Mięso mielone wieprzowe to popularny produkt, z którego można wyczarować wiele dań. Od tradycyjnych mielonych w różnych wersjach, przez mięsne sosy po zapiekanki i farsze. W tym tygodniu w Lidlu – a dokładnie od poniedziałku 26 sierpnia do środy 28 sierpnia – można dostać kilogram darmowego mięsa mielonego. Promocja ma swoje warunki.
Darmowe mięso mielone w Lidlu – jak dostać?
Promocją objęte jest mięso mielone wieprzowe z łopatki marki Rzeźnik. To mięso w opakowaniach po 500 g. Lidl oferuje je teraz w promocji 1+1 gratis. To oznacza, że jeśli włożysz do koszyka z zakupami dwa opakowania mięsa mielonego, za jedno nie zapłacisz. Cena za opakowanie to 10,99 zł – a to oznacza, że teraz za tę cenę dostaniesz kilogram mięsa.
Promocja ma dwa warunki. Po pierwsze jest skierowana do posiadaczy aplikacji Lidl Plus (można ją pobrać za darmo). Aby skorzystać z oferty na mięso, trzeba aktywować kupon (w razie problemów, kasjerzy z pewnością pomogą to zrobić). Drugi warunek wiąże się z ograniczeniem. Na jeden kupon można dostać nie więcej niż dwa opakowania gratis. To oznacza, że aby maksymalnie wykorzystać promocję, należy włożyć do koszyka cztery opakowania mięsa mielonego, a wówczas dwa będą darmowe.
Co zrobić z mięsa mielonego?
Mięso mielone to przede wszystkim baza tradycyjnych kotletów mielonych. My dokładamy do tego jeszcze mielone z pieczarkami oraz mielone zapiekane. Mięso mielone wieprzowe jest idealne do zrobienia sosu do spaghetti po bolońsku, lazanii, ale też różnego rodzaju zapiekanek. Z takiego mięsa można robić pyszne farsze do naleśników, pierogów, gołąbków czy warzyw – my polecamy przepis na faszerowane papryki.
Warto pamiętać, że zarówno surowe mięso, jak i przerobione (przede wszystkim jako kotlety) można zamrozić. Jeśli kupisz mięso w promocji, możesz np. zrobić zapas kotletów mielonych na kilka obiadów dla całej rodziny. Wystarczy je podzielić na porcje i włożyć do zamrażarki.
Czytaj też:
Za ten przepis na mielone Jasiek Kuroń mógłby dostać medal. Chrupkie na zewnątrz, soczyste wewnątrzCzytaj też:
Nafaszeruj papryki mięsem i duś w aromatycznym sosie. Ten obiad to mistrzostwo świata