Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Obiady

  • Szybki przepisTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Placki ziemniaczane jeszcze nigdy nie były takie smaczne. Klasyczny dodatek, a wszyscy się zajadają

    Lubicie placki ziemniaczane? A jedliście je kiedyś w puszystej wersji? Jeśli nie, koniecznie spróbujcie. Dzięki prostemu dodatkowi masa w czasie smażenia rośnie, zwiększając swoją objętość i miękkość.
    6 gru 202512:31
    Miniatura: Placki ziemniaczane jeszcze nigdy nie były...
  • KolacjeMięsneSłoneBoże Narodzenie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Nie indyk i nie kurczak. Na święta wybieram ten drób, bo jest zdrowszy i wyjątkowo soczysty

    Zapomnij o karpiu i indyku. Ta pieczeń jest tak soczysta i aromatyczna, że goście będą wspominać ją do kolejnych świąt.
    6 gru 2025 9:06
    Miniatura: Nie indyk i nie kurczak. Na święta...
  • PrzekąskiBoże NarodzenieMięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Roluję delikatne mięso z farszem i obkładam plasterkami. Nie ma siły, by pieczeń wyszła sucha

    Szukacie pomysłu na świąteczną pieczeń? Ten przepis jest naprawdę dobry, bo przyrządzone w ten sposób mięso nie dość, że wychodzi soczyste, to można je podać na obiad lub kanapki. A jest proste w przygotowaniu.
    6 gru 2025 7:02
    Miniatura: Roluję delikatne mięso z farszem i...
  • MięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Resztki z obiadu zamieniam w tort makaronowy. Świetnie wygląda i smakuje, a nie ma przy nim wiele pracy

    Gdy zostaną mi ugotowane kluski, sięgam po mrożone warzywo i mielone mięso. Kilka prostych składników zamieniam w efektowne danie, które wszyscy zajadają ze smakiem.
    5 gru 202512:24
    Miniatura: Resztki z obiadu zamieniam w tort...
  • MięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Ziemniaki wypełniam dwoma prostymi składnikami. To mój sposób na obiad, który się nie nudzi

    Proste, tanie i genialne w smaku. To danie ratuje mnie, gdy nie mam czasu na gotowanie, a chcę zjeść coś konkretnego. Nie ma przy nim dużo pracy, a naprawdę można się najeść.
    5 gru 2025 9:02
    Miniatura: Ziemniaki wypełniam dwoma prostymi...
  • Boże NarodzenieBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Nie ukraiński ani czysty. Barszcz na święta zawsze robiło się u mnie z tym nietypowym dodatkiem

    Zamiast klarownego barszczu z uszkami podaję na Wigilię inną wersję tej zupy. Nie wymaga tyle pracy, jest lekka i pełna warzyw. Dodaję do niej szczególny składnik, który wybitnie podkręca jej smak.
    4 gru 202517:02
    Miniatura: Nie ukraiński ani czysty. Barszcz na...
  • Tanie gotowanieKolacjeSzybki przepis
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Mięciutkie ciasto na pierogi robię na kefirze. Przepis jest prosty, a efekt zachwyca

    To ciasto na pierogi zachwyca delikatnością. Robi się je łatwo i ma jeszcze jedną zaletę: pierogi nie rozpadają się podczas gotowania.
    4 gru 202516:01
    Miniatura: Mięciutkie ciasto na pierogi robię na...
  • KolacjeTanie gotowanieSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Nie robię już zwykłych lanych klusek. Te są obłędne, a przepis mam od cioci z Niemiec

    Zapomnij o zwykłych kluskach. To danie to czysta rozpusta: ciągnący ser, chrupiąca cebulka i delikatne ciasto. Gotowe w pół godziny.
    4 gru 202515:00
    Miniatura: Nie robię już zwykłych lanych klusek. Te...
  • MięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Pierś kurczaka nadziewam dwoma składnikami. Kotlet o niebo lepszy niż de volaille

    Idealnie chrupiąca panierka, soczyste mięso, a w środku ciągnący ser i słona szynka. Klasyka, która nigdy się nie nudzi.
    4 gru 2025 8:01
    Miniatura: Pierś kurczaka nadziewam dwoma...
  • KolacjeSłoneBoże Narodzenie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Już nie karp na Święta. U mnie na stole królują smaczniejsze ryby, które mają mniej ości

    Zapomnij o walce z ośćmi i mulistym posmaku. Oto pięć ryb, które sprawią, że świąteczny stół będzie jeszcze smaczniejszy.
    3 gru 202519:06
    Miniatura: Już nie karp na Święta. U mnie na stole...
  • Szybki przepisSłoneKuchnia gwiazd
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Zrobiłem błyskawiczną surówkę Ewy Wachowicz i efekt mnie zaskoczył. Jeden składnik całkowicie odmienia sos

    Sos do tej sałatki to prawdziwe złoto. Słodki, kwaśny i z genialnym posmakiem suszonych pomidorów. To połączenie, które się sprawdza i warto je wypróbować.
    3 gru 202516:01
    Miniatura: Zrobiłem błyskawiczną surówkę Ewy...
  • KolacjeSzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Nie kupuję specjalnego makaronu. Tę pożywną zapiekankę szykuję szybko i za grosze

