To prawdziwa gratka dla fanów parówek. Przez cały tydzień, i to dosłownie, bo również w niedzielę, Biedronka kusi promocją na darmowe parówki. Ostatni dzień tygodnia, czyli 25 sierpnia, jest niedzielą handlową, dlatego można tego dnia również wybrać się na zakupy. Każdego dnia w Biedronce można dostać parówki za darmo i to aż dwa opakowania.
Jak dostać parówki za darmo w Biedronce?
Promocja dotyczy konkretnych parówek: to Parówki Berlinki Classic w opakowaniu 300 g. Parówki są objęte ofertą 2+2 gratis. To oznacza, że jeśli włożysz do koszyka cztery opakowania, zapłacisz tylko za dwa. Promocja trwa przez cały tydzień, do 25 sierpnia. Ma też swój dzienny limit. Każdego dnia w ramach oferty można kupić maksymalnie cztery opakowania Berlinek (w tym dwa gratis). To jednak oznacza, że po parówki za darmo można chodzić codziennie i tym samym zrobić spory zapas. To też niemała oszczędność, ponieważ regularna cena parówek to 6,59 zł za opakowanie. W ramach oferty na gratisowe produkty, ostateczny koszt będzie połowę mniejszy.
Czy parówki można zamrozić?
W Polsce parówki są popularnym daniem śniadaniowym, ale można je też wykorzystać na wiele innych sposobów, np. zapiec parówki w cieście francuskim lub cieście drożdżowym jako bułeczki, zrobić z nimi omlety, leczo czy usmażyć z ziemniaki na obiad. Wyśmienicie smakuje również jajecznica z parówkami i brokułem. Polecam spróbować.
Warto wiedzieć, że parówki można mrozić. Ważne jednak jest to, aby włożyć je do zamrażarki przed upływem terminu ważności. Zgodnie z zaleceniami USDA (Departamentu Rolnictwa Stanów Zjednoczonych) parówki i inne wędliny należy przechowywać w zamrażarce nie dłużej niż 1-2 miesiące. Aby nie przegapić tego terminu, zapisz na opakowaniach datę włożenia produktu do zamrażarki. Mrożone parówki można wykorzystywać dokładnie tak samo jak świeże.
Czytaj też:
Te bułeczki z ciasta drożdżowego znikają ze stołu w ekspresowym tempie. Ich wnętrze kryje niespodziankęCzytaj też:
Te puszyste placki robię z wczorajszych ziemniaków. Prosty przepis znalazłam w węgierskiej książce kucharskiej