-
Produkty
Czy warto jeść makrelę wędzoną? Niektórzy będą rozczarowani
Ryby wędzone są łatwiej dostępne niż świeże i o wiele dłużej można je przechowywać. Czy jednak pospolita makrela wędzona rzeczywiście jest taka zdrowa, jak większość osób myśli? -
Produkty
-
Produkty
Zamiast łykać witaminy, dodaj do potraw ten pospolity chwast. Jak wykorzystać gwiazdnicę?
Gwiazdnica rośnie nawet na osiedlowych trawnikach i traktowana jest jak zwykły chwast. Mało kto wie, że to cenne zioło i smaczny dodatek do potraw. -
NewsyProdukty
Czy bać się azotynu sodu? Sprawdź, gdzie znajdziemy konserwant E250 i na co należy uważać
O azotynie sodu zrobiło się ostatnio głośno, po tym, jak doszło do śmiertelnego zatrucia w wyniku spożycia galarety. Zawierała ona duże ilości tego konserwantu. Czy więc trzeba się obawiać azotynu sodu? -
Produkty
-
ProduktySłodkie
-
Produkty
-
Produkty
Jak sprawdzić, czy mrożonka była dobrze przechowywana? Test potrząsania nie jest miarodajny
Potrząsasz mrożonkami, aby upewnić się, że nie były wcześniej rozmrożone? Okazuje się, że ta metoda wcale nie jest skuteczna. -
Produkty
Domowy chrzan krok po kroku. Jak łatwo zetrzeć chrzan?
Nic nie zastąpi domowego chrzanu – to niezaprzeczalne. Jedyny minus to samo tarcie korzenia chrzanu. Ta czynność może wywołać prawdziwy potok łez, ale są sposoby, żeby tego uniknąć. -
Produkty
-
Produkty
Jak usunąć brzydki zapach z lodówki? Sposoby są banalnie proste
Twoja lodówka brzydko pachnie? Są proste, domowe sposoby, aby brzydki zapach z lodówki usunąć. Nie potrzebujesz żadnej kupnej chemii, a niezbędne produkty na pewno masz w szafkach. -
Produkty
-
Produkty
Co zrobić ze zbrylonym cukrem? Weź słoik, kawałek chleba i patrz!
Zbrylony cukier, choć nadaje się do jedzenia, nie wygląda apetycznie i nie nadaje się, aby użyć go np. do zrobienia ciasta. Jest jednak prosty sposób, aby cukier stał się znowu sypki. -
Produkty
-
Produkty
Tak gotowane mleko nigdy się nie przypali. Nie potrzebujesz nawet specjalnego garnka
Gotując mleko na budyń czy mleczną zupę, często zdarza się je przypalić. Ma wtedy posmak, który może zepsuć całą potrawę. Dlatego zdradzimy wam, jak gotować mleko, gdy nie macie specjalnego garnka. -
Produkty
Nigdy nie używam orzechów prosto z torebki. Jedna czynność sprawia, że są idealne do ciast i sałatek
Dorzucasz orzechy do ciasta czy sałatek prosto z torebki? Tym razem spróbuj to zrobić inaczej. Gwarantuję, że poczujesz różnicę. -
Bezmięsne
Patent na idealne naleśniki, które nie pękają przy zawijaniu. Jeszcze nigdy mnie nie zawiódł
Najlepsze naleśniki są wilgotne i elastyczne. Takie idealnie smakują z każdym farszem i doskonale nadają się do składania. Dziś zdradzę wam prosty patent na naleśniki, które nie pękają przy zawijaniu i robieniu krokietów. -
Produkty
Tylko tak ugotowany brokuł będzie pyszny i zdrowy. Ten szczegół ma ogromne znaczenie
Brokuł jest niezwykle zdrowym warzywem, które może stanowić dodatek do obiadu czy sałatki. By wydobyć z niego to, co najlepsze, brokuł trzeba odpowiednio ugotować. Będzie lekkostrawny i pełen witamin. -
Produkty
-
ProduktyWielkanoc
Zaskakujący dodatek do sałatki jarzynowej. Wystarczą dwie łyżki
Sałatka jarzynowa to polski klasyk. Albo się ją kocha, albo nienawidzi. My dziś przychodzimy z pomysłem, który sprawi, że będzie smakowała naprawdę wyjątkowo. -
Produkty