Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Obiady

  • Tanie gotowanieMięsneSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Danie z blachy, które robi się samo. Aromatyczne ziemniaki i pałki z kurczaka z chrupiącą skórką

    Ten pomysł na obiad, to danie z blachy, które nie wymaga wiele pracy, a efekt to pyszne mięso i ziemniaki. Naje się cała rodzina.
    14 wrz 202512:42
    Miniatura: Danie z blachy, które robi się samo....
  • Szybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Mielone mięso łączę z aromatycznym dodatkiem. Kotlety zawsze wychodzą soczyste

    Idealne kotlety mielone powinny być chrupiące z wierzchu i soczyste w środku. Ja mam na to niezawodny sposób. Mieszam tylko mielone mięso z posiekanym, aromatycznym dodatkiem i zawsze wychodzą, jak trzeba!
    14 wrz 202510:13
    Miniatura: Mielone mięso łączę z aromatycznym...
  • KolacjeTanie gotowanieMięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Pół blaszki znika, zanim zdąży wystygnąć. Tradycyjny kartoflak ze Śląska nie ma konkurencji

    Zapiekanka rodem ze Śląska to danie proste, ale niezwykle pyszne. Z cebulą i boczkiem ziemniaki smakują najlepiej, a przypieczone są poza konkurencją. Gdy tego spróbujesz, zapragniesz więcej.
    14 wrz 2025 9:07
    Miniatura: Pół blaszki znika, zanim zdąży wystygnąć....
  • Tanie gotowanieKuchnia gwiazdSłoneKwaśne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Strzelczyk zdradził trik swojej babci na zupę ogórkową. Jeden składnik robi różnicę

    Zapach zupy ogórkowej unoszący się z kuchni to jeden z tych aromatów, które od razu przenoszą do dzieciństwa i rodzinnych spotkań przy stole.
    13 wrz 202517:32
    Miniatura: Strzelczyk zdradził trik swojej babci na...
  • BezmięsneTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Z dwóch tanich składników robię genialny farsz do pierogów. Jego sekretem jest mieszanka przypraw

    Pierogi z mięsem czy kapustą i grzybami zna każdy. Dlatego dziś zaproponuję wam zupełnie inny farsz, który zaskoczy was składem i smakiem. Wystarczy go odpowiednio doprawić, a pierogi stają się prawdziwą ucztą dla podniebienia.
    13 wrz 202515:32
    Miniatura: Z dwóch tanich składników robię genialny...
  • Szybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Dwa warzywa i owoc. Robię z nich wyrazistą, soczystą surówkę, która pasuje do różnych dań

    Jeśli szukacie pomysłu na chrupiącą, oryginalną surówkę, przetestujcie moją propozycję. Ten dodatek do obiadu wychodzi smaczny i chrupiący, a robi się go z tanich składników. Wystarczy sięgnąć po dwa warzywa i owoc.
    13 wrz 202514:46
    Miniatura: Dwa warzywa i owoc. Robię z nich...
  • Tanie gotowanieMięsne
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Soczyste plastry przekładam mielonym mięsem. Z piekarnika wychodzi obłędna zapiekanka

    Plastry zdrowego warzywa przekładam pysznymi dodatkami. Wystarczy kilka prostych składników, żeby w mniej niż godzinę przygotować pyszne danie.
    13 wrz 202513:43
    Miniatura: Soczyste plastry przekładam mielonym...
  • Tanie gotowanieSłoneBezmięsne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Robię sekretny sos do fasolki szparagowej. Ten dodatek do obiadu znika szybciej niż mięso

    Fasolki szparagowej nigdy nie mam dość, dlatego ciągle robię ją do obiadu. Najbardziej lubię wersję w śmietanie, którą podaję na ciepło. Smak podkręcam świeżymi ziołami i potrawka szybko znika z talerzy. Jej przygotowanie jest banalnie...
    13 wrz 202512:57
    Miniatura: Robię sekretny sos do fasolki szparagowej....
  • Szybki przepisTanie gotowanieMięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Mięsne kulki pod apetyczną pierzynką robię zawsze na rodzinny obiad. Każdy chce więcej

    To danie łączy w sobie soczystość mięsa i aromat zapiekanego sera, który tworzy pyszną, złocistą pierzynkę. Każdy kęs jest sycący i pełen smaku, dlatego takie kulki zawsze znikają z talerza w mgnieniu oka
    13 wrz 202510:06
    Miniatura: Mięsne kulki pod apetyczną pierzynką robię...
  • PrzetworySzybki przepisTanie gotowanieKwaśne
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Do kanapek i sałatek dodaję tylko tę cebulę. Znika ze słoików w takim tempie, że wciąż muszę robić nową

    O tej porze roku przetwory z cebuli biją u mnie rekordy popularności. Wszyscy zajadają się marynowanymi krążkami i nikt nie choruje. Aromatyczny dodatek uświetnia wszelkie dania, do których stosuje się warzywo surowe.
    12 wrz 202520:18
    Miniatura: Do kanapek i sałatek dodaję tylko tę...
  • KolacjeTanie gotowanieMięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Paprykę nadziałam inaczej niż zwykle. Po upieczeniu zaskoczyła smakiem i soczystością

