Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Desery

  • PrzekąskiSzybki przepisTanie gotowanieSmaki świataWielkanoc
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Grecy zajadają się tymi kruchymi ciastkami na Wielkanoc. Musisz spróbować ich w tym roku

    W Polsce na Wielkanoc pieczemy baby, mazurki i serniki, a w Grecji pyszne, kruche ciasteczka. Jeśli chcecie w święta przenieść się w nieco inne klimaty, też możecie pokusić się o przygotowanie tego delikatnego specjału. Będzie idealny na...
    5 kwi 2025 8:01
    Miniatura: Grecy zajadają się tymi kruchymi ciastkami...
  • Tanie gotowanieKuchnia gwiazdSłodkie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Najlepszą szarlotkę z kruszonką robię z przepisu Ewy Wachowicz. Zawsze wychodzi

    Ten przepis na szarlotkę z kruszonką od Ewy Wachowicz to prawdziwy hit – niezawodny, prosty w wykonaniu, a efekt zawsze zachwyca. Jeśli marzysz o idealnym deserze, który podbije serca domowników i gości, nie szukaj dalej.
    4 kwi 202521:22
    Miniatura: Najlepszą szarlotkę z kruszonką robię z...
  • Szybki przepisTanie gotowaniePrzekąskiSłodkie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Serek wiejski łączę z jajkami. Górę słodkich placuszków robię w 15 minut

    Wyczaruj coś pysznego w zaledwie kwadrans! Z kilku prostych składników, które zawsze masz pod ręką, powstają puszyste i delikatne placuszki, które zachwycą każdego miłośnika słodkich przekąsek.
    4 kwi 202520:24
    Miniatura: Serek wiejski łączę z jajkami. Górę...
  • Szybki przepisKwaśneSłodkie
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Ten sernik mojito robi wrażenie. Nikt nie wierzy, że to tylko pół godziny pracy

    Orzeźwiający, lekki i efektowny – ten sernik na zimno z nutą limonki, mięty i odrobiną rumowego aromatu wygląda jak z cukierni, a przygotujesz go w 30 minut. Zobacz, co sprawia, że goście proszą o dokładkę, zanim zdążą podać kawę.
    4 kwi 202517:01
    Miniatura: Ten sernik mojito robi wrażenie. Nikt nie...
  • SłodkiePrzekąskiSzybki przepis
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Wystarczą 3 składniki, żeby zrobić genialną przekąskę. Ten przepis zawsze się sprawdza

    Chwila w kuchni i możesz cieszyć się pyszną przekąską, która przewyższa smakiem te kupowane. Proste rozwiązanie, minimum pracy, a efekt zaskakująco smaczny. Wystarczą trzy składniki.
    3 kwi 202521:13
    Miniatura: Wystarczą 3 składniki, żeby zrobić...
  • Szybki przepisTanie gotowanieSłodkie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Zachwycające ciasto czekoladowe na jogurcie. Zrobisz je w mniej niż godzinę, a zniknie jeszcze szybciej

    Jeśli kochasz czekoladę, to ciasto jest stworzone właśnie dla Ciebie. Proste w przygotowaniu, delikatne, z intensywnym kakaowym smakiem – zrobisz je w mgnieniu oka, a efekt zachwyci każdego. Wystarczy niespełna godzina, by cieszyć się...
    3 kwi 202518:28
    Miniatura: Zachwycające ciasto czekoladowe na...
  • SłodkieTanie gotowanieSmaki świata
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Ten sernik bez spodu zawsze się udaje. Nie opada, jest puszysty i uzależnia smakiem

    Jeśli szukasz przepisu na sernik, który zawsze wychodzi, właśnie go znalazłeś. Ten wiedeński klasyk nie ma spodu, ale zachwyca puszystością i kremową konsystencją. Nie opada po upieczeniu, świetnie się kroi i smakuje od pokoleń. To...
    3 kwi 202510:09
    Miniatura: Ten sernik bez spodu zawsze się udaje. Nie...
  • Szybki przepisTanie gotowanieSmaki świataSłodkie
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    To puszyste i wilgotne ciasto robię z 3 składników. Każdy ma je w kuchni

