Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Tanie gotowanie

  • DeserySzybki przepisSłodkie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Te błyskawiczne lody robię co lato. 3 składniki i obłędny smak, którego nie zapomnisz

    Jest upał, to muszą być lody, prawda? Ale te są tak pyszne i proste w przygotowaniu, że będziesz mieć na nie ochotę nawet wtedy, gdy za oknem zrobi się chłodno i deszczowo.
    12 sie 202517:33
    Miniatura: Te błyskawiczne lody robię co lato. 3...
  • DeserySzybki przepisSłodkie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Robię je równie szybko, jak ucierane. To ciasto z malinami znika z lodówki nie wiadomo kiedy

    Lato to doskonały czas na ciasta z owocami. Są świeże, aromatyczne i jest ich duży wybór. Dziś proponuję z ich dodatkiem przygotować pyszne, chrupiące ciasto. Mało przy nim pracy, a nie tylko świetnie smakuje, ale też pięknie wygląda.
    12 sie 202517:06
    Miniatura: Robię je równie szybko, jak ucierane. To...
  • ObiadyKolacjeMięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    To danie ratowało moją mamę, gdy brakowało czasu. Każdy prosił o dokładkę

    Warstwowa uczta, w której kremowe ziemniaki skrywają pachnące ziołami, soczyste mięso z dodatkiem warzyw. Proste połączenie, które każdemu smakuje.
    12 sie 202516:02
    Miniatura: To danie ratowało moją mamę, gdy brakowało...
  • PrzekąskiSzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Tę leciutką sałatkę robię z orzeźwiających składników. To wymarzona przekąska na upał

    W upalne dni nasze apetyty nieco spadają. Bardziej mamy ochotę na napoje i orzeźwiające przekąski. Ta sałatka jest leciutka i bardzo zdrowa, a przy okazji doskonale odświeża. To zasługa dwóch dodatków.
    12 sie 202514:59
    Miniatura: Tę leciutką sałatkę robię z orzeźwiających...
  • ObiadyMięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Moja mama robi najlepsze żeberka na świecie. 20 minut pracy, resztę robi piekarnik

    Miękkie, soczyste i pachnące czosnkiem. Takie żeberka to smak rodzinnych spotkań i domowej kuchni, która nie potrzebuje udziwnień.
    12 sie 202513:43
    Miniatura: Moja mama robi najlepsze żeberka na...
  • ObiadySzybki przepisMięsne
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Z 4 składników robię makaron z patelni, który smakuje jak z restauracji. Zrób obiad w 30 minut

    Marzysz o pysznym i sycącym posiłku, ale nie masz wiele czasu na gotowanie? To danie z patelni to błyskawiczny obiad, który zrobisz w jednym naczyniu! Zapraszam po przepis.
    12 sie 202510:01
    Miniatura: Z 4 składników robię makaron z patelni,...
  • DeserySzybki przepisSłodkie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Ten deser orzeźwia lepiej niż lody. Nastawiam go rano, a po południu wszyscy się nim schładzają

    W upał wszyscy szukają chłodu i orzeźwienia. Jedno i drugie można znaleźć w szklance tego zielonego deseru. Przyrządza się go bardzo prosto, a potem wstawia do zamrażarki. Wygląda i smakuje, jak z najlepszej restauracji.
    12 sie 2025 6:56
    Miniatura: Ten deser orzeźwia lepiej niż lody....
  • KolacjeObiadySzybki przepisBezmięsneSłone
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Chrupiące warzywo mieszam z trzema składnikami. Po 15 minutach wszyscy zajadają pyszne placki

    Placki to prosta, tania potrawa, którą można podać na obiad czy kolację. Najczęściej robi się je z ziemniaków, jednak z innych warzyw też potrafią smakować wspaniale. O tej porze roku często robię je z żółtego warzywa.
    11 sie 202520:16
    Miniatura: Chrupiące warzywo mieszam z trzema...
  • PrzetworySłodkieSzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Dżem z cukinii od kilku lat robię furorę wśród moich znajomych. Są zaskoczeni jego smakiem

    Nigdy nie przypuszczałabym, że można zrobić dżem z warzyw. Jednak parę lat temu dżemem z cukinii poczęstowała mnie ciocia. Na tyle byłam nim zaskoczona i zachwycona, że sama zaczęłam go robić. Teraz znają go już moi znajomi.
    11 sie 202519:31
    Miniatura: Dżem z cukinii od kilku lat robię furorę...
  • PrzekąskiKolacjeSzybki przepisBezmięsneSłone
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Znasz trik na jajka faszerowane? Tych z awokado musisz spróbować – znikają w chwilę

    Jajka faszerowane na dobre wpisały się w menu przyjęć okolicznościowych. U mnie w domu robię je również na zdrową przekąskę. Z tym kremowym nadzieniem smakują jak marzenie i są gotowe w kilka minut!
    11 sie 202518:58
    Miniatura: Znasz trik na jajka faszerowane? Tych z...
  • DeserySłodkieKwaśne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Latem piekę puszyste ciasto z owocami i sekretnym składnikiem, o którym mało kto wie

