Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Słone

  • PrzekąskiSzybki przepisBezmięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Biorę trzy składniki z lodówki i robię pyszne roladki. Znikają ze stołu, zanim wystygną

    Chrupiące, listkujące ciasto i kremowe, wyraziste nadzienie. Idealna przekąska, która robi się sama. Te roladki ze szpinakiem to hit w moim domu.
    23 lis 202517:03
    Miniatura: Biorę trzy składniki z lodówki i robię...
  • ObiadyTanie gotowanieMięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Z tanich udek robię sycący gulasz w jednym garnku. Łagodny dla żołądka obiad za grosze

    Szukasz pomysłu na udka z kurczaka? To danie z warzywami i ziemniakami w białym sosie sprawdzi się jako pełny obiad. Przygotujesz je w jednym garnku w niespełna godzinę, a efekt zachwyci wszystkich przy stole.
    23 lis 202513:21
    Miniatura: Z tanich udek robię sycący gulasz w jednym...
  • Szybki przepisŚniadaniaBezmięsne
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Kremowa pasta, którą robię w mgnieniu oka. To śniadanie dosłownie rozpływa się w ustach

    To pasta z ciecierzycy, ale nie jest to hummus. Sekret to jeden wyrazisty i kremowy dodatek. Wystarczy zmiksować.
    23 lis 2025 5:00
    Miniatura: Kremowa pasta, którą robię w mgnieniu oka....
  • ObiadyKolacjeSzybki przepisTanie gotowanieMięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Łatwy sposób na kebaba w domowym wydaniu. Będziesz w szoku, jakie to dobre

    Soczyste, aromatyczne i gotowe w 20 minut. Ten prosty trik z papierem do pieczenia odmienił moje obiady. Bez smażenia i bałaganu.
    22 lis 202517:01
    Miniatura: Łatwy sposób na kebaba w domowym wydaniu....
  • ObiadyKolacjeTanie gotowaniePoradyBoże Narodzenie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Oglądałem, jak Magda Gessler doprawia barszcz. Moja mama zawsze powtarzała: tego nigdy nie rób

    Wiele osób, idąc za radą znanej restauratorki, dodaje do barszczu składnik, który całkowicie zmienia smak. To błąd, który odbiera burakom szlachetność i spłyca aromat.
    22 lis 202516:27
    Miniatura: Oglądałem, jak Magda Gessler doprawia...
  • ObiadyKolacjeBezmięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    To najlepsze pieczone warzywa, jakie robię jesienią. Aromat obłędny, a znikają, zanim podam talerze

    Jesienne posiłki podaję z warzywami korzeniowymi zamiast ziemniaków i sałatki. Nawet gdy używam tych mniej lubianych, piekarnik wydobywa z nich pełnię smaku. Wystarczą tylko trzy kwadranse z pysznym sosem.
    22 lis 202515:59
    Miniatura: To najlepsze pieczone warzywa, jakie robię...
  • ObiadySzybki przepisMięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Zamiast jajka biorę inny składnik z lodówki. Panierka trzyma się idealnie, a schabowe są chrupiące

    Zapomnij o odpadającej panierce i nudnym smaku. Ten jeden prosty składnik, który masz w lodówce, odmieni Twoje kotlety na zawsze.
    22 lis 202514:57
    Miniatura: Zamiast jajka biorę inny składnik z...
  • ObiadyMięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    To mięso rozpada się pod widelcem. Duszone powoli wychodzi obłędnie delikatne

    To danie, które robi się praktycznie samo. A efekt? Mięso tak delikatne, że rozpada się pod naciskiem widelca.
    22 lis 2025 9:11
    Miniatura: To mięso rozpada się pod widelcem. Duszone...
  • ObiadyKolacjePrzekąskiSmaki świataBezmięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Zamiast włoskiej robię tę francuską pizzę bez drożdży. Cienka, kremowa i znika w kilka minut

    Placek z serem to klasyka, jednak zamiast oklepanej wersji warto wybrać mniej znaną pizzę alzacką. Cienkie ciasto z kremowym toppingiem i brokułem nie jest bombą kaloryczną i robi się najłatwiej z możliwych.
    21 lis 202519:01
    Miniatura: Zamiast włoskiej robię tę francuską pizzę...
  • PrzekąskiKolacjeKwaśneSmaki świata
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Raz spróbowałem tej niemieckiej sałatki i przepadłem. Teraz robię ją nie tylko na andrzejki i święta

    Słodkie buraki, kwaśne jabłko i słony śledź tworzą smak, który uzależnia. Ta klasyczna niemiecka sałatka to hit każdego przyjęcia i świątecznego stołu.
    21 lis 202517:39
    Miniatura: Raz spróbowałem tej niemieckiej sałatki i...
  • ObiadyKolacjePrzekąskiTanie gotowanieSmaki świataBezmięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Te ziemniaczki z patelni z curry robię najczęściej. Chrupiące i aromatyczne, znikają do ostatniego kęsa

    Chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku, te kartofelki cieszą się wzięciem w każdej ilości. Zamiast w piekarniku, przyrządza się je na patelni. Gdy tylko poczujesz ten aromat, od razu stracisz dla nich głowę.
    21 lis 202516:57
    Miniatura: Te ziemniaczki z patelni z curry robię...
  • ObiadyMięsne
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Pałki z kurczaka i dwa zdrowe warzywa. Ten obiad z piekarnika to mistrzostwo świata

