Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Obiady

  • PrzekąskiSmaki świataKolacjeBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Mój mąż zrobił mi przekąskę do pracy. To lepsze od bułeczek i pierogów, a jakie proste

    Gdy dostałam na talerzu rumiane pirożki, nie mogłam uwierzyć, jakie to dobre. Drożdzowe ciasto pachniało jak pączki, a środek wspaniale smakował kiszoną kapustą. Gdy raz spróbujesz, tak jak ja będziesz wracać do nich regularnie.
    23 lis 202519:01
    Miniatura: Mój mąż zrobił mi przekąskę do pracy. To...
  • Szybki przepisMięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Najdelikatniejsze kotlety z lekkostrawnego mięsa. Jeden dodatek, a wychodzą soczyste i mięciutkie

    Moja rodzina uwielbia kotlety mielone, ale nie takie klasyczne, a delikatne. Robię je z wyjątkowego mięsa i prostego dodatku, dzięki czemu wychodzą mięciutkie i soczyste. Po prostu zachwycają smakiem.
    23 lis 202516:02
    Miniatura: Najdelikatniejsze kotlety z lekkostrawnego...
  • Szybki przepisTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Ta zupa wzorowana jest na flaczkach, ale każdy zjada ją z ochotą. Podstawą są pyszne grzyby

    Flaczki to tradycyjna, polska zupa, którą jedni uwielbiają, a inni nie wezmą jej do ust. Moje dzieci jej nie tkną, dlatego czasami gotuję jarski odpowiednik tej potrawy. Jest przepyszny i aromatyczny, a przyrządzam go z łatwo dostępnych...
    23 lis 202515:01
    Miniatura: Ta zupa wzorowana jest na flaczkach, ale...
  • Tanie gotowanieMięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Z tanich udek robię sycący gulasz w jednym garnku. Łagodny dla żołądka obiad za grosze

    Szukasz pomysłu na udka z kurczaka? To danie z warzywami i ziemniakami w białym sosie sprawdzi się jako pełny obiad. Przygotujesz je w jednym garnku w niespełna godzinę, a efekt zachwyci wszystkich przy stole.
    23 lis 202513:21
    Miniatura: Z tanich udek robię sycący gulasz w jednym...
  • Szybki przepisTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Do niedzielnego obiadu robię tę surówkę z pora. Chrupiąca, słodko-ostra i gotowa w 10 minut

    Surówka z pora to jesienny klasyk w polskiej kuchni. Do mojej ulubionej surówki dorzucam dwa składniki, które oprócz ostrości pora dodają słodyczy i świeżości. Zrobisz ją w 10 minut. Idealna do każdego obiadu i pyszna, gdy postoi w lodówce.
    23 lis 2025 9:07
    Miniatura: Do niedzielnego obiadu robię tę surówkę z...
  • Szybki przepisTanie gotowanieMięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Moje schabowe wychodzą nadzwyczaj chrupiące. To zasługa niezwykłej panierki

    Jak niedziela, to schabowe! A jak schabowe, to panierka. Jednak dzisiaj proponuję przygotować ją w nieco inny sposób, dzięki czemu wyjdzie nadzwyczaj chrupiąca. Spróbujcie raz, a będziecie wracać do tego przepisu.
    23 lis 2025 8:03
    Miniatura: Moje schabowe wychodzą nadzwyczaj...
  • Szybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    To warzywo z patelni pasuje do wielu obiadów. Jest zdrowe, przyrządzam je w 10 minut

    Do obiadu powinno się podać porcję warzyw. Mogą być surowe, gotowane, pieczone czy smażone. Ja często decyduję się przyrządzić je na patelni, bo to łatwe i szybkie. A poza tym, taka jarzynka ma mnóstwo smaku.
    23 lis 2025 7:03
    Miniatura: To warzywo z patelni pasuje do wielu...
  • KolacjeSzybki przepisTanie gotowanieMięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Łatwy sposób na kebaba w domowym wydaniu. Będziesz w szoku, jakie to dobre

    Soczyste, aromatyczne i gotowe w 20 minut. Ten prosty trik z papierem do pieczenia odmienił moje obiady. Bez smażenia i bałaganu.
    22 lis 202517:01
    Miniatura: Łatwy sposób na kebaba w domowym wydaniu....
  • KolacjeTanie gotowaniePoradySłoneBoże Narodzenie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Oglądałem, jak Magda Gessler doprawia barszcz. Moja mama zawsze powtarzała: tego nigdy nie rób

    Wiele osób, idąc za radą znanej restauratorki, dodaje do barszczu składnik, który całkowicie zmienia smak. To błąd, który odbiera burakom szlachetność i spłyca aromat.
    22 lis 202516:27
    Miniatura: Oglądałem, jak Magda Gessler doprawia...
  • KolacjeBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    To najlepsze pieczone warzywa, jakie robię jesienią. Aromat obłędny, a znikają, zanim podam talerze

    Jesienne posiłki podaję z warzywami korzeniowymi zamiast ziemniaków i sałatki. Nawet gdy używam tych mniej lubianych, piekarnik wydobywa z nich pełnię smaku. Wystarczą tylko trzy kwadranse z pysznym sosem.
    22 lis 202515:59
    Miniatura: To najlepsze pieczone warzywa, jakie robię...
  • Szybki przepisMięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Zamiast jajka biorę inny składnik z lodówki. Panierka trzyma się idealnie, a schabowe są chrupiące

