Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Słodkie

  • DeserySzybki przepisTanie gotowaniePrzekąski
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Plasterki jabłek kładę na cieście francuskim. Ten ekspresowy deser smakuje obłędnie

    Mam dla was kolejną propozycję na chrupiące ciasteczka z ciasta francuskiego. Te są niezwykle łatwe i bardzo smaczne. Robi się je dosłownie w 15 minut, a potem chwilę piecze. Wszyscy zachwycą się tą słodką przekąską.
    2 kwi 202517:44
    Miniatura: Plasterki jabłek kładę na cieście...
  • DeseryWielkanocBoże Narodzenie
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Ten obłędny sernik robię bez pieczenia. Dwa proste składniki robią całą robotę

    Ten sernik bez pieczenia to efekt kulinarnego eksperymentu. Dodatek zmielonych orzechów i słodkiego kajmaku sprawił, że deser zyskał wyjątkowy smak oraz wygląd. Robię go na co dzień i święta.
    2 kwi 202514:19
    Miniatura: Ten obłędny sernik robię bez pieczenia....
  • PrzekąskiSzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Moje batoniki są zdrowsze i smaczniejsze od kupnych. Robię je w 15 minut z kilku tanich składników

    Kupujecie czasem batoniki? Ja już nie, bo robię je sama. Zajmuje to dosłownie chwilę, a kosztuje grosze. Na dodatek wszystkie składniki są zdrowe, pyszne i chrupiące. Gorąco polecam wam tę domową przekąskę.
    2 kwi 2025 7:51
    Miniatura: Moje batoniki są zdrowsze i smaczniejsze...
  • DeserySzybki przepisTanie gotowanieWielkanoc
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Tego mazurka nie może zabraknąć na moim wielkanocnym stole. Cała rodzina na niego czeka

    Mazurki to typowe ciasta wielkanocne. Moje ulubione, bo mało przy nich pracy, a efekt znakomity. I jeśli chodzi o smak i o wygląd. Takim „must have” na moim stole jest ten najprostszy mazurek, który robi się w nie więcej niż 40 minut.
    1 kwi 202521:23
    Miniatura: Tego mazurka nie może zabraknąć na moim...
  • DeseryTanie gotowanie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Ta szarlotka z kruszonką smakuje jak dzieciństwo. Nic dziwnego, że robi furorę w polskich domach

    Ta szarlotka nie tylko rozpieszcza podniebienie, ale też przywołuje najpiękniejsze wspomnienia z domu babci. Delikatne ciasto, soczyste jabłka i chrupiąca kruszonka tworzą deser, który skradł nasze serca.
    1 kwi 202518:47
    Miniatura: Ta szarlotka z kruszonką smakuje jak...
  • KolacjePrzekąskiSzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Z 2 szklanek maślanki i kilku tanich dodatków robię górę racuchów. Są w sam raz na kolację

    Nie macie pomysłu na kolację? Jak znajdziecie w lodówce maślankę, możecie skorzystać z mojej propozycji. Oto przepis na puszyste, tanie racuchy, które można też zrobić na kefirze czy zsiadłym mleku. Rodzina będzie zachwycona.
    1 kwi 202517:34
    Miniatura: Z 2 szklanek maślanki i kilku tanich...
  • DeseryPrzekąskiSzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Do babeczek dodaję pyszną masę. Sprawdź prosty patent, który zasługuje na medal

    Małe, słodkie babeczki lubią mali i duzi. Ich przygotowanie jest całkiem szybkie, więc nie ma sobie co odmawiać przyjemności. Jeśli jednak chcecie ją jeszcze zwiększyć, proponuję wzbogacić ciasto pyszną masą. Będziecie zachwyceni efektem.
    31 mar 202519:56
    Miniatura: Do babeczek dodaję pyszną masę. Sprawdź...
  • DeserySzybki przepisBezmięsneWielkanoc
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Ciasto konfetti to hit na każdą okazję. Kup kolorową posypkę i zarezerwuj godzinę na pieczenie

    To kolorowe, pyszne ciasto zachwyca i zaskakuje za każdym razem. Może być samodzielnym deserem albo bazą do efektownego tortu. Sekretem jest dodatek kolorowej posypki.
    31 mar 2025 9:04
    Miniatura: Ciasto konfetti to hit na każdą okazję....
  • DeseryTanie gotowanieWielkanoc
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Nie do wiary, jak prosta jest ta bezowa rolada. Goście zawsze proszą o dokładkę

    Delikatna, chrupiąca z wierzchu beza, krem o cytrynowej nucie i lekka jak chmurka śmietanka. Ta rolada to deser idealny. Zrobisz ją szybciej, niż myślisz, a efekt? Ciasto, które nie tylko wygląda obłędnie, ale i znika z talerzyków w...
    30 mar 202517:19
    Miniatura: Nie do wiary, jak prosta jest ta bezowa...
  • DeseryBezmięsneWielkanoc
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    To ciasto robi furorę co roku na Wielkanoc. Zrób puszystą babkę cytrynową bez grama proszku do pieczenia

    Nie wyobrażam sobie Wielkanocy bez tej babki. Miękka, aromatyczna, z cytrynową nutą i makiem, który dodaje jej uroku. A co najlepsze? Nie używam ani grama proszku do pieczenia czy sody, a i tak wyrasta idealnie. Zdradzam krok po kroku,...
    30 mar 202514:15
    Miniatura: To ciasto robi furorę co roku na...
  • DeserySzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Dwukolorowa babka ucierana z dodatkiem kawy. Łatwa do zrobienia, najlepsza do jedzenia

