Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Obiady

  • ŚniadaniaKolacjeMięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Do naleśników dodaję obłędny farsz. Ten rodzinny hit znika ze stołu w kilka minut

    To danie zawsze znika z talerzy praktycznie w mgnieniu oka. Naleśniki z mięsnym farszem w sosie pomidorowym i zrumienionym serem na wierzchu to klasyk, który łączy prostotę z domowym ciepłem.
    3 lis 202513:23
    Miniatura: Do naleśników dodaję obłędny farsz. Ten...
  • Tanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Te pierogi robię częściej niż ruskie. Farsz jest tak pyszny, że można go jeść łyżkami

    Moja rodzina uwielbia pierogi. Ostatnio zaczęłam je robić z ciekawym, tanim farszem. Jest tak pyszny, że można jeść go samego. Jednak w pysznej otoczce smakuje jeszcze lepiej. Sprawdźcie, jak go zrobić.
    3 lis 2025 9:03
    Miniatura: Te pierogi robię częściej niż ruskie....
  • KolacjeSzybki przepisTanie gotowanieMięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    To mięso kosztuje mniej niż 7 zł za kilogram. Nie sądziłem, że coś tak taniego może być wartościowe i pyszne

    To szybkie, pożywne danie, które przygotujesz w mniej niż 30 minut. Intensywny smak wątróbki z delikatną słodyczą cebuli i świeżą pietruszką sprawia, że to domowy klasyk na obiad.
    2 lis 202521:02
    Miniatura: To mięso kosztuje mniej niż 7 zł za...
  • MięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    To zdrowe mięso królowało na polskich stołach. Dziś wraca i smakuje lepiej niż kiedykolwiek

    Soczysta, złocista i pełna aromatu, tak smakuje tradycyjna gęś, którą piekła moja babcia. Dziś znów wraca na stoły, przypominając, jak pyszna może być klasyczna kuchnia.
    2 lis 202516:03
    Miniatura: To zdrowe mięso królowało na polskich...
  • Szybki przepisTanie gotowanieOstreSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Kroję cebulę i w 15 minut robię rozgrzewającą zupę. Składniki każdy ma w domu

    Ten przepis ratuje mnie zawsze, kiedy wracam przemarznięta do domu i mam ochotę na coś rozgrzewającego. Prosta zupa z cebuli jest gotowa do jedzenia już po kwadransie.
    2 lis 2025 9:02
    Miniatura: Kroję cebulę i w 15 minut robię...
  • Szybki przepisTanie gotowanieMięsne
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Zawsze wychodzi soczysta. Piekę pierś z kurczaka z owocem, którego nikt się nie spodziewa

    Z piersi kurczaka można zrobić szybki i lekki obiad. A jeśli chcesz, by danie zaskakiwało smakiem, połącz mięso z nietypowymi składnikami. Dziś prosty przepis na mięso z grapefruitem i świeżym rozmarynem.
    2 lis 2025 7:59
    Miniatura: Zawsze wychodzi soczysta. Piekę pierś z...
  • Szybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Już nie rozbijam mięsa. Te kotlety wychodzą o niebo lepsze od tradycyjnych schabowych

    Kotlety schabowe to tradycyjna potrawa kuchni polskiej. Zwykle smaży się je w panierce, jednak dziś pokażę wam nieco inny sposób na to smaczne mięso. Wychodzi delikatne, soczyste i błyskawicznie znika z talerzy.
    2 lis 2025 7:02
    Miniatura: Już nie rozbijam mięsa. Te kotlety...
  • KolacjeSzybki przepisTanie gotowanieSłoneBezmięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Polacy pokochali to danie ponad 50 lat temu. Włoska pizza może się schować

    To jeden z tych przepisów, które zawsze się udają, a ich zapach kojarzy się z wieczorami sprzed lat. Prosty skład, dużo sera i ciepła bagietka, połączenie, które nigdy się nie nudzi.
    1 lis 202517:32
    Miniatura: Polacy pokochali to danie ponad 50 lat...
  • Tanie gotowanieMięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Wlewam pół szklanki do bigosu. Potrawa zyskuje głęboki smak i niepowtarzalny aromat

    Jesień to idealny czas na bigos. Potrawa ta doskonale bowiem syci i rozgrzewa. By zachwycała głębokim smakiem i aromatem, powinna obfitować w dodatki. Oprócz mięs, wędlin, grzybów i suszonych owoców warto wlać też jeden płyn.
    1 lis 202516:44
    Miniatura: Wlewam pół szklanki do bigosu. Potrawa...
  • Tanie gotowanieMięsneSłone
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Z taniego mięsa i warzyw robię najlepsze danie. Zero wysiłku, a obiad zawsze smakuje obłędnie

    Szukasz pomysłu na pyszny, pożywny i niedrogi obiad, który zadowoli całą rodzinę? Pieczone pałki z kurczaka to danie, które zawsze się udaje. Przygotowanie nie wymaga dużego wysiłku, a efekt zachwyci nawet najbardziej wybrednych...
    1 lis 202513:22
    Miniatura: Z taniego mięsa i warzyw robię najlepsze...
  • Szybki przepisTanie gotowanieBezmięsneSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Dwa tanie warzywa, a surówka, że palce lizać! Zrobisz ją w 10 minut

