Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Porady

  • ProduktyWielkanoc

    Taki zakwas na żurek nadaje się tylko do wylania. Jak poznać, że zakwas się zepsuł?

    Przed Wielkanocą kulinarne fora pełne są zdjęć i pytań: czy mój zakwas na żurek jest dobry? Zepsuty zakwas na żurek łatwo rozpoznać. Ważne są dwa szczegóły.
    22 mar 2024 7:12
    Miniatura: Taki zakwas na żurek nadaje się tylko do...
  • Produkty
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Jak usmażyć idealne jajko sadzone? Ten sposób jest najprostszy i niezawodny

    Jajko sadzone można podać na obiad, śniadanie lub kolację. Idealne powinno mieć ścięte białko i płynne żółtko. Jak uzyskać taki efekt? Wystarczy pamiętać o jednym szczególe. Polecam szybki przepis na idealne jajko sadzone.
    21 mar 202418:11
    Miniatura: Jak usmażyć idealne jajko sadzone? Ten...
  • Produkty

    Nie czekaj na kwiaty, tylko zbieraj pąki tego drzewa. To naturalna multiwitamina

    Kojarzysz lipę jedynie z pachnących kwiatów? To błąd! Zwróć uwagę na te drzewa już teraz i zbierz pąki lipy. Są pyszne i pełne zdrowia.
    21 mar 2024 7:14
    Miniatura: Nie czekaj na kwiaty, tylko zbieraj pąki...
  • ProduktyWielkanoc
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Nie wylewaj wody po gotowaniu białej kiełbasy. Skorzystaj z jej doskonałego smaku

    Jeśli zwykle wylewasz wodę, która zostaje po ugotowaniu białej kiełbasy, musisz przeczytać ten tekst. Woda ta jest bowiem pełna smaku i aromatu i aż prosi się, by wykorzystać ją do różnych potraw.
    20 mar 202416:10
    Miniatura: Nie wylewaj wody po gotowaniu białej...
  • Produkty
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Ta kasza to superfood, a my jej nadal nie doceniamy. Sprawdź, dlaczego warto jeść kaszę bulgur

    Kasza bulgur powstaje z ziaren pszenicy durum, z której produkowane są m.in. włoskie makarony. Ten rodzaj kaszy cieszy się rosnącą popularnością wśród osób stawiających na zdrowy tryb życia i sportowców. Zobacz, jak wykorzystać w kuchni...
    20 mar 202411:46
    Miniatura: Ta kasza to superfood, a my jej nadal nie...
  • NewsyWielkanoc

    24 marca to niedziela handlowa. Sprawdź, w jakich godzinach będą otwarte popularne sklepy

    Nie masz czasu, by zrobić zakupy na święta? Ten problem pomoże ci rozwiązać niedziela handlowa. Najbliższa będzie miała miejsce 24 marca. Sprawdź, w jakich godzinach będą otwarte popularne sklepy.
    20 mar 2024 8:07
    Miniatura: 24 marca to niedziela handlowa. Sprawdź, w...
  • Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Dlaczego wędliny tak szybko się psują? W ten sposób przedłużysz ich świeżość

    Kupujesz wędlinę i po 2-3 dniach nie nadaje się do spożycia? Dlaczego tak się dzieje? To pytanie szczególnie nas nurtuje przed świętami, na które robimy zapas wędlin. Oto, jak najlepiej je przechowywać.
    20 mar 2024 6:28
    Miniatura: Dlaczego wędliny tak szybko się psują? W...
  • Produkty
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Prosty sposób na domową natkę pietruszki. Zawsze będziesz mieć świeżą pod ręką

    Świeża natka pietruszki potrafi dodać aromatu i smaku niejednej potrawie. Mamy prosty sposób na to, by zawsze mieć ją pod ręką. Sprawdź, jak łatwo wyhodować natkę pietruszki na parapecie.
    19 mar 202419:28
    Miniatura: Prosty sposób na domową natkę pietruszki....
  • ProduktyWielkanoc
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Jak gotować białą kiełbasę, by nie pękała? Ważny jest jeden szczegół

    Biała kiełbasa jest jednym z najważniejszych produktów na wielkanocnym stole. Musi więc być smaczna i ładnie się prezentować. By nie pękała w czasie gotowania, nie można popełnić jednego błędu.
    19 mar 202417:12
    Miniatura: Jak gotować białą kiełbasę, by nie pękała?...
  • Produkty

    „Nieparzącą pokrzywę” zbieram garściami. Jasnota purpurowa wspomaga trawienie i łagodzi ból głowy

    Jasnota purpurowa rośnie niemal wszędzie i bez trudu można ją rozpoznać. Mało kto wie, że to cenne zioło, które pomoże m.in. w dolegliwościach trawiennych, a jednocześnie smaczna roślina, którą wiosną warto dodawać do potraw.
    19 mar 202411:48
    Miniatura: „Nieparzącą pokrzywę” zbieram garściami....
  • Produkty
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Ten patent podpatrzyłam u zawodowej cukierniczki. Robienie ciasta na tartę nigdy nie było tak proste

