Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Słone

  • PrzekąskiBoże Narodzenie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Już nie robię śledzi w oleju. Mam na nie o wiele lepszy sposób, który daje więcej aromatu

    Zapomnij o mdłym oleju rzepakowym. Ta prosta zamiana na dobrą i zdrową oliwę z oliwek wynosi klasyczną zakąskę na zupełnie inny poziom. Śledzie nabierają niepowtarzalnego aromatu.
    5 gru 2025 6:02
    Miniatura: Już nie robię śledzi w oleju. Mam na nie o...
  • PoradySzybki przepisBoże Narodzenie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Ciasto na świąteczne pierogi robię już teraz. Dzięki prostemu trikowi w Wigilię jest idealnie elastyczne i mam mniej pracy

    Sekret spokojnych świąt? Idealne ciasto na pierogi, które czeka gotowe na swoją chwilę. Skorzystaj z tego sposobu, a nie pożałujesz.
    4 gru 202520:05
    Miniatura: Ciasto na świąteczne pierogi robię już...
  • PrzekąskiKolacjeŚniadaniaBoże Narodzenie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Nigdy nie dodaję tego do jarzynowej. Patent babci Tereski sprawia, że sałatka nie jest wodnista i dłużej trzyma świeżość

    Przygotowując jarzynową, łatwo popełnić poważny błąd. Warto go uniknąć i zrobić sałatkę właśnie w ten sposób, dzięki czemu zyska idealną konsystencję i smak.
    4 gru 202517:33
    Miniatura: Nigdy nie dodaję tego do jarzynowej....
  • ObiadyBoże NarodzenieBezmięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Nie ukraiński ani czysty. Barszcz na święta zawsze robiło się u mnie z tym nietypowym dodatkiem

    Zamiast klarownego barszczu z uszkami podaję na Wigilię inną wersję tej zupy. Nie wymaga tyle pracy, jest lekka i pełna warzyw. Dodaję do niej szczególny składnik, który wybitnie podkręca jej smak.
    4 gru 202517:02
    Miniatura: Nie ukraiński ani czysty. Barszcz na...
  • ObiadyKolacjeTanie gotowanie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Nie robię już zwykłych lanych klusek. Te są obłędne, a przepis mam od cioci z Niemiec

    Zapomnij o zwykłych kluskach. To danie to czysta rozpusta: ciągnący ser, chrupiąca cebulka i delikatne ciasto. Gotowe w pół godziny.
    4 gru 202515:00
    Miniatura: Nie robię już zwykłych lanych klusek. Te...
  • ObiadyMięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Pierś kurczaka nadziewam dwoma składnikami. Kotlet o niebo lepszy niż de volaille

    Idealnie chrupiąca panierka, soczyste mięso, a w środku ciągnący ser i słona szynka. Klasyka, która nigdy się nie nudzi.
    4 gru 2025 8:01
    Miniatura: Pierś kurczaka nadziewam dwoma...
  • Szybki przepisPrzekąskiBoże Narodzenie
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Weź gotowe placki i trzy proste dodatki. Przepyszne roladki w 10 minut

    To najprostsze i najszybsze roladki z wędzonym łososiem. Idealne na przekąskę, świetne do podania gościom.
    3 gru 202519:31
    Miniatura: Weź gotowe placki i trzy proste dodatki....
  • KolacjeObiadyBoże Narodzenie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Już nie karp na Święta. U mnie na stole królują smaczniejsze ryby, które mają mniej ości

    Zapomnij o walce z ośćmi i mulistym posmaku. Oto pięć ryb, które sprawią, że świąteczny stół będzie jeszcze smaczniejszy.
    3 gru 202519:06
    Miniatura: Już nie karp na Święta. U mnie na stole...
  • ObiadySzybki przepisKuchnia gwiazd
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Zrobiłem błyskawiczną surówkę Ewy Wachowicz i efekt mnie zaskoczył. Jeden składnik całkowicie odmienia sos

    Sos do tej sałatki to prawdziwe złoto. Słodki, kwaśny i z genialnym posmakiem suszonych pomidorów. To połączenie, które się sprawdza i warto je wypróbować.
    3 gru 202516:01
    Miniatura: Zrobiłem błyskawiczną surówkę Ewy...
  • PrzekąskiŚniadaniaKolacjeSzybki przepis
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Ta kremowa pasta bez blendera robi u mnie furorę. Prosty jajeczny trik sprawia, że jest delikatna jak mus

    Do tej pasty ze zdrowej ryby nie używam blendera, a jest delikatna i kremowa. Sekretem receptury jest nietypowe przygotowanie jajek. Gdy nakładam ją na pieczywo, nie potrzebuję już nic więcej.
    3 gru 202513:24
    Miniatura: Ta kremowa pasta bez blendera robi u mnie...
  • ObiadyKolacjeTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Biały ryż odstawiłam na bok. Te ziarenka zrobiły takie wrażenie, że moje risotto znika szybciej niż trafi na stół