    Prosta i ekspresowa, a jednocześnie obłędnie pyszna. Sekret to dodatki, które podkręcają smak dwóch warzyw.
    1 lis 2025 8:44
    Miniatura: Dwa tanie warzywa, a surówka, że palce...
  • KolacjePrzekąskiSzybki przepisSmaki świataSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Ten grecki dressing dba o moje serce i skórę. Najzdrowszy sos sałatkowy robię z tych składników

    W jednym dodatku do warzyw łączę najlepsze składniki dla zdrowia. Ta aromatyczna mieszanka jest nieodłączną częścią diety greckich stulatków. Pyszny dressing to także mój sposób na długowieczność, który naprawdę działa.
    1 lis 2025 7:33
    Miniatura: Ten grecki dressing dba o moje serce i...
  • Szybki przepisPrzekąskiBezmięsneKwaśneOstreSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Dwa zdrowe, chrupiące składniki i zaskakujący dodatek. Ta szybka surówka zasługuje na medal

    Ta surówka ma prosty skład, ale smak jest zaskoczeniem. Wszystko za sprawą jednego, wyrazistego dodatku.
    31 paź 202515:01
    Miniatura: Dwa zdrowe, chrupiące składniki i...
  • MięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Ten kurczak to u mnie hit rodzinnych spotkań. Do środka wkładam farsz rodem z PRL

    Pieczony kurczak to idealne danie na obiad z rodziną. Chrupiąca skórka i delikatne, soczyste mięso smakują z tym farszem jak mistrzostwo świata. Szybka wersja nie wymaga godzin marynowania, a zawsze wychodzi doskonale.
    31 paź 202513:20
    Miniatura: Ten kurczak to u mnie hit rodzinnych...
  • Szybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Te kluski śląskie zawsze wychodzą mięciutkie. Wystarczy zastosować prosty trik

    Planujecie w najbliższym czasie przygotować domowe kluski śląskie? Przetestujcie ten prosty trik, a kluski wyjdą mięciutkie, jak nigdy. Ja stosuję go od wielu lat i zawsze wychodzą idealne.
    31 paź 202512:31
    Miniatura: Te kluski śląskie zawsze wychodzą...
  • Tanie gotowaniePrzekąskiKolacjeSłoneBezmięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Z jednego warzywa robię kotlety, które smakują lepiej niż mięsne. Każdy prosi o przepis

    Kotlety z buraka to świetna alternatywa dla mięsa, są pełne błonnika, żelaza i antyoksydantów. Dzięki nim obiad staje się lekki, ale wciąż wyjątkowo sycący i kolorowy.
    31 paź 2025 9:08
    Miniatura: Z jednego warzywa robię kotlety, które...
  • Tanie gotowanieMięsneSłoneOstre
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Ten jednogarnkowy hit robię przed Wszystkimi Świętymi. Uważaj na jeden błąd, bo wszystko wyląduje w koszu

    To chili con carne przygotowuję zawsze przed świętem Wszystkich Świętych. Gęste, aromatyczne i lekko pikantne, świetnie rozgrzewa po powrocie do domu.
    30 paź 202516:15
    Miniatura: Ten jednogarnkowy hit robię przed...
  • Szybki przepisTanie gotowanieSmaki świataMięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Zamiast w śmietanie duszę kurczaka w lekkim sosie. Smakuje wszystkim, zwłaszcza moim domownikom

    Uwielbiam kurczaka w bogatych sosach, ale jest często za ciężki na zwykły obiad. Jeśli chcę podać także surówkę i kaszę, używam niskotłuszczowych dodatków do mięsa. Ten prosty przepis wyjątkowo przypadł wszystkim do gustu.
    30 paź 2025 9:03
    Miniatura: Zamiast w śmietanie duszę kurczaka w...
  • KolacjeMięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Do nakłutego mięsa wkładam aromatyczny dodatek. Smakuje tak, że nikt nie kończy na jednym plasterku

    Powoli pieczona szynka nadziewana czosnkiem to klasyka, która zawsze się udaje. Aromat czosnku i ziół wnika w mięso, a długie pieczenie gwarantuje soczystość i delikatność.
    30 paź 2025 8:10
    Miniatura: Do nakłutego mięsa wkładam aromatyczny...
  • PrzekąskiSzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Wieczorem smażę zielone naleśniki, a rano szykuję z nich lunch do pracy. To danie robię za grosze

    Bardzo lubię naleśniki i w wersji słodkiej i wytrawnej. Ostatnio zaczęłam je przygotowywać z myślą o lunchu w pracy. Są proste do zrobienia, a potrafią być bardzo pożywne. I oczywiście wychodzą o wiele tańsze, niż obiad w pobliskim barze.
    29 paź 202521:02
    Miniatura: Wieczorem smażę zielone naleśniki, a rano...
  • Tanie gotowanieSzybki przepisKolacje
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Każdy zachwyca się wyrazistym farszem, a sekret to jedna przyprawa. Przepis na genialne pierogi mam od koleżanki

    Te pierogi z ziemniakami zachwycają smakiem, wyrazistym aromatem wędzonki, a nie ma w nich grama mięsa. Prosty patent mam od koleżanki.
    29 paź 202520:02
    Miniatura: Każdy zachwyca się wyrazistym farszem, a...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 strona 2 3 strona 4 strona 5 strona 6 ... strona 129 strona 130 strona 131 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.