Biedronka zaczyna rok szkolny rozdawaniem masła za darmo. Brać może każdy

Biedronka zaczyna rok szkolny rozdawaniem masła za darmo. Brać może każdy

Dodano: 
Masło
Masło Źródło: Shutterstock / New Africa
Biedronka od pierwszego dnia września zaprasza klientów po darmowe masło. Zasady są proste, a limity duże.

Biedronka rozpoczyna nowy miesiąc i tym samym – nowy rok szkolny – dużą promocją na masło. To dobra okazja, żeby zaoszczędzić i uzupełnić domowe zapasy. Czasu jest sporo, bo oferta na darmowe masła trwa trzy dni: od poniedziałku 1 września do środy 3 września.

Jak dostać darmowe masło w Biedronce?

Oferta na darmowe masło to promocja: 2+2 gratis. Dotyczy konkretnego produktu i jest to masło ekstra Wypasione marki Mlekovita w kostkach po 200 g. Regularna cena tego masła to 9,49 zł za opakowanie. To oznacza, że korzystając z promocji, średnio za każdą kostkę zapłacisz o połowę mniej: wychodzi 4,75 zł za jedno masło.

Z promocji może skorzystać każdy klient, który posiada kartę lub aplikację Moja Biedronka (obie są darmowe). Biedronka prowadziła też limit: to cztery masła (w tym dwa gratis) dziennie.

Jak przechowywać zapas masła?

Masło jest wrażliwe na światło, tlen i temperaturę, dlatego nieodpowiednie warunki mogą sprawić, że zjełczeje i nabierze obcych aromatów. Najlepszym miejscem do jego przechowywania jest lodówka. Tam masło powinno leżeć w oryginalnym opakowaniu lub w szczelnej maselniczce, co chroni je przed przenikaniem zapachów innych produktów. W takich warunkach zachowuje świeżość przez około 3–4 tygodnie od otwarcia.

Warto pamiętać, że masło bardzo dobrze znosi mrożenie. Podzielone na porcje i owinięte w folię lub przechowywane w pojemniku, może być zamrożone na kilka miesięcy bez utraty jakości. To praktyczne rozwiązanie, gdy kupujemy większe zapasy.

Jeśli zależy ci, aby mieć miękkie masło do smarowania pod ręką (np. żeby zrobić rano dziecku kanapki do szkoły), odpowiednią ilość tłuszczu, przeznaczoną do szybkiego spożycia, przełóż do maselniczki i trzymaj w temperaturze pokojowej.

Czytaj też:
Dino przez cały tydzień rozdaje dobre masło za darmo. Brać może każdy
Czytaj też:
Tanie masła z promocji pod lupą. Wyniki kontroli mogą szokować

Podsumowując: lodówka i szczelne opakowanie to podstawa, zamrażarka przedłuży trwałość, a przechowywanie w temperaturze pokojowej sprawdzi się tylko w krótkiej perspektywie. Dzięki temu masło zachowa naturalny smak i świeżość.

Źródło: smaki.pl