-
Kuchnia gwiazdSmaki świata
Karol Okrasa do kapuśniaku dorzuca zaskakujący składnik. Pasuje do tej zupy, jak ulał
Karol Okrasa lubi łamać przepisy, ale robi to bardzo smacznie. Tym razem gotując kapuśniak, dodał do niego składnik, którego nie zna polska kuchnia. Smak potrawy mówi, że był to strzał w dziesiątkę. -
BezmięsneSłone
-
Tanie gotowanieBezmięsneSzybki przepis
-
ŚniadaniaKwaśneBezmięsneSłoneWielkanoc
Domowy zakwas na żurek z płatków owsianych. Zupa wyjdzie delikatna i kremowa
Zakwas na żurek z płatków owsianych to alternatywa dla ostrzejszego zakwasu mąki żytniej. Zupa na zakwasie owsianym jest dużo łagodniejsza. Taki zakwas można zrobić samodzielnie. -
MięsneSłone
-
BezmięsneWielkanoc
Doprawiam buraczki na ciepło tymi dwoma dodatkami. Znikają z talerzy wcześniej niż mięso
Buraczki na ciepło to tradycyjny polski dodatek do obiadu. Doskonale pasują do kotletów i pulpetów. Odkąd doprawiam je tymi dwoma dodatkami, stały się prawdziwym przebojem w moim domu. -
Szybki przepis
-
Tanie gotowanieBezmięsne
Przepis na te szare kluski zdradziła mi moja babcia. Mogę je jeść każdego dnia, a najlepiej smakują z okrasą
Jeśli lubicie ziemniaki, z pewnością pokochacie też szare kluski. Ich przygotowanie jest bardzo proste, bo nawet nie trzeba ich formować. Można je podać do obiadu, ale ja uwielbiam je z samą okrasą. -
Bezmięsne
Lekkie kotlety rybne z piekarnika. Idealne danie na piątek zrobisz z każdej ryby
Kotlety rybne stanowią doskonałą alternatywę dla mięsnych. Są równie pożywne i smaczne, a jednak leciutkie. I co ważne można je zrobić nawet z tańszych, bardziej ościstych ryb. -
ŚniadaniaKwaśneMięsneSłoneWielkanoc
-
KolacjeBezmięsneSłone
Do ciasta na naleśniki wlewam piwo. To patent ze starej książki kucharskiej mojej babci
Piwo do naleśników? Jak najbardziej i wcale nie mówimy tu o piciu piwa, ale o dodaniu go do ciasta naleśnikowego. -
BezmięsneOstreSłodkie
Jeśli marchewka do obiadu, to tylko na ciepło. Ja zamiast groszku dodaję do niej imbir
Jeśli nie przepadasz za marchewką z groszkiem, mam dla ciebie o wiele smaczniejszą propozycję. W roli głównej też wystąpi marchewka, jednak w zestawie z imbirem. Będziesz oczarowany tym połączeniem. -
Szybki przepisTanie gotowanieBezmięsne
Wsypuję do ciasta 2 łyżki tej kaszy. Kopytka zawsze wychodzą pulchne i delikatne
Kopytka robimy zwykle, gdy zostaną nam ziemniaki z poprzedniego dnia. Nie ma przy nich dużo pracy, a smakują wybornie. Ja zawsze dodaję co ciasta trochę kaszy manny, dzięki czemu są idealnie mięciutkie. -
PrzekąskiMięsneSłone
-
MięsneSłone
Robię panierowane kotlety z polędwiczki wieprzowej. Nikt już nie chce jeść schabowych
Jeśli ty i twoja rodzina lubicie panierowane kotlety, zapomnij o tradycyjnych schabowych. Kotlety z polędwiczki wieprzowej biją je na głowę. -
Tanie gotowanieSłone
Odkąd odkryłam maślankowe ciasto na pierogi, robię je co i rusz. Rodzina jest wniebowzięta
Pierogi są pyszne, ale nie robimy ich zbyt często, bo to dość pracochłonne. Zapewniam was jednak, że z maślankowego ciasta pierogi robi się łatwo i przyjemnie. Ja serwuję je raz na tydzień. -
MięsneŚniadaniaWielkanoc
Dwa najlepsze przepisy na soczystą szynkę pieczoną. Takiej nie kupisz w żadnym sklepie
Szynka pieczona jest najpopularniejszym mięsem na wielkanocnych stołach. Można ją podać na zimno do pieczywa lub na ciepło do obiadu. Przedstawiamy dwa najlepsze przepisy na soczysty, świąteczny rarytas. -
MięsneSłone
-
Szybki przepisTanie gotowanieBezmięsne
Chrupiące krokiety ziemniaczane. Smakują obłędnie, a w kuchni nic się nie marnuje
By przygotować to danie, nie musisz smażyć naleśników. Krokiety ziemniaczane zrobisz niemal z samych warzyw. Są pysznym sposobem na wykorzystanie gotowanych ziemniaków z poprzedniego dnia. -
PrzekąskiŚniadania
-
KolacjeSzybki przepisTanie gotowanieBezmięsneSłone