Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Obiady

  • KolacjeSzybki przepisTanie gotowanieMięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Do mielonego dorzucam jeden kwaśny dodatek. Te mięsne kulki znikają szybciej, niż je smażę

    Uwielbiam zestawienie mięsa z kiszoną kapustą. W tych kulkach smakuje wyjątkowo, choć przepis jest bardzo prosty, a przygotowanie zabiera pół godziny. Gdy podaję kofty do obiadu, znikają w kilka chwil.
    26 lis 2025 9:07
    Miniatura: Do mielonego dorzucam jeden kwaśny...
  • PrzekąskiKolacjeSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Kiedyś był w każdej kuchni. Ten zapomniany korzeń obniża cukier i cholesterol

    Te korzenie nazywane zimowymi szparagami albo rośliną ostrygową mają delikatny, intrygujący smak. Są przy tym niezwykle zdrowe i świetne do gotowania i pieczenia. Zobacz, dlaczego warto odkryć je na nowo.
    25 lis 202521:03
    Miniatura: Kiedyś był w każdej kuchni. Ten zapomniany...
  • Szybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Tak podane kopytka są proste, a smakują genialnie. Wystarczy podsmażyć dwa składniki

    Kopytka to jedne z popularniejszych klusek, które można łatwo zrobić domowym sposobem. Wystarczy sięgnąć po ugotowane ziemniaki. U mnie często zostają one po obiedzie, więc przerabiam je na nową, smaczną potrawę.
    25 lis 202516:31
    Miniatura: Tak podane kopytka są proste, a smakują...
  • KolacjeSzybki przepisMięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Gdy zobaczyłam, ile kalorii ma Drwal, zrobiłam własnego. Mój burger ma ich połowę i smakuje obłędnie

    Gdy sprawdziłam kaloryczność burgera Drwala, oniemiałam. Ponad 900 kcal w jednej kanapce to gruba przesada. Zrobiłam w domu lepszą wersję ze zdrowych produktów i wszyscy w domu stracili dla niej głowę.
    25 lis 202514:58
    Miniatura: Gdy zobaczyłam, ile kalorii ma Drwal,...
  • Tanie gotowanieMięsne
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    W chłodne dni wrzucam wszystko do jednego garnka. Dom pachnie jak u mamy, a rodzina walczy o dokładkę

    Dania jednogarnkowe to prawdziwy skarb w chłodne miesiące. Dziś polecam sięgnąć po prosty przepis na kociołek bogaty w aromatyczne mięso, ziemniaki i warzywa.
    25 lis 202513:21
    Miniatura: W chłodne dni wrzucam wszystko do jednego...
  • KolacjeTanie gotowanieSmaki świata
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Podsmażam ziemniaki i zalewam je prostą masą. Ta ciepła kolacja z patelni jest bardzo pożywna

    Inspirację na tę smaczną i pożywną kolację znalazłam w kuchni hiszpańskiej. Jej podstawą są ziemniaki i jajka. Można też do niej dorzucić inne składniki, które dodadzą smaku i aromatu. Moja rodzina bardzo lubi tę ciepłą potrawę.
    24 lis 202519:31
    Miniatura: Podsmażam ziemniaki i zalewam je prostą...
  • Szybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Z tą panierką polędwiczka wychodzi obłędnie soczysta. Wystarczy jeden prosty trik

    Polędwiczka wieprzowa to delikatne mięso, które potrafi smakować doskonale. Zwykle smażę ją sauté lub piekę, ale tym razem usmażyłam ją w panierce. Wyszła nadzwyczaj smaczna i soczysta.
    24 lis 202515:59
    Miniatura: Z tą panierką polędwiczka wychodzi...
  • Szybki przepisTanie gotowanieSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Zimą stawiam na surowe buraki. Ta cytrusowa surówka zaskakuje smakiem i odpornością

    Buraczki podaję zimą na wszelkie sposoby, najchętniej na surowo. Z pysznym dressingiem zawsze cieszą się wzięciem. Ta prosta surówka z cytrusową nutą to najlepsze połączenie na wsparcie odporności.
    24 lis 202515:01
    Miniatura: Zimą stawiam na surowe buraki. Ta...
  • MięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Nacinam pierś kurczaka i wkładam trzy składniki. Dzięki temu nigdy nie wychodzi sucha

    Soczysty kurczak z ciągnącym się serem i aromatycznym nadzieniem. Prosty sposób na obiad, który smakuje jak z włoskiej restauracji.
    24 lis 202513:21
    Miniatura: Nacinam pierś kurczaka i wkładam trzy...
  • PrzekąskiSmaki świataKolacjeBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Mój mąż zrobił mi przekąskę do pracy. To lepsze od bułeczek i pierogów, a jakie proste

    Gdy dostałam na talerzu rumiane pirożki, nie mogłam uwierzyć, jakie to dobre. Drożdzowe ciasto pachniało jak pączki, a środek wspaniale smakował kiszoną kapustą. Gdy raz spróbujesz, tak jak ja będziesz wracać do nich regularnie.
    23 lis 202519:01
    Miniatura: Mój mąż zrobił mi przekąskę do pracy. To...
  • Szybki przepisMięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Najdelikatniejsze kotlety z lekkostrawnego mięsa. Jeden dodatek, a wychodzą soczyste i mięciutkie