    Kruche ciasto kocha zimno – tę zasadę zna każdy. I każdy wie, jak ciężkie jest wałkowanie ciasta wyjętego z lodówki. Okazuje się, że sposób na to jest banalnie prosty.
    19 mar 2024 7:21
    Miniatura: Ten patent podpatrzyłam u zawodowej...
  • Newsy
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    To najlepszy czas, by rozmrozić lodówkę. Dzięki temu rachunki za energię zaczną spadać

    Widzisz oszronienia i lód w zamrażarce? Nie zwlekaj z rozmrożeniem lodówki, bo dużo na tym tracisz. A teraz właśnie jest najlepsza pora, na zrobienie tych porządków.
    18 mar 202418:42
    Miniatura: To najlepszy czas, by rozmrozić lodówkę....
  • Produkty

    Trawniki i łąki są pełne tych liści. Rwij i dodawaj do każdej sałatki

    Mniszek lekarski jest kojarzony przede wszystkim z żółtymi kwiatami, które potem zamieniają się w dmuchawce. Ale to właśnie nim pojawią się kwiaty, jego liście są najcenniejsze i najsmaczniejsze.
    18 mar 202415:08
    Miniatura: Trawniki i łąki są pełne tych liści. Rwij...
  • Produkty
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Mój sposób na chrupiące pieczywo na śniadanie. Dzięki temu nigdy się nie marnuje

    Zostało ci pieczywo po weekendzie? Z pewnością nie jest już pierwszej świeżości, ale absolutnie go nie wyrzucaj. Mam prosty sposób na to, by błyskawicznie zamienić je w chrupiące kromki.
    18 mar 2024 8:19
    Miniatura: Mój sposób na chrupiące pieczywo na...
  • WielkanocBezmięsne

    Jak zrobić baranka z masła w domu? Nie trzeba mieć foremki, ale przyda się durszlak lub słomka

    Jedni mają baranki z cukru, inne pieką barankowe ciasta, a jeszcze inni nie wyobrażają sobie świąt wielkanocnych bez baranka z masła. Podpowiadamy, jak zrobić baranka z masła bez specjalnej foremki.
    18 mar 2024 7:12
    Miniatura: Jak zrobić baranka z masła w domu? Nie...
  • Produkty
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Zapomnij o klasycznej panierce do schabowych. Ta jest od niej o wiele zdrowsza

    Panierujesz kotlety schabowe w mące, jajku i tartej bułce. Nie jest to najlepszy wybór dla twojego zdrowia. Panierka ta chłonie dużo tłuszczu, podnosząc kaloryczność kotletów. Czas to zmienić.
    17 mar 202412:43
    Miniatura: Zapomnij o klasycznej panierce do...
  • MięsneProdukty
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Jak zrobić soczystą szynkę? 5 sprawdzonych sposobów, które zapobiegają wysychaniu mięsa

    Szynka wieprzowa nie zawsze wychodzi soczysta. Możesz jednak zapobiec nadmiernemu wysychaniu mięsa podczas pieczenia. Postępuj zgodnie z naszymi wskazówkami na to, jak upiec soczystą szynkę.
    17 mar 202410:01
    Miniatura: Jak zrobić soczystą szynkę? 5 sprawdzonych...
  • Produkty
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Poznaj wyjątkowe właściwości płatków owsianych. Jakie dania warto z nich przygotować?

    Płatki owsiane to smaczny i zdrowy produkt zbożowy, który warto włączyć do codziennej diety. W sklepach dostępne są trzy rodzaje płatków owsianych, a każdy z nich cechuje się nieco innymi wartościami odżywczymi, sposobem produkcji oraz...
    16 mar 202419:22
    Miniatura: Poznaj wyjątkowe właściwości płatków...
  • ProduktyWielkanoc
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Jajka marmurkowe możesz zrobić nie tylko na święta. To bardzo proste

    Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć jajek. Warto przygotować je na kilka sposobów. Niezwykle efektownie będą się prezentowały jajka marmurkowe. Przekrojone na pół można nadziać pysznym farszem.
    16 mar 202416:59
    Miniatura: Jajka marmurkowe możesz zrobić nie tylko...
  • Mięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Dlaczego warto gotować rosół bez przykrycia? Zupa zyska nie tylko na smaku

    Gotujesz rosół pod przykryciem, czy bez? Każdy sposób ma swoje zalety, jednak okazuje się, że więcej argumentów przemawia za faktem, by jednak gotować rosół bez przykrycia. Warto je poznać.
    16 mar 2024 9:46
    Miniatura: Dlaczego warto gotować rosół bez...
  • Produkty
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Moje purée ziemniaczane jest aksamitne i bardzo zdrowe. To zasługa tego dodatku

    Dodatek masła do purée ziemniaczanego sprawia, że nabiera ono gładkiej konsystencji i jest bardzo smaczne. Niestety nie jest zbyt zdrowe. Dlatego lepiej z niego zrezygnować, na rzecz innego dodatku.
    15 mar 202418:14
    Miniatura: Moje purée ziemniaczane jest aksamitne i...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 ... strona 36 strona 37 strona 38 39 strona 40 strona 41 strona 42 strona 43 strona 44 strona 45 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.