Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Bezmięsne

  • ŚniadaniaSzybki przepisTanie gotowanieSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Hit na kanapki teraz w ofercie 1+1 gratis. Zrób z niego obłędną pastę w kilka minut

    Awokado jest teraz w promocji w popularnym sklepie, więc to świetna okazja, by zrobić pyszną pastę z jajkiem sadzonym. Kremowa, sycąca i pełna zdrowych tłuszczów, idealna na śniadanie lub kolację.
    21 paź 2025 5:29
    Miniatura: Hit na kanapki teraz w ofercie 1+1 gratis....
  • PrzekąskiObiadyKolacjeSmaki świataSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Placki ziemniaczane robię inaczej niż wszyscy. Obłędnie chrupią

    Ziemniaki z patelni zawsze pysznie smakują, ale te rumiane placki to absolutny hit. Gdy przerządzam je szwajcarskim sposobem i dodaję starty ser, są rozchwytywane już po drodze z kuchni.
    20 paź 202517:58
    Miniatura: Placki ziemniaczane robię inaczej niż...
  • Szybki przepisTanie gotowanieObiadySłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Zamiast lepić pierogi, robię te pyszne kotleciki ruskie. 10 minut pracy i na patelnię

    Kotleciki ruskie zawsze robię z podwójnej porcji, bo znikają co do okruszka i każdy chce dokładkę. Przepis jest banalnie prosty.
    20 paź 202516:01
    Miniatura: Zamiast lepić pierogi, robię te pyszne...
  • ObiadyTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Lekki, wyrazisty farsz do pierogów robię z dwóch składników. Rodzina woli je od mięsnych

    Pierogi to jedno z tych dań, które moja rodzina zawsze zjada z ochotą. Kiedyś najbardziej lubili te z mięsnym farszem, ale ostatnio pokochali lżejsze nadzienie. Robi się je bardzo szybko i tylko z dwóch składników.
    19 paź 202516:32
    Miniatura: Lekki, wyrazisty farsz do pierogów robię z...
  • ObiadyTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Ziemniaki zapiekam w aksamitnym sosie. Podaję je do obiadu, a nawet na obiad

    Ziemniaki to najpopularniejsze warzywo w Polsce. Zwykle je gotujemy i podajemy do obiadu. Ja jednak wolę je, chociażby w wersji zapiekanej. Po dodaniu sosu zamieniają się w prawdziwy przysmak.
    19 paź 202516:02
    Miniatura: Ziemniaki zapiekam w aksamitnym sosie....
  • Szybki przepisObiadyPrzekąskiSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Pokrój pomidorki koktajlowe i dodaj dwa wyraziste składniki. Ta surówka zachwyca smakiem

    Ta prosta surówka z pomidorów to idealny dodatek do obiadu. Jest wyrazista w smaku, soczysta i zdrowa.
    19 paź 202515:01
    Miniatura: Pokrój pomidorki koktajlowe i dodaj dwa...
  • ObiadyKolacjeTanie gotowanieSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Żaden krem z dyni. Ta zupa z nietypowym warzywem jest 100 razy lepsza i wyjątkowo lekka

    Gdy robię zupę, lubię widzieć składniki i móc je pogryźć. Taki posiłek daje mi dużo więcej satysfakcji niż gładko zmiksowany krem. Nawet gdy gotuję danie na klarownym bulionie, jest tak pyszne, że spijam je do ostatniej kropli.
    19 paź 2025 9:08
    Miniatura: Żaden krem z dyni. Ta zupa z nietypowym...
  • ObiadySzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Kroję por, dorzucam coś słodkiego i coś kwaśnego. Ta surówka do obiadu ma wyważony smak

    Moja rodzina pokochała surówkę z pora. Jest wyrazista, dzięki czemu każdy zestaw obiadowy zyskuje dzięki niej na smaku. Można ją przygotować na wiele sposobów, ale dobrze jest dorzucić do niej dodatki, które przełamują jej ostrość.
    18 paź 202515:03
    Miniatura: Kroję por, dorzucam coś słodkiego i coś...
  • ObiadyPrzekąskiTanie gotowanieSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Nie sałatka, nie surówka, a rodzina zachwycona. Warzywa kroję w plastry i zapiekam z tym sosem

    Gdy podaję te warzywa, wszyscy wcinają ze smakiem. A wystarczy tylko zapiec plastry z prostym sosem. Danie pasuje do mięsa i ryb, ale schodzi też między posiłkami. Jego siłą są prostota i świeże składniki.
    18 paź 202512:28
    Miniatura: Nie sałatka, nie surówka, a rodzina...
  • ObiadyTanie gotowanieSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Moja babcia robiła najlepszą kartoflankę. Jej sekret tkwi w prostym wywarze, który podkręca smak

    Ten smak na zawsze utkwił mi w pamięci. Delikatna, pachnąca grzybami zupa ziemniaczana jest ze mną do dziś. Przepis znalazłam w książce babci, dzięki czemu mogę robić tak pyszną kartoflankę, jak ona.
    18 paź 2025 9:07
    Miniatura: Moja babcia robiła najlepszą kartoflankę....
  • PrzekąskiTanie gotowanieKolacjeSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Zrób słoiczki z tym aromatycznym przysmakiem i poczęstuj gości. Szybko wrócą po przepis

