Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Porady

  • Produkty

    Biedronka rozdaje dobre masło za darmo. Można brać dowolne kostki

    Druga połowa tygodnia to w Biedronce okazja, aby dostać darmowe masło w kostce. Są limity, ale i tak można zrobić spory zapas.
    16 sty 2025 6:43
    Miniatura: Biedronka rozdaje dobre masło za darmo....
  • NapojeSmaki świataProduktySłodkie
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Do pojemnika z herbatą dodaj jeden aromatyczny składnik. Efekt niczym z najlepszej herbaciarni

    Aromatyzowaną herbatę można zrobić samodzielnie i nie trzeba tu żadnych umiejętności. Wystarczy włożyć do herbacianego suszu jeden składnik.
    12 sty 2025 6:43
    Miniatura: Do pojemnika z herbatą dodaj jeden...
  • ProduktyNewsy
    Autor: Beata Anna ŚwięcickaBeata Anna Święcicka

    Jej smak przypomina szparagi, ale jest jeszcze lepsza od nich! Dlaczego o niej zapomniano?

    Delikatny smak, kremowa konsystencja i łatwość przygotowania. Skorzonera to kulinarny diament, o którym zapomnieliśmy.
    9 sty 202515:34
    Miniatura: Jej smak przypomina szparagi, ale jest...
  • Produkty
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    To sprawia, że moja jajecznica zawsze wychodzi delikatna. Rodzina mogłaby ją jeść codziennie

    Jeśli wasza jajecznica jest daleka od ideału, pora to zmienić. Oto, na co należy zwrócić uwagę, by jajecznica była delikatna i wilgotna. Moja zawsze taka wychodzi, bo pamiętam o prostej zasadzie.
    9 sty 2025 8:01
    Miniatura: To sprawia, że moja jajecznica zawsze...
  • Produkty
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Tak sprawdzisz, czy jajko jest świeże. Rozpoznasz je nawet bez rozbijania skorupki

    Kupując jajka, chcielibyśmy, by były jak najświeższe. Wtedy są bowiem najsmaczniejsze, najwartościowsze i mają same zalety. Po czym jednak je rozpoznać przy zakupie? Oto kilka prostych wskazówek.
    7 sty 2025 8:01
    Miniatura: Tak sprawdzisz, czy jajko jest świeże....
  • Produkty
    Autor: Beata Anna ŚwięcickaBeata Anna Święcicka

    Moje ciasto drożdżowe wyrasta jak szalone. Jego sekret to łyżka taniego płynu w przepisie

    Chcesz, aby twoje ciasto drożdżowe było wyjątkowo puszyste i trwałe? Okazuje się, że sekret tkwi w jednym składniku – occie.
    4 sty 202516:33
    Miniatura: Moje ciasto drożdżowe wyrasta jak szalone....
  • Produkty

    Kucharz z Włoch wytknął Polakom błąd przy gotowaniu makaronu. Apeluje: „Proszę, przestań!”

    Mieszkający w Polsce Włoch dziwi się, jak Polacy mogą to robić. Chodzi o powszechną czynność związaną z gotowaniem makaronu.
    1 sty 202520:01
    Miniatura: Kucharz z Włoch wytknął Polakom błąd przy...
  • Produkty
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Pół Polski wkłada łyżeczkę do butelki szampana. Czy to rzeczywiście zatrzyma bąbelki?

    Aby zachować bąbelki szampana, często stosuje się metodę polegającą na włożeniu trzonka łyżeczki do herbaty do szyjki otwartej butelki musującego trunku. Tylko czy to ma sens?
    31 gru 202420:13
    Miniatura: Pół Polski wkłada łyżeczkę do butelki...
  • Produkty

    Marcepanowa świnka i 12 winogron. Co zjeść na szczęście w Nowym Roku?

    Kulinarne zwyczaje na witanie Nowego Roku mają przynieść szczęście, zdrowie i dostatek. To nie tylko szampańskie toasty, ale też jedzenie winogron i noworocznych pączków.
    31 gru 202416:28
    Miniatura: Marcepanowa świnka i 12 winogron. Co zjeść...
  • Produkty
    Autor: Beata Anna ŚwięcickaBeata Anna Święcicka

    TOP 5 kasz idealnych do gotowania na sypko. Te rodzaje zawsze się sprawdzą

    Gotowanie kaszy nie musi być trudne. Co zrobić, aby zawsze wyszła idealna? Poznaj najlepsze gatunki kasz, które świetnie nadają się do gotowania na sypko.
    29 gru 202418:31
    Miniatura: TOP 5 kasz idealnych do gotowania na...
  • Produkty
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    3 proste kroki do smukłego brzucha. Będą jak znalazł przed imprezą sylwestrową

    Już za kilka dni Sylwester i wiele z was z pewnością marzy o tym, by wyglądać na nim olśniewająco. A przede wszystkim, by bez problemu włożyć ulubioną sukienkę. Oto kilka prostych sposobów, które pomogą w szybkim tempie wysmuklić brzuch.
    28 gru 2024 8:02
    Miniatura: 3 proste kroki do smukłego brzucha. Będą...
  • NapojeSzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Ta aromatyczna herbatka pomogła mi w czasie Świąt. Sprawia, że na żołądku szybko robi się lekko

