Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Tanie gotowanie

  • KolacjeObiadySzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Naleśniki jajeczne to hit w moim domu. Te z sycącym farszem można podać na obiad lub kolację

    Naleśniki można podać na śniadanie, obiad, kolację lub deser. Wszystko zależy od tego, czym je nadziejemy i jak dużą porcję zaserwujemy. W ostatnim czasie w moim domu królują niezwykle pożywne naleśniki jajeczne, które wypełniam sycącym...
    5 lut 202517:27
    Miniatura: Naleśniki jajeczne to hit w moim domu. Te...
  • DeserySzybki przepisSłodkie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Ten sernik pięknie wygląda i świetnie smakuje. Jego przygotowanie jest naprawdę proste

    Serniki to jedne z najbardziej lubianych ciast na całym świecie. Występują w wielu odmianach, które różnią się smakiem i sposobem przygotowania. Dzisiaj mam dla was niezwykle apetyczny sernik na cieście kakaowym. Zobaczcie, jak łatwo go...
    5 lut 202514:22
    Miniatura: Ten sernik pięknie wygląda i świetnie...
  • Obiady
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Najlepsze pierogi robię według receptury babci. Ciasto jest delikatne, a farsz zachwyca smakiem

    Najpopularniejsze pierogi to te z farszem mięsnym, z kapusty i grzybów oraz z twarogu. Moja babcia robiła jednak mało znane nadzienie, które zachwycało smakiem i pożywnością. Poznajcie jej wspaniały przepis.
    5 lut 202513:03
    Miniatura: Najlepsze pierogi robię według receptury...
  • Smaki świataPrzekąskiBezmięsne
    Autor: Beata Anna ŚwięcickaBeata Anna Święcicka

    Z buraków robię zdrową sałatkę. Smakuje obłędnie, a sekretem są dodatki

    Sałatka z buraków, orzechów włoskich i czosnku ma swoje korzenie w kuchni gruzińskiej. Jest pyszna i wyjątkowo zdrowa.
    5 lut 202511:21
    Miniatura: Z buraków robię zdrową sałatkę. Smakuje...
  • DeseryPrzekąskiSzybki przepisSłodkie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Wyborne, twarogowe oponki robię z pięciu prostych składników. Są wyjątkowo kruche i delikatne

    Ciasto kruche jest proste do zrobienia i można z niego przygotować różne wypieki. Od jakiegoś czasu dodaję do niego twaróg, dzięki czemu po upieczeniu otrzymuję ciasto, które wygląda niczym francuskie. Ostatnio zrobiłam z niego oponki.
    5 lut 2025 8:01
    Miniatura: Wyborne, twarogowe oponki robię z pięciu...
  • KolacjeŚniadaniaSzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Ta pasta jajeczna jest nadzwyczaj smaczna i pożywna. To dzięki aromatycznemu dodatkowi

    Jajka są zdrowe i pożywne. Nie inaczej jest z przygotowaną z nich pastą. Zwłaszcza gdy wzbogaci się ją w aromatyczny składnik. To smarowidło do pieczywa uatrakcyjni kanapki serwowane na kolację lub śniadanie.
    4 lut 202520:14
    Miniatura: Ta pasta jajeczna jest nadzwyczaj smaczna...
  • ObiadyBezmięsneSłone

    Kluskie śląskie robię tylko z tego przepisu. Zawsze wychodzą idealne

    Kluski śląskie są lubiane w każdym regionie naszego kraju. Małe i z dziurką w środku mają delikatny i lekko ziemniaczany smak. Teraz znalazłam idealny sposób na te pyszne kluski. Ten przepis warto wypróbować w każdej kuchni.
    4 lut 202518:27
    Miniatura: Kluskie śląskie robię tylko z tego...
  • DeserySzybki przepisSłodkie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Do przygotowania tych ciasteczek wystarczą 2 składniki i 30 minut. Wszyscy się nimi zajadają

    Gdy najdzie was ochota na coś słodkiego, zajrzyjcie do lodówki, czy nie macie w niej czasem ciasta francuskiego. Wystarczy bowiem dodać do niego popularny owoc, by powstały chrupiące i pyszne ciasteczka.
    4 lut 202517:27
    Miniatura: Do przygotowania tych ciasteczek wystarczą...
  • ObiadySzybki przepisMięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Ten ekspresowy, pożywny obiad robię z trzech prostych składników. Podstawą jest makaron

    Potrawy z makaronu niewątpliwie można zaliczyć do szybkich i pożywnych. Dziś wyjątkowo prosta wersja dania obiadowego. Wystarczy tylko podsmażyć dwa składniki i połączyć je z penne, by powstał bardzo smaczny obiad.
    4 lut 202515:31
    Miniatura: Ten ekspresowy, pożywny obiad robię z...
  • ObiadyBezmięsneSłone
    Autor: Beata Anna ŚwięcickaBeata Anna Święcicka

    Pieczarkowy zawrót głowy w 30 minut. Moja rodzina uwielbia ten wyjątkowy smak

    Kremowy sos, delikatne pieczarki i harmonia smaku. Na przygotowanie tego pysznego dania wystarczy niecałe 30 minut.
    4 lut 202514:18
    Miniatura: Pieczarkowy zawrót głowy w 30 minut. Moja...
  • ObiadyMięsneOstreSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Moja koleżanka zawsze naciera udka z kurczaka dwoma przyprawami. Każdy prosi o dokładkę

