Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Słone

  • ŚniadaniaKolacjePrzekąskiSzybki przepisSmaki świata
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Zamiast masła i serka do kanapek biorę tę pastę. Jest pełna witamin i smaku

    Najpyszniejszą pastę śledziową robię według tego przepisu. Jeśli szukasz szybkiego i zdrowego smarowidła do chleba, ten prosty miks może przypaść Ci do gustu.
    26 lis 2025 5:33
    Miniatura: Zamiast masła i serka do kanapek biorę tę...
  • PrzekąskiObiadyKolacje
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Kiedyś był w każdej kuchni. Ten zapomniany korzeń obniża cukier i cholesterol

    Te korzenie nazywane zimowymi szparagami albo rośliną ostrygową mają delikatny, intrygujący smak. Są przy tym niezwykle zdrowe i świetne do gotowania i pieczenia. Zobacz, dlaczego warto odkryć je na nowo.
    25 lis 202521:03
    Miniatura: Kiedyś był w każdej kuchni. Ten zapomniany...
  • KolacjeTanie gotowanieSzybki przepisSmaki świata
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Mama nauczyła mnie tego włoskiego patentu na resztki. Makaron zamienia się w genialny omlet

    Ten włoski omlet z makaronem to najlepszy sposób na resztki. Szybki, tani i genialnie prosty. Dzięki temu przepisowi nigdy nic nie marnuję.
    25 lis 202517:02
    Miniatura: Mama nauczyła mnie tego włoskiego patentu...
  • ObiadyKolacjeSzybki przepisMięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Gdy zobaczyłam, ile kalorii ma Drwal, zrobiłam własnego. Mój burger ma ich połowę i smakuje obłędnie

    Gdy sprawdziłam kaloryczność burgera Drwala, oniemiałam. Ponad 900 kcal w jednej kanapce to gruba przesada. Zrobiłam w domu lepszą wersję ze zdrowych produktów i wszyscy w domu stracili dla niej głowę.
    25 lis 202514:58
    Miniatura: Gdy zobaczyłam, ile kalorii ma Drwal,...
  • ŚniadaniaSzybki przepis
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Rano stawiam na te ziołowe bułeczki. Bez drożdży wychodzą lepsze niż z piekarni

    Pachnące ziołami, z chrupiącym serem. Idealny sposób na ciepłe, domowe śniadanie w środku tygodnia. Zacznij tak dzień, a od rodziny dostaniesz medal.
    25 lis 2025 5:29
    Miniatura: Rano stawiam na te ziołowe bułeczki. Bez...
  • PrzekąskiKolacjeBezmięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Zapomnij o zwykłych frytkach. Te z trzech warzyw są chrupiące, smaczne i bez wyrzutów sumienia

    Zapomnij o frytkach z głębokiego oleju. Ta wersja z piekarnika jest chrupiąca, kolorowa i pełna smaku. Idealna na przekąskę bez zbędnych kalorii.
    24 lis 202521:02
    Miniatura: Zapomnij o zwykłych frytkach. Te z trzech...
  • KolacjeŚniadaniaPrzekąskiSzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Tę kremową pastę z tuńczyka robię w 15 minut. Na kanapkach znika do ostatniej łyżki

    Pasta z tuńczyka to ekspresowy i zdrowy pomysł, by urozmaicić zwykłe kanapki. Wystarczą proste składniki, by w mniej niż 15 minut zrobić wyśmienite smarowidło.
    24 lis 202519:03
    Miniatura: Tę kremową pastę z tuńczyka robię w 15...
  • ObiadySzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Zimą stawiam na surowe buraki. Ta cytrusowa surówka zaskakuje smakiem i odpornością

    Buraczki podaję zimą na wszelkie sposoby, najchętniej na surowo. Z pysznym dressingiem zawsze cieszą się wzięciem. Ta prosta surówka z cytrusową nutą to najlepsze połączenie na wsparcie odporności.
    24 lis 202515:01
    Miniatura: Zimą stawiam na surowe buraki. Ta...
  • ObiadyMięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Nacinam pierś kurczaka i wkładam trzy składniki. Dzięki temu nigdy nie wychodzi sucha

    Soczysty kurczak z ciągnącym się serem i aromatycznym nadzieniem. Prosty sposób na obiad, który smakuje jak z włoskiej restauracji.
    24 lis 202513:21
    Miniatura: Nacinam pierś kurczaka i wkładam trzy...
  • Szybki przepisŚniadaniaPrzekąskiBezmięsne
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Nie używam masła do tostów. Na chrupiących kromkach rozsmarowuję zdrowszy dodatek

    Uwielbiam chrupiące tosty o poranku, ale zamiast smarować zrumienione kromki masłem, wybieram coś zupełnie innego.
    24 lis 2025 8:06
    Miniatura: Nie używam masła do tostów. Na chrupiących...
  • ŚniadaniaSzybki przepisTanie gotowanieMięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Mama pokazała mi, co robić z mięsem z rosołu. Ta kremowa pasta znika u mnie w pięć minut

