Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Obiady

  • Szybki przepisTanie gotowanieKwaśneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Do kiszonej kapusty dorzucam jeden składnik z puszki. Teraz wszyscy proszą o dokładkę

    Kiszoną kapustę zawsze mam w lodówce. Jeśli jej nie duszę, przerabiam na surówki. Gdy domownikom znudziła się większość wersji, dorzuciłam to warzywo. Teraz to jedna z ulubionych, której nigdy nie mają dość.
    27 paź 202515:14
    Miniatura: Do kiszonej kapusty dorzucam jeden...
  • KolacjeTanie gotowanieSzybki przepisMięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Tanie mięso zalewam tą marynatą. Po upieczeniu smakuje jak z najlepszej restauracji

    Karkówka z tego przepisu to gwarancja pełni smaku i soczystości. Dzięki długiemu marynowaniu mięso jest kruche i aromatyczne, a miodowo-sojowa zalewa tworzy złocistą, lekko karmelową glazurę.
    27 paź 202513:23
    Miniatura: Tanie mięso zalewam tą marynatą. Po...
  • Szybki przepisBezmięsneSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Soczysta, kolorowa, świeża i lekka. Ta surówka jest idealna do niedzielnego obiadu

    To nie jest zwykła mizeria, choć głównym składnikiem są tu świeże ogórki. Sekret to soczyste ziarenka i jogurtowy dressing z cytrusową nutą.
    26 paź 202515:01
    Miniatura: Soczysta, kolorowa, świeża i lekka. Ta...
  • Szybki przepisTanie gotowanieSmaki świata
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Delikatne mięso i dwa plasterki zamieniam w wyjątkowy kotlet. Lepszego nie zjem w restauracji

    Pierwszy raz tych kotletów spróbowałam na wyjeździe do Szwajcarii. Teraz sama robię je dosyć często. Rodzina pokochała je za smak i ten ciągnący środek. Przygotowanie jest proste, a składniki banalne.
    26 paź 202513:21
    Miniatura: Delikatne mięso i dwa plasterki zamieniam...
  • Tanie gotowanieKwaśne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Ogórkową gotuję tak, jak moja babcia. Prosty trik, a zyskuje głęboki smak

    Zupa ogórkowa jest jedną z moich ulubionych. Zwłaszcza gdy jest przygotowana w tradycyjny sposób. Tak robiła ją moja babcia, potem mama, a teraz ja. Lepszej ogórkowej nigdy nie jadłam.
    26 paź 2025 9:02
    Miniatura: Ogórkową gotuję tak, jak moja babcia....
  • Tanie gotowanieMięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Wieprzowina w tym wyrazistym sosie zawsze wszystkim smakuje. Odmienia ją prosty dodatek

    Jeśli planujecie dziś przyrządzić na obiad wieprzowinę, mam dla was przepis na mięso w wyrazistym sosie. Robi się je prosto, bo w odpowiednim momencie wystarczy dodać do niego aromatyczny składnik. U mnie ta potrawa zawsze ma wzięcie.
    26 paź 2025 7:02
    Miniatura: Wieprzowina w tym wyrazistym sosie zawsze...
  • PoradySłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Sekret najlepszego bulionu to jedna prosta czynność. Nie każdy zna ten patent

    Aromatyczny, esencjonalny bulion to podstawa dobrej kuchni. Jeden prosty trik sprawia, że smakuje wyjątkowo.
    25 paź 202517:01
    Miniatura: Sekret najlepszego bulionu to jedna prosta...
  • KolacjeSzybki przepisTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Jeden dodatek odmieni klasyczne placki ziemniaczane. Wyjdą pożywniejsze i pełne smaku

    Planujecie zrobić placki ziemniaczane? A może spróbujecie ich w nowej, pysznej wersji? Wystarczy, że do przygotowanej masy wsypiecie trochę startego składnika, a całość zyska niepowtarzalną konsystencję i smak.
    25 paź 202516:02
    Miniatura: Jeden dodatek odmieni klasyczne placki...
  • Szybki przepisKwaśneSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Do kiszonej kapusty dorzucam aromatyczne ziarenka. Ta surówka do obiadu smakuje i poprawia trawienie

    Surówka z kapusty kiszonej to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych surówek. Ja zawsze dodaję do nich jedną, cenną przyprawę.
    25 paź 202515:03
    Miniatura: Do kiszonej kapusty dorzucam aromatyczne...
  • Tanie gotowanieMięsneSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Zrób pyzy jak u babci, a nie tkniesz już mrożonych. Wystarczy mięso z rosołu

    Domowe pyzy z mięsem to wręcz magia, bo wbrew pozorom ich zrobienie nie jest trudne. To także danie oszczędne, bo do jego zrobienia można wykorzystać resztki.
    25 paź 202513:20
    Miniatura: Zrób pyzy jak u babci, a nie tkniesz już...
  • Szybki przepisTanie gotowanieMięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Zupa, która ratuje każdy obiad. Moja dyżurna pomidorowa zawsze się udaje

    Talerz gorącej, zdrowej zupy nie musi kosztować godzin pracy. Gdy chcę zrobić pomidorową bez kostek bulionowych, biorę tanie produkty i już za kwadrans bulgoce w garnku. Jest tak łatwa i pyszna, że inne wersje idą w odstawkę.
    25 paź 202512:29
    Miniatura: Zupa, która ratuje każdy obiad. Moja...
  • Szybki przepisTanie gotowanieSłoneBezmięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Mój teść je tylko takie ziemniaki. Są zdrowsze niż te, które normalnie jemy codziennie

