Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Słone

  • PrzekąskiObiadyKolacjeBezmięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Dwa składniki i sos ze słoika. Ta przepyszna sałatka to hit w moim domu

    Moja rodzina bardzo lubi dynię, którą dodaję do różnych potraw i deserów. Gdy łączę ją z burakami i gotowym sosem, wszyscy zajadają sałatkę ze smakiem. Warzywa praktycznie robią się same w piekarniku, a pracy jest przy nich na 5 minut.
    9 paź 202516:57
    Miniatura: Dwa składniki i sos ze słoika. Ta...
  • Tanie gotowanieObiadyKolacjeMięsneBezmięsne
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Kroję ziemniaki w plasterki i wrzucam na patelnię. Wychodzą lepsze niż frytki

    Te smażone ziemniaki pamiętam z dzieciństwa. Robili je moi dziadkowie, robili rodzice i teraz ja wracam do tego przepisu.
    9 paź 202515:59
    Miniatura: Kroję ziemniaki w plasterki i wrzucam na...
  • ObiadySzybki przepisMięsneOstre
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Tak sycąca zupa, że jeden talerz wystarcza za cały obiad. Zrób, a z garnka wszystko zniknie

    Ta zupa to sposób na szybki, treściwy obiad, który zaspokoi głód i nie wymaga wielu naczyń. Mięsna, pomidorowa, gęsta od ryżu, idealna, gdy nie masz czasu na gotowanie kilku dań.
    9 paź 202515:02
    Miniatura: Tak sycąca zupa, że jeden talerz wystarcza...
  • ObiadySzybki przepisTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Kluski jak u babci. Trzy składniki i złocista cebulka wystarczą, by odtworzyć smak dzieciństwa

    To przepis, który zawsze przypomina mi babcię. Proste kluski z trzech składników, a do tego złocista cebulka, która wypełnia każdą dziurkę.
    9 paź 202513:23
    Miniatura: Kluski jak u babci. Trzy składniki i...
  • ObiadyKolacjeSzybki przepisMięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Z indyka i pieczarek zrobiłam prosty i pyszny obiad. Wszyscy prosili mnie o dokładkę

    Pierś drobiowa w aromatycznym sosie z pieczarkami to mój pomysł na szybki obiad, który zadowoli wszystkich domowników. Gdy zrobiłam tak indyka, zniknął z talerzy dosłownie w kilka chwil.
    9 paź 2025 9:02
    Miniatura: Z indyka i pieczarek zrobiłam prosty i...
  • ŚniadaniaTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Najprostszy przepis na chrupiące bułeczki śniadaniowe. Nie ma nic lepszego o poranku

    Te bułeczki śniadaniowe robi się łatwo i dość szybko. Razem z wyrastaniem i pieczeniem zajmie to ok. półtorej godziny, ale dla efektu i smaku – bardzo warto.
    9 paź 2025 8:01
    Miniatura: Najprostszy przepis na chrupiące bułeczki...
  • PrzekąskiŚniadaniaKolacjeSmaki świata
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Ten czosnek smakuje sto razy lepiej niż surowy. Dodaję 2 składniki i robię obłędną pastę do chleba

    Taki czosnek mogę jeść łyżkami. Nie jest ostry, lecz łagodny i słodkawy. Uwielbiam jego głęboki aromat i kremową konsystencję. To wręcz idealna baza do past. Gdy piekę go z oliwą i miksuję z cytryną, nie potrzeba nic więcej.
    8 paź 202519:28
    Miniatura: Ten czosnek smakuje sto razy lepiej niż...
  • PrzekąskiTanie gotowanieBezmięsneSmaki świata
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Robię kulki pełne aromatu. To dla nich chce się pojechać do Turcji, a nie po kebaba

    Tureckie kulki ziołowe są chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Idealne do herbaty lub jako przekąska do zupy. Znikają z talerza szybciej, niż zdążysz je ostudzić.
    8 paź 202518:59
    Miniatura: Robię kulki pełne aromatu. To dla nich...
  • ObiadyKolacjeTanie gotowanieMięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Bigos robię bez stania przy garach i długiego gotowania. Na Wszystkich Świętych sprawdza się idealnie

    Na początku listopada, to czas z rodziną jest najważniejszy. Ten bigos możesz przygotować wcześniej i tylko odgrzać, gdy wrócicie z cmentarza. Smakuje jeszcze lepiej na drugi dzień.
    8 paź 202515:59
    Miniatura: Bigos robię bez stania przy garach i...
  • ObiadyKolacjePrzekąskiSzybki przepisSmaki świata
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Te małe kapustki jem bez gotowania. W mojej surówce chrupią, są pyszne i zdrowsze niż myślisz

    To warzywo jest w topie, jeśli chodzi o wpływ na zdrowie. Nie marnuję jego wartości przez gotowanie czy pieczenie, tylko serwuję w pysznej surówce. Brukselka w tej odsłonie nie jest kapuściana, tylko delikatnie słodka, orzechowa i...
    8 paź 202515:06
    Miniatura: Te małe kapustki jem bez gotowania. W...
  • PrzekąskiKolacjeTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Pieczone ziemniaki serwuję tylko w ten sposób. Sekret prostego farszu sprawia, że znikają w minutę