    To najlepszy sposób na wykorzystanie resztek z niedzielnego obiadu. Prosta i genialna przekąska, która znika w pięć minut.
    24 lis 2025 5:38
    Miniatura: Mama pokazała mi, co robić z mięsem z...
  • PrzekąskiSzybki przepisŚniadaniaMięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Moja rodzina już nie chce rano kanapek. Pyszne zawiniątka robię, gdy parzy się kawa

    Chrupiące, sycące i gotowe w pół godziny. To moja idealna przekąska na drugie śniadanie do pracy lub szkoły.
    24 lis 2025 5:29
    Miniatura: Moja rodzina już nie chce rano kanapek....
  • PrzekąskiSmaki świataObiadyKolacjeBezmięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Mój mąż zrobił mi przekąskę do pracy. To lepsze od bułeczek i pierogów, a jakie proste

    Gdy dostałam na talerzu rumiane pirożki, nie mogłam uwierzyć, jakie to dobre. Drożdzowe ciasto pachniało jak pączki, a środek wspaniale smakował kiszoną kapustą. Gdy raz spróbujesz, tak jak ja będziesz wracać do nich regularnie.
    23 lis 202519:01
    Miniatura: Mój mąż zrobił mi przekąskę do pracy. To...
  • PrzekąskiSzybki przepisBezmięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Biorę trzy składniki z lodówki i robię pyszne roladki. Znikają ze stołu, zanim wystygną

    Chrupiące, listkujące ciasto i kremowe, wyraziste nadzienie. Idealna przekąska, która robi się sama. Te roladki ze szpinakiem to hit w moim domu.
    23 lis 202517:03
    Miniatura: Biorę trzy składniki z lodówki i robię...
  • ObiadyTanie gotowanieMięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Z tanich udek robię sycący gulasz w jednym garnku. Łagodny dla żołądka obiad za grosze

    Szukasz pomysłu na udka z kurczaka? To danie z warzywami i ziemniakami w białym sosie sprawdzi się jako pełny obiad. Przygotujesz je w jednym garnku w niespełna godzinę, a efekt zachwyci wszystkich przy stole.
    23 lis 202513:21
    Miniatura: Z tanich udek robię sycący gulasz w jednym...
  • Szybki przepisŚniadaniaBezmięsne
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Kremowa pasta, którą robię w mgnieniu oka. To śniadanie dosłownie rozpływa się w ustach

    To pasta z ciecierzycy, ale nie jest to hummus. Sekret to jeden wyrazisty i kremowy dodatek. Wystarczy zmiksować.
    23 lis 2025 5:00
    Miniatura: Kremowa pasta, którą robię w mgnieniu oka....
  • ObiadyKolacjeSzybki przepisTanie gotowanieMięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Łatwy sposób na kebaba w domowym wydaniu. Będziesz w szoku, jakie to dobre

    Soczyste, aromatyczne i gotowe w 20 minut. Ten prosty trik z papierem do pieczenia odmienił moje obiady. Bez smażenia i bałaganu.
    22 lis 202517:01
    Miniatura: Łatwy sposób na kebaba w domowym wydaniu....
  • ObiadyKolacjeTanie gotowaniePoradyBoże Narodzenie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Oglądałem, jak Magda Gessler doprawia barszcz. Moja mama zawsze powtarzała: tego nigdy nie rób

    Wiele osób, idąc za radą znanej restauratorki, dodaje do barszczu składnik, który całkowicie zmienia smak. To błąd, który odbiera burakom szlachetność i spłyca aromat.
    22 lis 202516:27
    Miniatura: Oglądałem, jak Magda Gessler doprawia...
  • ObiadyKolacjeBezmięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    To najlepsze pieczone warzywa, jakie robię jesienią. Aromat obłędny, a znikają, zanim podam talerze

    Jesienne posiłki podaję z warzywami korzeniowymi zamiast ziemniaków i sałatki. Nawet gdy używam tych mniej lubianych, piekarnik wydobywa z nich pełnię smaku. Wystarczą tylko trzy kwadranse z pysznym sosem.
    22 lis 202515:59
    Miniatura: To najlepsze pieczone warzywa, jakie robię...
  • ObiadySzybki przepisMięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Zamiast jajka biorę inny składnik z lodówki. Panierka trzyma się idealnie, a schabowe są chrupiące

    Zapomnij o odpadającej panierce i nudnym smaku. Ten jeden prosty składnik, który masz w lodówce, odmieni Twoje kotlety na zawsze.
    22 lis 202514:57
    Miniatura: Zamiast jajka biorę inny składnik z...
  • ObiadyMięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    To mięso rozpada się pod widelcem. Duszone powoli wychodzi obłędnie delikatne

    To danie, które robi się praktycznie samo. A efekt? Mięso tak delikatne, że rozpada się pod naciskiem widelca.
    22 lis 2025 9:11
    Miniatura: To mięso rozpada się pod widelcem. Duszone...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 strona 2 strona 3 strona 4 5 strona 6 strona 7 strona 8 ... strona 134 strona 135 strona 136 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.