    Moja rodzina uwielbia kotlety mielone, ale nie takie klasyczne, a delikatne. Robię je z wyjątkowego mięsa i prostego dodatku, dzięki czemu wychodzą mięciutkie i soczyste. Po prostu zachwycają smakiem.
    23 lis 202516:02
    Miniatura: Najdelikatniejsze kotlety z lekkostrawnego...
  • Szybki przepisTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Ta zupa wzorowana jest na flaczkach, ale każdy zjada ją z ochotą. Podstawą są pyszne grzyby

    Flaczki to tradycyjna, polska zupa, którą jedni uwielbiają, a inni nie wezmą jej do ust. Moje dzieci jej nie tkną, dlatego czasami gotuję jarski odpowiednik tej potrawy. Jest przepyszny i aromatyczny, a przyrządzam go z łatwo dostępnych...
    23 lis 202515:01
    Miniatura: Ta zupa wzorowana jest na flaczkach, ale...
  • Tanie gotowanieMięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Z tanich udek robię sycący gulasz w jednym garnku. Łagodny dla żołądka obiad za grosze

    Szukasz pomysłu na udka z kurczaka? To danie z warzywami i ziemniakami w białym sosie sprawdzi się jako pełny obiad. Przygotujesz je w jednym garnku w niespełna godzinę, a efekt zachwyci wszystkich przy stole.
    23 lis 202513:21
    Miniatura: Z tanich udek robię sycący gulasz w jednym...
  • Szybki przepisTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Do niedzielnego obiadu robię tę surówkę z pora. Chrupiąca, słodko-ostra i gotowa w 10 minut

    Surówka z pora to jesienny klasyk w polskiej kuchni. Do mojej ulubionej surówki dorzucam dwa składniki, które oprócz ostrości pora dodają słodyczy i świeżości. Zrobisz ją w 10 minut. Idealna do każdego obiadu i pyszna, gdy postoi w lodówce.
    23 lis 2025 9:07
    Miniatura: Do niedzielnego obiadu robię tę surówkę z...
  • Szybki przepisTanie gotowanieMięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Moje schabowe wychodzą nadzwyczaj chrupiące. To zasługa niezwykłej panierki

    Jak niedziela, to schabowe! A jak schabowe, to panierka. Jednak dzisiaj proponuję przygotować ją w nieco inny sposób, dzięki czemu wyjdzie nadzwyczaj chrupiąca. Spróbujcie raz, a będziecie wracać do tego przepisu.
    23 lis 2025 8:03
    Miniatura: Moje schabowe wychodzą nadzwyczaj...
  • Szybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    To warzywo z patelni pasuje do wielu obiadów. Jest zdrowe, przyrządzam je w 10 minut

    Do obiadu powinno się podać porcję warzyw. Mogą być surowe, gotowane, pieczone czy smażone. Ja często decyduję się przyrządzić je na patelni, bo to łatwe i szybkie. A poza tym, taka jarzynka ma mnóstwo smaku.
    23 lis 2025 7:03
    Miniatura: To warzywo z patelni pasuje do wielu...
  • KolacjeSzybki przepisTanie gotowanieMięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Łatwy sposób na kebaba w domowym wydaniu. Będziesz w szoku, jakie to dobre

    Soczyste, aromatyczne i gotowe w 20 minut. Ten prosty trik z papierem do pieczenia odmienił moje obiady. Bez smażenia i bałaganu.
    22 lis 202517:01
    Miniatura: Łatwy sposób na kebaba w domowym wydaniu....
  • KolacjeTanie gotowaniePoradySłoneBoże Narodzenie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Oglądałem, jak Magda Gessler doprawia barszcz. Moja mama zawsze powtarzała: tego nigdy nie rób

    Wiele osób, idąc za radą znanej restauratorki, dodaje do barszczu składnik, który całkowicie zmienia smak. To błąd, który odbiera burakom szlachetność i spłyca aromat.
    22 lis 202516:27
    Miniatura: Oglądałem, jak Magda Gessler doprawia...
  • KolacjeBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    To najlepsze pieczone warzywa, jakie robię jesienią. Aromat obłędny, a znikają, zanim podam talerze

    Jesienne posiłki podaję z warzywami korzeniowymi zamiast ziemniaków i sałatki. Nawet gdy używam tych mniej lubianych, piekarnik wydobywa z nich pełnię smaku. Wystarczą tylko trzy kwadranse z pysznym sosem.
    22 lis 202515:59
    Miniatura: To najlepsze pieczone warzywa, jakie robię...
  • Szybki przepisMięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Zamiast jajka biorę inny składnik z lodówki. Panierka trzyma się idealnie, a schabowe są chrupiące

    Zapomnij o odpadającej panierce i nudnym smaku. Ten jeden prosty składnik, który masz w lodówce, odmieni Twoje kotlety na zawsze.
    22 lis 202514:57
    Miniatura: Zamiast jajka biorę inny składnik z...
  • KolacjeSzybki przepisTanie gotowanieBoże NarodzenieBezmięsne
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Idealne pierogi z kapustą robię już teraz. Mrożę surowe, a w święta rodzina prosi o kolejną porcję

    To danie jest symbolem Świąt, a ja mam na nie sposób. Idealnie sprężyste ciasto, aksamitny farsz z kapusty kiszonej z sekretnym składnikiem. Sprawdź, jak gotuję tradycyjne pierogi, które zawsze znikają do ostatniego.
    22 lis 202513:21
    Miniatura: Idealne pierogi z kapustą robię już teraz....
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 strona 2 strona 3 strona 4 5 strona 6 strona 7 strona 8 ... strona 137 strona 138 strona 139 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.