    Ten obiad zachwyca smakiem, a nie jest trudny w przygotowaniu. Zrobisz raz i będziesz wracać do przepisu.
    21 lis 202515:07
    Miniatura: Pałki z kurczaka i dwa zdrowe warzywa. Ten...
  • ObiadyKolacjeSmaki świataMięsneKwaśne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Już nie polski, a włoski kapuśniak. Ta zupa z kiszonej kapusty zrobiła u mnie furorę tej jesieni

    Nie mogłam uwierzyć, że ta pyszna zupa z kiszonej kapusty nie jest polskim daniem. Wywodzi się z Włoch, gdzie przyrządza się ją inaczej niż u nas. Jeśli szukasz przepisu na pożywną kwaśnicę, ten na pewno zachwyci cię smakiem.
    21 lis 202513:22
    Miniatura: Już nie polski, a włoski kapuśniak. Ta...
  • ObiadyMięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Nie ryż i nie ziemniaki. Udka piekę na tym zdrowszym dodatku, a smak dosłownie wszystkich zaskakuje

    Soczyste udka z kurczaka zapiekane na aromatycznej komosie ryżowej. To jednogarnkowy obiad, który robi się sam, a smakuje rewelacyjnie.
    21 lis 2025 9:09
    Miniatura: Nie ryż i nie ziemniaki. Udka piekę na tym...
  • ŚniadaniaKolacjeSzybki przepisBezmięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Bez grama mięsa, a wygląda jak prawdziwa. Tę „szynkę” robię w 15 minut z jednego składnika

    Gdy zobaczyłam ten przepis, nie wierzyłam własnym oczom. To jednak prawda – z jednego składnika z wodą i dodatkami da się zrobić pyszną wegańską wędlinę. Metoda jest banalnie prosta, a efekt genialny.
    20 lis 202520:23
    Miniatura: Bez grama mięsa, a wygląda jak prawdziwa....
  • ObiadySzybki przepisTanie gotowanieSmaki świata
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Nie lane i nie kładzione. Te zielone kluseczki robię w pół godziny i są pełne witamin

    Gdy chcę podać do obiadu domowe kluseczki, robię szybkie kładzione z bazylią. To jedno z najzdrowszych ziół, z którym są niezwykle aromatyczne. Wystarczą cztery składniki i pół godziny, by cieszyć się pysznym daniem.
    20 lis 202516:56
    Miniatura: Nie lane i nie kładzione. Te zielone...
  • ObiadySzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Tę słodko-kwaśną surówkę robię lepszą niż „jak z Chińczyka”. Prosty trik z gorącą zalewą robi robotę

    Słodko-kwaśna, chrupiąca i gotowa w 15 minut. To mój sekretny sposób na surówkę, która znika z talerzy jako pierwsza.
    20 lis 202516:02
    Miniatura: Tę słodko-kwaśną surówkę robię lepszą niż...
  • ObiadyMięsne
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Weź mięso mielone i kremowy serek. Kotlety wyjdą delikatne i soczyste jak nigdy

    Kotlety mielone to obiadowy klasyk, ale to nie oznacza, że zawsze muszą smakować tak samo. My polecamy wyjątkowo delikatną wersję, a sekret to kremowy serek.
    20 lis 202515:01
    Miniatura: Weź mięso mielone i kremowy serek. Kotlety...
  • ObiadyKolacjeSmaki świataMięsneSzybki przepis
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Te mięsne kuleczki robię jak klopsiki, ale jeden prosty patent zmienia wszystko. Są o niebo lepsze

    Najpierw spodobała mi się nazwa tego dania, ale potem jego smak. Rumiane mięsne kuleczki podaję na obiad, dodaję do zup, sosów, makaronów i zapiekanek. Jeden prosty przepis, a tyle pysznych zastosowań.
    20 lis 2025 9:10
    Miniatura: Te mięsne kuleczki robię jak klopsiki, ale...
  • ŚniadaniaPrzekąskiTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    To zielone smarowidło zamykam w słoikach. Mama zdradziła mi patent, który odmienia każdą kanapkę

    Intensywnie zielone, aromatyczne i pełne smaku. To mój sposób na pyszne kanapki przez całą zimę. Tak przygotowany por doskonale sprawdza się nie tylko na kanapkach.
    20 lis 2025 7:07
    Miniatura: To zielone smarowidło zamykam w słoikach....
  • PrzekąskiKolacjeMięsneBoże Narodzenie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Gdy podaję ją na andrzejki, znika w kilka minut. Goście chcą jej później także na święta

    Klasyczne połączenie składników w tym wydaniu to całkiem nowe wrażenia przy stole. Moja popisowa sałatka z chipsami z chorizo jest pełna smaku, choć wcale nie ciężka. Goście zawsze wychodzą zadowoleni.
    19 lis 202519:31
    Miniatura: Gdy podaję ją na andrzejki, znika w kilka...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 strona 2 strona 3 strona 4 5 strona 6 strona 7 strona 8 ... strona 133 strona 134 strona 135 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.