    Zapomnij o odpadającej panierce i nudnym smaku. Ten jeden prosty składnik, który masz w lodówce, odmieni Twoje kotlety na zawsze.
    22 lis 202514:57
    Miniatura: Zamiast jajka biorę inny składnik z...
  • KolacjeSzybki przepisTanie gotowanieBoże NarodzenieBezmięsne
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Idealne pierogi z kapustą robię już teraz. Mrożę surowe, a w święta rodzina prosi o kolejną porcję

    To danie jest symbolem Świąt, a ja mam na nie sposób. Idealnie sprężyste ciasto, aksamitny farsz z kapusty kiszonej z sekretnym składnikiem. Sprawdź, jak gotuję tradycyjne pierogi, które zawsze znikają do ostatniego.
    22 lis 202513:21
    Miniatura: Idealne pierogi z kapustą robię już teraz....
  • MięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    To mięso rozpada się pod widelcem. Duszone powoli wychodzi obłędnie delikatne

    To danie, które robi się praktycznie samo. A efekt? Mięso tak delikatne, że rozpada się pod naciskiem widelca.
    22 lis 2025 9:11
    Miniatura: To mięso rozpada się pod widelcem. Duszone...
  • Szybki przepisTanie gotowanieSmaki świata
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Pospolite warzywo i kilka dodatków. Szybko zamieniam je w aromatyczną, pożywną zupę

    Jeśli macie ochotę na niecodzienną zupę, dobrze trafiliście. Dziś pokażę wam, jak przygotować zupę w zasadzie z jednego warzywa. I to wcale niewyszukanego, a pospolitego. Po dodaniu kilku składników powstaje pyszny, niepowtarzalny posiłek.
    22 lis 2025 8:02
    Miniatura: Pospolite warzywo i kilka dodatków. Szybko...
  • KolacjePrzekąskiSmaki świataBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Zamiast włoskiej robię tę francuską pizzę bez drożdży. Cienka, kremowa i znika w kilka minut

    Placek z serem to klasyka, jednak zamiast oklepanej wersji warto wybrać mniej znaną pizzę alzacką. Cienkie ciasto z kremowym toppingiem i brokułem nie jest bombą kaloryczną i robi się najłatwiej z możliwych.
    21 lis 202519:01
    Miniatura: Zamiast włoskiej robię tę francuską pizzę...
  • KolacjePrzekąskiTanie gotowanieSmaki świataBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Te ziemniaczki z patelni z curry robię najczęściej. Chrupiące i aromatyczne, znikają do ostatniego kęsa

    Chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku, te kartofelki cieszą się wzięciem w każdej ilości. Zamiast w piekarniku, przyrządza się je na patelni. Gdy tylko poczujesz ten aromat, od razu stracisz dla nich głowę.
    21 lis 202516:57
    Miniatura: Te ziemniaczki z patelni z curry robię...
  • MięsneSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Pałki z kurczaka i dwa zdrowe warzywa. Ten obiad z piekarnika to mistrzostwo świata

    Ten obiad zachwyca smakiem, a nie jest trudny w przygotowaniu. Zrobisz raz i będziesz wracać do przepisu.
    21 lis 202515:07
    Miniatura: Pałki z kurczaka i dwa zdrowe warzywa. Ten...
  • KolacjeSmaki świataMięsneKwaśneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Już nie polski, a włoski kapuśniak. Ta zupa z kiszonej kapusty zrobiła u mnie furorę tej jesieni

    Nie mogłam uwierzyć, że ta pyszna zupa z kiszonej kapusty nie jest polskim daniem. Wywodzi się z Włoch, gdzie przyrządza się ją inaczej niż u nas. Jeśli szukasz przepisu na pożywną kwaśnicę, ten na pewno zachwyci cię smakiem.
    21 lis 202513:22
    Miniatura: Już nie polski, a włoski kapuśniak. Ta...
  • Tanie gotowanieSzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Mielone mięso wyrabiam ze zdrowym produktem. Ujmuje kalorii, dodaje soczystości

    Jeśli planujecie dziś przygotować kotlety mielone, zróbcie je nieco inaczej niż zwykle. Mała zmiana, a od razu poczujecie różnicę. Kotlety wyjdą soczyste, delikatne i mniej kaloryczne. A to za sprawą jednego dodatku.
    21 lis 202512:29
    Miniatura: Mielone mięso wyrabiam ze zdrowym...
  • MięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Nie ryż i nie ziemniaki. Udka piekę na tym zdrowszym dodatku, a smak dosłownie wszystkich zaskakuje

    Soczyste udka z kurczaka zapiekane na aromatycznej komosie ryżowej. To jednogarnkowy obiad, który robi się sam, a smakuje rewelacyjnie.
    21 lis 2025 9:09
    Miniatura: Nie ryż i nie ziemniaki. Udka piekę na tym...
  • Szybki przepisTanie gotowanieSmaki świataSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Nie lane i nie kładzione. Te zielone kluseczki robię w pół godziny i są pełne witamin

    Gdy chcę podać do obiadu domowe kluseczki, robię szybkie kładzione z bazylią. To jedno z najzdrowszych ziół, z którym są niezwykle aromatyczne. Wystarczą cztery składniki i pół godziny, by cieszyć się pysznym daniem.
    20 lis 202516:56
    Miniatura: Nie lane i nie kładzione. Te zielone...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 strona 2 strona 3 strona 4 5 strona 6 strona 7 strona 8 ... strona 137 strona 138 strona 139 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.