Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Obiady

  • KolacjeSzybki przepisTanie gotowanieBoże NarodzenieBezmięsne
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Idealne pierogi z kapustą robię już teraz. Mrożę surowe, a w święta rodzina prosi o kolejną porcję

    To danie jest symbolem Świąt, a ja mam na nie sposób. Idealnie sprężyste ciasto, aksamitny farsz z kapusty kiszonej z sekretnym składnikiem. Sprawdź, jak gotuję tradycyjne pierogi, które zawsze znikają do ostatniego.
    22 lis 202513:21
    Miniatura: Idealne pierogi z kapustą robię już teraz....
  • MięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    To mięso rozpada się pod widelcem. Duszone powoli wychodzi obłędnie delikatne

    To danie, które robi się praktycznie samo. A efekt? Mięso tak delikatne, że rozpada się pod naciskiem widelca.
    22 lis 2025 9:11
    Miniatura: To mięso rozpada się pod widelcem. Duszone...
  • Szybki przepisTanie gotowanieSmaki świata
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Pospolite warzywo i kilka dodatków. Szybko zamieniam je w aromatyczną, pożywną zupę

    Jeśli macie ochotę na niecodzienną zupę, dobrze trafiliście. Dziś pokażę wam, jak przygotować zupę w zasadzie z jednego warzywa. I to wcale niewyszukanego, a pospolitego. Po dodaniu kilku składników powstaje pyszny, niepowtarzalny posiłek.
    22 lis 2025 8:02
    Miniatura: Pospolite warzywo i kilka dodatków. Szybko...
  • KolacjePrzekąskiSmaki świataBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Zamiast włoskiej robię tę francuską pizzę bez drożdży. Cienka, kremowa i znika w kilka minut

    Placek z serem to klasyka, jednak zamiast oklepanej wersji warto wybrać mniej znaną pizzę alzacką. Cienkie ciasto z kremowym toppingiem i brokułem nie jest bombą kaloryczną i robi się najłatwiej z możliwych.
    21 lis 202519:01
    Miniatura: Zamiast włoskiej robię tę francuską pizzę...
  • KolacjePrzekąskiTanie gotowanieSmaki świataBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Te ziemniaczki z patelni z curry robię najczęściej. Chrupiące i aromatyczne, znikają do ostatniego kęsa

    Chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku, te kartofelki cieszą się wzięciem w każdej ilości. Zamiast w piekarniku, przyrządza się je na patelni. Gdy tylko poczujesz ten aromat, od razu stracisz dla nich głowę.
    21 lis 202516:57
    Miniatura: Te ziemniaczki z patelni z curry robię...
  • MięsneSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Pałki z kurczaka i dwa zdrowe warzywa. Ten obiad z piekarnika to mistrzostwo świata

    Ten obiad zachwyca smakiem, a nie jest trudny w przygotowaniu. Zrobisz raz i będziesz wracać do przepisu.
    21 lis 202515:07
    Miniatura: Pałki z kurczaka i dwa zdrowe warzywa. Ten...
  • KolacjeSmaki świataMięsneKwaśneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Już nie polski, a włoski kapuśniak. Ta zupa z kiszonej kapusty zrobiła u mnie furorę tej jesieni

    Nie mogłam uwierzyć, że ta pyszna zupa z kiszonej kapusty nie jest polskim daniem. Wywodzi się z Włoch, gdzie przyrządza się ją inaczej niż u nas. Jeśli szukasz przepisu na pożywną kwaśnicę, ten na pewno zachwyci cię smakiem.
    21 lis 202513:22
    Miniatura: Już nie polski, a włoski kapuśniak. Ta...
  • Tanie gotowanieSzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Mielone mięso wyrabiam ze zdrowym produktem. Ujmuje kalorii, dodaje soczystości

    Jeśli planujecie dziś przygotować kotlety mielone, zróbcie je nieco inaczej niż zwykle. Mała zmiana, a od razu poczujecie różnicę. Kotlety wyjdą soczyste, delikatne i mniej kaloryczne. A to za sprawą jednego dodatku.
    21 lis 202512:29
    Miniatura: Mielone mięso wyrabiam ze zdrowym...
  • MięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Nie ryż i nie ziemniaki. Udka piekę na tym zdrowszym dodatku, a smak dosłownie wszystkich zaskakuje

    Soczyste udka z kurczaka zapiekane na aromatycznej komosie ryżowej. To jednogarnkowy obiad, który robi się sam, a smakuje rewelacyjnie.
    21 lis 2025 9:09
    Miniatura: Nie ryż i nie ziemniaki. Udka piekę na tym...
  • Szybki przepisTanie gotowanieSmaki świataSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Nie lane i nie kładzione. Te zielone kluseczki robię w pół godziny i są pełne witamin

    Gdy chcę podać do obiadu domowe kluseczki, robię szybkie kładzione z bazylią. To jedno z najzdrowszych ziół, z którym są niezwykle aromatyczne. Wystarczą cztery składniki i pół godziny, by cieszyć się pysznym daniem.
    20 lis 202516:56
    Miniatura: Nie lane i nie kładzione. Te zielone...
  • Szybki przepisTanie gotowanieSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Tę słodko-kwaśną surówkę robię lepszą niż „jak z Chińczyka”. Prosty trik z gorącą zalewą robi robotę