    Miękkie, wilgotne i pełne owoców, to ciasto pachnie latem i smakuje jak wspomnienia z rodzinnego domu. Sprawdź, jak łatwo je zrobić.
    11 sie 202517:57
    Miniatura: Latem piekę puszyste ciasto z owocami i...
  • Szybki przepisObiadyOstre
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Chrupiąca surówka z cukinii z pikantnym sekretem. Gotowa w 10 minut i znika w mgnieniu oka

    Lekka, chrupiąca propozycja do obiadu, która łączy świeżość warzyw z wyrazistym, pikantnym akcentem.
    11 sie 202516:06
    Miniatura: Chrupiąca surówka z cukinii z pikantnym...
  • ObiadyMięsneSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Aromatyczne udka z kurczaka smakują jak z restauracji. Sekret to prosta marynata

    Pieczone udka z kurczaka to popularny dodatek do obiadu. Można je przygotować na wiele sposobów, a smak zależy od dodatków. Łap nasz pomysł na aromatyczną marynatę do takiego mięsa.
    11 sie 202515:07
    Miniatura: Aromatyczne udka z kurczaka smakują jak z...
  • PrzetworyBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Mieszam ogórki z przyprawami i pakuję do słoików. Ta sałatka zimą podnosi smak obiadów i kanapek

    Z warzywnych przetworów królują u mnie te ogórkowe. Robię trochę ogórków kiszonych, trochę konserwowych oraz sałatki do obiadów. Ta wyrazista z czerwoną zalewą jest numerem jeden. Pasuje również do kanapek i przekąsek.
    11 sie 202513:41
    Miniatura: Mieszam ogórki z przyprawami i pakuję do...
  • ObiadyMięsneSłone
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Zostaje po rosole, więc szykuję pierogi. Do farszu zawsze dodaję 2 łyżki pysznego produktu

    Moja rodzina, a zwłaszcza dzieci uwielbiają pierogi z mięsem. Robię je, gdy tylko zostanie mięso po rosole. By farsz był wilgotny i smaczniejszy zawsze dodaję do niego 2 łyżki popularnego produktu.
    11 sie 202512:47
    Miniatura: Zostaje po rosole, więc szykuję pierogi....
  • ObiadyDeseryŚniadaniaBezmięsneSłodkie
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    W PRL-u zajadaliśmy się tym tanim przysmakiem. Może być deserem albo słodkim obiadem

    To proste danie to dla mnie smak dzieciństwa. Choć wiele osób traktuje je jak deser, my zajadaliśmy jako obiad na słodko. Przepis jest bardzo prosty.
    11 sie 2025 9:43
    Miniatura: W PRL-u zajadaliśmy się tym tanim...
  • ŚniadaniaPrzekąskiSłoneBezmięsneOstre
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Karmazynowa pasta pomidorowa, do której wracam od lat. Zrobisz ją w 25 minut

    Aromatyczna i wyrazista pasta, która nada charakteru każdej kromce pieczywa i świetnie sprawdzi się też jako dodatek do przekąsek.
    11 sie 2025 8:37
    Miniatura: Karmazynowa pasta pomidorowa, do której...
  • ŚniadaniaSzybki przepisSłodkie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Twaróg, kilka dodatków i 30 minut. Tyle wystarczy, by zrobić chrupiące bułeczki śniadaniowe

    Świeże pieczywo można rano kupić, jednak na urlopie zupełnie nie mam na to ochoty. Wolę wyjąć z lodówki twaróg, połączyć go z kilkoma dodatkami i wstawić do piekarnika. Te bułeczki nie mają sobie równych.
    11 sie 2025 6:57
    Miniatura: Twaróg, kilka dodatków i 30 minut. Tyle...
  • KolacjeBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Takie naleśniki robiono w PRL-u, a mnie smakują i dziś. Podaję je jednak trochę inaczej

    Naleśniki z twarogiem przyrządzała moja babcia i mama. Lubiłam je do tego stopnia, że teraz sama przygotowuję je dla swojej rodziny. Zmieniłam tylko nieco sposób ich podania, co jest z korzyścią dla smaku i żołądka.
    10 sie 202519:15
    Miniatura: Takie naleśniki robiono w PRL-u, a mnie...
  • ObiadyKolacjeSzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Gotuję, nadziewam i zapiekam. Te pożywne ziemniaki podaję do obiadu albo na kolację

    W jakiej postaci jecie najczęściej ziemniaki? Jestem pewna, że gotowane. Spróbujcie jednak tych zapiekanych, a w pełni docenicie to pospolite warzywo. Tak przygotowane smakuje doskonale.
    10 sie 202516:12
    Miniatura: Gotuję, nadziewam i zapiekam. Te pożywne...
  • Szybki przepisObiadySłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Ścieram marchewkę i mam surówkę lepszą niż „od Chińczyka”. Polacy kochają ten smak

    Chrupiąca, orzeźwiająca i pełna świeżości – dodaje energii do obiadu i przyciąga wzrok na stole soczystymi kolorami.
    10 sie 202515:02
    Miniatura: Ścieram marchewkę i mam surówkę lepszą niż...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 ... strona 52 strona 53 strona 54 55 strona 56 strona 57 strona 58 ... strona 219 strona 220 strona 221 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.