    Pieczone udka z kurczaka to danie, które uwielbia moja koleżanka. Podaje je zwykle do obiadu, ale szykuje też często na imprezy ze znajomymi czy rodziną. Te udka zawsze znikają ze stołu najszybciej i każdy chętnie prosi o dokładki.
    4 lut 202511:34
    Miniatura: Moja koleżanka zawsze naciera udka z...
  • DeserySzybki przepisBezmięsneSłodkie
    Autor: Beata Anna ŚwięcickaBeata Anna Święcicka

    Te proste sernikowe babeczki robię w 30 minut. Moja rodzina ciągle o nie prosi

    Klasyczne czy z nutą czekolady? Z rodzynkami, a może z żurawiną? Ten prosty przepis to genialna baza do stworzenia własnej wersji pysznych sernikowych babeczek.
    4 lut 202510:59
    Miniatura: Te proste sernikowe babeczki robię w 30...
  • KolacjeSzybki przepisSmaki świataMięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    W gotowe placki zawijam kilka zdrowych składników. To ulubiona kolacja mojej rodziny

    Kolacja to u nas w domu najprzyjemniejszy posiłek. Spożywamy go bowiem w rodzinnym gronie, bez większego pośpiechu. Dlatego zawsze staram się podać bliskim coś, co lubią, a przy okazji jest zdrowe. Tu idealnie sprawdzają się ciepłe...
    3 lut 202519:29
    Miniatura: W gotowe placki zawijam kilka zdrowych...
  • DeseryBezmięsneSłodkie
    Autor: Beata Anna ŚwięcickaBeata Anna Święcicka

    Te pyszne trufle były hitem PRL-u. Ich sekretem jest nietypowy składnik

    W czasach PRL-u bez kreatywności nie było kuchni. Te wyjątkowe trufle są tego przykładem. Smakują jak marcepanowe, ale nie mają w sobie ani jednego migdała! Nie uwierzysz, z czego są zrobione.
    3 lut 202518:33
    Miniatura: Te pyszne trufle były hitem PRL-u. Ich...
  • DeserySzybki przepisSłodkie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Przepis na błyskawiczne babeczki z czekoladą. Mieszam kilka składników i wstawiam do pieca

    Babeczki to jeden z tych przysmaków, które w moim domu pójdą w każdych ilościach. Lubią je moje dzieci i my dorośli też. Są świetne na przekąskę czy do kawy. A robi się je raz-dwa, nawet te, które w środku mają płynną czekoladę.
    3 lut 202517:14
    Miniatura: Przepis na błyskawiczne babeczki z...
  • Szybki przepisObiadyBezmięsneSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Chrupiące kotleciki robię z serka wiejskiego i dwóch zdrowych dodatków. Są idealne nie tylko do obiadu

    Te bezmięsne kotleciki robi się łatwo, szybko, a smakują rewelacyjnie. Lubi je cała moja rodzina i są pysznym dodatkiem do obiadu.
    3 lut 202516:27
    Miniatura: Chrupiące kotleciki robię z serka...
  • Szybki przepisPrzekąskiBezmięsne
    Autor: Beata Anna ŚwięcickaBeata Anna Święcicka

    Biorę trzy warzywa i w 10 minut robię zimową surówkę. Jest wyjątkowo zdrowa i smakuje wyśmienicie

    Ta kolorowa i pełna witamin surówka to idealne uzupełnienie zimowej diety. Zachwyca smakiem i chrupkością.
    3 lut 202515:33
    Miniatura: Biorę trzy warzywa i w 10 minut robię...
  • ObiadySmaki świataBezmięsneOstreKolacje
    Autor: Beata Anna ŚwięcickaBeata Anna Święcicka

    Na bazie fasoli robię bałkańską zupę. Jest wyjątkowo rozgrzewająca i smakuje obłędnie

    Bob czorba to jedno z najpopularniejszych dań kuchni bułgarskiej. Aromatyczna zupa, która rozgrzewa nawet w najchłodniejsze dni.
    3 lut 202514:27
    Miniatura: Na bazie fasoli robię bałkańską zupę. Jest...
  • ObiadySzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Siekam zimowe warzywo i łączę je z mielonym mięsem. Moje zrazy wychodzą soczyste i lekkie

    Zrazy kojarzą się z kuchnią śląską i nadziewanymi, wołowymi roladami. Jednak można je też przygotować z mięsa mielonego. Są delikatniejsze, bardziej miękkie i soczyste. Zwłaszcza jeśli doda się do nich zimowe warzywo.
    3 lut 202513:01
    Miniatura: Siekam zimowe warzywo i łączę je z...
  • ObiadySzybki przepisMięsneSłone
    Autor: Beata Anna ŚwięcickaBeata Anna Święcicka

    Do makaronu spaghetti dodaję 2 pożywne składniki. W mig mam pyszny i zdrowy obiad

    Spaghetti z sosem pomidorowym i kurczakiem to mój prosty pomysł na szybki obiad inspirowany włoską kuchnią.
    3 lut 202511:31
    Miniatura: Do makaronu spaghetti dodaję 2 pożywne...
  • ObiadyPrzekąskiSzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    W plastry boczku zawijam pyszne owoce i wstawiam do pieca. To przekąska i danie obiadowe w jednym

    Niektóre potrawy można podać na obiad lub na przekąskę. Wszystko zależy w zasadzie od wielkości porcji. Tak właśnie jest z roladkami z wędzonego boczku. Robi się je w parę chwil z dwóch prostych składników, a smakują doskonale.
    2 lut 202520:13
    Miniatura: W plastry boczku zawijam pyszne owoce i...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 ... strona 81 strona 82 strona 83 84 strona 85 strona 86 strona 87 ... strona 168 strona 169 strona 170 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.