    Słodko-kwaśna, chrupiąca i gotowa w 15 minut. To mój sekretny sposób na surówkę, która znika z talerzy jako pierwsza.
    20 lis 202516:02
    Miniatura: Tę słodko-kwaśną surówkę robię lepszą niż...
  • MięsneSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Weź mięso mielone i kremowy serek. Kotlety wyjdą delikatne i soczyste jak nigdy

    Kotlety mielone to obiadowy klasyk, ale to nie oznacza, że zawsze muszą smakować tak samo. My polecamy wyjątkowo delikatną wersję, a sekret to kremowy serek.
    20 lis 202515:01
    Miniatura: Weź mięso mielone i kremowy serek. Kotlety...
  • KolacjeSmaki świataMięsneSłoneSzybki przepis
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Te mięsne kuleczki robię jak klopsiki, ale jeden prosty patent zmienia wszystko. Są o niebo lepsze

    Najpierw spodobała mi się nazwa tego dania, ale potem jego smak. Rumiane mięsne kuleczki podaję na obiad, dodaję do zup, sosów, makaronów i zapiekanek. Jeden prosty przepis, a tyle pysznych zastosowań.
    20 lis 2025 9:10
    Miniatura: Te mięsne kuleczki robię jak klopsiki, ale...
  • PrzekąskiSzybki przepisTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Te obłędne frytki robię „na białko”. Bez oleju wychodzą chrupiące jak z frytownicy

    Frytki to klasyk, który kojarzy się z bombą kaloryczną, ale ja przygotowuję je w wersji light. Są chrupiące, złociste i o niebo zdrowsze od tych smażonych. Poznaj metodę, która zmienia podejście do pieczenia ziemniaków.
    19 lis 202516:29
    Miniatura: Te obłędne frytki robię „na białko”. Bez...
  • MięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Najdelikatniejsze roladki wcale nie są ze schabu. Trik z kremowym nadzieniem zmienia wszystko

    Delikatne, soczyste, z kremowym, ziołowym nadzieniem. To mój sposób na elegancki obiad, który robi się prawie sam, a smakuje jak z dobrej restauracji.
    19 lis 202515:57
    Miniatura: Najdelikatniejsze roladki wcale nie są ze...
  • Szybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Ta prosta, tania zupa wygrywa u mnie z pomidorową i krupnikiem. Robię ją z popularnego warzywa

    Jeśli znudziła wam się już pomidorowa czy krupnik, przygotujcie zupę porową. Podpowiem wam, jak ją przyrządzić, by była wyjątkowo smaczna. Tak naprawdę wystarczy dodać jeden aromatyczny produkt.
    19 lis 202515:02
    Miniatura: Ta prosta, tania zupa wygrywa u mnie z...
  • PrzekąskiSzybki przepisTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Ścieram surowe buraki i w 15 minut mam surówkę na odporność. Jej smak robią dwa zaskakujące dodatki

    Ta prosta i szybka surówka łączy słodycz buraków i jabłka z ostrym akcentem cebuli. Zaledwie 15 minut i masz gotowy zdrowy dodatek do obiadu, który wzmocni odporność jesienią i zimą.
    19 lis 202513:21
    Miniatura: Ścieram surowe buraki i w 15 minut mam...
  • PrzekąskiKolacjeSzybki przepisBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Ta ciepła sałatka to mój lekki posiłek na chłodne dni. Jeden owoc całkowicie zmienia jej smak

    Szukasz pomysłu na lekki posiłek? Ciepła sałatka to strzał w dziesiątkę. Połączenie batata z brązową soczewicą i nietypowym owocem smakuje obłędnie i wymaga niespełna pół godziny przygotowania.
    19 lis 2025 9:05
    Miniatura: Ta ciepła sałatka to mój lekki posiłek na...
  • KolacjePrzekąskiSzybki przepisSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Zmieniam jeden drobiazg i zwykła sałatka z jajkami smakuje o niebo lepiej. Każdy prosi o dokładkę

    Sałatka wygląda i smakuje ciekawiej, gdy dodaję do niej jajka przepiórcze. Mają nie tylko więcej witamin niż te kurze, ale są też bardziej aromatyczne. Wystarczy dobry sos czosnkowy, by wszyscy prosili o dokładkę.
    18 lis 202517:33
    Miniatura: Zmieniam jeden drobiazg i zwykła sałatka z...
  • PrzekąskiKolacjeMięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Nie wieprzowina ani wołowina. Do pulpetów biorę lżejsze mięso i wszyscy pytają o przepis

    Delikatne, soczyste pulpety z indyka, o niebo lżejsze niż tradycyjne. To mój sprawdzony sposób na klasyczne danie w zdrowszej, ale równie pysznej odsłonie.
    18 lis 202516:58
    Miniatura: Nie wieprzowina ani wołowina. Do pulpetów...
  • Szybki przepisTanie gotowanieSłone
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Gdy wypatrzę tę rybę w Biedronce, od razu biorę zapas. W mojej chrupiącej panierce jest soczysta jak najlepszy dorsz

    W Biedronce znalazłem rybę, która szybko stała się częstym gościem w mojej kuchni. Zawsze wypatruję jej promocji, bo w chrupiącej panierce smakuje jak danie z dobrej restauracji, a jest naprawdę niedroga.
    18 lis 202516:33
    Miniatura: Gdy wypatrzę tę rybę w Biedronce, od razu...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 2 strona 3 strona 4 strona 5 ... strona 133 strona 134 strona 135 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.