codzienny dodatek do kebaba, u nas potrafi zaskoczyć swoją prostotą i charakterem.
    27 wrz 202515:01
    Miniatura: Spróbowałem w Turcji tej surówki do...
  • Tanie gotowanieŚniadaniaSzybki przepisSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Omlet z czasów, kiedy jajka były rarytasem. Bajecznie prosty, zaskakująco sycący i przepyszny

    Czasem najprostsze rozwiązania smakują najlepiej. Ten omlet bez jajek powstał z potrzeby oszczędności, a dziś wracam do niego z sentymentem.
    27 wrz 2025 5:35
    Miniatura: Omlet z czasów, kiedy jajka były...
  • Tanie gotowanieObiadyKolacjePrzekąskiSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Wszyscy dodają do pierogów, a ty zawiń w naleśniki. Genialny farsz zrobisz ekspresowo

    Naleśniki z tym farszem to danie sycące, pyszne i zarazem łatwe do zrobienia. Sekret to farsz, który zwykle dodajemy do pierogów.
    26 wrz 202520:05
    Miniatura: Wszyscy dodają do pierogów, a ty zawiń w...
  • PrzekąskiObiadySzybki przepisSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Frytki z cukinii to przeszłość. Jesienią robię je z innego warzywa i są obłędne

    Jesienią dynia króluje w kuchni, a te pieczone frytki w parmezanie to prawdziwy rarytas. Chrupiące, pachnące i lżejsze niż ziemniaczane.
    26 wrz 202516:31
    Miniatura: Frytki z cukinii to przeszłość. Jesienią...
  • PrzekąskiKolacjeObiadySzybki przepisSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Tę sałatkę jem, gdy chcę schudnąć. Jest pyszna, sycąca i sprawia, że waga spada

    Po ten smaczny posiłek sięgam nawet codziennie. Lekka, ale pożywna sałatka sprawia, że nie w głowie mi słodkie przekąski. Zamiast zachcianek mam mnóstwo energii i długo nie myślę o jedzeniu. To zasługa popularnej kaszy i kilku prostych...
    26 wrz 202516:05
    Miniatura: Tę sałatkę jem, gdy chcę schudnąć. Jest...
  • Szybki przepisObiadySłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Do kultowej surówki dorzucam jeszcze dwa składniki. Jest aromatyczna i przyjemnie chrupie

    To jedna z pyszniejszych surówek do obiadu. My do klasycznego przepisu dorzuciliśmy jeszcze chrupiący dodatek.
    26 wrz 202515:02
    Miniatura: Do kultowej surówki dorzucam jeszcze dwa...
  • Szybki przepisTanie gotowanieŚniadaniaSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Zamiast pasztetu robię tanią i zdrową pastę. Sekret to jedna puszka za mniej niż 3 zł

    Prosta i szybka w przygotowaniu pasta z fasoli to świetny sposób na tanie i pożywne smarowidło, które smakuje lepiej niż pasztet ze sklepu.
    26 wrz 2025 6:04
    Miniatura: Zamiast pasztetu robię tanią i zdrową...
  • PrzetworyPrzekąskiDeserySłodkie
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Te powidła śliwkowe zachwycają smakiem. Wystarczy jedna przyprawa i zero cukru

    Powidła śliwkowe to jeden z najlepszych, tradycyjnych przetworów na zimę. Zawsze robię je sprawdzoną metodą bez cukru, ale część śliwek doprawiam jednym dodatkiem.
    25 wrz 202521:02
    Miniatura: Te powidła śliwkowe zachwycają smakiem....
  • KolacjeŚniadaniaPrzekąskiTanie gotowanieSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Dwa składniki, 10 minut i kolacja gotowa. Gdy robię tę zdrową pastę, wszyscy jedzą ją na wyścigi

    Wieczorem staram się znaleźć chwilę, by zrobić smarowidło do chleba dla całej rodziny. Ta pyszna i lekka pasta zawsze ma wzięcie i sprawia, że nasze kanapki są zdrowsze.
    25 wrz 202517:59
    Miniatura: Dwa składniki, 10 minut i kolacja gotowa....
  • ObiadyPrzekąskiSzybki przepisTanie gotowanieSłone
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Moje placki ziemniaczane chrupią jak żadne inne. Zdradzam babciny sekret ich wyjątkowego smaku

    Szukasz pomysłu na szybki i smaczny obiad, który przypomni ci smaki dzieciństwa? Przygotuj na obiad idealne placki ziemniaczane z przepisu mojej babci.
    25 wrz 202513:33
    Miniatura: Moje placki ziemniaczane chrupią jak żadne...
  • Szybki przepisDeserySłodkie
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    To genialne ciasto czekoladowe zrobisz na maślance. Bez miksera, bez długiego czekania

    Ciasto czekoladowe to coś, co zawsze poprawia humor. Dziś proponujemy przepis bardzo prosty i ekspresowy. Razem z pieczeniem deser będzie gotowy w 45 minut.
    25 wrz 2025 8:01
    Miniatura: To genialne ciasto czekoladowe zrobisz na...
  • NapojeKwaśneSłodkie
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Nalewkę z tych kwaśnych owoców robię każdego roku. Sprawdzony przepis na pigwówkę

    Pigwówka to jedna z tradycyjnych polskich nalewek. Łatwo można ją przygotować samemu, a przepis jest bardzo prosty.
    24 wrz 202519:58
    Miniatura: Nalewkę z tych kwaśnych owoców robię...
  • Szybki przepisTanie gotowanieSłonePrzetwory
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Nie mrożę natki pietruszki. Robię z niej pastę do słoików, która ratuje mi każdy obiad

    Pietruszka to nie tylko dodatek do zup, czy innych dań. Sama potrafi być zdrowym składnikiem i podstawą diety.
    24 wrz 202519:03
    Miniatura: Nie mrożę natki pietruszki. Robię z niej...
  • Szybki przepisPrzekąskiSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Weź buraki, zdrowy serek i garść orzechów. Pyszna pasta do makaronu i pieczywa gotowa w kilka chwil

    Ta pasta z buraków to zdrowy i uniwersalny dodatek. Można ją kłaść na kanapki, grzanki, a można dodać do makaronu.
    24 wrz 202517:29
    Miniatura: Weź buraki, zdrowy serek i garść orzechów....
  • PrzekąskiŚniadaniaObiadyTanie gotowanieSmaki świataSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Gdy robię tak jajka, nikt nie kończy na jednej porcji. Sekret tkwi w karmelizowanej cebuli

    Ten omlet serwuję nie tylko na niedzielne śniadanie. U mnie to także baza obiadu i pożywna przekąska. Choć można zrobić go prościej, podsmażenie cebuli na brązowo znacząco zmienia charakter placka. W takim wydaniu smakuje fenomenalnie.
    24 wrz 202517:02
    Miniatura: Gdy robię tak jajka, nikt nie kończy na...
  • Szybki przepisTanie gotowanieŚniadaniaSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Robię tę aromatyczną pastę do kanapek. Szynka i ser mogą się schować

    Domowa pasta z żółtego sera i jajek to szybki sposób na pyszne smarowidło do chleba. Na kanapkach sprawdza się lepiej niż zwykła wędlina z serem.
    24 wrz 2025 5:29
    Miniatura: Robię tę aromatyczną pastę do kanapek....
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 strona 2 strona 3 4 strona 5 strona 6 strona 7 ... strona 113 strona 114 strona 115 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.