Lidl przez trzy dni rozdaje awokado za darmo. Brać może każdy, a warunki są proste

Lidl przez trzy dni rozdaje awokado za darmo. Brać może każdy, a warunki są proste

Dodano: 
Awokado
Awokado Źródło: WPROST.pl / Robert Stachnik
Lidl zaczął tydzień od oferty na darmowe awokado. To dobra okazja, aby zrobić zapasy zdrowego i wszechstronnego w użytku owocu.

Awokado to jeden z tych owoców, które świetnie smakują zarówno w daniach słodkich, jak i wytrawnych. Ze względu na wartości odżywcze jest zaliczany do super jedzenia. Dobre awokado jednak tanie nie jest, dlatego oferta Lidla na darmowe awokado to okazja, aby zrobić zapas i sporo zaoszczędzić. Warunki promocji są proste.

Jak dostać darmowe awokado w Lidlu?

Oferta na darmowe awokado obowiązuje do środy 18 czerwca. To promocja 1+1 gratis. Dotyczy awokado odmiany Hass, a więc tej bardzo kremowej, idealnej do past kanapkowych, koktajli, zimnych sosów, czy po prostu: do rozsmarowania na pieczywie zamiast masła.

Aby móc dostać awokado, trzeba posiadać aplikację Lidl Plus (można ją pobrać za darmo). W aplikacji jest dostępny specjalny kupon, który trzeba aktywować przy kasie. Obowiązuje też limit: to dwa darmowe awokado na jeden kupon.

Co zrobić z awokado?

Awokado można wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. Odmiana Hass, którą rozdaje teraz LIdl, ma ciemnozieloną skórkę i jeśli jest dojrzałe, charakteryzuje się wyjątkowo kremowym wnętrzem. Dobre awokado Hass można rozsmarować na chlebie niczym masło. Ta odmiana idealnie nadaje się jako baza wszelkiego rodzaju past, ale też do deserów. Awokado można również wykorzystać jako dodatek do sałatek oraz sałatkowych sosów. Nadaje się także do dań na ciepło.

Oto kilka sprawdzonych przepisów na niebanalne wykorzystanie awokado:

Oczywiście w naszym serwisie znajdziesz dużo więcej smacznych przepisów z wykorzystaniem z awokado.

Czytaj też:
Ten zielony majonez robię 5 minut. Jest smaczniejszy i mniej kaloryczny od klasycznego
Czytaj też:
Ten koktajl kosztuje fortunę w sklepie. My robimy go sami co tydzień. Zdradzam przepis

Źródło: smaki.pl, Lidl