Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Obiady

  • Tanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Lekki, wyrazisty farsz do pierogów robię z dwóch składników. Rodzina woli je od mięsnych

    Pierogi to jedno z tych dań, które moja rodzina zawsze zjada z ochotą. Kiedyś najbardziej lubili te z mięsnym farszem, ale ostatnio pokochali lżejsze nadzienie. Robi się je bardzo szybko i tylko z dwóch składników.
    19 paź 202516:32
    Miniatura: Lekki, wyrazisty farsz do pierogów robię z...
  • BezmięsneTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Ziemniaki zapiekam w aksamitnym sosie. Podaję je do obiadu, a nawet na obiad

    Ziemniaki to najpopularniejsze warzywo w Polsce. Zwykle je gotujemy i podajemy do obiadu. Ja jednak wolę je, chociażby w wersji zapiekanej. Po dodaniu sosu zamieniają się w prawdziwy przysmak.
    19 paź 202516:02
    Miniatura: Ziemniaki zapiekam w aksamitnym sosie....
  • Szybki przepisPrzekąskiBezmięsneSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Pokrój pomidorki koktajlowe i dodaj dwa wyraziste składniki. Ta surówka zachwyca smakiem

    Ta prosta surówka z pomidorów to idealny dodatek do obiadu. Jest wyrazista w smaku, soczysta i zdrowa.
    19 paź 202515:01
    Miniatura: Pokrój pomidorki koktajlowe i dodaj dwa...
  • Szybki przepisTanie gotowanieMięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Ratunkowe kotlety robię z jednej piersi kurczaka. Po pierwszym kęsie każdy się zachwyca

    Te kotlety z siekanej piersi kurczaka w cieście naleśnikowym to przepis, który zawsze ratuje, gdy trzeba przygotować coś sycącego i prostego.
    19 paź 202513:21
    Miniatura: Ratunkowe kotlety robię z jednej piersi...
  • KolacjeTanie gotowanieBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Żaden krem z dyni. Ta zupa z nietypowym warzywem jest 100 razy lepsza i wyjątkowo lekka

    Gdy robię zupę, lubię widzieć składniki i móc je pogryźć. Taki posiłek daje mi dużo więcej satysfakcji niż gładko zmiksowany krem. Nawet gdy gotuję danie na klarownym bulionie, jest tak pyszne, że spijam je do ostatniej kropli.
    19 paź 2025 9:08
    Miniatura: Żaden krem z dyni. Ta zupa z nietypowym...
  • Tanie gotowanieMięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Pałki z kurczaka przyrządziłam inaczej niż zwykle. Aromatyczny farsz całkowicie je odmienił

    Pałki to jedna z bardziej lubianych części kurczaka. Większość osób przyprawia je i piecze. Ja jednak w prosty sposób zamieniłam je w niezwykłe, bardzo smaczne danie. Wystarczyło napełnić je farszem.
    19 paź 2025 8:02
    Miniatura: Pałki z kurczaka przyrządziłam inaczej niż...
  • MięsneSłone
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Soczyste zraziki zrobisz z mięsa mielonego. Sekret to aromatyczny farsz

    Te zraziki to dosłownie: mistrzostwo świata. W mięso jest zawinięty aromatyczny farsz, a wszystko skąpane w prostym sosie.
    19 paź 2025 7:09
    Miniatura: Soczyste zraziki zrobisz z mięsa...
  • KolacjeTanie gotowanieSzybki przepisSmaki świataMięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    To obłędne danie jest u mnie hitem. Każdy chciałby dokładkę, ale wszystko znika w kilka minut

    Kapsalon to danie, które łączy frytki, mięso i ser w zapiekanej formie. Choć dziś kojarzy się z kebabem, jego korzenie sięgają Rotterdamu, gdzie wymyślił je… fryzjer.
    18 paź 202517:29
    Miniatura: To obłędne danie jest u mnie hitem. Każdy...
  • Tanie gotowanieMięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    To mięso robię na szczególne okazje. Idealnie pasuje na obiad 1 listopada

    Szczególne okazje wymagają wyjątkowego obiadu. Najbliższa taka okazja będzie miała miejsce już za dwa tygodnie, 1 listopada. Po odwiedzeniu grobów każdy z przyjemnością zje pyszny obiad. Ta pieczeń świetnie się tu sprawdzi.
    18 paź 202516:04
    Miniatura: To mięso robię na szczególne okazje....
  • Szybki przepisTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Kroję por, dorzucam coś słodkiego i coś kwaśnego. Ta surówka do obiadu ma wyważony smak

    Moja rodzina pokochała surówkę z pora. Jest wyrazista, dzięki czemu każdy zestaw obiadowy zyskuje dzięki niej na smaku. Można ją przygotować na wiele sposobów, ale dobrze jest dorzucić do niej dodatki, które przełamują jej ostrość.
    18 paź 202515:03
    Miniatura: Kroję por, dorzucam coś słodkiego i coś...
  • Szybki przepisMięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Przyprawiam i wstawiam do piekarnika. To zdrowe mięso zawsze wychodzi miękkie i soczyste

