Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Tanie gotowanie

  • Szybki przepisObiadyOstre
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Chrupiąca surówka z cukinii z pikantnym sekretem. Gotowa w 10 minut i znika w mgnieniu oka

    Lekka, chrupiąca propozycja do obiadu, która łączy świeżość warzyw z wyrazistym, pikantnym akcentem.
    11 sie 202516:06
    Miniatura: Chrupiąca surówka z cukinii z pikantnym...
  • ObiadyMięsneSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Aromatyczne udka z kurczaka smakują jak z restauracji. Sekret to prosta marynata

    Pieczone udka z kurczaka to popularny dodatek do obiadu. Można je przygotować na wiele sposobów, a smak zależy od dodatków. Łap nasz pomysł na aromatyczną marynatę do takiego mięsa.
    11 sie 202515:07
    Miniatura: Aromatyczne udka z kurczaka smakują jak z...
  • PrzetworyBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Mieszam ogórki z przyprawami i pakuję do słoików. Ta sałatka zimą podnosi smak obiadów i kanapek

    Z warzywnych przetworów królują u mnie te ogórkowe. Robię trochę ogórków kiszonych, trochę konserwowych oraz sałatki do obiadów. Ta wyrazista z czerwoną zalewą jest numerem jeden. Pasuje również do kanapek i przekąsek.
    11 sie 202513:41
    Miniatura: Mieszam ogórki z przyprawami i pakuję do...
  • ObiadyMięsneSłone
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Zostaje po rosole, więc szykuję pierogi. Do farszu zawsze dodaję 2 łyżki pysznego produktu

    Moja rodzina, a zwłaszcza dzieci uwielbiają pierogi z mięsem. Robię je, gdy tylko zostanie mięso po rosole. By farsz był wilgotny i smaczniejszy zawsze dodaję do niego 2 łyżki popularnego produktu.
    11 sie 202512:47
    Miniatura: Zostaje po rosole, więc szykuję pierogi....
  • ObiadyDeseryŚniadaniaBezmięsneSłodkie
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    W PRL-u zajadaliśmy się tym tanim przysmakiem. Może być deserem albo słodkim obiadem

    To proste danie to dla mnie smak dzieciństwa. Choć wiele osób traktuje je jak deser, my zajadaliśmy jako obiad na słodko. Przepis jest bardzo prosty.
    11 sie 2025 9:43
    Miniatura: W PRL-u zajadaliśmy się tym tanim...
  • ŚniadaniaPrzekąskiSłoneBezmięsneOstre
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Karmazynowa pasta pomidorowa, do której wracam od lat. Zrobisz ją w 25 minut

    Aromatyczna i wyrazista pasta, która nada charakteru każdej kromce pieczywa i świetnie sprawdzi się też jako dodatek do przekąsek.
    11 sie 2025 8:37
    Miniatura: Karmazynowa pasta pomidorowa, do której...
  • ŚniadaniaSzybki przepisSłodkie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Twaróg, kilka dodatków i 30 minut. Tyle wystarczy, by zrobić chrupiące bułeczki śniadaniowe

    Świeże pieczywo można rano kupić, jednak na urlopie zupełnie nie mam na to ochoty. Wolę wyjąć z lodówki twaróg, połączyć go z kilkoma dodatkami i wstawić do piekarnika. Te bułeczki nie mają sobie równych.
    11 sie 2025 6:57
    Miniatura: Twaróg, kilka dodatków i 30 minut. Tyle...
  • KolacjeBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Takie naleśniki robiono w PRL-u, a mnie smakują i dziś. Podaję je jednak trochę inaczej

    Naleśniki z twarogiem przyrządzała moja babcia i mama. Lubiłam je do tego stopnia, że teraz sama przygotowuję je dla swojej rodziny. Zmieniłam tylko nieco sposób ich podania, co jest z korzyścią dla smaku i żołądka.
    10 sie 202519:15
    Miniatura: Takie naleśniki robiono w PRL-u, a mnie...
  • ObiadyKolacjeSzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Gotuję, nadziewam i zapiekam. Te pożywne ziemniaki podaję do obiadu albo na kolację

    W jakiej postaci jecie najczęściej ziemniaki? Jestem pewna, że gotowane. Spróbujcie jednak tych zapiekanych, a w pełni docenicie to pospolite warzywo. Tak przygotowane smakuje doskonale.
    10 sie 202516:12
    Miniatura: Gotuję, nadziewam i zapiekam. Te pożywne...
  • Szybki przepisObiadySłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Ścieram marchewkę i mam surówkę lepszą niż „od Chińczyka”. Polacy kochają ten smak

    Chrupiąca, orzeźwiająca i pełna świeżości – dodaje energii do obiadu i przyciąga wzrok na stole soczystymi kolorami.
    10 sie 202515:02
    Miniatura: Ścieram marchewkę i mam surówkę lepszą niż...
  • PrzekąskiSzybki przepisMięsneSłone
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Nie uwierzysz, że robię to z cukinii! Przekąska, która znika zanim zdąży wystygnąć

