Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Słone

  • KolacjeObiadyTanie gotowanieSmaki świataBezmięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    To warzywo wszyscy omijają, ale z tym przepisem zmienisz zdanie w sekundę. Zrób raz, a pokochasz na zawsze

    To danie potrafi oczarować prostotą i głębią smaku. Karmelizowana brukselka nadaje mu wyjątkowy charakter, a kremowa konsystencja ryżu sprawia, że każdy kęs to prawdziwa uczta.
    14 paź 202517:02
    Miniatura: To warzywo wszyscy omijają, ale z tym...
  • Szybki przepisObiadyKolacjeBezmięsne
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Siekam cały pęczek zdrowej zieleniny i dorzucam aromatyczne dodatki. Obiad z makaronem w 15 minut

    Aromatyczny, odświeżający, pełen witamin, sycący. Zalety można wymieniać dłużej, niż trwa szykowanie tego prostego obiadu z makaronem.
    14 paź 202516:00
    Miniatura: Siekam cały pęczek zdrowej zieleniny i...
  • ObiadySzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Jesienią do obiadu ścieram marchew i sezonowe warzywo. To najzdrowsza surówka, jaką robię teraz

    Gdy jesienią pojawiają się te bulwy, robię z nich świetną surówkę. Z wyrazistym dressingiem i chrupiącymi pestkami połączenie dwóch składników smakuje zjawiskowo.
    14 paź 202514:57
    Miniatura: Jesienią do obiadu ścieram marchew i...
  • ObiadyMięsneTanie gotowanie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Przed smażeniem schabowe marynuję sposobem ciotki Jadzi. Te od Gessler poszły w odstawkę

    Zioła, musztarda i odrobina miodu zamienią zwykłe schabowe w pełne aromatu i smaku danie, które zachwyca miękkością i chrupiącą panierką.
    14 paź 202513:23
    Miniatura: Przed smażeniem schabowe marynuję sposobem...
  • PrzekąskiŚniadaniaSzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Gdy zabraknie mi pieczywa, piekę te bułeczki bez wyrastania. Mięciutkie, pachnące i znikają w mgnieniu oka

    Brak pieczywa nie martwi nikogo z domowników. Wręcz przeciwnie, to powód do radości, bo znów zrobię szybkie odrywane bułeczki. Są tak pyszne, że po śniadaniu nie ma po nich śladu.
    14 paź 2025 8:02
    Miniatura: Gdy zabraknie mi pieczywa, piekę te...
  • PrzekąskiŚniadaniaTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Gdy chcę odpocząć od mięsa, piekę ten pasztet. Pachnie obłędnie i znika w jeden dzień

    Kawałek takiego pasztetu na kanapce to miła odmiana od wędliny. Choć piekę go z całkiem zwyczajnych produktów bez grama mięsa, jest wilgotny, aromatyczny i przepyszny. Ten przepis z białą fasolą to prawdziwa perełka.
    13 paź 202520:03
    Miniatura: Gdy chcę odpocząć od mięsa, piekę ten...
  • PrzekąskiKolacjeŚniadaniaTanie gotowanieSmaki świataMięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Z ciasta francuskiego robię te złociste bułeczki. Znikają z talerza, zanim zdążą ostygnąć

    Złociste, pachnące bułeczki z mięsnym farszem to sposób na szybki obiad lub ciepłą przekąskę. Idealne na spotkania ze znajomymi, piknik lub drugie śniadanie do pracy.
    13 paź 202518:27
    Miniatura: Z ciasta francuskiego robię te złociste...
  • PrzekąskiTanie gotowanie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Do smażonej cebuli dodaję tylko 2 składniki. Te krakersy znikają z blachy w kilka minut

    W domu wolę serwować wytrawne przekąski niż te słodkie. Krakersy z cebulą to jeden z moich najlepszych przepisów. Te pyszne wypieki robię z tanich produktów, a zawsze znikają do ostatniej sztuki.
    13 paź 202517:59
    Miniatura: Do smażonej cebuli dodaję tylko 2...
  • ObiadyKolacjeSmaki świataMięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    To mój patent na jesienną lasagne. Rodzina ciągle prosi o dokładkę

    Lasagne z dynią i kiełbasą to ciepły, włoski akcent w chłodne dni. Kremowa, aromatyczna i sycąca, łączy delikatność dyni z wyrazistym smakiem kiełbasy.
    13 paź 202516:54
    Miniatura: To mój patent na jesienną lasagne. Rodzina...
  • Szybki przepisObiadyPrzekąski
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Kroję pora i dokładam dwa chrupiące dodatki. Ta pyszna surówka to samo zdrowie

    Ta surówka zaskakuje połączeniem składników, a smakuje i wygląda rewelacyjnie. To solidna porcja zdrowia na talerzu.
    13 paź 202515:59
    Miniatura: Kroję pora i dokładam dwa chrupiące...
  • ObiadyTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Od tej zupy zaczynam każdy obiad. Lekki przepis, który pomaga mi schudnąć bez uczucia głodu

    Moja rodzina domaga się dwudaniowych obiadów. Podaję je z lekkimi i zdrowymi zupami, dzięki czemu cały posiłek dostarcza więcej witamin, ale nie setek kalorii. Z tym przepisem gotowanie zawsze jest szybkie i smaczne.
    13 paź 202515:01
    Miniatura: Od tej zupy zaczynam każdy obiad. Lekki...
  • ObiadyTanie gotowanieMięsneSzybki przepis
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Soczysta pierś z kurczaka pod obłędną pierzynką. Znika ze stołu, zanim zdążę podać dodatki