    Uwielbiam takie dania obiadowe, jak to. Nie ma przy nim dużo pracy, bo w zasadzie robi się samo. Wystarczy je tylko przyprawić i wstawić do piekarnika. Za to za każdym razem wychodzi idealne pod względem smaku, soczystości i kruchości.
    18 paź 202513:20
    Miniatura: Przyprawiam i wstawiam do piekarnika. To...
  • PrzekąskiTanie gotowanieBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Nie sałatka, nie surówka, a rodzina zachwycona. Warzywa kroję w plastry i zapiekam z tym sosem

    Gdy podaję te warzywa, wszyscy wcinają ze smakiem. A wystarczy tylko zapiec plastry z prostym sosem. Danie pasuje do mięsa i ryb, ale schodzi też między posiłkami. Jego siłą są prostota i świeże składniki.
    18 paź 202512:28
    Miniatura: Nie sałatka, nie surówka, a rodzina...
  • Tanie gotowanieBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Moja babcia robiła najlepszą kartoflankę. Jej sekret tkwi w prostym wywarze, który podkręca smak

    Ten smak na zawsze utkwił mi w pamięci. Delikatna, pachnąca grzybami zupa ziemniaczana jest ze mną do dziś. Przepis znalazłam w książce babci, dzięki czemu mogę robić tak pyszną kartoflankę, jak ona.
    18 paź 2025 9:07
    Miniatura: Moja babcia robiła najlepszą kartoflankę....
  • Tanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Tak podany rosół zjadam z wielką przyjemnością. To specjalność mojej mamy

    Rosół to najpopularniejsza i chyba najbardziej lubiana zupa w Polsce. Większość osób podaje ją z kupną krajanką. Jednak moja mama od lat serwuje ją inaczej. I to jest mój ulubiony rosół.
    18 paź 2025 8:02
    Miniatura: Tak podany rosół zjadam z wielką...
  • Tanie gotowanieSmaki świataBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Przy tym daniu się nie napracujesz, a wychodzi pyszne i kremowe. Niezawodny przepis na risotto

    Zawsze spotykałam się z opinią, że zrobienie dobrego risotto to sztuka. Przy tym ryżu z patelni nie przejmuję się niuansami, a i tak zawsze jest doskonały. Gdy gotuję to smakowite danie, wystarcza wszystkim za cały posiłek.
    17 paź 202517:31
    Miniatura: Przy tym daniu się nie napracujesz, a...
  • KolacjePrzekąskiBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Układam plasterki tego warzywa i polewam sosem. Każdy chce spróbować tej zapiekanki

    Gdy chcę odpocząć od ziemniaków, biorę na warsztat bataty. To całkiem inne, pyszne i słodkie bulwy, które są doskonałe w zapiekankach. Nie trzeba wielu składników, by kremowy miąższ smakował jak z restauracji.
    17 paź 202516:33
    Miniatura: Układam plasterki tego warzywa i polewam...
  • Szybki przepisTanie gotowanieMięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Pierś z kurczaka duszę w aksamitnym sosie. Aromatyczne danie obiadowe prosto z patelni

    Pierś z kurczaka kojarzy się z szybkim obiadem i ten dzisiejszy też taki będzie. Będzie się jednak odznaczał soczystością i doskonałym smakiem. Przygotuję go na patelni z niewyszukanych składników.
    17 paź 202512:32
    Miniatura: Pierś z kurczaka duszę w aksamitnym sosie....
  • KolacjeMięsneSłoneSmaki świata
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Spróbowałem tych makaronowych łódeczek u znajomych. Od tamtej pory robię je co tydzień

    To danie zachwyca prostotą i smakiem. Połączenie makaronu, mięsa i sosu pomidorowego tworzy sycący obiad, który wygląda efektownie i smakuje jak z włoskiej trattorii.
    17 paź 2025 9:07
    Miniatura: Spróbowałem tych makaronowych łódeczek u...
  • Tanie gotowanieMięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Wieczorem wkładam wieprzowinę do aromatycznej marynaty. Następnego dnia na obiad czeka prawdziwa uczta

    Mięso zyskuje niezwykłą głębię smaku, gdy spędzi noc w aromatycznej marynacie. Z dodatkiem czerwonej cebuli i przypraw tworzy potrawę, która zachwyci domowników.
    16 paź 202520:04
    Miniatura: Wieczorem wkładam wieprzowinę do...
  • PrzekąskiSzybki przepisTanie gotowanieBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Polacy jedzą to warzywo tylko na surowo. Zrobiłam z niego gulasz i wyszedł genialny

    Gdzie nie spojrzeć, tam tylko surówki i sałatki z ogórków. Tymczasem zaledwie kilka dekad temu robiło się z nich zupy i gulasze. Warzywo gotuje się tak samo, jak cukinia. Jest równie lekkim i smacznym składnikiem dań na ciepło.
    16 paź 202517:00
    Miniatura: Polacy jedzą to warzywo tylko na surowo....
  • Tanie gotowanieMięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Ten placek ziemniaczany robi u mnie za cały obiad. Rodzina woli go od niedzielnych schabowych

    Ten placek to prawdziwe wspomnienie domowego obiadu. Chrupiący, aromatyczny, z rumianymi skwarkami, które dodają głębi i smaku każdemu kęsowi.
    16 paź 202515:59
    Miniatura: Ten placek ziemniaczany robi u mnie za...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 ... strona 5 strona 6 strona 7 8 strona 9 strona 10 strona 11 ... strona 131 strona 132 strona 133 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.