    Przekąska z cukinii à la pizza to u mnie hit sezonu. Ten prosty sposób sprawi, że bez problemu włączysz do diety swoich bliskich dodatkową porcję warzyw. Zapraszam po przepis.
    10 sie 202513:45
    Miniatura: Nie uwierzysz, że robię to z cukinii!...
  • ObiadyKuchnia gwiazdPoradyMięsneOstreSłoneDania z grilla

    Strzelczyk wymyślił, co zrobić z resztkami z grilla. Za tę pożywną zupę powinien dostać medal

    Po imprezie przy grillu zwykle zostają resztki: a to kilka szaszłyków, a to ziemniaki, a to warzywa. Tomasz Strzelczyk pokazał, jak można je zamienić w pyszne danie.
    10 sie 202512:45
    Miniatura: Strzelczyk wymyślił, co zrobić z resztkami...
    Wideo
  • DeserySłodkieKwaśne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Prosto z krzaków rwę owoce i robię szybkie ciasto. W wakacje ten deser musi pojawić się na stole

    Delikatny wypiek o owocowym aromacie, który rozpływa się w ustach i przywołuje wspomnienia beztroskich letnich dni.
    10 sie 2025 8:43
    Miniatura: Prosto z krzaków rwę owoce i robię szybkie...
  • ŚniadaniaSzybki przepisSłone
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Podsmażoną cukinię zalewam prostą masą. Ten omlet jest o niebo lepszy od jajecznicy

    Lubię mieć w swoich zapasach cukinię. Z tego delikatnego warzywa można zrobić danie obiadowe, przekąskę, kolację, a nawet śniadanie. Dziś pomysł na to ostatnie, czyli na pożywny omlet z dodatkiem cukinii i aromatycznego składnika.
    10 sie 2025 7:15
    Miniatura: Podsmażoną cukinię zalewam prostą masą....
  • DeseryKwaśneSłodkie
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Tylko wygląda jak ciasto! Ten orzeźwiający deser robię bez pieczenia i zawsze znika z lodówki

    Ten orzeźwiający deser przygotujesz z kilku tanich, prostych składników. Zapraszam po przepis na smaczną i wartościową przekąskę.
    9 sie 202518:44
    Miniatura: Tylko wygląda jak ciasto! Ten orzeźwiający...
  • PrzekąskiMięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Biorę kawałki zdrowego mięsa i robię wędlinę jak w PRL. Spróbuj, a do sklepowych nie wrócisz

    Bez zbędnych dodatków, konserwantów i dziwnych składów. To sposób mojej mamy na soczystą i aromatyczną wędlinę, która znika z lodówki szybciej niż wszystko inne.
    9 sie 202517:28
    Miniatura: Biorę kawałki zdrowego mięsa i robię...
  • PrzekąskiObiadySzybki przepisBezmięsneSłone
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Te pieczarki zaskakują smakiem, a robią się same. Raz spróbujesz i będziesz podawać do wielu dań

    Te aromatyczne pieczarki to dziecinnie prosty w przygotowaniu dodatek. Zapraszam po przepis na jędrne w środku, chrupiące z wierzchu i bardzo aromatyczne pieczarki z piekarnika.
    9 sie 202516:44
    Miniatura: Te pieczarki zaskakują smakiem, a robią...
  • ObiadySzybki przepisSłodkie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Jak zrobić miękkie i delikatne kluski leniwe? Ja dodaję łyżkę popularnego produktu

    Kluski leniwe to idealny pomysł na podwieczorek lub lekki obiad. Co jednak zrobić, gdy wychodzą twarde i suche? Mam na to prosty sposób. Sięgam po popularny produkt i dodaję do ciasta jedną łyżkę.
    9 sie 202515:56
    Miniatura: Jak zrobić miękkie i delikatne kluski...
  • Szybki przepisBezmięsneSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Patent na tę surówkę z marchewki mam z osiedlowego baru. Jeden dodatek robi robotę

    Ten przepis na surówkę z marchewki powstał po wizycie w lokalnym barze z obiadami. Okazuje się, że wystarczy jeden prosty dodatek, aby przełamać smak zwykłej marchewki.
    9 sie 202514:59
    Miniatura: Patent na tę surówkę z marchewki mam z...
  • ObiadyKolacjeMięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Najlepszy przepis na kartacze, jakiego nie znajdziesz w książkach. Smak dzieciństwa wraca

    To jedno z najbardziej sycących dań jakie znam, a dobrze przygotowane bije na głowę wszystko inne. Sprawdź i zakochaj się w tradycyjnej kuchni.
    9 sie 202513:42
    Miniatura: Najlepszy przepis na kartacze, jakiego nie...
  • ObiadyBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Ten przepis na pierogi ruskie chyba opatentuję. Mała zmiana, a wyszły pyszne jak nigdy!

    Pierogi ruskie są u nas jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych. Ja cenię je za prosty, tani farsz, który dosyć szybko się robi. Ostatnio wpadłam na pomysł, jak można go ulepszyć. Dorzuciłam tylko jeden składnik, a wyszły...
    9 sie 2025 9:56
    Miniatura: Ten przepis na pierogi ruskie chyba...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 ... strona 37 strona 38 strona 39 40 strona 41 strona 42 strona 43 ... strona 203 strona 204 strona 205 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.