    Wielkie ucztowanie zwykle kończy się ociężałością i niestrawnością. Ja mam na to prosty sposób. Robię wtedy sobie i rodzinie prostą, aromatyczną herbatkę, która błyskawicznie radzi sobie z takimi problemami.
    26 gru 202416:06
    Miniatura: Ta aromatyczna herbatka pomogła mi w...
  • Produkty
    Autor: Beata Anna ŚwięcickaBeata Anna Święcicka

    Mąka mojej babci nigdy się nie psuła. Odkryj jej niezawodne porady i ciesz się świeżą, idealną mąką

    Mąka to podstawowy składnik wielu przepisów. Niewłaściwe przechowywanie może doprowadzić do pogorszenia jej jakości i wpłynąć na jakość potraw. Zobacz, jak o mąkę dbała moja babcia.
    26 gru 202410:04
    Miniatura: Mąka mojej babci nigdy się nie psuła....
  • Produkty

    Czy sałatkę jarzynową można mrozić? Tych dań ze świątecznego stołu nie wkładaj do zamrażarki

    Zostało ci po świętach dużo jedzenia? Część potraw śmiało można zachować na dłużej i zwyczajnie je zamrozić. Ale są i takie, które do mrożenia się nie nadają.
    26 gru 2024 6:46
    Miniatura: Czy sałatkę jarzynową można mrozić? Tych...
  • Boże NarodzenieProdukty
    Autor: Beata Anna ŚwięcickaBeata Anna Święcicka

    Pierogi mojej babci zawsze były idealne. Gotowała je tylko w ten sposób

    Bez pierogów nie ma tradycyjnej wigilijnej wieczerzy. Jak je gotować, aby były idealne? Moja babcia zdradziła mi swój patent.
    24 gru 202412:26
    Miniatura: Pierogi mojej babci zawsze były idealne....
  • Boże Narodzenie
    Autor: Beata Anna ŚwięcickaBeata Anna Święcicka

    Poznaj sekret idealnej ryby po grecku. To klasyczne danie wigilijne oczaruje twoich gości

    Ryba po grecku to jedno z dań tradycyjnego wigilijnego menu. Charakterystycznego smaku i aromatu nadają tej potrawie warzywa i przyprawy.
    23 gru 202410:45
    Miniatura: Poznaj sekret idealnej ryby po grecku. To...
  • KolacjeTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Przepis na idealne ciasto na uszka jest banalny. Istotne są dwa szczegóły

    Większość osób wigilijny barszcz podaje z uszkami. Ich przygotowanie nie jest trudne, choć zajmuje nieco czasu. Jednak te domowej roboty zawsze są najsmaczniejsze. Oto przepis na idealne ciasto na uszka, z którym pracuje się z...
    19 gru 202411:11
    Miniatura: Przepis na idealne ciasto na uszka jest...
  • Produkty
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    4 kroki do apetycznie czerwonego barszczu, czyli jak uniknąć wigilijnej wpadki

    Barszcz wigilijny z pewnością pojawi się na wielu stołach. Jak jednak go przygotować, by był czerwony, a nie brązowy czy malinowy? Oto trzy proste wskazówki, które pomogą wam uniknąć nieapetycznej zupy.
    19 gru 2024 7:58
    Miniatura: 4 kroki do apetycznie czerwonego barszczu,...
  • Produkty
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Obtaczam karpia w prostej mieszance i kładę na tłuszcz. Tak usmażona ryba jest pyszna i chrupiąca

    Karp z pewnością pojawi się w Wigilię na wielu polskich stołach. Zazwyczaj będzie smażony w panierce z tartą bułką. Ja jednak mam nieco łatwiejszy sposób na panierkę, dzięki której ryba jest mniej kaloryczna i bardzo chrupiąca.
    18 gru 202416:29
    Miniatura: Obtaczam karpia w prostej mieszance i...
  • KolacjeObiadyBoże NarodzenieBezmięsneKwaśneSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Przepis na idealny barszcz mam od znajomego kucharza. Genialny patent z surowym burakiem

    To najlepszy przepis na wigilijny barszcz na zakwasie, jaki znam. Dostałam go kilka lat temu od znajomego kucharza i co roku do niego wracam. Zaskoczeniem był dla mnie patent z surowym burakiem.
    17 gru 202413:02
    Miniatura: Przepis na idealny barszcz mam od...
  • Produkty
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Moja babcia tylko tak podawała śledzie na wigilijny stół. Były pyszne i nadzwyczaj zdrowe

    Na wigilijnym stole nie może zabraknąć potraw ze śledzi. Można je przygotować na wiele sposobów, jednak najbardziej tradycyjne są te z cebulą w oleju. Moja babcia zawsze używała do nich jednego dodatku, który dodawał im smaku i zdrowia.
    17 gru 2024 7:57
    Miniatura: Moja babcia tylko tak podawała śledzie na...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 ... strona 8 strona 9 strona 10 11 strona 12 strona 13 strona 14 ... strona 34 strona 35 strona 36 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.