    Do tej pory faszerowaną paprykę robiłam nieco inaczej. Dopiero nowy sposób uświadomił mi, jak doskonale może smakować to warzywo. Potrawa wyszła pożywna jak zwykle, ale zaskoczyła mnie soczystością i wyrazistym smakiem.
    12 wrz 202518:29
    Miniatura: Paprykę nadziałam inaczej niż zwykle. Po...
  • KolacjeSzybki przepisTanie gotowanieBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Lepsze niż mięso, banalnie proste i gotowe w 15 minut. Zakochasz się w tych kotletach

    Kto ich spróbuje, nie może się nadziwić. Te kotleciki smakują jak mielone, ale są całkowicie jarskie. Smażę je i podaję jak klasyczne danie. Jest równie pysznie, ale znacznie zdrowiej. Zajada się cała rodzina.
    12 wrz 202518:03
    Miniatura: Lepsze niż mięso, banalnie proste i gotowe...
  • KolacjePrzekąskiTanie gotowanieSzybki przepisMięsne
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    W formie układam proste składniki i zalewam kremową masą. Tarta idealna na obiad, przystawkę i kolację

    Wytrawna tarta z kurczakiem to przepyszne danie kuchni francuskiej, które przygotujesz bez wielkiego wysiłku. Zapraszam po przepis, którym zaskoczysz rodzinę i gości.
    12 wrz 202517:05
    Miniatura: W formie układam proste składniki i...
  • KolacjePrzekąskiSzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Plastry cukinii roluję z prostym farszem i zapiekam w sosie. To danie idzie u mnie, jak świeże bułeczki

    Dziś mam dla was kolejną propozycję na danie z cukinii. Nie tylko doskonale smakuje, ale też wygląda tak, że trudno mu się oprzeć. A robię je szybko i z prostych składników. Potem z pomocą przychodzi mi piekarnik.
    12 wrz 202516:28
    Miniatura: Plastry cukinii roluję z prostym farszem i...
  • KolacjePrzekąskiSmaki świataMięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Na cieście kładę mięso mielone i ściskam brzegi. Tak powstają pierożki, które moja rodzina uwielbia

    Pierogi kocha cała moja rodzina. W tradycyjnym polskim wydaniu są jednak duże i zbyt szybko znikają ze stołu. Coraz częściej podaję więc drobną wersję turecką. Receptura jest prosta, a efekt zachwyca.
    12 wrz 202515:02
    Miniatura: Na cieście kładę mięso mielone i ściskam...
  • Szybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    To ekspresowe danie z makaronem zawsze się udaje. Jest aromatyczne i smakuje, że palce lizać!

    Ja i moja rodzina uwielbiamy dania z makaronu. Cenimy je za smak, a ja dodatkowo za szybkość i łatwość przygotowania. Jednym z ulubionych jest makaron z szynką i aromatycznym dodatkiem. Gdy go przyrządzam, z kuchni unosi się taki zapach,...
    12 wrz 202513:02
    Miniatura: To ekspresowe danie z makaronem zawsze się...
  • KolacjeSmaki świataBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Wystarczy zawinąć w papier. Ryba pieczona w papilotach robi się sama i jest soczysta jak nigdy

    Koniec z suchą rybą. Pieczona tą metodą wprost rozpływa się w ustach. Nasiąka aromatem dodatków i przypraw. Zyskujemy nie tylko fantastyczny posiłek. Przepis oszczędza zmywania, bo po robocie zwyczajnie wyrzuca się papier.
    12 wrz 202510:26
    Miniatura: Wystarczy zawinąć w papier. Ryba pieczona...
  • PrzekąskiSzybki przepisTanie gotowanieSłoneKwaśne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Surówka „jak z chińczyka” to absolutny klasyk. Zrób ją raz, a będzie hitem każdego obiadu

    Kto raz spróbował surówki podawanej w tzw. „chińskich barach”, wie, że jej smak zostaje w pamięci. Sekret tkwi w prostym, ale intensywnym sosie, który nadaje świeżym warzywom charakteru.
    12 wrz 2025 9:56
    Miniatura: Surówka „jak z chińczyka” to absolutny...
  • KolacjePrzekąskiMięsneSłoneTanie gotowanie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Napełniam ziemniaki i wrzucam do piekarnika. To danie zawsze poprawia mi humor

    Gdy tylko robi się chłodniej, nabieram ochoty na ten rarytas. Zapiekam kartofle ze wszystkim, co mam w domu najlepszego i cieszę się ich smakiem. Bez wyrzutów sumienia jem od razu dwie sztuki.
    11 wrz 202521:05
    Miniatura: Napełniam ziemniaki i wrzucam do...
  • MięsneSłoneTanie gotowanie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Hit stołówek z PRL wrócił na mój stół. Ten kotlet smakuje lepiej niż mielone

    Bryzol to kotlet, który przypadkiem zamówiłem w przydrożnej knajpie. Później mama zdradziła mi, że kiedyś był prawdziwym hitem barów i stołówek. Sprawdź, jak zrobić ten hit z PRL-u.
    11 wrz 202516:02
    Miniatura: Hit stołówek z PRL wrócił na mój stół. Ten...
  • Tanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Z pieczarek i sera robię najlepszy farsz do pierogów. Każdy pyta o przepis, a ten jest dziecinnie prosty

    Pierogi z pieczarkami i serem to danie, które można zajadać bez końca: farsz zachwyca wyrazistym smakiem pieczarek i teksturą rozpływającego się sera.
    11 wrz 202515:31
    Miniatura: Z pieczarek i sera robię najlepszy farsz...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 2 strona 3 strona 4 strona 5 ... strona 114 strona 115 strona 116 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.