Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Produkty

  • Szybki przepisPoradyObiadyKolacjeSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Tak usmażony dorsz nie rozpada się i jest pełen smaku. Prosty patent podpatrzyłam u zawodowego kucharza

    Smażony dorsz to dobry pomysł na obiad, ale też kolację. Aby ryba nie rozpadła się patelni i była pełna aromatu, wystarczy prosty trik, który doskonale znają szefowie kuchni.
    18 paź 202415:48
    Miniatura: Tak usmażony dorsz nie rozpada się i jest...
  • Porady
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Jak smażyć frytki, by wyszły pyszne i chrupiące? Trzeba pamiętać o 3 szczegółach

    Frytki to jeden z ulubionych dodatków do obiadów, a także smaczna przekąska. Można je kupić gotowe albo za grosze przygotować w domowym zaciszu. Jak jednak je smażyć, by wyszły pyszne i chrupiące? Warto zwrócić uwagę na trzy szczegóły.
    18 paź 202414:26
    Miniatura: Jak smażyć frytki, by wyszły pyszne i...
  • NewsyPorady

    Biedronka rozda mleko za półdarmo. Zapiszcie tę datę, bo tylko przez jeden dzień

    Tanie mleko w Biedronce to duża obniżka w ramach akcji „tani weekend”. Przez jeden dzień można kupić mleko 52 proc. taniej.
    18 paź 2024 6:46
    Miniatura: Biedronka rozda mleko za półdarmo....
  • Porady
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Do smażenia boczku dodaj łyżkę tego produktu. To patent, który stosuje zawodowy kucharz

    Smażony boczek może być dodatkiem do wielu potraw. Aby smakował idealnie, wystarczy do smażenia dodać jeden składnik, który każdy ma w domu.
    17 paź 2024 9:01
    Miniatura: Do smażenia boczku dodaj łyżkę tego...
  • Newsy
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Sieć Dino znów rozdaje markową herbatę. Będzie jak znalazł na jesienne chłody

    Jeśli jesteście wielbicielami herbaty, nie możecie przegapić takiej okazji. Tylko przez tydzień w sklepach sieci Dino można za darmo dostać paczkę tego markowego produktu. Warto zrobić zapas na jesień i zimę.
    17 paź 2024 7:12
    Miniatura: Sieć Dino znów rozdaje markową herbatę....
  • Porady
    Autor: Emilia Maciejewska-LatosińskaEmilia Maciejewska-Latosińska

    Wujek pokazał, jak rozłupać orzechy włoskie bez dziadka do orzechów. Jego patent jest niezawodny

    Orzechy włoskie są pyszne i zdrowe, ale pozbawienie ich łupiny bywa wyzwaniem. Mój wujek pokazał mi, jak to zrobić bez narzędzi i wysiłku. Jego sposób jest znakomity.
    16 paź 202417:34
    Miniatura: Wujek pokazał, jak rozłupać orzechy...
  • PoradyTanie gotowanie
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Część suszonych grzybów zawsze przerabiam na wyjątkową przyprawę. Sypię ją niemal do wszystkiego

    Proszek grzybowy albo puder grzybowy to rzecz, której w mojej kuchni zabraknąć nie może. To wręcz mój niezbędnik, który stosuję jako najlepszą przyprawę do zup, sosów, pasztetów czy zapiekanek.
    15 paź 202418:44
    Miniatura: Część suszonych grzybów zawsze przerabiam...
  • Porady
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Jak długo parzyć herbatę? Wiele osób nagminnie popełnia tu błąd

    Herbata to jeden z najpopularniejszych napojów na świecie. W Polsce pija się ją zwykle do śniadania i do kolacji. Mało kto jednak zwraca uwagę na jeden szczegół, a mianowicie na czas parzenia herbaty. A jest on bardzo istotny.
    15 paź 2024 7:45
    Miniatura: Jak długo parzyć herbatę? Wiele osób...
  • Newsy

    Groźna toksyna w mące z Lidla. Jest ważny komunikat sanepidu

    W partii mąki z Lidla wykryto groźną dla zdrowia mykotoksynę. Główny Inspektor Sanitarny (GIS) wydał ostrzeżenie dla konsumentów, a mąka jest wycofywana z rynku.
    15 paź 2024 6:44
    Miniatura: Groźna toksyna w mące z Lidla. Jest ważny...
  • Porady
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Blenduję jajka ze zdrowym składnikiem i robię przepyszne naleśniki. Są idealne na kolację

    Naleśniki można podać na słodko lub wytrawnie. Ja robię jednak specjalne ciasto do wytrawnych naleśników. Ma wyrazisty smak, piękny kolor i doskonale komponuje się z wieloma dodatkami. A robi się je bardzo prosto.
    14 paź 202419:38
    Miniatura: Blenduję jajka ze zdrowym składnikiem i...
  • Porady
    Autor: Emilia Maciejewska-LatosińskaEmilia Maciejewska-Latosińska

    Zawsze robię to z ryżem przed gotowaniem. Wychodzi smaczny i wcale się nie klei

    Masz dość ryżu, który skleja się i rozgotowuje? Jedna prosta czynność sprawi, że zapomnisz o tych problemach. Sprawdź, jak ugotować idealny ryż do dań.
    14 paź 202416:34
    Miniatura: Zawsze robię to z ryżem przed gotowaniem....
  • Newsy

