Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Produkty

  • Porady
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Ta starożytna przyprawa odmieni twoje dania. Sprawdź, do jakich potraw warto wykorzystać kardamon

    Kardamon to aromatyczna przyprawa korzenna, którą można dodawać do wytrawnych i słodkich potraw oraz napojów. Sprawdź, jak wykorzystać kardamon w kuchni.
    25 mar 2024 6:28
    Miniatura: Ta starożytna przyprawa odmieni twoje...
  • Porady
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Zwykle lądują w koszu, a są cenniejsze niż popularny korzeń. Z tych liści zrobisz sałatkę i farsz

    W sklepach i na targach coraz częściej można kupić młode, wiosenne rzodkiewki. Pakowane w pęczki zwykle mają piękne, bujne liście. A co zwykle robicie z liśćmi rzodkiewek? Ich walory was zaskoczą.
    24 mar 202419:17
    Miniatura: Zwykle lądują w koszu, a są cenniejsze niż...
  • PoradyWielkanoc
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Planujesz podać żurek w chlebie? Sprawdź, co zrobić, by pieczywo nie rozmiękło

    Żurek w chlebie to najbardziej odświętny sposób podania tej zupy. By jednak pieczywo nie rozmiękło, nim zupa zostanie zjedzona, trzeba je odpowiednio przygotować. Sposób jest bardzo prosty.
    24 mar 2024 6:28
    Miniatura: Planujesz podać żurek w chlebie? Sprawdź,...
  • PoradyMięsne

    Mięso nigdy nie było tak soczyste. Wystarczy jeden dodatek, a wszyscy będą prosić o dokładkę

    Suche burgery, suchy pasztet czy suche filety z piersi kurczaka. Brzmi znajomo? Jest prosty sposób na soczyste mięso – zarówno smażone, jak i pieczone.
    23 mar 202419:01
    Miniatura: Mięso nigdy nie było tak soczyste....
  • Porady
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Wrzucam 5 kostek do zbyt tłustej zupy i po kłopocie. Szkoda, że wcześniej nie znałam tego triku

    Ugotowałaś zupę na mięsie i wyszła zbyt tłusta? Jest kilka sposobów na to, by pozbyć się niepożądanego składnika. Dzięki temu potrawa będzie zdrowsza i mniej tucząca.
    23 mar 202417:01
    Miniatura: Wrzucam 5 kostek do zbyt tłustej zupy i po...
  • Porady
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Jest zdrowy i właśnie budzi się do życia. Ale na czosnek niedźwiedzi zbierany w lesie musisz uważać

    Czosnek niedźwiedzi doskonale smakuje i ma właściwości lecznicze. Pojawia się wraz z nadejściem wiosny, więc niektórzy wypatrują go na spacerach. Uważajcie jednak na leśny czosnek niedźwiedzi.
    23 mar 2024 9:55
    Miniatura: Jest zdrowy i właśnie budzi się do życia....
  • PoradyWielkanoc

    Co włożyć do koszyczka wielkanocnego? Poznaj symbolikę tradycyjnie święconych pokarmów

    Już za tydzień Wielka Sobota i święcenie pokarmów. Przypominamy więc, co powinno znaleźć się w wielkanocnym koszyczku i jakie znaczenie symboliczne mają poszczególne produkty ze święconki.
    22 mar 202419:29
    Miniatura: Co włożyć do koszyczka wielkanocnego?...
  • PoradyWielkanoc

    Taki zakwas na żurek nadaje się tylko do wylania. Jak poznać, że zakwas się zepsuł?

    Przed Wielkanocą kulinarne fora pełne są zdjęć i pytań: czy mój zakwas na żurek jest dobry? Zepsuty zakwas na żurek łatwo rozpoznać. Ważne są dwa szczegóły.
    22 mar 2024 7:12
    Miniatura: Taki zakwas na żurek nadaje się tylko do...
  • Newsy

    Sanepid wycofuje partię hamburgerów skażonych bakterią. Sprawdź, czy nie masz ich w lodówce

    Na stronach GIS pojawił się pilny komunikat. W partii hamburgerów drobiowych wykryto bakterię Salmonella. Spożycie produktu grozi zatruciem pokarmowym, warto więc przejrzeć swoje ostatnie zakupy.
    22 mar 2024 6:18
    Miniatura: Sanepid wycofuje partię hamburgerów...
  • Porady
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Jak usmażyć idealne jajko sadzone? Ten sposób jest najprostszy i niezawodny

    Jajko sadzone można podać na obiad, śniadanie lub kolację. Idealne powinno mieć ścięte białko i płynne żółtko. Jak uzyskać taki efekt? Wystarczy pamiętać o jednym szczególe. Polecam szybki przepis na idealne jajko sadzone.
    21 mar 202418:11
    Miniatura: Jak usmażyć idealne jajko sadzone? Ten...
  • Newsy