    To jedno z tych ciast, które robi się z kilku prostych składników, a efekt zaskakuje każdego. Kasutera (japoński biszkopt miodowy) jest puszysta, wilgotna i niezwykle aromatyczna. Nie potrzebujesz kremów ani polewy – wystarczy kawa lub...
    2 kwi 202519:03
    Miniatura: To puszyste i wilgotne ciasto robię z 3...
  • Szybki przepisTanie gotowaniePrzekąskiSłodkie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Plasterki jabłek kładę na cieście francuskim. Ten ekspresowy deser smakuje obłędnie

    Mam dla was kolejną propozycję na chrupiące ciasteczka z ciasta francuskiego. Te są niezwykle łatwe i bardzo smaczne. Robi się je dosłownie w 15 minut, a potem chwilę piecze. Wszyscy zachwycą się tą słodką przekąską.
    2 kwi 202517:44
    Miniatura: Plasterki jabłek kładę na cieście...
  • SłodkieWielkanocBoże Narodzenie
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Ten obłędny sernik robię bez pieczenia. Dwa proste składniki robią całą robotę

    Ten sernik bez pieczenia to efekt kulinarnego eksperymentu. Dodatek zmielonych orzechów i słodkiego kajmaku sprawił, że deser zyskał wyjątkowy smak oraz wygląd. Robię go na co dzień i święta.
    2 kwi 202514:19
    Miniatura: Ten obłędny sernik robię bez pieczenia....
  • Szybki przepisTanie gotowanieWielkanocSłodkie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Tego mazurka nie może zabraknąć na moim wielkanocnym stole. Cała rodzina na niego czeka

    Mazurki to typowe ciasta wielkanocne. Moje ulubione, bo mało przy nich pracy, a efekt znakomity. I jeśli chodzi o smak i o wygląd. Takim „must have” na moim stole jest ten najprostszy mazurek, który robi się w nie więcej niż 40 minut.
    1 kwi 202521:23
    Miniatura: Tego mazurka nie może zabraknąć na moim...
  • SłodkieTanie gotowanie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Ta szarlotka z kruszonką smakuje jak dzieciństwo. Nic dziwnego, że robi furorę w polskich domach

    Ta szarlotka nie tylko rozpieszcza podniebienie, ale też przywołuje najpiękniejsze wspomnienia z domu babci. Delikatne ciasto, soczyste jabłka i chrupiąca kruszonka tworzą deser, który skradł nasze serca.
    1 kwi 202518:47
    Miniatura: Ta szarlotka z kruszonką smakuje jak...
  • PrzekąskiSzybki przepisTanie gotowanieSłodkie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Do babeczek dodaję pyszną masę. Sprawdź prosty patent, który zasługuje na medal

    Małe, słodkie babeczki lubią mali i duzi. Ich przygotowanie jest całkiem szybkie, więc nie ma sobie co odmawiać przyjemności. Jeśli jednak chcecie ją jeszcze zwiększyć, proponuję wzbogacić ciasto pyszną masą. Będziecie zachwyceni efektem.
    31 mar 202519:56
    Miniatura: Do babeczek dodaję pyszną masę. Sprawdź...
  • Szybki przepisBezmięsneSłodkieWielkanoc
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Ciasto konfetti to hit na każdą okazję. Kup kolorową posypkę i zarezerwuj godzinę na pieczenie

    To kolorowe, pyszne ciasto zachwyca i zaskakuje za każdym razem. Może być samodzielnym deserem albo bazą do efektownego tortu. Sekretem jest dodatek kolorowej posypki.
    31 mar 2025 9:04
    Miniatura: Ciasto konfetti to hit na każdą okazję....
  • PrzekąskiSzybki przepisTanie gotowanieSmaki świata
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Z ciasta francuskiego i trzech dodatków robię niesamowite bułeczki. Przepis na nie mam od koleżanki