    Gorące ziemniaki w mundurkach przywodzą mi na myśl te z ogniska. Były wyjątkowe, ale nie tak dobre jak moje kartofle z nadzieniem. Dodaję do nich zwykły składnik z puszki, a wychodzą tak pyszne, że tylko palce lizać.
    8 paź 202513:23
    Miniatura: Pieczone ziemniaki serwuję tylko w ten...
  • ObiadyKolacjePrzekąskiMięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Ulubiony bakłażan całej rodziny. Jeden dodatek do farszu z kurczakiem robi całą robotę

    Niby zwykłe faszerowane bakłażany z kurczakiem i mozzarellą, ale ich smaku nie da się zapomnieć. Za tą wersją wszyscy wręcz przepadają. Sekret dania kryje się w nadzieniu.
    8 paź 2025 9:46
    Miniatura: Ulubiony bakłażan całej rodziny. Jeden...
  • ŚniadaniaKolacjeSzybki przepis
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Miksuję popularne ziarenka z oliwkami. Ta kremowa pasta znika z lodówki w jeden dzień

    Bardziej pożywna niż tapenada, a tak samo pyszna pasta na chleb to tylko 10 minut roboty. Gdy wstawiam ją do lodówki, szybko nie ma po niej śladu. Sama podchodzę z kawałkami chleba i wyjadam smarowidło ze słoika.
    8 paź 2025 5:28
    Miniatura: Miksuję popularne ziarenka z oliwkami. Ta...
  • PrzetworyTanie gotowanie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Moja mama ma jeden sposób na grzyby do słoików. Zimą smakują jak prosto z lasu

    Zebrane w lesie grzyby możesz zachować na długie miesiące dzięki słonej zalewie. To sposób, który nie wymaga octu, a pozwala cieszyć się ich smakiem nawet zimą.
    7 paź 202521:04
    Miniatura: Moja mama ma jeden sposób na grzyby do...
  • PrzekąskiKolacjeObiadyTanie gotowanie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Sałatkę jarzynową robię teraz inaczej. Dwa składniki sprawiają, że jest zdrowsza i pyszniejsza

    To danie z warzyw starcza mi za cały posiłek. Wariację sałatki jarzynowej robię z innymi produktami i winegretem, dzięki czemu jest wyjątkowo treściwa i pełna smaku. Ile jej nie przygotuję, zawsze znika w ekspresowym tempie.
    7 paź 202520:03
    Miniatura: Sałatkę jarzynową robię teraz inaczej. Dwa...
  • Tanie gotowanieSzybki przepisObiadyMięsne
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Weź popularną kiełbasę i zwykły makaron. Sycący i tani obiad zrobisz ekspresowo

    To danie z makaronem jest idealne na szybki obiad. Nie tylko syci, ale też smakuje. Sekret to lubiana przez Polaków kiełbasa.
    7 paź 202516:29
    Miniatura: Weź popularną kiełbasę i zwykły makaron....
  • ObiadyKolacjePrzekąskiSzybki przepisTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Zwykła kapusta, a smakuje jak najlepsze kotlety. Ten prosty przepis to hit mojej kuchni

    To jedno z najbardziej apetycznych dań z kapusty, a przy tym najprostszych. Kliny w panierce smażone na patelni to stara polska potrawa, która niezmiennie zadziwia jedzących ją po raz pierwszy. Takich „kotletów” nie wstydzę się podać...
    7 paź 202515:42
    Miniatura: Zwykła kapusta, a smakuje jak najlepsze...
  • ObiadyKolacjeTanie gotowanie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Zamiast śmietany daję to do zapiekanki. Od tej wersji nie czuję ciężkości, a smakuje obłędnie

    W oryginalnej wersji w takiej zapiekance używa się śmietany, która nie należy do lekkostrawnych dodatków. Wystarczy ją podmienić i poczujesz różnicę.
    7 paź 202515:01
    Miniatura: Zamiast śmietany daję to do zapiekanki. Od...
  • Szybki przepisPrzekąskiObiadyBezmięsne
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Nawet dzieci proszą o dokładki. Mama zdradziła mi prosty sekret ulubionej surówki z dzieciństwa

    Taką surówkę robiła moja mama, kiedy byłyśmy z siostrą małe. Zajadałyśmy ją niczym najlepszy deser, a mama nie nadążała z robieniem kolejnych porcji. Przepis jest bardzo prosty.
    7 paź 202513:21
    Miniatura: Nawet dzieci proszą o dokładki. Mama...
  • ObiadyPrzekąskiTanie gotowanieMięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Zawsze dodaję to do mielonego mięsa. Dzięki temu kotleciki rozpływają się w ustach

    Uwielbiam mielone, ale na co dzień staram się jeść mniej mięsa. Dlatego do masy dodaję jedno warzywo. Stosuję też zagęstniki, dzięki którym kotleciki mają wyjątkowo przyjemną konsystencję. Ten prosty przepis jest bardzo stary, a zawsze...
    7 paź 2025 8:01
    Miniatura: Zawsze dodaję to do mielonego mięsa....
  • Kuchnia gwiazdŚniadaniaKolacjeTanie gotowanieMięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Ta pasta od Strzelczyka smaruje się jak masło. Zero smażenia i śmietany, a smakuje zjawiskowo

    Ta pasta z wątróbki jest wyjątkowo kremowa i aromatyczna. Sposób Tomasza Strzelczyka jest prosty i niezawodny. Wybrane dodatki nadają jej delikatny słodkawy posmak, a kanapka z tym smarowidłem smakuje jak z bistro.
    6 paź 202520:03
    Miniatura: Ta pasta od Strzelczyka smaruje się jak...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 strona 2 3 strona 4 strona 5 strona 6 ... strona 116 strona 117 strona 118 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.