    Śmietana w lodach to zwykły blef. Szokujący raport po kontroli gastronomii

    Większość sprawdzonych lodów nie spełnia wszystkich wymagań jakościowych. To wniosek po kontroli lokali gastronomicznych przez Inspekcję Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (IJHARS).
    21 mar 202417:01
    Miniatura: Śmietana w lodach to zwykły blef....
  • NewsyWielkanoc

    W Biedronce ceny mięs ostro w dół. Te święta nie będą aż takie drogie

    Planujesz upiec mięso na Wielkanoc? Wybierz się do Biedronki. Od dziś trwa doskonała promocja nie tylko na szynkę. Dzięki temu będziesz mogła przygotować domowe smakołyki nie wydając fortuny.
    21 mar 202413:51
    Miniatura: W Biedronce ceny mięs ostro w dół. Te...
  • Porady

    Nie czekaj na kwiaty, tylko zbieraj pąki tego drzewa. To naturalna multiwitamina

    Kojarzysz lipę jedynie z pachnących kwiatów? To błąd! Zwróć uwagę na te drzewa już teraz i zbierz pąki lipy. Są pyszne i pełne zdrowia.
    21 mar 2024 7:14
    Miniatura: Nie czekaj na kwiaty, tylko zbieraj pąki...
  • PoradyWielkanoc
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Nie wylewaj wody po gotowaniu białej kiełbasy. Skorzystaj z jej doskonałego smaku

    Jeśli zwykle wylewasz wodę, która zostaje po ugotowaniu białej kiełbasy, musisz przeczytać ten tekst. Woda ta jest bowiem pełna smaku i aromatu i aż prosi się, by wykorzystać ją do różnych potraw.
    20 mar 202416:10
    Miniatura: Nie wylewaj wody po gotowaniu białej...
  • Porady
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Ta kasza to superfood, a my jej nadal nie doceniamy. Sprawdź, dlaczego warto jeść kaszę bulgur

    Kasza bulgur powstaje z ziaren pszenicy durum, z której produkowane są m.in. włoskie makarony. Ten rodzaj kaszy cieszy się rosnącą popularnością wśród osób stawiających na zdrowy tryb życia i sportowców. Zobacz, jak wykorzystać w kuchni...
    20 mar 202411:46
    Miniatura: Ta kasza to superfood, a my jej nadal nie...
  • Porady
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Prosty sposób na domową natkę pietruszki. Zawsze będziesz mieć świeżą pod ręką

    Świeża natka pietruszki potrafi dodać aromatu i smaku niejednej potrawie. Mamy prosty sposób na to, by zawsze mieć ją pod ręką. Sprawdź, jak łatwo wyhodować natkę pietruszki na parapecie.
    19 mar 202419:28
    Miniatura: Prosty sposób na domową natkę pietruszki....
  • PoradyWielkanoc
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Jak gotować białą kiełbasę, by nie pękała? Ważny jest jeden szczegół

    Biała kiełbasa jest jednym z najważniejszych produktów na wielkanocnym stole. Musi więc być smaczna i ładnie się prezentować. By nie pękała w czasie gotowania, nie można popełnić jednego błędu.
    19 mar 202417:12
    Miniatura: Jak gotować białą kiełbasę, by nie pękała?...
  • Newsy

    Truskawki skażone wirusem trafiły do sklepów w trzech województwach. Ważny komunikat GIS

    Truskawki skażone wirusem wywołującym wirusowe zapalenie wątroby typu A mogły trafić do części Biedronek w Polsce. To owoce pochodzące z Maroka.
    19 mar 202416:59
    Miniatura: Truskawki skażone wirusem trafiły do...
  • Porady

    „Nieparzącą pokrzywę” zbieram garściami. Jasnota purpurowa wspomaga trawienie i łagodzi ból głowy

    Jasnota purpurowa rośnie niemal wszędzie i bez trudu można ją rozpoznać. Mało kto wie, że to cenne zioło, które pomoże m.in. w dolegliwościach trawiennych, a jednocześnie smaczna roślina, którą wiosną warto dodawać do potraw.
    19 mar 202411:48
    Miniatura: „Nieparzącą pokrzywę” zbieram garściami....
  • Porady
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Ten patent podpatrzyłam u zawodowej cukierniczki. Robienie ciasta na tartę nigdy nie było tak proste

    Kruche ciasto kocha zimno – tę zasadę zna każdy. I każdy wie, jak ciężkie jest wałkowanie ciasta wyjętego z lodówki. Okazuje się, że sposób na to jest banalnie prosty.
    19 mar 2024 7:21
    Miniatura: Ten patent podpatrzyłam u zawodowej...
  • NewsySmaki świata

    Słynny kucharz zachwycił się polskim żurkiem. „Najlepsza zupa świata”

    Pochodzący z Włoch szef jednej z warszawskich restauracji uważa, że polski żurek jest najlepszą zupą świata. Jednocześnie zdradza, jak Wielkanoc wygląda na typowym włoskim stole.
    18 mar 202417:13
    Miniatura: Słynny kucharz zachwycił się polskim...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 ... strona 39 strona 40 strona 41 42 strona 43 strona 44 strona 45 ... strona 47 strona 48 strona 49 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.