    Te ziarenka są tak pyszne, że mogę wyjadać je łyżką wprost z garnka. Jeszcze lepsze są w połączeniu z pieczarkami z patelni. Gdy serwuję to danie, nikt nie wstaje od stołu bez dokładki.
    3 gru 2025 9:13
    Miniatura: Biały ryż odstawiłam na bok. Te ziarenka...
  • ŚniadaniaKolacjePrzekąskiSzybki przepis
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Smarowidło zdrowsze od masła. Jest pyszne, pełne dobrych tłuszczów i minerałów

    Ta pasta dba o moje serce od samego rana. Miksuję ją z pysznych składników z mnóstwem korzystnych związków. Wystarczy kilka łyżek na świeżym pieczywie, by dobrze zacząć dzień.
    3 gru 2025 5:33
    Miniatura: Smarowidło zdrowsze od masła. Jest pyszne,...
  • PrzekąskiŚniadaniaKolacjeSzybki przepis
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Chlebek lepszy niż z piekarni robię w godzinę. Całą robotę robi składnik, który wlewam zamiast wody

    Ten chlebek często piekę wieczorem, a czasem nawet rano. Jest błyskawiczny w przygotowaniu i lepszy niż z piekarni. Tajemnica wspaniałego smaku tkwi w składniku, który dodaję do ciasta zamiast wody.
    2 gru 202520:04
    Miniatura: Chlebek lepszy niż z piekarni robię w...
  • PrzekąskiSzybki przepisBezmięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Żona zrobiła te paszteciki z 3 tanich składników. Chrupią, mają kremowy farsz i znikają pierwsze ze stołu

    Chrupiące ciasto, kremowe nadzienie i zero wysiłku. Ten przepis to dowód na to, że najlepsze dania mogą powstać błyskawicznie.
    2 gru 202519:03
    Miniatura: Żona zrobiła te paszteciki z 3 tanich...
  • PrzekąskiKolacjeBezmięsneBoże Narodzenie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Ten prosty farsz z ciągnącym się serem zmienił nasze święta. Krokiety znikają, zanim podam barszcz

    Kremowy, ciągnący się ser i aromat ziół. Prosty farsz, który sprawia, że na świątecznym stole nikt nie tęskni za kapustą.
    2 gru 202517:03
    Miniatura: Ten prosty farsz z ciągnącym się serem...
  • ObiadyTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Moja fasolowa smakuje zupełnie inaczej niż klasyczna. Jeden zdrowy dodatek robi tu całą robotę

    Uwielbiam fasolę, a zupa z jej dodatkiem to moje ulubione zimowe danie. Jest lekka, pożywna i zdrowa, bo zamiast tłustego mięsa dokładam cenny składnik. Syci, rozgrzewa i pysznie smakuje, a przede wszystkim nie tuczy.
    2 gru 2025 8:03
    Miniatura: Moja fasolowa smakuje zupełnie inaczej niż...
  • ObiadyTanie gotowanieMięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Zapomnij o twardym mięsie do obiadu. Marynuję je w worku i po 2 godzinach rozpływa się w ustach

    Zapomnij o twardej pieczeni. Ten prosty patent na marynowanie w worku to gwarancja soczystego i aromatycznego mięsa, które robi się praktycznie samo.
    2 gru 2025 7:08
    Miniatura: Zapomnij o twardym mięsie do obiadu....
  • ŚniadaniaPrzekąskiBezmięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Miksuję 3 składniki i robię aromatyczne smarowidło. Nikt nie potrafi odgadnąć chrupiącego dodatku

    Ziemisty smak grzybów i chrupiące orzechy. Ta pasta to mój hit, gdy chcę zrobić coś pysznego, ale bez mięsa.
    2 gru 2025 5:36
    Miniatura: Miksuję 3 składniki i robię aromatyczne...
  • PrzekąskiKwaśneBoże Narodzenie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Robię je na początku grudnia i mam hit na święta. Te domowe pieczarki są o niebo lepsze niż kupne

    Słodko-kwaśne, jędrne i idealne na świąteczny talerz z zimnymi dodatkami. Te marynowane pieczarki są o niebo lepsze niż te ze sklepu.
    1 gru 202520:04
    Miniatura: Robię je na początku grudnia i mam hit na...
  • Tanie gotowaniePoradyProdukty
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Starego chleba nie wyrzucam. Zamieniam go w chrupiące „złoto”, które podkręca każdą zupę i sałatkę

    Chrupiące, aromatyczne i o niebo lepsze niż te ze sklepu. To najlepszy sposób, by dać czerstwemu pieczywu drugie życie.
    1 gru 202516:52
    Miniatura: Starego chleba nie wyrzucam. Zamieniam go...
  • ObiadyBoże Narodzenie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Buraki na Wigilię gotuję inaczej niż wszyscy. Jeden trik sprawia, że każdy prosi o dokładkę tej sałatki

    Buraki serwuję na Wigilię w kilku odsłonach. Wśród nich nie może zabraknąć tej wyjątkowej sałatki. Sekretem jej smaku jest sposób gotowania. To najpyszniejszy dodatek na moim stole.
    1 gru 202515:04
    Miniatura: Buraki na Wigilię gotuję inaczej niż...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 strona 2 strona 3 strona 4 5 strona 6 strona 7 strona 8 ... strona 136 strona 137 strona 138 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.