    Ten grzybowy tatar z warzywami to ciekawa alternatywa dla mięsnej wersji. Ma intensywny smak, aromat lasu i świetnie sprawdzi się jako przekąska na przyjęciu lub lekka kolacja.
    18 paź 2025 6:32
    Miniatura: Zrób słoiczki z tym aromatycznym...
  • PrzekąskiPrzetworyOstreSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Każdy prosi o przepis na te grzybki w occie. Sekret to pikantne dodatki

    Grzyby w occie to klasyk wśród przekąsek. Można je zrobić na wiele sposobów, ale ten bije na głowę wszystkie.
    17 paź 202519:58
    Miniatura: Każdy prosi o przepis na te grzybki w...
  • DeseryTanie gotowaniePrzekąskiSłodkie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Tak zaczynam idealny piątkowy wieczór. Puszyste racuszki pachną i smakują wanilią

    Te małe racuchy smakują jak z dzieciństwa i są doskonałe zarówno na ciepło, jak i na zimno. Pasują do wielu dodatków, dlatego warto próbować różnych połączeń i odkrywać nowe ulubione wersje.
    17 paź 202519:29
    Miniatura: Tak zaczynam idealny piątkowy wieczór....
  • ObiadyTanie gotowanieSmaki świataSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Przy tym daniu się nie napracujesz, a wychodzi pyszne i kremowe. Niezawodny przepis na risotto

    Zawsze spotykałam się z opinią, że zrobienie dobrego risotto to sztuka. Przy tym ryżu z patelni nie przejmuję się niuansami, a i tak zawsze jest doskonały. Gdy gotuję to smakowite danie, wystarcza wszystkim za cały posiłek.
    17 paź 202517:31
    Miniatura: Przy tym daniu się nie napracujesz, a...
  • ObiadyKolacjePrzekąskiSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Układam plasterki tego warzywa i polewam sosem. Każdy chce spróbować tej zapiekanki

    Gdy chcę odpocząć od ziemniaków, biorę na warsztat bataty. To całkiem inne, pyszne i słodkie bulwy, które są doskonałe w zapiekankach. Nie trzeba wielu składników, by kremowy miąższ smakował jak z restauracji.
    17 paź 202516:33
    Miniatura: Układam plasterki tego warzywa i polewam...
  • Szybki przepisOstreSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Takiej surówki z pomidorów jeszcze nie jadłeś. Prosta, a soczysta i aromatyczna

    Ta surówka jest tak dobra, że najlepiej od razu zrobić podwójną porcję. Pasuje do wielu obiadów, ale gwarantujemy: będziesz ją wyjadać łyżkami.
    17 paź 202515:04
    Miniatura: Takiej surówki z pomidorów jeszcze nie...
  • ŚniadaniaPrzekąskiSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Bułeczki tak dobre, że można je jeść bez żadnych dodatków. Prosty przepis na domowe pieczywo

    To przepis na fanów pieczywa z kminkiem i fanów tradycyjnych solanek, czyli bułek z kminkiem i solą. Domowa wersja to proste bułeczki śniadaniowe z dodatkami.
    17 paź 2025 8:02
    Miniatura: Bułeczki tak dobre, że można je jeść bez...
  • ŚniadaniaSzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Gotowane jajka i zielone warzywo zamieniam w pyszne smarowidło. Jest 100 razy lepsze od szynki

    W moim domu szynka i żółty ser dawno poszły w odstawkę. To dlatego, że szykuję takie pasty do pieczywa, że rodzina nie chce nic innego. Ta z gotowanych jaj i zielonego warzywa należy do jednych z ulubionych, a robię ją 5 minut.
    17 paź 2025 5:33
    Miniatura: Gotowane jajka i zielone warzywo zamieniam...
  • ObiadyPrzekąskiSzybki przepisTanie gotowanieSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Polacy jedzą to warzywo tylko na surowo. Zrobiłam z niego gulasz i wyszedł genialny

    Gdzie nie spojrzeć, tam tylko surówki i sałatki z ogórków. Tymczasem zaledwie kilka dekad temu robiło się z nich zupy i gulasze. Warzywo gotuje się tak samo, jak cukinia. Jest równie lekkim i smacznym składnikiem dań na ciepło.
    16 paź 202517:00
    Miniatura: Polacy jedzą to warzywo tylko na surowo....
  • Szybki przepisObiadySłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Kroję kapustę pekińską i dorzucam chrupiące dodatki. Sekret tej surówki to wyrazisty sos

    Ta surówka do obiadu zachwyca chrupkością warzyw i wyrazistym smakiem. Robi się ją ekspresowo, a składniki są proste.
    16 paź 202515:01
    Miniatura: Kroję kapustę pekińską i dorzucam...
  • PrzekąskiTanie gotowanieSłoneSmaki świata
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Kiedy spróbujesz tych jesiennych pierożków, tradycyjnych już nie ruszysz. Za ten farsz rodzina cię ozłoci

    Chrupiące na zewnątrz, delikatne w środku. Te smażone pierożki z dyniowym farszem to połączenie prostoty i jesiennego aromatu, które sprawdzi się na ciepły obiad lub przekąskę.
    16 paź 202513:21
    Miniatura: Kiedy spróbujesz tych jesiennych...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 strona 2 3 strona 4 strona 5 strona 6 ... strona 117 strona 118 strona 119 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.