Nie lubisz karpia? W smaku tej ryby się zakochasz. Teraz w Dino można ją kupić dużo taniej

Nie lubisz karpia? W smaku tej ryby się zakochasz. Teraz w Dino można ją kupić dużo taniej

Dodano: 
Smażenie ryby
Smażenie ryby Źródło: WPROST.pl / Robert Stachnik
Chcesz mieć na wigilijnym stole tradycyjną rybę, ale nie przepadasz za karpiem? Biegnij na zakupy do Dino. Teraz filety tej delikatnej, słodkowodnej ryby można kupić dużo taniej.

Polska Wigilia bez wątpienia kojarzy się z karpiem, czy to smażonym, czy to w galarecie, czy to przyrządzonym na słodko z rodzynkami i przyprawami korzennymi. Wiele osób jednak mówi, że karpia nie lubi ze względu na jego charakterystyczny smak. Jeśli też należysz do tej grupy, a chcesz mieć koniecznie rybę na wigilijnym stole, postaw na sandacza. Jego mięso jest bialutkie i delikatne w smaku. Zwykle jest droższy niż karp, dlatego promocja jest dobrą okazją, aby kupić taniego sandacza na święta. Taką ofertą kusi klientów Dino. Sieć zaprasza po tanią rybę przez cały tydzień: od środy 10 grudnia do wtorku 16 grudnia.

Jak kupić taniego sandacza w Dino?

Oferta Dino na taniego sandacza to promocja na mrożone filety marek Seamor lub Abramczyk, pakowane po 500 g. Teraz można je kupić 24 proc. taniej: to daje cenę 24,99 zł za paczkę filetów. Regularna cena tych ryb w Dino to 32,99 zł za opakowanie.

Dino nie stawia żadnych dodatkowych warunków, nie ma też limitów na zakupy. To oznacza, że z promocji może skorzystać każdy klient.

Czy sandacz jest zdrowy?

Warto jeść sandacza nie tylko ze względu na jego walory smakowe, ale też wartości odżywcze. To ryba chuda, niskokaloryczna, a jednocześnie bogata w pełnowartościowe białko, łatwo przyswajalne przez organizm. Zawiera cenne minerały, takie jak fosfor, potas czy selen, oraz witaminy z grupy B, wspierające pracę układu nerwowego i metabolizm. Mięso sandacza jest lekkostrawne i delikatne, dlatego świetnie nadaje się także dla dzieci, seniorów i osób na diecie.

Jak przyrządzić sandacza na Wigilię?

Sandacz dobrze smakuje duszony, pieczony, gotowany na parze lub smażony – jest uniwersalny i łatwy do przygotowania. Filety z sandacza można usmażyć (najlepiej na dobrej oliwie i odrobinie masła), ale też zrobić z nich rybę w galarecie (tu niezbędna będzie żelatyna do zalewy). Sandacza można też wykorzystać do ryby po grecku, jeśli chcesz, aby to popularne danie było bardziej wykwintne – wówczas dobrze jest dać do potrawy więcej ryby niż zwykle, aby wyrazisty sos pomidorowy nie zdominował jej smaku.

Czytaj też:
Nie masło klarowane ani oliwa. Wigilijne ryby smażę tylko na jednym tłuszczu i wychodzą idealne
Czytaj też:
Mój tata moczył śledzie w nieoczywistym płynie. Szybko nabierały delikatności

Źródło: smaki.pl, Dino