    Szukasz pomysłu na smaczny, efektowny i jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Pieczona pierś kurczaka z serem to idealny wybór na co dzień i od święta.
    13 paź 202513:21
    Miniatura: Soczysta pierś z kurczaka pod obłędną...
  • Szybki przepisŚniadaniaPrzekąskiBezmięsne
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Wystarczy twaróg i kilka zdrowych dodatków. Pasta kanapkowa idealna na dobry początek dnia

    Ta pasta z twarogu to śniadaniowy hit. Jest pyszna, pożywna i zdrowa. W sam raz na zdrowe śniadanie. Do tego robi się ją łatwo i szybko.
    13 paź 2025 8:03
    Miniatura: Wystarczy twaróg i kilka zdrowych...
  • ŚniadaniaObiadySzybki przepisTanie gotowanieSmaki świata
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    To jajka zdetronizowały klasyczny omlet. Robię je w 10 minut i są obłędnie chrupiące

    Nie wiedziałam, że z jajek można zrobić coś takiego. Tajski omlet nie wygląda jak typowe danie z patelni, ale jest po prostu świetny. Chrupiące brzegi i miękki środek tworzą przyjemny kontrast, a całość smakuje wyjątkowo.
    13 paź 2025 7:01
    Miniatura: To jajka zdetronizowały klasyczny omlet....
  • ŚniadaniaSzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Moja mama tarkuje cukinię i dodaje dwa składniki. To zdrowa surówka na początek dnia

    Prosta, świeża i pełna aromatu. Jej sekret tkwi w połączeniu delikatnej cukinii z dużą ilością czosnku i koperku.
    13 paź 2025 5:32
    Miniatura: Moja mama tarkuje cukinię i dodaje dwa...
  • PrzekąskiTanie gotowanieSzybki przepisMięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Z ugotowanej piersi kurczaka robię genialną pastę. Moja rodzina potrafi jeść ją bez pieczywa

    Lekka, kremowa i pełna smaku pasta z gotowanego kurczaka to doskonały pomysł na śniadanie lub kolację. Wykorzystasz mięso z rosołu i zrobisz coś naprawdę pysznego bez wysiłku.
    12 paź 202518:01
    Miniatura: Z ugotowanej piersi kurczaka robię...
  • KolacjeSzybki przepisTanie gotowaniePrzekąskiMięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Czerstwego chleba już nie wyrzucam. Kiedy stawiam talerz na stole, rodzina walczy o każdą kromkę

    Z czerstwego chleba da się zrobić coś pysznego! Te zapiekanki z szynką, warzywami i serem to błyskawiczny sposób na smaczny, chrupiący posiłek, który nie marnuje ani okruszka.
    12 paź 202516:59
    Miniatura: Czerstwego chleba już nie wyrzucam. Kiedy...
  • ObiadyKolacjeTanie gotowanieSzybki przepisBezmięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Zamiast wrzucić do zupy, robię z niego kotleciki. Z tym patentem smakują lepiej niż schabowe

    Bezmięsne danie główne to miła odmiana dla podniebienia. Takie są kotleciki w zdrowej wersji, przygotowane z popularnego warzywa. Gdy podaję je w delikatnej panierce, wszyscy są zaskoczeni ich wybornym smakiem.
    12 paź 202514:58
    Miniatura: Zamiast wrzucić do zupy, robię z niego...
  • ObiadyPrzekąskiSzybki przepisBezmięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Duszone pieczarki jak z PRL robię tylko tak. Wracam do tego smaku za każdym razem

    Jędrne kawałki grzybów w sosie z cebulą i śmietaną to klasyka, którą kiedyś zajadali się wszyscy. Według mojego męża właśnie takie pieczarki serwowano w restauracjach PKP. Tę prostą i pyszną potrawę przygotowuje się nieco inaczej niż...
    12 paź 202513:23
    Miniatura: Duszone pieczarki jak z PRL robię tylko...
  • ObiadyKolacjeSzybki przepisSmaki świata
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Ze zwykłej marchewki wyczarowuję egzotyczną surówkę. Sekret tkwi w aromatycznym dressingu

    Porcja warzyw do obiadu nie oznacza masy pracy. Tę prostą surówkę robię raz-dwa i wszyscy zajadają się nią za smakiem. Sekret tkwi w dressingu, który przyrządzam na poczekaniu.
    12 paź 2025 8:04
    Miniatura: Ze zwykłej marchewki wyczarowuję...
  • ŚniadaniaSzybki przepisPrzekąskiTanie gotowanie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Kiedy zabraknie pieczywa, robię te banalnie proste placki. Ciepłe, miękkie i uzależniają od pierwszego kęsa

    Ciepłe, miękkie i pachnące czosnkiem smakują najlepiej prosto z patelni. Zrób podpłomyki raz, a będziesz wracać do nich regularnie.
    12 paź 2025 5:05
    Miniatura: Kiedy zabraknie pieczywa, robię te...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 strona 2 strona 3 strona 4 5 strona 6 strona 7 strona 8 ... strona 120 strona 121 strona 122 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.