    Ziemniaki, które zostały z obiadu, często trafiają do kosza. A szkoda, bo drugiego dnia zyskują lepszy smak i wartości. Wystarczy dodać pieczarki, cebulę i chwilę podsmażyć.
    25 paź 2025 9:07
    Miniatura: Mój teść je tylko takie ziemniaki. Są...
  • Tanie gotowanieKolacjeMięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Takiego kurczaka babcia piekła co roku na 1 listopada. Dziś odtwarzam jej przepis na soczyste mięso z chrupiącą skórką

    Soczyste mięso, chrupiąca skórka i zapach, który wypełnia cały dom, tak zapamiętałem kurczaka, którego babcia piekła na Wszystkich Świętych. Dziś odtwarzam jej przepis, piekąc mięso długo i powoli.
    25 paź 2025 8:07
    Miniatura: Takiego kurczaka babcia piekła co roku na...
  • SłoneTanie gotowanie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Pomyliłam go z pietruszką. Dzięki temu odkryłam sekret idealnego kremowego purée

    To zapomniane warzywo zasługuje na wielki powrót. Choć wygląda jak pietruszka, jest nieporównanie lepszy w smaku. Słodki, orzechowy korzeń to idealny dodatek do tłuczonych ziemniaków. Gdy robię je z pasternakiem, są hitem.
    25 paź 2025 7:02
    Miniatura: Pomyliłam go z pietruszką. Dzięki temu...
  • KolacjeMięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    To niedoceniane warzywo ma więcej żelaza niż kurczak. Jedz je, a poprawisz wyniki i odzyskasz energię

    Jeśli czujesz się osłabiony, masz problemy z koncentracją albo ciągle marzniesz, przyczyną może być niedobór żelaza. Zamiast od razu sięgać po suplementy, wprowadź do diety to wyjątkowe warzywo – jarmuż. To prawdziwa bomba witamin,...
    24 paź 202517:29
    Miniatura: To niedoceniane warzywo ma więcej żelaza...
  • KolacjeSzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Te leniwe robię inaczej niż wszyscy. Wychodzą chrupiące i delikatne w środku

    Chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku, moje leniwe wymagają minimum pracy. Kluseczki wrzucam od razu na patelnię, co oszczędza mi sporo czasu i sprzątania. Ten sposób pokochałam od pierwszego razu.
    24 paź 202513:23
    Miniatura: Te leniwe robię inaczej niż wszyscy....
  • Szybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Z ryby i paru dodatków robię pyszny sos do makaronu. 20 minut i rodzina zajada pożywny obiad

    Szukacie pomysłu na szybki, pożywny obiad? Sięgnijcie po filet z łososia, makaron i parę dodatków. Na ich bazie przygotujecie danie nie tylko smaczne, ale też bardzo wartościowe. Moja rodzina je uwielbia.
    24 paź 202512:35
    Miniatura: Z ryby i paru dodatków robię pyszny sos do...
  • Tanie gotowanieMięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Taniego kurczaka zapiekam w jednym naczyniu. Aromatyczny obiad, który robię co tydzień

    Zapiekanie pałek kurczaka z ryżem to sposób na prosty, ale wyjątkowo aromatyczny obiad. Wystarczy jedno naczynie, kilka składników i godzina w piekarniku, by cieszyć się pełnym smakiem.
    24 paź 202510:48
    Miniatura: Taniego kurczaka zapiekam w jednym...
  • Tanie gotowanieSmaki świataBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Do tej zapiekanki nie gotuję ziemniaków. Ten obiad jest tak smaczny, że mięso staje się zbędne

    Zapomnijcie o zwykłej zapiekance z ziemniaków. Chrupiąca warstwa w stylu placków rösti jest jeszcze lepsza. Gdy przykrywam nią składniki, nie muszę mieć już mięsa. Za to połączenie ktoś powinien dostać nagrodę.
    24 paź 2025 7:03
    Miniatura: Do tej zapiekanki nie gotuję ziemniaków....
  • Szybki przepisSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Pyszna ryba z dodatkiem, który ma samych wrogów. Przygotuj ją dzień wcześniej, a obiad będziesz mieć z głowy

    Ta zapiekanka łączy w sobie kremowy sos beszamelowy, delikatnego łososia i aromatyczną brukselkę. To sycące, ciepłe danie, idealne na jesienny obiad z rodziną,
    23 paź 202520:01
    Miniatura: Pyszna ryba z dodatkiem, który ma samych...
  • ŚniadaniaKolacjeTanie gotowanieSmaki świataSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Zwykłe knedle mogą się schować. Czesi wiedzą, jak z resztek zrobić mistrzostwo świata

    Mięciutkie kromki jak poduszeczki podaję zwykle do obiadu. To drożdżowe knedle na parze, które robię z czerstwego pieczywa. Są tak pyszne, że wszyscy w domu chcieliby jeść je codziennie.
    23 paź 202517:31
    Miniatura: Zwykłe knedle mogą się schować. Czesi...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 strona 2 3 strona 4 strona 5 strona 6 ... strona 128 strona 129 strona 130 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.