    Ciasta ucierane należą do moich ulubionych. Przygotowuje się je szybko i z prostych składników, a zachwycają delikatnością i wilgotnością. Dziś przepis na efektowną babkę z dodatkiem kawy. Wyśmienicie smakuje nie tylko z małą czarną.
    30 mar 2025 7:59
    Miniatura: Dwukolorowa babka ucierana z dodatkiem...
  • DeserySzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Popularny owoc i francuskie ciasto. Z tych dwóch składników robię efektowny, pyszny deser

    Gdy chcecie przygotować efektowny deser, wcale nie musicie sięgać po wymyślne składniki. Wystarczą proste, tylko ciekawie połączone. Oto pyszny przykład takiej słodkiej przekąski. Zrobicie ją w kilka chwil, a oczy i kubki smakowe oszaleją.
    29 mar 202521:49
    Miniatura: Popularny owoc i francuskie ciasto. Z tych...
  • DeseryWielkanoc
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    To najbardziej aksamitny sernik na zimno, jaki znam. Sekretem jest jeden składnik

    Sernik na zimno to bez wątpienia najpopularniejsze ciasto bez pieczenia. Robi się łatwo, choć wymaga cierpliwości w oczekiwaniu na to, aż stężeje. Nasza propozycja to jedna z najlepszych wersji tego deseru.
    29 mar 2025 9:16
    Miniatura: To najbardziej aksamitny sernik na zimno,...
  • Szybki przepisNapojeProduktyPoradyBezmięsne
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Wiosną garściami zbieram żółte kwiaty i robię z nich pożywny napój. Jest lepszy niż suplementy z apteki

    W północno-zachodniej Polsce już kwitnie forsycja. To jedna z najcenniejszych roślin, które można zajadać w czasie wiosennego przesilenia. Ja zwykle robię z niej pyszne koktajle.
    29 mar 2025 8:03
    Miniatura: Wiosną garściami zbieram żółte kwiaty i...
  • DeseryPrzekąskiSzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Kruche ciastka z dżemem to u mnie weekendowy przebój. Każdy chrupie je z przyjemnością

    Od kilku tygodni co weekend piekę te kruche ciasteczka z dżemem. Nie ma przy nich dużo pracy, a są naprawdę smaczne i wszyscy się nimi zachwycają. Idealnie sprawdzą się na deser, słodką przekąskę czy do kawy.
    28 mar 202519:43
    Miniatura: Kruche ciastka z dżemem to u mnie...
  • DeseryBezmięsne
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Ten sernik z przepisu mojej teściowej znika w mig. Sekret tkwi w płynie do rodzynek

    Sernik z rodzynkami można kochać lub nienawidzić. Ja należę do pierwszej grupy i zawsze zajadam go ze smakiem. Jeśli piekę takie ciasto, to najczęściej wykorzystuję prosty i sprawdzony przepis mojej teściowej.
    28 mar 202514:13
    Miniatura: Ten sernik z przepisu mojej teściowej...
  • DeserySzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Mocno wilgotne ciasto czekoladowe zrobisz w pół godziny. Bazą są soczyste owoce

    To ciasto ma intensywny smak, a po upieczeniu zachowuje idealną wilgotność. Składniki są proste, a wszystko robi się ekspresowo.
    28 mar 2025 9:02
    Miniatura: Mocno wilgotne ciasto czekoladowe zrobisz...
  • DeserySzybki przepisKuchnia gwiazd

    Ciasteczka waniliowe Ani Starmach rozpływają się w ustach! Ten przepis to mistrzostwo świata

    Te ciasteczka waniliowe najlepiej jeść zaraz po upieczeniu. Jak zachwala autorka przepisu, czyli Ania Starmach, są idealne do kawy.
    27 mar 202520:11
    Miniatura: Ciasteczka waniliowe Ani Starmach...
  • DeserySmaki świataSzybki przepis
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    To tiramisu z Wenecji bije na głowę wszystkie inne. Zobacz, co Włosi dodają do kremu zamiast śmietanki

    Większość przepisów na tiramisu zawiera śmietankę, ale klasyczna wersja, inspirowana recepturą z Wenecji, opiera się na kremie z żółtek i mascarpone. To one nadają deserowi aksamitną konsystencję i smak, jakiego nie da się zapomnieć.
    27 mar 202517:03
    Miniatura: To tiramisu z Wenecji bije na głowę...
  • PrzekąskiSzybki przepisDeserySłoneBezmięsneTanie gotowanie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Nigdy nie jadłeś lepszych racuchów. Tani składnik sprawia, że są lekkie jak chmurka

    Lekkość, puszystość i wyjątkowy smak – te racuchy to prawdziwy kulinarny hit! Sekret tkwi w jednym, tanim składniku. Jego dodatek sprawia, że rozpływają się w ustach, dając wrażenie, jakbyś jadł chmurkę.
    27 mar 2025 9:08
    Miniatura: Nigdy nie jadłeś lepszych racuchów. Tani...
  • DeserySzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Piekę je 10 minut. Te puszyste biszkopty znikają szybciej niż zdążysz wyjąć je z piekarnika

    Kilka chwil w piekarniku i już możesz cieszyć się pysznymi, domowymi biszkoptami. To prosty przepis, który warto wypróbować – szybki, efektowny i idealny na każdą okazję!
    26 mar 202520:31
    Miniatura: Piekę je 10 minut. Te puszyste biszkopty...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 ... strona 25 strona 26 strona 27 28 strona 29 strona 30 strona 31 ... strona 77 strona 78 strona 79 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.