    Przepis na te słodkie bułeczki dostałam od koleżanki z pracy, która pochodzi z Azji. Bułeczki robi się ekspresowo z ciasta francuskiego i trzech prostych dodatków. Wychodzą przepyszne, choć skład nieco zaskakuje.
    30 mar 202519:59
    Miniatura: Z ciasta francuskiego i trzech dodatków...
  • Tanie gotowanieSłodkieWielkanoc
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Nie do wiary, jak prosta jest ta bezowa rolada. Goście zawsze proszą o dokładkę

    Delikatna, chrupiąca z wierzchu beza, krem o cytrynowej nucie i lekka jak chmurka śmietanka. Ta rolada to deser idealny. Zrobisz ją szybciej, niż myślisz, a efekt? Ciasto, które nie tylko wygląda obłędnie, ale i znika z talerzyków w...
    30 mar 202517:19
    Miniatura: Nie do wiary, jak prosta jest ta bezowa...
  • BezmięsneSłodkieWielkanoc
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    To ciasto robi furorę co roku na Wielkanoc. Zrób puszystą babkę cytrynową bez grama proszku do pieczenia

    Nie wyobrażam sobie Wielkanocy bez tej babki. Miękka, aromatyczna, z cytrynową nutą i makiem, który dodaje jej uroku. A co najlepsze? Nie używam ani grama proszku do pieczenia czy sody, a i tak wyrasta idealnie. Zdradzam krok po kroku,...
    30 mar 202514:15
    Miniatura: To ciasto robi furorę co roku na...
  • Szybki przepisTanie gotowanieSłodkie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Dwukolorowa babka ucierana z dodatkiem kawy. Łatwa do zrobienia, najlepsza do jedzenia

    Ciasta ucierane należą do moich ulubionych. Przygotowuje się je szybko i z prostych składników, a zachwycają delikatnością i wilgotnością. Dziś przepis na efektowną babkę z dodatkiem kawy. Wyśmienicie smakuje nie tylko z małą czarną.
    30 mar 2025 7:59
    Miniatura: Dwukolorowa babka ucierana z dodatkiem...
  • Szybki przepisTanie gotowanieSłodkie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Popularny owoc i francuskie ciasto. Z tych dwóch składników robię efektowny, pyszny deser

    Gdy chcecie przygotować efektowny deser, wcale nie musicie sięgać po wymyślne składniki. Wystarczą proste, tylko ciekawie połączone. Oto pyszny przykład takiej słodkiej przekąski. Zrobicie ją w kilka chwil, a oczy i kubki smakowe oszaleją.
    29 mar 202521:49
    Miniatura: Popularny owoc i francuskie ciasto. Z tych...
  • SłodkieWielkanoc
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    To najbardziej aksamitny sernik na zimno, jaki znam. Sekretem jest jeden składnik

    Sernik na zimno to bez wątpienia najpopularniejsze ciasto bez pieczenia. Robi się łatwo, choć wymaga cierpliwości w oczekiwaniu na to, aż stężeje. Nasza propozycja to jedna z najlepszych wersji tego deseru.
    29 mar 2025 9:16
    Miniatura: To najbardziej aksamitny sernik na zimno,...
  • PrzekąskiSzybki przepisTanie gotowanieSłodkie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Kruche ciastka z dżemem to u mnie weekendowy przebój. Każdy chrupie je z przyjemnością

    Od kilku tygodni co weekend piekę te kruche ciasteczka z dżemem. Nie ma przy nich dużo pracy, a są naprawdę smaczne i wszyscy się nimi zachwycają. Idealnie sprawdzą się na deser, słodką przekąskę czy do kawy.
    28 mar 202519:43
    Miniatura: Kruche ciastka z dżemem to u mnie...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 ... strona 27 strona 28 strona 29 30 strona 31 strona 32 strona 33 ... strona 71 strona 72 strona 73 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.