    Kukurydza i zboże z powodzi mogły trafić na rynek? Jest ważny komunikat w tej sprawie

    Pojawiło się podejrzenie, że produkty pochodzące z zalanych terenów mogły trafić na nasz rynek. Dlatego w całym kraju są prowadzone kontrole. Są już pierwsze wyniki.
    14 paź 202411:52
    Miniatura: Kukurydza i zboże z powodzi mogły trafić...
  • NewsyPorady

    Fani mielonych będą biegać między Lidlem a Biedronką? Mięso za darmo i gigantyczne obniżki

    Lidl i Biedronka zawzięcie konkurują ze sobą i robią wszystko, aby przyciągnąć klientów. W tym tygodniu warto wybrać się do obu sieci i zrobić zapas mięsa mielonego.
    14 paź 2024 6:47
    Miniatura: Fani mielonych będą biegać między Lidlem a...
  • Porady
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Spośród dodatków do rosołu, ten jest bezkonkurencyjny. Robię go w 5 minut, wszyscy się zajadają

    Większość osób rosół podaje z krajanką. Ja jednak od jakiegoś czasu serwuję go z domowym, pożywnym dodatkiem. Robię go w kilka chwil i wszystkim bardzo smakuje. Jak dla mnie bije na głowę kupny makaron.
    13 paź 202413:01
    Miniatura: Spośród dodatków do rosołu, ten jest...
  • Porady
    Autor: Emilia Maciejewska-LatosińskaEmilia Maciejewska-Latosińska

    Wielu Polaków uważa, że tych grzybów nie można suszyć. Prawda jest nieco inna

    Suszenie grzybów wydłuża ich przydatność do spożycia. Polacy unikają jednak takiego zabezpieczania jednego ze smaczniejszych gatunków. Sprawdź dlaczego.
    13 paź 202410:18
    Miniatura: Wielu Polaków uważa, że tych grzybów nie...
  • PoradyTanie gotowanie

    Do smażenia pieczarek zawsze dodaję dwa składniki. Ten patent podejrzałam u znajomego kucharza

    Smażenie pieczarek to wydawałoby się bardzo prosta czynność. Tak jest rzeczywiście, ale aby były idealne, warto pamiętać o kilku zasadach.
    12 paź 202410:28
    Miniatura: Do smażenia pieczarek zawsze dodaję dwa...
  • ŚniadaniaTanie gotowanieSłodkie
    Autor: Emilia Maciejewska-LatosińskaEmilia Maciejewska-Latosińska

    To pyszne śniadanie wybieram zamiast owsianki. Robię je szybko ze zdrowej kaszy

    To smaczne śniadanie z powodzeniem zastąpi ci owsiankę. Zrobienie jest szybkie, a potrzebujesz jedynie zdrowej kaszy i kilku prostych dodatków. Musisz spróbować.
    12 paź 2024 8:01
    Miniatura: To pyszne śniadanie wybieram zamiast...
  • Porady

    Przez ten banalny błąd kawa jest gorzka i niedobra. Popełnia go wiele osób

    Parzenie kawy to czynność, którą wiele osób nie tylko wykonuje codziennie, ale też robi to całkowicie mechanicznie. Dlatego łatwo popełnić prosty błąd, który pogarsza smak małej czarnej.
    12 paź 2024 6:39
    Miniatura: Przez ten banalny błąd kawa jest gorzka i...
  • Porady
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Te zdrowe orzechy są bardzo wrażliwe. Jeden błąd i stracą wiele na wartości

    Orzechy włoskie to jedne z popularniejszych u nas orzechów. Zbierane jesienią są nie tylko smaczne, ale też bardzo zdrowe. Jak jednak należy je przechowywać, by nie straciły na walorach zdrowotnych, ani smakowych?
    11 paź 202417:27
    Miniatura: Te zdrowe orzechy są bardzo wrażliwe....
  • Porady
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Tę rybę jemy wędzoną, a szerokim łukiem omijamy świeżą. To błąd, bo jest idealna na obiad

    Ryby dość rzadko goszczą na naszych stołach. Jedna z nich jest chętnie kupowana w postaci wędzonej, a zupełnie niedoceniona, jako ryba świeża. A szkoda, bo jest smaczna i daje wiele możliwości kulinarnych.
    11 paź 2024 9:04
    Miniatura: Tę rybę jemy wędzoną, a szerokim łukiem...
  • Porady
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    To smarowidło do pieczywa to moje odkrycie. Jest smaczne i sto razy zdrowsze od masła

    Uwielbiam masło, ale niestety mi nie służy. Odkąd podskoczył mi cholesterol, szukałam zdrowszego smarowidła do pieczywa. I już je znalazłam. Nie tylko ma ciekawy smak, ale też doskonale wpływa na funkcjonowanie całego organizmu.
    10 paź 2024 7:48
    Miniatura: To smarowidło do pieczywa to moje...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 ... strona 26 strona 27 strona 28 29 strona 30 strona 31 strona 32 ... strona 54 strona 55 strona 56 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.