    Lubię zapiekanki, bo są proste w przygotowaniu i doskonale sprawdzają się na obiad lub kolację. Tę robię z niewyszukanych składników, które kosztują grosze. Potrawa wychodzi bardzo smaczna i pożywna.
    3 gru 202515:02
    Miniatura: Nie kupuję specjalnego makaronu. Tę...
  • KolacjeTanie gotowanieBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Biały ryż odstawiłam na bok. Te ziarenka zrobiły takie wrażenie, że moje risotto znika szybciej niż trafi na stół

    Te ziarenka są tak pyszne, że mogę wyjadać je łyżką wprost z garnka. Jeszcze lepsze są w połączeniu z pieczarkami z patelni. Gdy serwuję to danie, nikt nie wstaje od stołu bez dokładki.
    3 gru 2025 9:13
    Miniatura: Biały ryż odstawiłam na bok. Te ziarenka...
  • PoradyKolacjeBezmięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Babcia zdradziła mi jeden genialny patent na kopytka. Od tego momentu zawsze są miękkie i sprężyste

    Jeden prosty zabieg odróżnia idealne, puszyste kopytka od twardych, gumowatych kluch. To patent, który stosuję od lat.
    2 gru 202521:19
    Miniatura: Babcia zdradziła mi jeden genialny patent...
  • Szybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Dorzucam krążki pora i surówka wychodzi idealna. Jest wyrazista i pełna smaku

    Surówkę do obiadu można przygotować z różnych warzyw. Jej smak to kwestia pomysłowości osoby przygotowującej. Ja lubię, gdy surówka jest wyrazista. Dlatego, nawet jeśli robię ją z delikatnych składników, dorzucam coś dla zaostrzenia smaku.
    2 gru 202516:29
    Miniatura: Dorzucam krążki pora i surówka wychodzi...
  • KolacjeSzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Naleśniki przekładam dwoma produktami. Po chwili mam tani, smaczny obiad lub kolację na ciepło

    Jak z kilku tanich produktów wyczarować coś smacznego? Oto jeden z pomysłów, który z pewnością większości przypadnie do gustu. Będą to naleśniki nadziewane prostym farszem. Nie ma przy nim pracy, a całość świetnie smakuje.
    2 gru 202513:21
    Miniatura: Naleśniki przekładam dwoma produktami. Po...
  • Szybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Nie kotlety, nie pulpety. Z mięsa mielonego szykuję delikatne, obłędne knelki w sosie

    Mięso mielone większości osób kojarzy się z kotletami lub pulpetami. Ja jednak ostatnio zrobiłam z niego coś o wiele smaczniejszego. Dzięki delikatnej konsystencji i duszeniu w sosie obiad wyszedł wspaniały.
    2 gru 2025 9:02
    Miniatura: Nie kotlety, nie pulpety. Z mięsa...
  • Tanie gotowanieBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Moja fasolowa smakuje zupełnie inaczej niż klasyczna. Jeden zdrowy dodatek robi tu całą robotę

    Uwielbiam fasolę, a zupa z jej dodatkiem to moje ulubione zimowe danie. Jest lekka, pożywna i zdrowa, bo zamiast tłustego mięsa dokładam cenny składnik. Syci, rozgrzewa i pysznie smakuje, a przede wszystkim nie tuczy.
    2 gru 2025 8:03
    Miniatura: Moja fasolowa smakuje zupełnie inaczej niż...
  • Tanie gotowanieMięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Zapomnij o twardym mięsie do obiadu. Marynuję je w worku i po 2 godzinach rozpływa się w ustach

    Zapomnij o twardej pieczeni. Ten prosty patent na marynowanie w worku to gwarancja soczystego i aromatycznego mięsa, które robi się praktycznie samo.
    2 gru 2025 7:08
    Miniatura: Zapomnij o twardym mięsie do obiadu....
  • SłoneBoże Narodzenie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Buraki na Wigilię gotuję inaczej niż wszyscy. Jeden trik sprawia, że każdy prosi o dokładkę tej sałatki

    Buraki serwuję na Wigilię w kilku odsłonach. Wśród nich nie może zabraknąć tej wyjątkowej sałatki. Sekretem jej smaku jest sposób gotowania. To najpyszniejszy dodatek na moim stole.
    1 gru 202515:04
    Miniatura: Buraki na Wigilię gotuję inaczej niż...
  • KolacjeSzybki przepisTanie gotowanieMięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Kroję kurczaka w kostkę i duszę w kremowym sosie. Jest tak pyszny, że rodzina nie chce nic innego

    Kremowy sos i aromatyczne mięso w dwa kwadranse. To mój patent na obiad lub kolację, gdy brakuje czasu, a wszyscy są głodni.
    1 gru 202513:20
    Miniatura: Kroję kurczaka w kostkę i duszę w kremowym...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 2 strona 3 strona 4 strona 5 ... strona 136 strona 137 strona 138 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.